» »

Konec naborništva !!

Konec naborništva !!

1
2
»

undefined ::

Bobby, očitno je zate zadeva sprejemljiva, ker nanjo gledaš predvsem plitko. Seveda je po eni strani fajn, da se človek malo "utrdi", temu tukaj prav nihče ne ugovarja, ampak mi tukaj razpravljamo o samem namenu tega sranja, ki pa ni drugega kot politična vojaška sila, ki bo v primeru vojne jemala življenja drugim ljudem in članom familij. To se pa že malce sliši drugače kot pa tisto vaše smejanje in sranja po kasarnah, kajne? V vojni bi tudi lahko izgubil teh pet prijateljev, sam pa ostal v nekem jarku popolnoma ranjen brez pomoči... to pa je že malce drugače, a? Da se ne bi tudi ti mogoče v tistem primeru zjokal kot "mamin sinček". Že marsikdo se je. ;)

> Pa tacga jst raj sam ustrelim kokr pa da bi tm celo vojašnco pomoču.

Ustrel sebe, pa ti ne bo treba nobenga tazga več prenašat. ;)

undefined ::

> Seveda je po eni strani fajn, da se človek malo "utrdi", temu tukaj prav nihče ne ugovarja, ampak mi tukaj razpravljamo o samem namenu tega sranja

Plus tega mislim, da bi to mogla bit stvar svobodne odločitve, tako kot je to sedaj + plačano povrhu. Tako da tisti, ki želi, še vedno lahko gre, v prisilo pa jest ne verjamem. :)

BigWhale ::

Slon, hummm, tega je blo cca 5 let nazaj, tam nekje.

prp. Ziher je bil poveljnik vodu vezistov/radaristov, ppor. Raic je bil poveljnik oddelka radaristov.

bobby ::

čaki čaki, ne zdej mešat dejansko vojno stanje pa "taborjenje 7-ih mesecev!!!" valda bi se zjoku v jarku če mi nebi blo nobene pomoči več. se čist strinjam da gredo v vojsko, med profije tisti, k to želijo,... men stopjo na živce osebki, ki lapajo s svojim velikim žnajblom v tri zvezdice,... to je to.

poleg tega pa ne verjamem, da bo sploh kdaj še 1 on 1 combat tko kt 1.svetovna vojna. sej vidš da se vsa zadeva integrira (EU) itd itd,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

undefined ::

> čaki čaki, ne zdej mešat dejansko vojno stanje pa "taborjenje 7-ih mesecev!!!"

Zakaj pa misliš, da je obstajalo naborništvo? Zaradi taborjenja in dobrovoljnosti države, da plačuje ta projekt? Kje pa živiš ti, na Luni? ;)

bobby ::

sem upal na konstruktivno izmenjevanje pa očitno nisi zmožen,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

undefined ::

> Zakaj pa misliš, da je obstajalo naborništvo? Zaradi taborjenja in dobrovoljnosti države, da plačuje ta projekt?

Mišljeno je: Zakaj misliš, da je obstajalo naborništvo, če ne za pripravo na "pravo" vojsko?

Sedaj bolj razumljivo? Boš sedaj lahko odgovoril? :)

bobby ::

dej ti men povej, kdo se pa še misl strelat razn arabcev??? sej so naši južni sosedje vsake tolk cajta mal prsmukjeni ampak ne pa tok da bi dopustil napad na Slovenijo. s kom bi se pa še "tjapl"?? razn sami s sabo :)

sama vojska ki obstaja zdele, je samo še zato, da se njeni državljani kao počutjo varne pred morebitnimi zunanjimi napadalci, kdorkoli bi pač že to bil. 100 let nazaj so se itak fajtal vsakih 5 minut zarad pizdarij,.. tega ni več. kokr sem že reku, jst velik bol podpiram profi vojsko kokr naborništvo sam zarad slovenskih fantkov dobro, bi blo pa fajn, da gredo tud oni mal pogledat, pa si obzorje razširt, pa čeprav je to combat mision. jim vsaj ne bo treba skos za televizorji inu računalniki čepet, pa stokat da zvečer nimajo km posebnga za hodt ven k jim je že vse tko bedn.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

undefined ::

> dej ti men povej, kdo se pa še misl strelat razn arabcev??? sej so naši južni sosedje vsake tolk cajta mal prsmukjeni ampak ne pa tok da bi dopustil napad na Slovenijo. s kom bi se pa še "tjapl"?? razn sami s sabo :)

Potemtakem naborništva in vojske sploh rabimo ne, niti je že nismo rabili nekaj let v zadnjem času. Torej je naborništvo in plačilna vojska, oboje, povsem odveč. ;)

> sam zarad slovenskih fantkov dobro, bi blo pa fajn, da gredo tud oni mal pogledat, pa si obzorje razširt, pa čeprav je to combat mision.

Hja, potemtakem pa bi mogla Slovenija nekaj drugega organizirat, ne pa naborništvo. Recimo "kvazi naborništvo", ne prave priprave na vojsko, ampak zgolj v te namene, katere ti navajaš. ;)
Pa tudi to NE pod prisilo! In kot sem rekel, še danes se greš lahko trenirat, pa še plačajo te po vrhu.

bobby ::

> Potemtakem naborništva in vojske sploh rabimo ne, niti je že nismo rabili nekaj let v zadnjem času. Torej je naborništvo in plačilna vojska, oboje, povsem odveč. ;)

sem ti povedal, zakaj "rabimo" vojsko, tako al drugačno.zaradi "varnosti" osebkov znotraj države. poleg tega se pa okol te vojske vrti tok dnarja da ne boš tega kr enostavno ukinu tko kot si reku. sej veš, v naši državi se lahka troš gnar kr tko mal, če jim paše.

no vidm da maš zdej sam še podjebavanje za sabo kot argumente, torey,.. bay bay
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Hasper ::

>ampak mi tukaj razpravljamo o samem namenu tega sranja, ki pa ni drugega kot politična vojaška sila, ki bo v primeru vojne jemala življenja drugim ljudem in članom familij. To se pa že malce sliši drugače kot pa tisto vaše smejanje in sranja po kasarnah, kajne?

to si naiven če mislš da boš ti spremenil svet s tem svojim gobcanjem. ljudje so se vedno vojskoval in vedno se bodo. a zdaj pa mislš da je mir če se okrog nas nč ne dogaja. me zanima kako bi se obnašal če bi se rodil in živel drugje, kjer ni miru. verjetno bi prsekaval bedarije ko bi okrog tebe umiral prjatli in družina. imamo srečo da živimo tu kjer smo!

Po svoje se strinjam da je konec rednega naborništva(mislim da je to naslov teme). Bo vsaj konec izmotavanja in not bodo šli le tisti ki to hočejo!

undefined ::

> poleg tega se pa okol te vojske vrti tok dnarja da ne boš tega kr enostavno ukinu tko kot si reku. sej veš, v naši državi se lahka troš gnar kr tko mal, če jim paše.

No, s tem si že vse povedal. Hvala. :)

> bay bay

Obala? Kaj je na obali? ;)

> to si naiven če mislš da boš ti spremenil svet s tem svojim gobcanjem. ljudje so se vedno vojskoval in vedno se bodo.

Boli mene kebab, če se vojskujejo drugi. Jaz si pridržujem pravico, da zase sam odločam, al se bom al ne, pa kdaj se bom in kdaj ne. V redu?

> a zdaj pa mislš da je mir če se okrog nas nč ne dogaja. me zanima kako bi se obnašal če bi se rodil in živel drugje, kjer ni miru.

Mene pa zanima, kako bi se ti. In kaj bi s tem dolgoročno pridobil. ;)

> verjetno bi prsekaval bedarije ko bi okrog tebe umiral prjatli in družina. imamo srečo da živimo tu kjer smo!

Očitno sploh ne prebereš vsega, kar je bilo tukaj napisanega. Ne streljaj kozlov, dokler tega ne storiš. :)

Freelancer ::

Se pravi, ce zakljucimo - najbolj bi blo, ce sosedom napovemo vojno in si s tem malo razsirimo obzorja. Pa se malo vec morja si bomo osvobodili. Aja, nas colnicek, strah in trepet sovraznikov, the flagship of our armada, je pokvarjen. Ti smola...

undefined ::

> Se pravi, ce zakljucimo - najbolj bi blo, ce sosedom napovemo vojno in si s tem malo razsirimo obzorja.

Si razširimo obzorja, se malo "utrdimo" (da ne bomo le sedeli po cele dneve) in gremo novim dogodivščinam naproti. ;)

Freelancer ::

I couldn't agree more :D

Xgeneration ::

No jaz mislim, da je to OK (da so ukinili naborniški vojaški sistem)

Sam tako ne bom šel v vojsko, mislim pa, da bom vseeno sposoben npr. boriti se, če bo kdaj treba. Disciplina se kar hitro pojavi, če gre zares (vsaj pri meni). OK na orožje se pa res ne bom kaj prida spoznal, pa kaj. :D

Dethbot ::

Jst sm tud vesel, da so ukinl vojsko.:))
Ker mislm, če bi mene not prisilno poklical potem bi se mi tm not zmešal plus to, da vržeš pol leta v smeti.

DavidJ ::

Tisti, ki ste služili slovensko vojsko, ste bili pri tabornikih v primerjavi s tistimi, ki so puzali za JLA.

Moj ata je služil v Ajdovščini sredi sedemdesetih. Ko mi je prvič tole povedal (ne meni direktno -- slišal sem, ker sem bil v bližini) sem bil star kakšnih 7 let in nisem mogel zvečer zaspat, ker sem mislil, da takšnim dogodkom še ne bo konca. To je bilo malo zatem ko se je končala 10-dnevna vojna.

Enkrat v tistih letih je imel NATO vaje v Italiji in naši zaščitniki pri vrhu so se "zbali, da bo agresija nad našo domovino". Cel mesec so jih tiščali v jarkih na zahodni meji in ko so se vrnili so bili izmučeni. Biti cel mesec v jarku ni prijetno. (Kakšne neravnosti dejansko ni bilo. Vojaki pakta so se celo smejali Jugoslovanski paranoji.) Dobili so en nagraden izhod za "hrabrost". Atijev kolega je praznoval rojstni dan in je pregloboko pogledal v kozarec. Ko so se vrnili, so šli spat. Slavljenec je trdno spal in ko so zgodaj zjutraj imeli "nujno vstajenje" (or smth), ni in ni hotel vstat. Poveljujoči se je nanj drl, nato izvlekel pištolo, mu jo nastavil na prsa in rekel: "Vstani ali streljam!" "Speči" mu je odvrnil s kletvico. Naslednji trenutek je vojak že imel luknjo v prsih in je seveda na mestu umrl. Eksekutorski častnik je dobil 2-mesečni suspenz.

8-O
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

Popaj ::

Ti to res al nakladaš?! 8-O

BigWhale ::

> Sam tako ne bom šel v vojsko, mislim pa, da bom vseeno sposoben npr. boriti se, če bo
> kdaj treba. Disciplina se kar hitro pojavi, če gre zares (vsaj pri meni). OK na orožje se pa
> res ne bom kaj prida spoznal, pa kaj.

Ce ne znas uporabljat orozja, potem se nisi ravno sposoben boriti, lahko gres le za kanon futr ;) Se tisti, ki s(m)o bili nauceni uporabljat orozje to po dolocenem casu pozabijo. :)

Nabornistvo je, kar se tice obrambe zabluz. Ker naborniki niso sposobni 'varovati' drzave. :)

pingo76 ::

Hasper: Status študenta sem takrat imel in ga imam še vedno. Pet let nazaj sem pa dobil pismo v katerem je na pisalo krneki. Na kratko: Ne boste nas več j.... z vašimi potrdili o šolanju. :\. Zaradi tega pa sem se v zadnjih letih po enkrat na leto sestajal z vojaškimi glupsoni.

Vsem tistim ki se jim zdi sramotno to, da ne greš v vojsko naj se gredo lepo solit. Jaz pravim temu prisiljena kraja časa. Pa ne mi zdaj nekaj pametovati kako je fajn in oh in sploh ker to ni res (no ja, kakor za koga). Vsem tistim ki jih vzburja imeti nož v gobcu in se valjati po blatu in sploh in oh imitirat nekega kvazi Rambota pa naj grejo v vojsko proti plačilu. Edino tako bomo imeli vojake vredne tega naziva.
Sam imam priajtelja ki se je tako odločil in se z njim prav dobro razumem. Vsak ima svoje veselje.

Iceman: Drugače kot se zezat 5 let s psihoti žal ni šlo. Verjemi, da sem poizkusil marsikaj.

CaqKa ::

Se tisti, ki s(m)o bili nauceni uporabljat orozje to po dolocenem casu pozabijo. :)


em... tak če na hitro pomislim ima avto malo več heblov pa se ga kar hitro priučiš... nevem zakaj se ene puške nebi naučil v tistih dveh treh minutah ko jo držiš in imaš prvo priložnost sprobat.
če mi brez učenja uspe razšraufat rolete, pralni stroj, skuterja... zakaj mi potem nebi uspelo zaobvladat puške ki je ziher bolj user friendly.

ABX ::

če mi brez učenja uspe razšraufat rolete, pralni stroj, skuterja... zakaj mi potem nebi uspelo zaobvladat puške ki je ziher bolj user friendly.



Ker če imaš kaj v glavi puške ne tikaš :) Zato pa te morejo prvo mentalno onesposobit.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Freelancer ::

Pravi vojaki verjetno spijo s puskami in jih tudi poimenujejo?:D

CaqKa ::

ABX: kateri pralni prašek so uporabli za tvoje možgane?

ABX ::

Malo piva pa so spet čisti.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

undefined ::

> Pravi vojaki verjetno spijo s puskami in jih tudi poimenujejo?

Ne ne, to le počnejo s tanki. ;)

Xgeneration ::

BigWhale - ja sej strelat pa orožje sestavt si se pa tko al tko verjetno kr hitr nauču a ne.

Pa sej je zelo malo verjetno, da se bom moral kdaj vojskovati. Upam, da se bo svet le spametoval.

Kakšne želje!

No ja LP:D

Poldi112 ::

> zakaj mi potem nebi uspelo zaobvladat puške ki je ziher bolj user friendly.

Sej to da znas streljat ti se ne pomaga dosti. Nismo mi Rusi da bi sli na to, da bomo pregazili nasprotnika, ker mu bo zmanjkalo municije.

BigWhale ::

Caqka:

> če mi brez učenja uspe razšraufat rolete, pralni stroj, skuterja... zakaj mi potem nebi
> uspelo zaobvladat puške ki je ziher bolj user friendly.

Take, ki so tako razmisljali so pri nas vozili na urgenco. Brez heca.

CaqKa ::

boljše to kot pa na psihiatrijo.

Mr-poki ::

sploh se mi ni dal brat tega vsega....
jst bi pa rad sou u vojsko sam ne za skoz k mam bol pametne nacrte za svojo prihodnost tak da ce mi lahk kir pojasni če je to sploh možno da greš na urjenje po si pa recimo tak ko nabornik ko te pokličejo če je vojna
-=GoDfAtHeR=-

elson2k ::

Lahko gres najprej na 3-mesecno prostovoljno sluzenje, za kar si tudi placan, nato pa podpises za pogodbeni rezervni sestav, za kar si tudi vsak mesec nagrajen. Podatke o vsem tem pa najdes na www.slovenskavojska.si

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: elson2k ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119410 (17294) BigWhale
»

Ukinitev vojaskega roka

Oddelek: Loža
492799 (1997) Chessman
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817165 (5691) Andor

Več podobnih tem