» »

RUNE Rural optika na vašem naslovu

RUNE Rural optika na vašem naslovu

««
25 / 25
»
»»

Furbo ::

Verjetno je tudi tisto pogodbo, ki jo sklenete, potrebno imeti nekaj časa.

Drugače pa, do riti so vam pripeljali optiko, vi pa samo gledate na vsak cent?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

deviced ::

Ne gre se za cente. Gre se za čudno pogodbo in čuden člen. Zaenkrat izgleda tako, da če v nekem trenutku ne potrebuješ interneta (zaradi takšnih ali drugačnih razlogov), tudi po 5 (ali vec) letih, dobiš "kazen" teh 250€ in seveda morebitne obresti in stroške izterjave. Nikjer ni natačno specificirano koliko časa je potrebno imeti sklenjeno pogodbo z operaterjem.
So, if I press C, E and G I play C?

Pri Telemach je v enem primeru 24 mesecev.

Ponudba velja za naročila oddana na vseh prodajnih mestih
in preko spleta. V obdobju trajanja akcije BREZPLAČNA
IZGRADNJA OPTIČNEGA PRIKLJUČKA NA OŠO RUNE
nudi Telemach 100% popust na ceno izgradnje optičnega
priključka (tudi priključek), za fizične osebe v višini 150
EUR z DDV ali za pravne osebe 167,13 EUR z DDV ob sklenitvi
novega naročniškega razmerja za paket fiksnih storitev
EON TROJČEK iz veljavne ponudbe za področje optike OŠO
RUNE (EON LIGHT, EON FULL ali EON PREMIUM) z vezavo
naročniškega razmerja za 24 mesecev.

https://telemach.si/wp-content/uploads/...

deviced ::

To je samo za strošek izgradnje. Jaz sem ga plačal, ker sem rekel da se ne bom vezal. Teh 250€ (oz vidim, da imajo novejše pogodbe to že 600€) ni vezano na to in je samo kazen, če se SPLOH ne povežeš.
So, if I press C, E and G I play C?

svecka ::

deviced je izjavil:

rajcc je izjavil:

"Naročnik se obvezuje najkasneje v 90 dneh od dne, ko bo optični priključek zgrajen, in bo omogočena priključitev na širokopasovne storitve, z enim od operaterjev storitev skleniti naročniško pogodbo."

"Nesklenitev naročniške pogodbe skladno s prejšnjim odstavkom pomeni neizpolnitev oz. kršitev te pogodbe. V takem primeru je dolžan naročnik izvajalcu povrniti povzročeno škodo v višini 250,00 EUR (DDV se ne obračuna po 3.alinei drugega odstavka 13.člena Pravilnika o izvajanju ZDDV-1), skupaj z morebitnimi stroški zamudnih obresti in stroški izterjave."

Pravkar sem dobil to kazen, kljub temu, da sem 60 dni po priključku sklenil naročniško pogodbo in jo kasneje prekinil. Kolikor jaz razumem ta člen, nikjer ne piše, da se moram doživljensko vezati pri nekem operaterju. Zakaj sem potem dobil položnico? Ali to pomeni, da takoj ko ne uporabljaš več RUNE, moraš plačati to kazen? In v katerem členu je to zapisano?

Tudi jaz sem dobil to. Po moje je po 4. clenu popolnoma dovolj, da enkrat sklenes in potem prekines. Seveda, pa moras vrniti aktivno opremo.

Je še kdo to reševal?

to sem tudi jaz dobil, pa sem imel optiko preko rune 4 leta. Očitno so to vsem poslali na blef tako kot v primeru fiktivnih pošiljanj kazni iz hrvaške. In to takoj opomin pred izvržbo.

Mikrohard ::

Verjetno so poslali vsem, ki nimajo aktivnega priključka (brez da bi preverjali, ali je v preteklosti že bil aktiven).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mikrohard ()

enemon ::

Rune mi je na robu parcele pustil kabel, ki gleda iz zemlje. Zgleda malo grdo, pa tudi nepraktično, saj ga lahko odsekam s kosilnico. Sem pisal na njihov info mail, ampak zaenkrat še nič. A kdo ve, zakaj puščajo tako?

starfotr ::

Šalabajzerji. Druge razlage ni.

In to takoj opomin pred izvržbo.

Naj jo dajo. Bodo hudo švicnili in plačali še sodne stroške.

enemon je izjavil:

Rune mi je na robu parcele pustil kabel, ki gleda iz zemlje. Zgleda malo grdo, pa tudi nepraktično, saj ga lahko odsekam s kosilnico. Sem pisal na njihov info mail, ampak zaenkrat še nič. A kdo ve, zakaj puščajo tako?

A veliko kosiš pozimi?

enemon ::

Furbo je izjavil:

enemon je izjavil:

A veliko kosiš pozimi?

Kdo pa pravi, da bo do spomladi zrihtano? A ni bolje poskusiti urediti prej?

A je projekt že končan? Potem zateži. Če ni, potem imajo verjetno še plane z njim.

MrStein ::

To marsikje ven štrli. Tudi več let.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

sokol11 ::

ONT vmesnik od Rune imam aktiven Telekom bo prišel priklopit čez dva tedna. A se lahko z računalnikom priklopim na ONT vmesnik ima kak info page da bi se lahko videli parametri povezave (jakost signala)? DHCP je izklopljen, standardni 192.168.1.1 ni. Če ve kdo mogoče?
>-<

x_RN_5 ::

ONT in GPON je L2, ostalo kar sprasujes je L3 in visje, kar RUNE ne zagotavlja, ampak operater, ki omogoci internet, torej Telco. Kaj pa mislis da ONT je: optical-network-termination, torej (XGS)GPON se tu zakljuci in dobis ethernet na bakru, to je edina funkcija, ki je zate tu merodajna.

Se pravi Ethernet imas (L2), nimas pa interneta (L3+), kaj ti tu ni jasno? Se TV bi, kajne? Jao, boze mili!

sfiči so tudi L2 pa vseeno ima marsikateri web konzolo.
Eh, ko imaš prvevisok iku...
Motiti se je človeško.

_Denny_ ::

Innbox G23 nima web interfaca (sem tudi iskal zaradi radovednosti), ga pa je baje imel X22, ki so ga dobili prvi Rune uporabniki.

Mimogrede - če že imaš podpisano pogodbo in user/pass za Telekom, je velika verjetnost, da si že priklopljen; vtakni PC ali router direktno v ONT in kreiraj PPPoE povezavo, ne rabiš modema. Sam sem zadevo uporabljal že kak teden preden so sploh najavili obisk tehnika.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

x_RN_5 je izjavil:

ONT in GPON je L2, ostalo kar sprasujes je L3 in visje, kar RUNE ne zagotavlja, ampak operater, ki omogoci internet, torej Telco. Kaj pa mislis da ONT je: optical-network-termination, torej (XGS)GPON se tu zakljuci in dobis ethernet na bakru, to je edina funkcija, ki je zate tu merodajna.

Se pravi Ethernet imas (L2), nimas pa interneta (L3+), kaj ti tu ni jasno? Se TV bi, kajne? Jao, boze mili!

A si prebral sploh kaj poskušam dobit? Samo jakost signala me zanima. Na Telekom modemu se ne bo videla jakost signala. Na ONT vmesniku se verjetno vidi. Do ONT vmesnika pride ponudbnik omrežja - možno je da je s strani uporabnika dostop zaprt. https://s5tech.net/viewtopic.php?f=60&t...

Jakost signala bi rad videl ker je Rune dal nalog za priklop naprej Telekomu, jakost signala je pa -28 dBm.

MrStein naj bi izjavil:

sfiči so tudi L2 pa vseeno ima marsikateri web konzolo.

_Denny_ naj bi izjavil:

Innbox G23 nima web interfaca

Tudi G23 bi jo naj imel ampak je verjetno disablana.

"The Innbox G23 supports web‑based device management, but only when enabled by the ISP.
The G23 supports management via OMCI and CLI, which are standard for GPON ONTs. [hfctechnics.hu]
For end‑users, the GUI may be hidden or restricted, depending on how the ISP provisions the device."
>-<

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sokol11 ()

Jakost signala (izguba svetlobe v db) ti je uredil ze RUNE z meritvijo db na opticnem vlaknu ob izvedbi priklopa L2 z namenskim instrumentom, loceni ONT ali pa SFP(+) tu nima veze (to je le nacin fizicne implementacije zakljucka fiber prikljucka). Imas vedno management zaradi provisioning, tako na strani uporabnika (on-prem) kot tudi na strani vozlisca (VULA ponavadi, ker je co-loc, tudi LLU je lahko). Kaj bos pa sam meril, saj lokalna zanka ni tvoja? Najbolje da gor priklopis kar na APC kaj svojega in bos se sosednje priklope (8 ponavadi v SI), ki ste na isti GPON sponki, krasno odklopil, te bodo tako zelo veseli! Pusti to na miru, ze NEO bo zate dosezek. Da, zaprto je, le zakaj mislis da je tako?

Pa za onega, ki zali intelekt (svoj) -- dragec, povsod je management (web ali pa ne ni bistveno, GUI, SSH, Telnet, QoE, TR-069/098/104/106+143, IPerf, ni da ni), ker lastnik/upravljalec omrezja tako aktivno upravlja in nadzira prikljucek. Tega dostopa pac nimas kaj prckati, ker se smatra kot nepoblasceni dostop do omrezja ponudnika (ter lahko sledijo sankcije, beri poskus zlorabe). Zavisi cigava je GPON izvedba, huawei ponavadi (nizja poraba in ogromno funkcij), ampak ce je inbox ONT roba, potem bo pac kontron/iskratel (pac SI beda) in samo 2.5/1.25, morda 10/10 ob svetem nikoli, ni pa nemogoce.

Ko bodo na fiber stikalu vklopili provisioning za tvoj prikljucek na izbranega operaterja, ti bodo tudi od operaterja prinesli aktivno opremo in te dejansko priklopili in potem placujes narocnino, to je to, ostalo pusti na miru, bo vec skode kot koristi za vse. 14 dni je zaradi med-operaterskih pogojev, AKOS stvar, pac predpisi. Bos ze pocakal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x_RN_5 ()

x_RN_5 je izjavil:

Jakost signala (izguba svetlobe v db) ti je uredil ze RUNE z meritvijo db na opticnem vlaknu ob izvedbi priklopa L2 z namenskim instrumentom, loceni ONT ali pa SFP(+) tu nima veze (to je le nacin fizicne implementacije zakljucka fiber prikljucka). Imas vedno management zaradi provisioning, tako na strani uporabnika (on-prem) kot tudi na strani vozlisca (VULA ponavadi, ker je co-loc, tudi LLU je lahko). Kaj bos pa sam meril, saj lokalna zanka ni tvoja? Najbolje da gor priklopis kar na APC kaj svojega in bos se sosednje priklope (8 ponavadi v SI), ki ste na isti GPON sponki, krasno odklopil, te bodo tako zelo veseli! Pusti to na miru, ze NEO bo zate dosezek. Da, zaprto je, le zakaj mislis da je tako?

Pa za onega, ki zali intelekt (svoj) -- dragec, povsod je management (web ali pa ne ni bistveno, GUI, SSH, Telnet, QoE, TR-069/098/104/106+143, IPerf, ni da ni), ker lastnik/upravljalec omrezja tako aktivno upravlja in nadzira prikljucek. Tega dostopa pac nimas kaj prckati, ker se smatra kot nepoblasceni dostop do omrezja ponudnika (ter lahko sledijo sankcije, beri poskus zlorabe). Zavisi cigava je GPON izvedba, huawei ponavadi (nizja poraba in ogromno funkcij), ampak ce je inbox ONT roba, potem bo pac kontron/iskratel (pac SI beda) in samo 2.5/1.25, morda 10/10 ob svetem nikoli, ni pa nemogoce.

Ko bodo na fiber stikalu vklopili provisioning za tvoj prikljucek na izbranega operaterja, ti bodo tudi od operaterja prinesli aktivno opremo in te dejansko priklopili in potem placujes narocnino, to je to, ostalo pusti na miru, bo vec skode kot koristi za vse. 14 dni je zaradi med-operaterskih pogojev, AKOS stvar, pac predpisi. Bos ze pocakal.

Imam pa res srečo da sem po verjetno 15 letih ponovno napisal nek nov prispevek na Slo-Tech pa takoj naletim na enega živčnega doktorja računalništa in optike ki vse ve in vse zna. Zanimivo da ko pa koga na trgu iščeš kaj uporabnega je pa bolj tema. :)

Rune je v projektu pošiljal podizvajalce na podizvajalce (izkop, cevi, vpihovanje optike, spajanje tras, zaključevanje) in je narejeno do kurca. Zato je tudi zadnji ki je prišel preverjat zmeril jakost signala ki je do kurca ravno toliko da se ONT še poveže. In ko bo Telekomov tehnik prišel in želel priključit opremo bo moral zmerit jakost signala in če bo še vedno na -28 dBm se bo lahko obrnil in šel in prišel nazaj ko bo imel meritve v nekih normalnih gabaritih -16 do -25 dBm. Meni se nikamo ne mudi imam na bakru trenutno čist ok linijo.

In na koncu kdo za kurca božjega si ti da veš da bo zame že NEO dosežek? Računalništvo je široko in globoko. Ko ga boš spoznal malo širše in globlje boš šele videl kako malo znaš.

Petek je, vzami eno tableto za živce. Pa se začni malo bolj normalno pogovarjat ker s svojimi prispevki kažeš edino svojo arogantnost in nizko stopnjo razvitosti.
>-<

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sokol11 ()

Pusti raje stvari o katerih ves malo ali nic na miru.
Zalitve in osebni nivo prihrani zase, ti SAMO bo koristilo.
RUNE poznamo zelo dobro, tako da primer zaprt (in bos trpel, -29 je OK, sicer ti bodo pa sanirali, se bos pac kurcil njim ... ruralno je pac najslabse, se OSO je bolje, ane Ilirska Bistrica).
Podizvajalci so povsod in vedno, tudi GVO je tako.
Telco ni comp prav nic, tako vem (ker NEO res ne zelis, baker pa tudi ne, ocitno)!
Meritve niso tvoja briga, bos pa se pritozil na AKOS.

Zgodovina sprememb…

-29 dBm je totalen ološ in šalabajzerstvo.

Pri splitterju 1:64 pri 1490 nm je tam od -13 do -22 dBm sprejemljivo. Ostalo pa ne.

Seveda (-30 je 1/1000 izgube), pac RUNE nivo storitve, kaj pa pricakujes da bo dobil (delalo bo, sicer bo pac pritozbe vlozil skladno s predpisi, samoregulacijski kodeks, ipd., se bo ze sam znasel), bo pa baker, ki mu dela vrhunsko, imel pac se naprej? Cakaj da vozlisce v kontejnerju pricne izpadati na random, ko bo vroce in ni hlajenja, vsekakor veliko srece mu zelim, jo bo rabil.

Tole je Lopata, CE najverjetnje, tam je je vkopalo vode 30-40 cm globoko, tudi vrhunska izvedba (je ze sam bentil nad tem).
Od Vahta mafije na pricakuj prav veliko.

Zgodovina sprememb…

Kaj si pa pričakoval od esdees ekonomista, ki se ukvarja s tehniko in gradbeništvom? Profesionalizem?

Sedaj se je vrgel se v 5G. Tako, da krasen novi svet.

Ne cvekaj neumnosti.
Tu je split samo je 32/1 /ruralno/, izguba je najvecja na splitter-ju, bodo pac po potrebi menjali in bo izguba nekaj manjsa, ce bo dosegal hitrosti, ki jih ima narocene, pac ne bodo nic urejali. Oddajne moci na konkretnem OLT ne poznamo, niti razdalje na trasi, predvsem od split dalje.

Kaj bo on sam urejal na ONT in kaj meril in spremenil? Nic.
Pusti LTE5 drugim, tole je GPON FTTH.

starfotr je izjavil:

-29 dBm je totalen ološ in šalabajzerstvo.

Pri splitterju 1:64 pri 1490 nm je tam od -13 do -22 dBm sprejemljivo. Ostalo pa ne.

Drži.

x_RN_5 je izjavil:

Pusti raje stvari o katerih ves malo ali nic na miru.
Zalitve in osebni nivo prihrani zase, ti SAMO bo koristilo.
RUNE poznamo zelo dobro, tako da primer zaprt (in bos trpel, -29 je OK, sicer ti bodo pa sanirali, se bos pac kurcil njim ... ruralno je pac najslabse, se OSO je bolje, ane Ilirska Bistrica).
Podizvajalci so povsod in vedno, tudi GVO je tako.
Telco ni comp prav nic, tako vem (ker NEO res ne zelis, baker pa tudi ne, ocitno)!
Meritve niso tvoja briga, bos pa se pritozil na AKOS.

x_RN_5 je izjavil:

Seveda (-30 je 1/1000 izgube), pac RUNE nivo storitve, kaj pa pricakujes da bo dobil (delalo bo, sicer bo pac pritozbe vlozil skladno s predpisi, samoregulacijski kodeks, ipd., se bo ze sam znasel), bo pa baker, ki mu dela vrhunsko, imel pac se naprej? Cakaj da vozlisce v kontejnerju pricne izpadati na random, ko bo vroce in ni hlajenja, vsekakor veliko srece mu zelim, jo bo rabil.

Tole je Lopata, CE najverjetnje, tam je je vkopalo vode 30-40 cm globoko, tudi vrhunska izvedba (je ze sam bentil nad tem).
Od Vahta mafije na pricakuj prav veliko.

x_RN_5 je izjavil:

Ne cvekaj neumnosti.
Tu je split samo je 32/1 /ruralno/, izguba je najvecja na splitter-ju, bodo pac po potrebi menjali in bo izguba nekaj manjsa, ce bo dosegal hitrosti, ki jih ima narocene, pac ne bodo nic urejali. Oddajne moci na konkretnem OLT ne poznamo, niti razdalje na trasi, predvsem od split dalje.

Kaj bo on sam urejal na ONT in kaj meril in spremenil? Nic.
Pusti LTE5 drugim, tole je GPON FTTH.

Moj verjetno zadnji prispevek v tej temi.

Torej če povzamem:
- Naj pustim stvari pri miru o katerih ne vem veliko
- Na pamet ugibaš lokacijo. Nisi zadel. Konec koncev ni pomembna.
- Praviš Rune nivo storite bolj bogo? Ne pričakovat veliko?
- Generalni ton pa pač "nije žvaka za seljaka" vsak se naj briga za svoj posel

Iz takšnega razmišljanja izhaja veliko problemov današnjega časa. Vse je dobro za kogar je, kvaliteta storitev je kakršna je. Bodi tiho tako pač je. Pa to velja od mehanika, električarja, vodoinstalaterja.

Jaz sem se ponavadi sprememb ali projektov loteval tako da sem vsaj malo naštudiral zadeve, vprašal koga ki se spozna, na koncu pa nisem sprejel čisto vsega kar so mi prodali "zdravo za gotovo".

Tako sem pri vezavi kotlovnice skoraj jaz učil mojstra kako naj bo vse povezano, ker sem šnofal zraven sem našel serijsko napako na mešalnih ventilih ki jo je potem Seltron z dobaviteljem na tiho rešil (narobe vrezani utori na ventilih za mešalne pogone).

Po montaži elektrarne se z SolarEdge supportom dopisujemo že dve leti na različne teme in smo tudi že naleteli in ugotovili marsikaj (daleč od perfektnega software-a).

Po cca, 20 letih sem letos prvič po sili razmer namesto k domačim mehanikom moral k pooblaščenim. Katastrofa od katastrofe. Od odnosa do storitve. In ljudje to požrete in greste dalje (drugače nebi bilo tako kot je). Jaz ne in pričakujem nek nivo. Drugače grem drugam.

Tako da bom tudi pri optiki pričakoval da bo zadeva delala na nekem nivoju. Res je meritve niso moja briga. Če bo delala brez problema tudi pri -29 dBm kot ti praviš super. Alternativo imam dobro - na bakru 50/20 linijo ki dela rock solid. Višje hitrosti na optiki? Nice to have ampak sploh ne nujno. Če ne bo delalo tako kot je treba bom težil in bodo popravljali drugače bom šel pa nazaj na baker. Tako da ne bom kaj dosti trpel.

Tako da v življenju marsikaj ni bilo moja briga pa sem se vtikal in je bilo na koncu boljše za mene (seveda pa daleč od tega da so me bili vsi veseli).
>-<

Glej, RUNE je po kavbojsko, kar si tudi sam spoznal, vse, tudi terenska izvedba, skoraj vedno. A fiber imate vse zemeljsko v ceveh, ali tudi kje kaj zracno? Napisi rajon ce hoces, pa se pogleda koliko je priklopov tam ze aktivnih, itd.

Decibeli sami po sebi nam ne povedo prav veliko (-35 je nekje gornja meja, -30 bo se slo, sicer ti pac sanirajo (ONT ne sme izpadati, kar bos itak sam videl ko ti dejansko zalaufajo storitev), problema sta lahko 2, slabi splitter, bodo dali takega z manj izgubami, ce je sponka dalec to ne bo pomagalo bistveno, poglej umazanijo na konektorjih, ni redko tezava prav tu, morda slab splice na koncu vlakna, zavarili in potem pomerili vlakna pa itak so, vsaj upam), sami po sebi, ker ne poznamo oddajne moci OLT niti razdalje do sponke, niti obremenitve zanke, ker GPON je P2M ne P2P (cenovni razlog ja tu zadaj, pri vseh). Ko bodo zadevo zagnali in obremenili s prometom, bodo prilagodili ce bo potrebno, ce ne bos dosegal tistega DL kar si narocil, bos pa reklamiral, UL bo OK, v 99%, tako kot je, itak imas tam 100, morda 200, ne pa 1000. Pustimo teorijo in optimalne vrednosti, na terenu je vse zivo, optimale je malo, sploh na GPON in rezidencnih zankah. Mutimode pac ne bos dobil, tam je problemov jasno manj, pustimo zakaj.

GPON pac ni domaca kotlovnica, mesalni ventili, avto servis in ne vem kaj se, razumi prosim to, ne mores nic sam pri taki topologiji sraufati in pametovati kaj bi bilo, ce bi bilo. Tudi GVO bi naredil podobno, ampak na tvojem rajonu pac nimajo interesa baker menjati, ceprav imas centralo blizu, zato si pac fasal RUNE, socustvujem s tabo.

Osebni nivo in zalitve kvecjemu skodijo, zavedaj se tega, vedno.
Boljse za tebe bo, da ukrepas, ker baker je zgodovina, fiber imas, kakrsen pac je, je. Pika. Zal.

Zgodovina sprememb…

sokol11 je izjavil:

Moj verjetno zadnji prispevek v tej temi.

Ne pusti trolu da zmaga. -> ignore
Motiti se je človeško.

alkoo ::

Torej ko Telekom prinese opremo in priklopi bo sigurno prej pomeril (testiral) linijo?
Ker pri nas Rune sigurno niso nič merili, ker so ONT v hiši priklopili še preden so imeli v ceveh glavni kabel med centralo in jaški/omaricami.

Je pa res porazno kako je vse skupaj vodeno. Junija lani so vkopali cevi, oktobra kabel iz zunanjega jaška v hišo in priklop ONT, prejšnji teden pa kabel od centrale do jaškov in omarice v vasi, zdaj je končno PON aktiven in čakamo Telekom. Pa s temi kabli so bile že 3 različne ekipe (različni podizvajalci), vsaka reče da "popravlja stvari od prejšnje". Zgleda bo na koncu spet "bodite srečni da dela vsaj minimalna hitrost saj je bilo zastonj narejeno". Upam da se motim in bo potem 1Gbps :D

d4vid ::

Tud pri nas je narejen šalabajzersko, vsake tolk pade optika ven, pa mnogo daljša razdalja je od mene do centrale kot bi lahko bila. So šli okrog riti v žep. V enem jašku je menda tako našponana, da morajo pazit, kako dajo pokrov gor, da ne izpade vse skupaj. Signal je na meji, jim je sosed težil, ker je hotel opravljeno meritev.

Deluje pa zaenkrat vedno 500/100mbps na a1, trenutno mamo to 2 leti pa sem, razen tistih 3-4 izpadov v tem času, kar zadovoljen. Saj ni drugega, TV ven pade pa moram tastare poslušat kako pa drugje dela :)) pa en wordpress blog hostam doma (ene 100 obiskovalcev dnevno, pa me tista virtualka na homeserverju ne stane prakticno nic), pa je fino ce je online.

alkoo je izjavil:

Je pa res porazno kako je vse skupaj vodeno. Junija lani so vkopali cevi, oktobra kabel iz zunanjega jaška v hišo in priklop ONT, prejšnji teden pa kabel od centrale do jaškov in omarice v vasi, zdaj je končno PON aktiven in čakamo Telekom.

V manj kot enem letu so vse to naredili?
Pa še jamraš?
;)

alkoo je izjavil:

Pa s temi kabli so bile že 3 različne ekipe (različni podizvajalci), vsaka reče da "popravlja stvari od prejšnje". Zgleda bo na koncu spet "bodite srečni da dela vsaj minimalna hitrost saj je bilo zastonj narejeno".

Kdo točno je zastonj delal???
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

alkoo ::

Vem da na koncu plačamo vse, na tak ali drugačen način. Samo v štartu so želeli še posebej plačilo za izkop, na koncu pa je bilo "zastonj". Torej bojo mogoče imeli enostaven izgovor zakaj ne dobimo polne hitrosti. Ampak kot sem rekel, mogoče pa bo :)

markasaso12 ::

Letos bo minilo 1 leto, odkar imamo optično omrežje RUNE, in lahko rečem, da smo zelo zadovoljni. Internet in TV delujeta brez težav, do zdaj ni bilo nobenih izpadov ali motenj.

Storitev imam pri operaterju Telemach , kjer imam paket s hitrostjo 940/56 Mbit/s. Hitrost je stabilna in v praksi dosegam skoraj polno oglaševano hitrost, tako da zaenkrat nimam nobenih pripomb.

Če bo tako tudi naprej, lahko samo pohvalim tako RUNE omrežje kot operaterja. :)

mancini ::

alkoo je izjavil:

Vem da na koncu plačamo vse, na tak ali drugačen način. Samo v štartu so želeli še posebej plačilo za izkop, na koncu pa je bilo "zastonj". Torej bojo mogoče imeli enostaven izgovor zakaj ne dobimo polne hitrosti. Ampak kot sem rekel, mogoče pa bo :)

RUNE se financira preko evropskih subvencij, nič ni zastonj in nič ti ne plačaš razen priklopa
««
25 / 25
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilo 200 m od jaška z optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
658511 (4920) tikitoki
»

RUNE network in gradnja optičnega omrežja

103642 (1120) _Denny_
»

Opticna povezava RUNE, GVO

Oddelek: Loža
135589 (4053) markasaso12
»

Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali Telekom

298093 (6055) starfotr
»

kako se prklopit na optiko ki jo napeljuje givo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
345908 (3414) w0mbat

Več podobnih tem