Prijavi se z GoogleID

» »

non-html cms

non-html cms

Robocop1 ::

Sprašujem se, ali je možno upravljati neko spletno stran ali trgovino in pri tem ne poznati vsaj osnov html-ja. Kaj pravite?

Malo spremljam, kakšne želje oz. pričakovanja ima folk: moderna spletna stran, vse izdelano po meri (praktično nemogoče pobrati nek template), možnost urejanja preko cms-ja... ob vsem tem pa mora biti vse wysiwyg in bog ne daj uporabljati html ali kakšne shortcode, ker je to španska vas.

Kako gledam na vse skupaj: Razni CkEditorji, TinyMce in drugi urejevalniki znajo marsikaj narediti, še zmeraj pa je treba kdaj kakšno stvar urejati ročno v izvorni html kodi - to je skoraj neizogibno. Tako kot se od vsakega voznika avtomobila pričakuje, da zna zamenjati olje, pnevmatiko in natočiti gorivo, bi tudi vsak lastnik spletne strani/trgovine moral poznati vsaj osnove html-ja.

win64 ::

Imaš kakšen primer kakšen primer, ko bi moral uporabnik sam šariti po HTML kodi?
Večino stvari se da narediti tako, da uporabnik vnaša le osnovne vrednosti za prikaz(naslov - generiraš kot h1 recimo).

msjr ::

Seveda se da, ampak je treba že pri layoutu strani določit kaj se bo urejalo, kaj se bo generiralo in kaj bo fiksno. Seveda bi vsi klienti radi vse urejali in to je treba razložit, kaj potrebujejo in kaj bodo dobili. Potem se glede na želje v cms dodaja urejevalnike, vnosna polja ipd....

martincek1 ::

Odvisno od tvojih strank. Jaz za svoje gradim spletne strani s pomočjo https://webflow.com zadnje leto in imam same dobre izkušnje. Vgrajen CMS, ecommerce, ponujajo hosting (malce drag za SLO market). Je nekaj omejitev, ampak kot ui/ux designer lahko za stranke zgradim top spletne strani in jih v pol-urnem klicu razložim vse, kar morajo znati za dodajanje blog postov, spreminjanje teksta, slik, dodajanje produktov...

c3p0 ::

Poznam človeka s preko 150 WP strankami/site-i, ki ne pozna osnov HTML oz. CSS. Dela tipsko vse z istim templateom, kakšne custom želje pa enostavno zavrne.

win64 ::

c3p0 je izjavil:

Poznam človeka s preko 150 WP strankami/site-i, ki ne pozna osnov HTML oz. CSS. Dela tipsko vse z istim templateom, kakšne custom želje pa enostavno zavrne.

Tak najbrž nima 150 "aktivnih" strank. Jim naredi stran in ni v kontaktu z njimi nikoli več. Najbrž obojestranska želja.

c3p0 ::

Nah, vzdrževanje in gostovanje, večinoma popravki tekstov, kako sliko zamenjat ipd. Stranke so pač večinoma IT analfabeti.

HotBurek ::

Poslovna priložnost;

Začetni tečaj: izobraževanje HTML in CSS jezika ("označevalni jezik"?) za medijske urednike spletnih strani.
Nadaljni tečaj: animacije v CSS, spletne akcije (in to ta prave) v JavaScript.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
928732 (5695) Tody
»

Internetna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
534273 (3461) Mipe

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10130308 (18271) Primoz
»

Kje narediti spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
281272 (843) MihaFirst
»

FrontPage 2000 vprasanje

Oddelek: Programiranje
29829 (573) cahahopie

Več podobnih tem