» »

Ali html umira?

Ali html umira?

trubadur99 ::

Kakor je navedeno v naslovu, me zanima, ali html umira, torej če se ga sploh še splača naučiti? Na internetu se najde veliko orodij za izdelovanje strani (webbly, wix...). Torej ali je v html/css/javaScript sploh še biznis?

OrkAA ::

Na kratko - html/css/javascript je OGROMEN biznis in nikjer ni videti, da bi izumiral.

trubadur99 ::

Torej se ga splača naučiti in mu wix in podobna orodja zaenkrat ne konkurirajo?

sosed ::

Pri spletnih orodjih za izdelavo spletnih strani si omejen z možnostmi, ki jih posamezno orodje pač ponuja. Če pa hočeš vse custom pa se uporabi html, css, javaScript, PHP itn.

SimplyMiha ::

Vse spletne strani, res čisto vse uporabljajo HTML. Wix in podobna orodja morda res ne potrebujejo znanja HTML jezika, vendar so navsezadnje izdelane spletne strani v HTML + CSS/javscript.

Zelo enostaven je za učenje, zato si kar vzemi čas, da boš lahko kdaj popravil kakšno spletno stran, ne da bi ti bilo treba odpreti Wix ali kaj takega. HTML je namreč gola osnova, brez katere pač ne gre.

smacker ::

Najprej si razčisti pojme... HTML je označevalni jezik - besedilu doda značke, ki povedo na kak način se mora besedilo prikazat (naslovi, tabele, hiperpovezave). Za vsako spletno stranjo ki jo odpreš je HTML (desni klik, view source code ;)), zato HTML še zdaleč ne umira. Wix in ostala orodja so samo v pomoč pri urejanju HTML kode.
Znanje HTML je vsekakor nujno, če se hočeš resno ukvarjat s čemerkoli, kar se izvaja v brskalniku. Ni pa težek, v osnovi je par značk pa malo znanja o pozicioniranju elementov na strani.

blackbfm ::

osnove html/css/js rabiš v vsakem primeru če se misliš ukvarjat s spletnimi stranmi,aplikacijami

namesto wixa in podobnih online orodij raje naštudiraj wordpress ker je večji biznis + maš dostop do same kode, torej nisi fiksno vezan na nekega x ponudnika

Kurzweil ::

Jaz bi ravno obratno svetoval. Pošteno se nauči HTMLja, CSSa in kakšnega skriptnega jezika in pusti webbly in wix, slednji orodji bosta umrli gotovo prej, kot HTML. Sicer se tudi meni ne sanja, zakaj in kako bi naj HTML šel v pozabo :)) Ni niti enega samega indica. Če hočeš stvar resnično znati, imeti custom strani in dejansko biti uporaben na trgu dela na tem področju, stran od teh cenenih rešitev in raznih templatov. S pravo mero volje se HTML in CSS v enem tednu naučiš praktično vse, kar se seveda tiče same kode, razne primere iz prakse pa se naučiš tekmo projektov. Ne škodi tudi osnovno znanje grafike (za začetek barvne palete), tipografije, SEO-a in pa seveda glej, da bo stvar 100% responsive v kolikor imaš željo, da bo stvar delovala normalno na mobilnih napravah, da ne pišem dalje celega romana...

Horejšio ::

HTML je jezik, ki ga browser šteka :)

GupeM ::

HTML bo umrl, ko bo umrl WWW. Razen, če se Google izmisli nek nov jezik, ki bo "boljši". Zaenkrat, kolikor vem, ni nobenih znakov, da bo kdo izumljal "nov HTML".

detroit ::

long story short...no. Kakor jaz opažam trende (sicer nisem ravno merilo, ampak izkušnje z moje strani so take) grejo firme raje kot na desktop app kar na spletne appe.
Skero

Netrunner ::

trubadur99 je izjavil:

Kakor je navedeno v naslovu, me zanima, ali html umira, torej če se ga sploh še splača naučiti? Na internetu se najde veliko orodij za izdelovanje strani (webbly, wix...). Torej ali je v html/css/javaScript sploh še biznis?

Če se želiš tega lotiti resno kar preskoči tista jajca od orodij in se navadi HTML/CSS/JS, saj za nobeno resno delo ti znanje iz onih wanabe editorjev ne bo prišlo prav.

pixelzgaming ::

Izumira zagotovo ne. Obstajajo pa ogrodja, ki ti lahko pomagajo pri izdelavi, npr. Bootstrap
Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine

d4vid ::

Hudirja, se pri wordpressu moras kdaj it v html in kaj spremenit. Html/css/js pac omogocajo, da na strani prikazes kar ti pase. PHP in ostali pa, da v ozadju vse spila. Torej ne. Html nikoli ni nekaj neumnega, pa se enostaven je.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

NikolormousB ::

Če se želiš tega lotiti resno kar preskoči tista jajca od orodij in se navadi HTML/CSS/JS, saj za nobeno resno delo ti znanje iz onih wanabe editorjev ne bo prišlo prav.


Tole ni ravno res. Poznam človeka, ki precej solidno živi od tega, da firmam postavlja Squarespace sajte.

Je pa seveda skoraj nujno znat html/css, tudi za malo bolj resno uporabo servisov kot je wix, squarespace itd.

Lonsarg ::

Pozabi na ekstra učenje jezikov. V ITju se stvari uči sproti ob delu. Če pri nekem delu dosti nekega jezika uporabljaš greš šele nato naknadno kake članke in tutoriale brat.

In ja, karkoli vrednega boš delal na Web zadevah, bo to učenje sproti prineslo tudi do vsaj osnov HTMLja.

Horejšio ::

Za WEB lahko programiraš v kateremkoli programskem jeziku. Samo izhod mora biti HTML. As simple as that :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo izdeluje klasične HTML/CSS/JS spletne strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
222474 (1590) Phantomeye
»

Izdelava spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
135823 (3828) Netrunner
»

Java ME

Oddelek: Programiranje
152789 (2486) matejdro
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011128 (8640) gamemen
»

Primeren programski / web jezik za začetnika z dosti volje :D

Oddelek: Programiranje
121931 (1565) bluefish

Več podobnih tem