Forum » Loža » Odpoved med poskusnim delom
Odpoved med poskusnim delom
xsum1 ::
Torej če prav razumem zakon ti delodajalec lahko odpove pogodbo med poskusnim delom kdajkoli? Npr. Če je poskusno delo 3 mesece, a ti lahko odpove pogodbo po 1 mesecu?
Me pa zanima, če ti da redno odpoved na podlagi neuspešno opravljenega poskusnega dela, kako je potem z nadomestilom ali prijavo na zavod, s prejemanjem transferjev itd.
A je to krivdni razlog ali gre za izgubo periodičnega dohodka?
Me pa zanima, če ti da redno odpoved na podlagi neuspešno opravljenega poskusnega dela, kako je potem z nadomestilom ali prijavo na zavod, s prejemanjem transferjev itd.
A je to krivdni razlog ali gre za izgubo periodičnega dohodka?
darkolord ::
Pogodbo lahko delodajalec odpove kadarkoli v času poskusnega dela. Ker gre za redno in ne krivdno odpoved, s tem ne izgubiš nobenih pravic, če si do njih sicer upravičen.
Aha, hvala @darkolord
Odpovedni rok je pa sedem dni? Se pravi ko delodajalec da delavcu odpoved, ta mora še oddelati 7 dni? Koliko časa vnaprej pa ti mora delodajalec najaviti, da nisi opravil poskusnega dela in da ti bo dal odpoved, je tu kakšno pravilo?
Ker npr. Dotični delodajalec ima že razpis za iskanje novega delavca, ampak še ni najavil delavcu na poskusnem delu, da mu bo dal odpoved
Odpovedni rok je pa sedem dni? Se pravi ko delodajalec da delavcu odpoved, ta mora še oddelati 7 dni? Koliko časa vnaprej pa ti mora delodajalec najaviti, da nisi opravil poskusnega dela in da ti bo dal odpoved, je tu kakšno pravilo?
Ker npr. Dotični delodajalec ima že razpis za iskanje novega delavca, ampak še ni najavil delavcu na poskusnem delu, da mu bo dal odpoved
mikhaair ::
7 dni odpovednega roka. Napisal ti bo, da nisi primeren ker bila, bila, bila. Izplača ti delež regresa. Npr. dvanajstimi za mesec dela. Isto koristis sorazmeren del dopusta.
Si opravil zdravniško? Varstvo pri delu? Verjetno da ne. Omeni da boš povprašal pri inšpektorju za delo kaj in kako. Če veš da te bodo kenslali je možnost bolniške. Seveda vse le v primeru izkoriščanja in ne fer odnosa.
Ne podpisuje ničesar za nazaj.
Si opravil zdravniško? Varstvo pri delu? Verjetno da ne. Omeni da boš povprašal pri inšpektorju za delo kaj in kako. Če veš da te bodo kenslali je možnost bolniške. Seveda vse le v primeru izkoriščanja in ne fer odnosa.
Ne podpisuje ničesar za nazaj.
Ampak regres ti verjetno ne pripada, ker moraš biti zaposlen vsaj eno leto, a ni tako?
Kako si mislil isto koristis sorazmeren del dopusta?
Zdravniski je bil narejen ja, varstvo pri delu ne.
Možnost bolniške, kako? Ja izkorišča sigurno ker vidim da že išče novega delavca, ker so objavili oglas, ampak meni niso nič rekli da me ne bodo obdržali.
V glavnem mora kot razumem mora biti redna odpoved, da obdržim pravice do nadomestil, zanimajo me samo moje pravice in dolžnosti =)
Možnost bolniške, kako? Ja izkorišča sigurno ker vidim da že išče novega delavca, ker so objavili oglas, ampak meni niso nič rekli da me ne bodo obdržali.
V glavnem mora kot razumem mora biti redna odpoved, da obdržim pravice do nadomestil, zanimajo me samo moje pravice in dolžnosti =)
mikhaair ::
Regres ti pripada pa čeprav le za en mesec. Bolniška pa greš k zdravnikou, kot politiki k zajebejo in so naslednji dan na bolniški. Bolecine hrbet, iztrosenost, psiha....
Al pa greš k delodajalcu in ga vprašaš kaj je na zgodbi.
Išči novo službo.
Ostani v dobrih odnosih. Ne skoduj drugim...čeprav zgornje ideje so točno to.
Al pa greš k delodajalcu in ga vprašaš kaj je na zgodbi.
Išči novo službo.
Ostani v dobrih odnosih. Ne skoduj drugim...čeprav zgornje ideje so točno to.
MIHAc27 ::
Kaj pa, če se širijo, in iščejo še enega dodatnega delavca? To, ali so z tabo zadovoljni ali ne, si menda že dobil občutek.
gdjv ::
Kaj pa, če se širijo, in iščejo še enega dodatnega delavca? To, ali so z tabo zadovoljni ali ne, si menda že dobil občutek.
Ni relevantno ali dodatno zaposlujejo, saj ti ne odpovedujejo pogodbe iz poslovnega razloga ampak po 5. alineji 89. člena ZDR-1.
Ampak regres ti verjetno ne pripada, ker moraš biti zaposlen vsaj eno leto, a ni tako?
Pravica do regresa je vezana na pravico do letnega dopusta, tega pa prejmeš za vsak dopolnjen mesec 1/12 (če gre za pogodbo za določen čas).
Preveri tudi, ali je bilo poskusno delo pravilno dogovorjeno (v pogodbi dogovorjeno trajanje; komisija, ki bo spremljala delavca; delo ki se bo spremljalo, itd...), ker večkrat je v pogodbi samo en stavek in v tem primeru ima lahko delodajalec velike težave v primeru sodnega varstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gdjv ()
Hvala
@gdjv
Ja za poskusno delo je bilo na razgovoru rečeno 1 mesec, ampak potem je bilo v pogodbo napisano 3 mesece.
Kdo bo nadzoroval in ocenjeval delo je vse črtano, piše samo 3 mesečno poskusno delo, pogodba se pa sklepa za določen čas za 1 leto.
Ker gre za mali obrat in vidim odnos vodje se bomo zdaj tudi pogovorili, ker je dovolj tega ovinkarjenja.
Samo kaj pa lahko naredim če mi reče, da ni zadovoljen z mano in da rabi najti novega delavca in mi bo šele tedaj dal odpoved? Oglas imajo že tako na novo da iščejo, tako da mi je jasno, samo povedali mu še niso. Ali pa da mi reče naj dam odpoved sam, kar pa ne mislim zasrati svoje finančne situacije
@gdjv
Ja za poskusno delo je bilo na razgovoru rečeno 1 mesec, ampak potem je bilo v pogodbo napisano 3 mesece.
Kdo bo nadzoroval in ocenjeval delo je vse črtano, piše samo 3 mesečno poskusno delo, pogodba se pa sklepa za določen čas za 1 leto.
Ker gre za mali obrat in vidim odnos vodje se bomo zdaj tudi pogovorili, ker je dovolj tega ovinkarjenja.
Samo kaj pa lahko naredim če mi reče, da ni zadovoljen z mano in da rabi najti novega delavca in mi bo šele tedaj dal odpoved? Oglas imajo že tako na novo da iščejo, tako da mi je jasno, samo povedali mu še niso. Ali pa da mi reče naj dam odpoved sam, kar pa ne mislim zasrati svoje finančne situacije
darkolord ::
Glej, če gre res za neko ovinkarjenje, potem se moraš vprašati, ali bi res želel delati tam, če te nočejo?
Če je odgovor ne, potem ti ni treba storiti nič (seveda z izjemo opravljanja dela do poteka pogodbe). Pravice imaš sedaj vse, kot ti pripadajo ob normalni redni zaposlitvi. Tebi ni treba ničesar več podpisovati.
Če je odgovor da, potem jih lahko loviš na malenkostih.
Če je odgovor ne, potem ti ni treba storiti nič (seveda z izjemo opravljanja dela do poteka pogodbe). Pravice imaš sedaj vse, kot ti pripadajo ob normalni redni zaposlitvi. Tebi ni treba ničesar več podpisovati.
Če je odgovor da, potem jih lahko loviš na malenkostih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Regres! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10121 (1141) | edi123 |
» | Odpoved pogodbe in vročitevOddelek: Loža | 3892 (3053) | Vetrolov |
» | Odpoved in socialna pomočOddelek: Loža | 19299 (16967) | St235 |
» | Delo v poskusni dobiOddelek: Loža | 9699 (7644) | finpol1 |
» | ZDR - Odpravnina pri poskusnem deluOddelek: Loža | 2578 (2265) | lukaz |