Forum » Pomoč in nasveti » Formatiranje prenosnika
Formatiranje prenosnika
bisernik ::
Že ne vem kolk dolgo nisem to delal, pa me nekaj jebe, ne vem, kaj to ne gre, tak ko sem si zamislo…
Mam 7 let stari prenosnik Prenosnik "HP EliteBook 8760w 2,3 GHz (LG915TC)", pa bi ga mogo sformatirat… Mam licenčni DVD z gonilniki in licenčni DVD za Win7. Zdaj pa, ko vstavim DVD od win 7, mi kuj začne inštalirat na novo, ne najdem opcije za formatirat, kako že to gre? Če na začetku z "delete" pridem v meni za boot, pa nastavim na DVD, bi moglo potem z DVD-jem it formatirat, al kako že?!
Se opravičujem za tolk blesavo vprašanje, ampak žal mi je, če sem komu je, bi blo fajn, da me razsvetli...
Mam 7 let stari prenosnik Prenosnik "HP EliteBook 8760w 2,3 GHz (LG915TC)", pa bi ga mogo sformatirat… Mam licenčni DVD z gonilniki in licenčni DVD za Win7. Zdaj pa, ko vstavim DVD od win 7, mi kuj začne inštalirat na novo, ne najdem opcije za formatirat, kako že to gre? Če na začetku z "delete" pridem v meni za boot, pa nastavim na DVD, bi moglo potem z DVD-jem it formatirat, al kako že?!
Se opravičujem za tolk blesavo vprašanje, ampak žal mi je, če sem komu je, bi blo fajn, da me razsvetli...
krucymucy ::
Vmes med instalacijo imas moznost.
Ni treba vec pisat "format c:"
Ni treba vec pisat "format c:"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()
Han ::
Ne bi rajši dal gor kar Windows 10, ker se podpora sedmici s 14.1.2020 izteče? Ko te vpraša za ključ, enostavno vneseš tistega od Windows 7 in 10-ka bo avtomatsko aktivirana...
https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...
https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...
Ribič ::
Ko inštaliraš Win7, boš nekje imel opcijo, da izbereš particijo kamor želiš Win7 inštalirati. Tam lahko izbereš, da se datotečni sistem pred inštalacijo sformatira. Zakaj je potrebno formatiranje? Zato, da se celotni datotečni sistem na novo vzpostavi in stara "umazanija" odstrani z diska. Če se particije nebi formatiralo, potem bi ob inštalaciji samo povozil obstoječe winse z novimi, vse ostale datoteke pa bi ostale na disku. Vsaj tako je bilo v prejšnjih verzijah Windows.
Vse ribe so mi pobegnile!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 440084 (5765) | jedateruk |
» | Windows 10 setup ne zazna SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 5572 (2143) | jahidtech |
» | Izdelava recovery particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1320 (1148) | Mr.B |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6626 (5947) | s6c-gEL |
» | Linux po instaliranju ne morem formatiratOddelek: Operacijski sistemi | 2572 (2173) | CCfly |