» »

vodni blok in radiator

vodni blok in radiator

burekar ::

Počasi načrtujem vodno hlajenje (še dost vam bom težil). Zanima me, a naj ma vodni blok direkten stik s peltierjem al ne, in kak ta stik naredit neprepusten za vodo. Jaz bom probu s silikonom, a bo deloval? Pa še material za blok, naj bo aluminij al baker al kej drugega?
Radiator:
Peltier bo 156W, rad bi mel pa radiator brez ventilatorjev, ma kdo kake ideje kolk dolgo in kak široko bakreno cev si naj nabavim(mislim jo zvit v spiralo), pa kake ventile naj uporabljam za spojit z bakreno in silikonsko cev.

OZZY ::

Hm.He he. No ja.:8).
Vodni blok ma že direkten stik z peltiljerom. Če ga ne bi imel bi se peltiljer pregrel in spustil dušo. Vodni blok služi isto kot tvoj hladilnik na procesorju samo da se po njem pretaka voda, ki bolje odvaja toploto. Seveda pa obstajajo modeli, ki so naredili tako hlajenje pri katerem ima voda direkten stik z procesorjem ali pa z cold plate.
Vodno hlajenje je priporočljivo za hlajenje peltiljerov predvsem zato, ker le ti oddajo ogromno toplote. K oddani toploti peltiljera pa moraš obvezno prišteti oddano toploto procesorja. Da vso to toploto oddaš pa moraš ometi dober radiator. za tvoj 156w peltiljer je to že kar soliden radiator. Edino če ga ne boš laufal na 5V.>:DTvoje zvite cevi verjetno (no sigurno) ne bojo zadostile za dovoljšen odvod toplote.
Preden se kar koli lotiš ti predlagam ,da si v člankih prebereš kako deluje vodno hlajenje, peltiljer, itd.
Vedeti pa moraš,da boš moral poskrbeti za kondenzacijo, ki je pri 156w peltu ne bo manjkalo. Silikon bo deloval. Jest sem uporabil RTV silikon, ki sem ga dobil pri Conradu.
Kakšen blok je bolje imeti. AL ali Cu. Seveda je odgovor bakren. Zakaj. ker baker bolje odvaja in prevaja toploto kot aluminij. Za napajanje peltiljera pa boš potreboval tudi dober napajalnik.
Kot prvo pa preberi članke če tega nisi že prej storil.:D

miranpozar ::

Na tem forumu je bolj specializiran oddelek za takšna vprašanja, tam boš v bodoče lažje dobil odgovore.
Hlajenje in modifikacije

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Pretorijanec ::

Sam pazi, da ne bos meu npr. radiatorja it bakra waterblocka pa iz aluminija povezana v neposrednem stiku. Prislo bo namrec do elektrokorozije=razpad! Ce mas umes npr. plasticno cev za povezavo, se mi zdi, da je ok. Drgac je pa najbols nardit tak sendvic: proc+coldplate+peltier+waterblock. Med usemi umesnimi deli je seveda termalna pasta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop peltierja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
272199 (1890) TESKAn
»

Pravilna pot??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121467 (1257) element
»

Katere bakrene cevi?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161737 (1570) Pretorijanec
»

Napajanje 156 watnega peltierja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141351 (1174) Polde
»

vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151484 (1285) DrSergioDJ

Več podobnih tem