» »

Mac book ssd clone problem

Mac book ssd clone problem

espacious ::

Pozdravljeni,
Nabavil sem ssd za mac-a na katerem imam se bootcamp z win7. S clonezillo sem lepo kloniral iz starega 500gb na nov 1tb. Problem se mi pojavi ko zelim obe particiji povecat.
Sicer sem uspel povecat win7 particijo a mi potem ne pusti povecati sierrine particije. Premikanje unallocated prostora da je le ta takoj za mac particijo ni pomagalo. Drugi poskus sem clonzilli nastavil naj sama poveca,razsiri particijo, je seveda povecalo samo mac os del cez cel nezaseden prostor.
Nekako nevem kako postopati. Ima kdo kaksen predlog? Sicer ima clonezilla tudi rocno particioniranje a nisem nikoli preizkusil.
Hvala.
LP, espacious

aleksander10 ::

Aleksander

"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"

Ne najdem nic konkretnega. Klonirat znam. Rad bi obenem poljubno obe particiji povecal. Da povecam samo bootcamp ali macos sem ze uspel.
LP, espacious

aleksander10 ::

Aleksander

"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"

Sem prebral ma zopet ni moj primer. Z reistalom enega ali drugega verjamem da bi slo a bi rad ohranil "podatke". Puscam to kot zadnjo opcijo.
LP, espacious

Tole zgleda kot moj primer. Damn. Bom poskusil.

http://www.ourfunkyfamily.com/machinati...
LP, espacious

No pa je le uspelo. Sicer po par dneh in par poizkusih. Ni pa slo z navodili ki sem jih prilepil. Sem nasel drug postopek na netu. Gre pa nekako takole: image win7 sem v mac os naredil z Winclone na zunanji disk. Traja. Potem sem bootcam particijo pobrisal. Z Super Duper! sem nato kloniral samo mac particijo na nov ssd tako da je bila velika 1tb (cel hdd). Nato sem vstavil ssd v pc. Zbootal in v mac os ponovno pognal Bootcamp assistant, ter sledil postopku namestitve. Ko je BootcampA zakljucil particioniranje sem z Winclone prepisal na nanovo narejeno particijo shranjeni img. In tako mac os kot win 7 sta sedaj vsak na svoji 500gb particiji. Velikost particij izbiramo v zadnjem koraku namestitve prek BootcampA.
Ce koga zanima lahko bolje opisem. Moj primer je bil iz 320gb hdd na "1tb" ssd samsung evo...dualboot. usput sem izbrisal pozabi prenesti :) mac recovery particijo. Ki je pa nepotrebna jo imamo prek neta ali na kljucku. Brezveze zaseda plac al se motim?

Hvala aleksander10 za ideje.
LP, espacious

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kloniranje diska

Oddelek: Programska oprema
111411 (290) solatko
»

Bootcamp ne pokaže v start-upu (MAC)

Oddelek: Pomoč in nasveti