» »

C#-spremeni vrednost spremenljivke v nastavitvah

C#-spremeni vrednost spremenljivke v nastavitvah

Apofis ::

Oj. Delam nek programček v winformu za obračun nečesa...imam eno spremenljivko, ki se parkrat pojavi v nekih formulah, pa bi rad, da se da spremenit vrednost te spremenljivke v dodatnem oknu (recimo settings). Na kak način bi se lotil te zadeve? Sm kr noob, pa upam, da sm razumljivo napisal. thx

Vazelin ::

Res si noob. to še jaz vem.
Kreiraš dodatno okno, nastaviš nek razred v katerem je ta spremenljivka, jo podaš v okno, jo nastaviš v dodatnem oknu. Problems?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

al_z ::

Če hočeš, da se ta vrednost obdrži po zaprtju programa, se mora nekam shraniti. Lahko je to v tekstovni datoteki s končnico settings ali tudi v (ime_projekta).config

@žvajzelin...hvala za hint, jst sm preveč kompliciral...učimo se še...nism še "konkretno" nucu razredov, vidim, pa da so koristni zelo :) neki mi je že ratal spackat
@al_z...ja, seveda. Ker mam za zdej sam to eno simpl vrednost za shranit/spremenit/naložit sm razmišlju, če bi bilo to možno nekak narest v sami aplikaciji (settings)???. Kasneje bi itak nucal zunanjo datoteko.
Thx

Spxy ::

https://docs.microsoft.com/en-us/previo...

Basicaly moraš spremenljivko ob zaprtju programa shranit v v property setting in jo potem spet nazaj prebrat ko se program naloži (kot je vazelin predlagal nek textbox, kjer jo potem lahko še poljubno spreminjaš).

Hehe, ravno prej k sm pisu mi je ratalo narest...in dejasko funkcionira

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem računalnik (VIRUS)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
211624 (1290) NLight
»

Programi ob zagonu.

Oddelek: Operacijski sistemi