» »

Biti/postati nepremičninski agent?

Biti/postati nepremičninski agent?

1
2
»

nekikr ::

Scootie je izjavil:

Problem je, ker veliko agentov zanima le provizija.
Pripravljeni so lagati, prikrivati podatke, pumpati ceno, ter tudi izsiljevati...samo za par 100 € več.

To so eni največjih gnojev od ljudi. Meni so že velikokrat raznorazni agenti poizkušali prodati zazidljivo parcelo, ki to ni bila, pa 5000 zazidljivih metrov od katerih jih je bilo 4000 označenih za razlivno območje, pa parcele brez dostopa, kjer občina ravno zdaj ureja dovoz (pa ga še po 10 letih ni in ga še vsaj toliko let ne bo), pa "čiste" zadeve, kjer po obisku sosedov izveš, da so vsi skregani in nihče ne bo nič pustil... Se pravi mene bi nategnili za nekaj sto tisoč evrov vredno investicijo zato, da oni dobijo nekaj tisočakov provizije.

bm1973 ::

Da ne govorim o tem, da:
- na ogled ne prinesejo papirjev o sami nepremičnini (izpisek zemljiske knjige),
- pri parcelah ni jasna predkupna pravica (ker nočejo dati 30 EUR za papir),
- ne vedo, kje potekajo meje parcele (sanjajo o nekem zatečenem stanju),
- v bloku ne vedo kaj je skupna lastnina

Čisto osnovni podatki, ki bi jih moral prodajalec (ali posrednik) zagotoviti kupcu.

Scootie ::

Ribicija je izjavil:

Scootie je izjavil:

A ti delaš kot nepremičninski agent ?

Delam kot nepremičninski agenta, ja.

Dejstvo je, da izpit za nekoga, ki se že spozna na nepremičnine ni nek bavbav, za nekoga, ki pa štarta z nule, pa je to precej težek izpit. Ne vem če bodo samo zapiski za takega dovolj, če ni bolje plačati izobraževanje. Vem, da nekatere od večjih franšiz v SLO velikokrat iščejo sodelavce za pomoč pri administraciji. Tam potem ponavadi pripravljaš oglase, pomagaš pri pripravi nepremičnine na prodajo, ipd.. To bi znala biti prava pot za nadobudnega nepremičninarja, saj se tako počasi skozi delo spoznavaš s procesom prodaje in je potem po moje veliko lažje izdelati tudi izpit.

Odličen predlog.
Osnovni pojmi so mi znani, saj sem sodeloval pri nakupu in prodaji lastne nepremičnine.
Ampak to je le osnova,se je potrebno še veliko naučiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Scootie ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepremičninske agencije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
569572 (4950) LeQuack
»

Obvoz nep. agenta (strani: 1 2 )

8512585 (9386) Bizkit45
»

Nepoštena praksa pri nakupu stanovanja (strani: 1 2 )

8418096 (14944) thramos
»

Nakup stanovanja - postopki, na kaj biti pozoren?

2112491 (11882) EC9

Več podobnih tem