» »

Učenje programiranja (Front-end)

Učenje programiranja (Front-end)

1
2
»

technolog ::

Dober dizajner, ki zna stran dobro pripravit v HTML in CSS, da lahko programerji naprej z lahkoto naredijo svoje delo, je zlata vreden.

Ne se preveč fokusirat na PHP. Kot bonus. Še prej pa kake osnove javascripta za kake res napredne efekte.

eric_cartman ::

Moje učenje kar lepo napreduje... :D Vsak dan odkrijem kakšno novo stvar in varianto na googleu.. :D

Končno pa mi je jasno, kako se znebit Bootstrapa. :) Torej zame lifesaver rešitev je uporaba CSS3 flexboxov. Če še koga zanima, ki ima morda pri učenju iste težave pa mu bo pri postavitvi layoutov to bistveno olajšalo zadeve. :D floati ter absolute/relative positioni so že skoraj za v smeti.

matjash ::

Kljub temu da sem začel kot razvijalec dokaj nenavadno in izključno z prebiranjem vsebin in forumov ti lahko delim mojo izkušnjo. Z spletno interakcijo sem začel v času prvih CMS sistemov a kot windows uporabnik zabil preveč časa z upravljanjem sistemov in prilagajanjem vsebin le tem (e107, joomla,...). Po nekajletnem premoru sem se tako kot ti odločil da bi začel z dizajnom. Začel sem se učiti css in izdelovati template. Največ časa pa semnžal izgubil prav zaradi pomanjkanja dizajnerskih (umetniških) sposobnosti. Velilo preveč časa sem vložil v sam photoshop za kreacijo ideje. No s časoma sem že toliko obvladal css, da sem kar opustil izdelavo osnutkov in začel oblikovati kar z css jem. Prelomnica pri tem je bila začetek uporabe scss/sass. Prav zaradi sasa sem začel študirati tudi css frameworke ob katerih sem se glede njega veliko naučil (snipetti, variabilke in pregledna koda). Moja slabost pa je bila nenehno prilagajanje vsebin CMSjem s katerimi sem takrat vztajal. Imel sem veliko manjših projektov in izgubil ogromno časa, če sem hotel kakšno stvar dodati ali prilagoditi. Vedno več časa sem porabil v kodi in se nevede učil backenda. Začel sem iskati sistem, ki bi mi bil blizu in bi bil enostaven za kostumizacijo. Takrat sem se srečal z processwire CMS in ga res iz srca priporočam vsakemu, ki bi rad na lep način začel z PHP programiranjem. Takrat sem šele potegnil črtobfrontend/backend saj je bila logika samega sistema sodobna vse OOP in blizu MVC modela, poleg tega se mi ni bilo potrebno učiti mysql za hrambo podatkov začel sem le logično povezovati stvari in se učiti programiranja. Hkrati php za backend in jquery/ajax klice za dinamiko... No več pa drugič
... bolje pozno kot nikoli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML in CSS v Visual Studio 2017

Oddelek: Programiranje
91271 (809) Stari89
»

Kako začeti z učenjem izdelave spletnih strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
132133 (1529) scipascapa
»

Od dizajna do programiranja spletne strani

Oddelek: Programiranje
356751 (4175) Arey
»

Kateri programski jeziki za razvoj spletnih aplikacij?

Oddelek: Programiranje
71425 (1156) kr?en
»

Front-end development in Twitter Bootstrap

Oddelek: Izdelava spletišč
192628 (2020) btzajla

Več podobnih tem