» »

Število vse glasbe na svetu

Število vse glasbe na svetu

Karlos ::

Ali bi se dalo nekako oceniti koliko različnih pesmi / komadov smo kot celo človeštvo do sedaj ustvarili ter kakšen je letni prirastek?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

janezvalva ::

Karlos je izjavil:

Ali bi se dalo nekako oceniti koliko različnih pesmi / komadov smo kot celo človeštvo do sedaj ustvarili ter kakšen je letni prirastek?


:))

nocoj je nekdo fajn nakresan
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: d3m1g0d ()

Machete ::

To je skoraj nemogoča naloga. Prvič niti ni jasno, kaj zate šteje ustvariti. Zažvižgati random melodijo med kakanjem? Spisati in zabeležiti avtorstvo? Prirediti že znane muzike ali tradicionalne komade? Šteje to kot nova pesem?

Še največja in zelo točna baza, tega kar je vnešeno je https://www.discogs.com. Gre pa za primarno glasbo, ki je dočakala posnetke na fizičnih nosilcih. Čeprav se zadnje čase beleži tudi digitalne izdaje.
Ne bi se upal ocenjevati kakšen delež kadarkoli na svetu posnete glasbe je dejansko vnešene in to je največji problem pri oceni, ker drugače bi se lahko že malo orientiral v konkretne številke.

V nekem slovenskem alternativnem žanru je od oka vnesenih 60-75% zadev (tudi po moji zaslugi :P ), ki so bile posnete in prodajane v vsak nekaj 10 kosih (vključno z diy kasetami).
Kakšni manj znani žanri, kjer ni baze zbirateljev (razne etno, world eksperimentalne zadeve) gotovo ostajajo bolj nevpisani, kot žanri izhajajoči iz rocka, še bolj pa se potencira z gospodarskim stanjem države. Torej odstotek izdaj zabeleženih v Discogs bazo iz neke Afriške mini države ali Finske je gotovo izjemno drugačen. S tem, da je tudi samo število izdaj na prebivalca drastično višje v razvitem svetu.

Za res dobro oceno, bi moral dobiti podatke o pesmih, ki imajo znanega avtorja od vseh organizacij, ki za to skrbijo iz vseh držav sveta. Torej misija nemogoče.

Če čisto za brezveze in za zabavo nekaj na pamet ugibam in si izmislim, da je na Discogs vpisane 30% svetovne glasbe, je vseh 'izdaj' ever 35-40 milijonov. In če vsaka izdaja v povprečju vsebuje 5 pesmi je to 200 milijonov različnih, posnetih, komadov. Skratka strel v prazno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony bo začel izdelovati gramofonske plošče (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12531065 (23057) TheBlueOne
»

Milenijska glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
9813182 (11559) Machete
»

Kitajska pred javnostjo skriva dominacijo AI nad človekom zaradi Googla

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
339225 (6865) 7982884e
»

Najbolj bizarni komadi, ki jih samo Vi obožujete

Oddelek: Sedem umetnosti
434482 (2859) Blazzz
»

Čudoviti svet glasbe

Oddelek: Sedem umetnosti
233118 (2723) (sic)

Več podobnih tem