» »

Kje iscete gradbene mojstre

Kje iscete gradbene mojstre

Dpool ::

Ola,

Ce se odlocim za nakup rabljenega stanovanja, ki je potrebno delne prenova v LJ, kje pricnete s povprasevanji? Nasel sem stran MojMojster, ampak tu lahko traja, da sploh dobim kaksno informativno ceno, pa tudi zahteva, da ves dobro kategorizirati storitev, kar v mojem primeru ni ravno moja vrlina. Skratka v sklopu prenov bi rad troje:

1.) Potencialno: V primeru da statik potrdi, da je varno in dovoljeno, bi rad odstranil vrata med dnevno in jedilnico ter malce se razsiril odprtino (se za kakih 1m). Ce bi se odobrilo, bi verjetno potreboval preklado, koliko berem po spletu. Ampak nisem pa nasel koliko bi me tak poseg sploh stal EUR.

2.) Prenova razsvetljav. Trenutno so po stanovanju navadne stropne luci. V dnevni bi jih zamenjal z vgradnimi LED lucmi. Na hodniku pa bi rad nadomestil se dodatno stenske LED luci. V Jedilnici pa visece LED sijalke. Tu mislim da me bega le prenova v dnevni in hodniku, ker je potreben zidarski poseg. Koliko razumem za vgradne LED luci se mora strop malce spustiti da se namestijo. Za stensko luc pa verjetno nekako treba dovest elektriko do tja. Spet.. ne najdem okvirne cene za taksne posege.

3.) Prehod v balkon je preko PVC konstrukcije, ki je sestavljena iz balkonskih vrat in vecjega okna. Pod oknom je plastika, katero pa bi rad obzidal s knaufom, da se ne bi videla.

Imate kak nasvet kam se obrniti za okvirne ocene za take posege? Obstaja kaksno podjetje, ki vse to pocne in mi ni treba se pogovarjat z vec razlicnimi?

Hvala

OracleDev ::

Pred leti sem prenavljal (sicer v celoti) kupljeno stanovanje in moj nasvet je, če nisi sam "mojster", kupi že karseda dodelano stanovanje. Že takrat so vsi po vrsti nategovali, ne samo z denarjem ampak obljubami da to lahko naredijo, da bodo jutri prišli,... in več kot imaš delavcev težje je. Kot opažam je sedaj situacija na trgu še slabša. Jaz se trenutno sigurno ne bi odločil za nakup stanovanja potrebnega prenove.
Če imaš denar stopi do enega arhitekturnega birojo in jim plačaj za vse, za ideje in za izvedbo.
"Mojstre" sem pa iskal lokalno od znancev, kakega pa našel kar tako, ko sem npr. okna menjal so se ponudili da mi še nekaj pozidajo zraven. Je pa res, da pri takih je bilo vedno nekaj kar ni šlo vredu.

TheBlueOne ::

V Celju je sosedom od starsev moje gradil Albanec s svojo armijo. Delal lepo in zelo poceni. Meni ne pride prav, ker ne dela v AT ampak ti lahko dam kontakt.

Dpool ::

OracleDev, tnx za feedback. Saj stanovanje potrebuje le zgornje obnove, ni ravno to prenova celotnega stanovanja. Naceloma je bilo prenovljeno leta 2019, ampak so ohranili loceno dnevno in kuhinjski del - to nama ni ravno vsec in imava raje da je odprt prehod ter razsvetljava je z navadnimi stropnimi luci, midva pa bi rada imela lepso, ambiento razsvetljavo z ambientnimi lucmi. Nekaj kolegov sem ze povprasal, a zal se ne spomnijo koliko jih je prisla prenova na tak nacin razsvetljave. So pa rekli, da ni bil nek zahteven poseg.


TheBlueOne, lahko mi posljes kontakt na ZS - tnx!

Machete ::

Te zadeve se poizve v lokalnih bifejih, kakšen mojmojster in podobna jajca..
Najbolje se je smukati v kafičih sredi industrijskih con in okoli gradbenih trgovin.
Tam cukaš za rokav ljudi v kombinezonu in avdiju.
Tisti, ki je dober, se ne posložuje teh strani za svoje oglaševanje.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

Invictus ::

Predvsem ne najemaj ljubljanskih privatnikov, ker imajo dovolj dela in so večinoma šalabajzerji.

Dobre mojstre se dobi po priporočilu kolegov. Če jih nimaš, si v riti... :D
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kixs ::

Trenutno povsod cakas 1-2-3 mesece... vem ker ze od novega leta nekaj obnavljam po hisi in se vse zelo vleeeeece. Morda bo celo letos dokoncano :lol:

Tudi priporocila kolegov moras jemati z rezervo...

Vprasas lahko tudi v kaksni trgovini z gradbenim materialom, ce koga priporocajo...

Svetujem, da dobis eno ekipo (firmo), ki ti bo naredila vse kar zelis. Potem se vsaj ne morejo zgovarjati, kaj vse so prejsnji zaj*bali :lol:

bozicek ::

Pred dobre pol leta je bila kupljena starejša hiša ki je potrebna totalne obnove. Hiša je stara 40 let, brez fasade in prejšnji lastniki tudi niso najboljše skrbeli zanjo

Če nimaš dveh levih rok ti toplo priporočam da se večina stvari loti sam tako kot se jaz.
Hvala bogu imam jaz nekaj izkušenj že od prej ko sem obnavljal dva stanovanja ampak ti bom vseeno tako rekel.
Jaz sem tudi pričel z neznanjem in samo teorijo v glavi pred leti ko sem začel z izdelavo spalnice. Ko sem malarja vprašal koliko bi mi računal za kitanje, brušenje in barvanje ene sobe je bila cena okoli 400 evrov. Malce sem gruntal in prišel do zaključka da me dve kanti jubolina, plazma, špohtl, šmirgl papir in barva pridejo pod 100 evorv. Se pravi tudi če zajebem kitanje imam še veliko rezerve do njegove cene.
Naredil iz prve. Prva dva trije potegi z plazmo so bili še bolj tako tako potem je pa steklo za šalo. In od takrat večino stvari delam sam

V tej hiši trenutno so bili samo tisti kar ne znam jaz dobro. Se pravi streha, okna, toplotna, štromar in vodovodar.
Štrom in vodo bi celo sam šel delat (sem jo doma sam delal (fotr štromar) kabli so bili že potegnjeni, štekarje pa vtičnice in luči sem sam vezal) ampak ker ni moja hiša ampak od punce in bo za najemnike je bolje da štromar naredi vse kablobje

Sedaj pa izkušnje z majstri:
kot ti je že Oracle povedal ti bo šlo veliko živcev. Iskanje ponudb, primerjava cen klicanje in na koncu celo fehtanje da pridejo. Ko pa pridejo zaračunajo pasje drago in naredijo površno.
Okna: Čakanje na okna 3 mesece. Prvih šest predračunov napačnih. Šele sedmi je bil pravilen. Končno pridejo in vgradijo (okna so lepo vgrajena) a špalete so tako lepo obdelali da sem se jokal. Vse za njimi sem moral ponovno kitat in brusit. Ko sem jih jaz menjaval so mi od Mik tako lepo naredili da ni bilo potrebno skoraj nič popravljati. Sem imel v enem popoldnevu vse nazaj lepo obdelano. Tukaj sem se jebal tri dni

Z majstri je pa tako. Oba poznava kar nekaj majstrov tako da tukaj imava srečo (štromar, vodovodar, centralist, parketar) je pa res tako da delajo popoldne in traja dlje časa in tudi pride takrat ko ima čas

Ene par sva jih tako dobila. Ta pozna tega uni pozna unega, telefon se zavrtijo in pride pogledat. Keramičarja recimo ko se nekaj na bajti delal, pa vprašaš če tud fušajo in jih tako dobiš
Zaenkrat sva zadovoljna, čeprav moja je pikolovska. Mene kakšna pikica ne moti medtem ko je ona krepko bolj natančna

Ampak še enkrat. Kar se le da naredi sam. Kot sem dejal osebno se stvari ki jih lahno naredim lotim sam. Prvič zato ker se nekaj prišpara, drugič zato ker vem da bo narejeno kot je treba.
Računa da ta teden zaključim stanovanje z moje strani. Treba še hodnik mal pokitat pa pobarvat, spalnice so sestavljene, kuhinjo še izrežem luknjo za lijak in ploščo, potem pa samo še zaključne lajštice in fertik
Fasada ta teden če bo sreča z vremenom in potem končno po šestih mesecih obnavljanja bo hiša nared da se notri da ljudi
Darila letos samo za poredne

Likalnik ::

Se strinjam z napisanim...večino oziroma kar lahko sam...tudi jaz sem obnavljal stanovanje in je šlo veliko živcev...na srečo poznam vodovodarja, štromarja, pečarja...vendar jim moraš kljub temu vse pripraviti....štromarju sem poštemal celo hišo za cevi...skupaj sva kable vlekla po ceveh in on je na koncu priklopil štekarje....luči sem sam montiral, poštemal in razbil sem celotno stanovanje sam in vse skupaj odpeljal na odpad....parapete sem ven sam zmetal.
Ploščice v kopalnici in ostalih prostorov mi je delal kolega z mojo pomočjo....garažo sem sam položil, teraso sem sam položil.

Fasade nisem sam, okna nisem sam vgrajeval, kital in belil nisem sam, centralne napeljave nisem sam.

Uglavnem kar lahko narediš naredi sam, uporabi prijatelje, da ti pomagajo...ker z mojstri se boš načakal in veliko živcev ti bo šlo....jaz sem dopust vzel, da sem jim stal za ritjo....14 dni dopusta, da sem kontroliral fasaderje....

Machete ::

Pa ravno kitanje in beljenje je najenostavnejše. To bi lahko še dodal med diy.

Sicer pa povejte, mu kje naj najde majstre, ne kaj naj sam dela, ker mogoče mu ni do tega, mogoče ne zna, mogoče ima dovolj denarja, da plača ljudem, da opravijo svoje profesionalno poslanstvo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Likalnik ::

med vsem opisom kaj sami delamo in kaj ne je bilo napisano tudi kje se dobi mojstre:

- prijatelji
- sosedje
- gostilne
- trgovine z gradbenim materialom
- internet ( vpišeš električar gorenjska in pokličeš prvega in se zmeniš)
- sam svoj mojster

Glede cen...noben ti ne bo cene povedal po telefonu...praktično morajo priti na ogled...potem šele podajo okvirno ceno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

Dpool ::

Hvala za informacije.

Jaz se bom vseeno posluzil pomoci mojstrom, kljub visjim cenam. Zal ne morem si toliko casa izvzet da bi delo opravljal sam, vmes sem tudi sluzbeno odsoten veckrat. Za nadzor si bil vzel teden dni dopusta. Najvecji problem, ki ga vidim je, da pravite, da so vecino salabajzerji in niso vestni, kar pomeni, da jaz se nekako izborim za 7 dni dopusta on mi pa takrat ne bo prisel delat kljub dogovoru.

Za zgornje (3) prenove sem nameraval nameniti 5.000 - 7.000 EUR, tako da nekje tukaj so moje meje. Ce je to premalo, bom dolocene posege opustil ali jih kasneje izvedel.

TheBlueOne ::

Uf, cenovno zna biti tezka. Ko bos vlekel kable za luci ti svetujem, da gredo kabli od luci direktno v omarico, kakor tudi kabli od stikal. Tako bos lahko dodajal kaksne pametne funkcije, imel na razpolago vec dimmer modulov itn. Doze lahko ugradis v strop, ampak ce je beton bo drago, ker je muka.

Kable potegne se do oken, ko ze razbijas, ce bos eventuelno avtomatiziral rolete ali zaluzije.

Ce nimas pojma in orodja zna biti drazje, ce delas sam. Kar se tice salabajzerjev, pa je pametno, da jim nic ne placas v naprej ampak po stopnjah.

Likalnik ::

težava je v tem, da brez referenc oziroma priporočil prijateljev zelo težko oceniš ali so šalabajzerji ali ne....to vidiš šele takrat, ko jih imaš v stanovanju.

Jaz sem se nategnil tako z zidarji kot fasaderji....dopust sem vzel, ko sem po parih dneh dela videl, da je vse skupaj en drek....

P.S. nikoli ampak nikoli ne plačaj 100% v naprej...tudi, če ti bodo obljubljali zato več popusta....na koncu jih lahko držiš za j****, če jim ne plačaš vsega....ko je potrebno kaj popraviti ali dokončati jih tudi blizu ni, če so dobili že vse plačano.

Dpool ::

OK hvala za nasvete.

TheBlueOne: Kolega je sicer arhitekt, ampak mi je ocenil, da bi kaj takega prislo cca 5000 EUR. Tvoji nasveti so popolnoma na mestu glede pametno urejenih instalacij, a ce bi to bistveno podrazilo postopek, se ne bi spuscal v to v danem trenutku, vseeno ga jemljem kot prehodno stanovanje, toliko da ne placujem najemnine. Nekaj denarja pa sem pripravljen nameniti obnovi, da mi bo bivanje kar se da udobno.

TheBlueOne ::

Ni bistveno drazje, je pa malo drazje. Samo nekoliko vec kablov se polozi. Ce bos prodajal, se slisi fino, da so instalacije pripravljene za pametno stanovanje. Drugace pa zna biti, da je 5k€ OK, je treba pogledat detajle, koliko je cesa, ampak glede na to, da ti je svetoval nekdo, ki zadevo pozna in je fohu bo pa ze moralo priblizno drzati.

Instalacije lahko naceloma vecinoma res naredis sam. Jaz sem jih delal z nic izkusnjami preko sudenta. Kupis udarno kladivo v Inter Diskontu oz. kaksen Bauhaus, samo glej, da ima garancijo. :) Stene za stanovanje postemas v enem dnevu in na grobo pokitas. Potem samo se potrebujes pleskarja, da zadeve lepo skrije. Samo pazi, da mu ne bo treba kaj odstranjevati. Kable oznacis in pustis elektricarju, da ti poveze. Samo se glej, da vleces pod pravimi koti, da vecno priblizno ves kje so zice, da jih ne bos prevrtal ko bos obesal kaksen art.

bozicek ::

Hja veš kako je z ocenami stoškov. Tik tak je več kot si misliš
Midva sva tudi okvirno računala stroške in ta veliki so bili približno tam tam kakor sva naračunala
A ko sva pogledala v tošl je kar nekaj falilo.
Hec je v tem da ti razne frčkarije na koncu kar lepo nanesejo. Recimo pipa je 30 evrov. Ahh nič takega ane. Sifon bi bilo tudi dobro zamenjat če se že menjava...Pa je spet par evrov...Kljukice v kopalnici za brisače in papir...Ponekod nove luči (lunce za po hodnikih in sobah recimo...Pa so po sest sedem evrov v baubau stacunah)...
Ko tako gledaš ni nič...Si rečeš drobiž saj kaj pa je 7 evrov recimo

Ko pa sva skupaj seštela vse te mini frčkarije te pa na rit vrže
Tako da se kar pripravi stroškovno na te mini zadeve na katere se sploh ne pomisli, največrat se jih kupuje uzput in sploh nimaš občutka koliko zapraviš za njih
Darila letos samo za poredne


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27153446 (28711) Matejjjjj
»

Elektroinštalacija stanovanja 30m2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10511555 (8631) s1m0n
»

Strošek obnove stanovanja

Oddelek: Loža
148265 (7675) eko_2k4
»

Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7443213 (37344) smile-

Več podobnih tem