Forum » Pomoč in nasveti » Excel VBA - se mi zdi :)
Excel VBA - se mi zdi :)
freekshot ::
Pozdravljeni stručkoti,
imam težavo za katero sploh ne vem kako se jo lotiti (funkcije/vba). In sicer, imam excel file v katerem je ogromno podatkov.
v prvi koloni (A) so indentifikacijske številke, v vsaki naslednji pa kriteriji ki spadajo pod to številko. Stolpcev z podaatki je 5.
Ker je zapolnjenih celic v koloni A cca 20.000 si lahko predstavljate obsežnost. Seveda pa se ident.št. vmes tudi ponavljajo, a so kriteriji v nadaljevanju drugačni.
Kaj bi želel narediti?
Verjetno VBA koda, da mi excel sam pregleda dokument, najde duplicirane ident.št. iz kolone A in mi vse kriterije ki spadajo pod duplicirano ident.št zapiše v vrstico kjer je prva ident.št ampak za njenimi kriteriji.
Ufff... sm zakompliciral.
Prilagam sliko, ker pove veliko več kot tole moje skrapucalo :D
imam težavo za katero sploh ne vem kako se jo lotiti (funkcije/vba). In sicer, imam excel file v katerem je ogromno podatkov.
v prvi koloni (A) so indentifikacijske številke, v vsaki naslednji pa kriteriji ki spadajo pod to številko. Stolpcev z podaatki je 5.
Ker je zapolnjenih celic v koloni A cca 20.000 si lahko predstavljate obsežnost. Seveda pa se ident.št. vmes tudi ponavljajo, a so kriteriji v nadaljevanju drugačni.
Kaj bi želel narediti?
Verjetno VBA koda, da mi excel sam pregleda dokument, najde duplicirane ident.št. iz kolone A in mi vse kriterije ki spadajo pod duplicirano ident.št zapiše v vrstico kjer je prva ident.št ampak za njenimi kriteriji.
Ufff... sm zakompliciral.
Prilagam sliko, ker pove veliko več kot tole moje skrapucalo :D
Sc0ut ::
To je cist easy za vba. Da pa bos pohitril narredi vse z arrayi.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
free_k_shot ::
Simple če znaš
Mi lahko napišeš primer?
Nekak se mi zdi da bi se dalo z if stavki to narest. Sam za avtomatsko cut paste v doloceno celico pa mislm da ne bo slo brez vba
Mi lahko napišeš primer?
Nekak se mi zdi da bi se dalo z if stavki to narest. Sam za avtomatsko cut paste v doloceno celico pa mislm da ne bo slo brez vba
zavajon ::
V VBA narediš nov modul, nato pa vanj proceduro, ki jo nato kličeš iz menuja tam, kjer se kličejo makroji.
Procedura, ki loopa po uporabljenih vrsticah v sheetu, izgleda nekako tako.
Procedura, ki loopa po uporabljenih vrsticah v sheetu, izgleda nekako tako.
Sub lopanje() Dim ws As Worksheet Dim vrstica As Range Set ws = ActiveWorkbook.ActiveSheet For i = 1 To Cells.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Row Set vrstica = Range(ws.Rows(1).Address) Next i End Sub
prtenjam ::
Pozdravljen,
To lahko rešiš v dveh korakih:
1. S pomočjo vrtilne tabele izbereš edinstvene vrednosti prvih treh stolpcev
2. s pomočjo MExcela tem edinstvenim vrednostim pridružiš manjkajoče podatke iz originalne tabele. MExcel ima možnost prikaza podvojenih podatkov v desno oz. natanko to kar ti potrebuješ
To lahko rešiš v dveh korakih:
1. S pomočjo vrtilne tabele izbereš edinstvene vrednosti prvih treh stolpcev
2. s pomočjo MExcela tem edinstvenim vrednostim pridružiš manjkajoče podatke iz originalne tabele. MExcel ima možnost prikaza podvojenih podatkov v desno oz. natanko to kar ti potrebuješ
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel: tiskanje po vrsticahOddelek: Pomoč in nasveti | 1107 (1020) | luksorzi |
» | Excel in dinamično risanje grafaOddelek: Programiranje | 1388 (1225) | Good Guy |
» | kako v excelu avtomatsko obarvati celiceOddelek: Programska oprema | 4181 (3954) | smetko |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3783 (3506) | Mobidick |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2675 (2241) | Vesoljc |