» »

Kje narediti spletno stran?

Kje narediti spletno stran?

MihaFirst ::

FrontPage - najslabše možno
Macromedia Dreamvier - že boljše

Kateri je pa NAJBOLJŠI???
www.gamma.si

OmegaBlue ::

VI.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

R33D3M33R ::

Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

#000000 ::

Ma men se pa Front Page ne zdi tako zelo napačen, zakaj si takega mnenja ?
Če vsaj malo poznaš html kodo, potem ti noben program ne bo delal preglavic. Verjamem pa da ima za nekatere FP premalo bombončkov 'beri' rešitev z enim klikom in ni potrebno vedet nič o kodi. Ampak to zna bit potem velikokrat problem, čemur sledijo vprašanja like, 'ej folk jest delam pejdž z DV 8 in sem dal notr v uno črtkano polje sliko in vse kul, ampak stran mi dela na maji mašini fil dobr pa to ane, ampak ko jo dam na net pa se je ne vidi. link:// C://blablabla/bla/bla/bla/culokafrija/MOJA ŠPONSKA STRAN .html ej dejte pomagat plizz ker sem obupal. No tolk LP

pajanko ::

Če v Front Page pišeš kodo gre, če pa delaš v vse v grafičnem vmesniku pa zna biti težava pri Firefoxi, Operi... V internet explorerji dela brez težav.
Za mene Dreamweaver. Gre pa tudi v NotPade če znaš kodo :)

r5r ::

NVU ? :D

Zastonj in precej dober.

BluPhenix ::

Ultraedit! s firefoxom in IE v ozadju. :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Backup22 ::

Dreamweaver 8.0 + MS Visual Studio 2005 + Photoshop CS2 = vse kar potrebuješ! Aja pa še znanje>:D
//

naah, moja varjanta je bolj poceni.

Tukaj imaš že več stroškov, kot boš dobil denarja s prvimi 10 stranmi >:D

Ja, kar se denarja tiče že ja... ampak, da pa bi web page razvijal v alla notpadu/ultraeditu je pa popolna bedarija in izguba časa...
//

R33D3M33R ::

...praviš ti. Mnogi, tudi jaz, mislijo drugače. Kje urejati je pač stvar navade :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

alum ::

Ja itak!

VI ali emacs (po moznosti konzole, da je bolj hardkor) in pa lynx za testiranje strani!

>:D

ampak, da pa bi web page razvijal v alla notpadu/ultraeditu je pa popolna bedarija in izguba časa...

Zakaj že? Kaj pa je pravi way to go, dreamweaverjev grafični vmesnik, ko nimaš pojma kaj delaš in naredi tako kodo, da ni za nikamor?

Kaj se že da delati z DIV v dreamweaverju? Če jaz namreč v njemu odprem stran, ki je narejena kodno ne zna prav odpret, ne vidi pol stvari in drugo polovico si razlaga narobe. Koda je v bistvu tisto pravo. To je kot grafično programiranje, ja sej je fanj, se hitro naučiš, vendar ko hočeš kaj spreminjat kodo ti naredi slabo. Jaz raje vidim in vem kaj delam.

Sej jaz sem tudi na začetku se nekaj silil z dreamweaverjem, dokler se nisem usedel in se lepo naučil nekako kodo, sedaj nisem več omejen na editor...

bzp ::

Ja, kar se denarja tiče že ja... ampak, da pa bi web page razvijal v alla notpadu/ultraeditu je pa popolna bedarija in izguba časa...

Neb reku. Pomojem ze par let nism nobene strani naredu v drugem kot ultra editu in obcasno notepad/joe/vi (kar je pac na serverju), pa zivim od tega. Je pa res da ne delam fancy utripajocih animacij ampak lasten CMS, katalog/trgovino, portal ... ipd.

Blue Phenix -> seveda DW ni vredu, če ne poznaš HTMLja, CSSja in ostalih jezikov... Tisti ki jezike poznami, nam DW zelo olajša zamudno delo! Da pa bi tabele pisal na roko in slike vstavljal (ter vse atribute kot so višina in širina) na roko je pa res brezveze... Če delaš osnovni layout (tabela, ki jo zapolniš s kakšnimi 20 slice-i, je v notepadu pisat bedarija [vsaj za mene])...Itaq da kombiniraš vse skuaj!

Meni osebno pa DW čist ok napiše kodo, katero lahko po volji počistiš in je validirana na w3!

BZP sej ni nič slabega delati v ultraeditu! Program je zakon, vendar za osnvne stvari pa tudi malo več je DW super - ima intelli sense, 70% VREDU kode ti napiše sam (primer css)...

Z DIV se da lepo delati v DWju. Če pa ti stran ne odpre pa ni kriv DW, ampak koda ki ziher ni validirana in je nekaj z njo narobe!

Kar se pa tiče dinamike strani (php, asp...), pa itaq pišeš na roko in je vseeno kje to delaš!
//

IceIceBaby ::

Dreamweaver ni orodje za izdelavo utripajočih strani, ampak je paket v katerem dobiš vse potrebno za izdelavo strani. Dober code editor, orodje za delo strani na strežniku, kup bolj ali manj priročnih funkcij, ki ti lahko prihranijo veliko časa...

Namesto, da se v VIju matraš in pišeš kodo za eno komplicirano tabelo pol ure v DWju enostavno vpišeš število stolpcev in vrstic in klikneš. Še vedno lahko kodo popraviš na roke, če ti kaj ne paše.

Sicer pa naj vsak uporablja kar mu paše, naj bo to ultraedit, NVU, VI ali karkoli.

aj tabele je res nekoliko lažje delati v DW, čeprav se z sobrim CSSjem tabelo precej hitro obdela. No, jaz pač sem se navadil delati brez tabel, tako da mi to ne pomeni nič.

Če redno služiš z izdelovanjem strani, se ti res mogoče splača investirati v Dreamweaver, drugače pa je potrata denarja, da kupiš DW, zato, da narediš 5sec. prej stvar, kot bi skodiral na roke.

EDIT: page je valid xhtml1.1-strict, odpre pa ga ne pravilno.

Zgodovina sprememb…

Čudno da ga ne odpre pravilno! Pa imaš 8.0 verzijo?

SIcer pa DWja ne rabiš kupit>:D
//

Ja, zadnja, pobrana z neta. Mah sej niti ni toliko panike, oz. me ne moti.

SIcer pa DWja ne rabiš kupit>:D

Ja, no če že delaš stvari za denar, bi bilo nekako fanj da ga. Sej ti pa ne šenkaš tvojih izdelkov naokoli, oz si ne stranke prekopirajo zadeve in jo potem uporabljajo brez plačila (ker so nekateri mnenja tukaj, da ker je softver lažje kopirat ne gre za krajo oz. kaj podobnega)

Zgodovina sprememb…

mte ::

Ma ja večina tukaj jih pomoje narobe razume (ali pa imam jaz napačno predstavo) o teh wysiwyg zadevah... Jaz si tole tako predstavljam...
Če boš ti dw uporabljal tako kot večina amaterskih izdelovalcev strani (recimo take ki imajo ideje tipe "potegneš tabelo notri, daš notri par slikic in hop hop, design je narejen, precej hitreje kot na roke"), boš večinoma naredil slabo kodo, to brez dvoma. In boš za popravljanje te kode porabil toliko časa, da se na koncu koncev izdelava nič ne skrajša v primerjavi z ročnim kodiranjem če imaš vsaj nekaj malega izkušenj, kvečjem podaljša.
Si pa predstavljam, da se da DW in podobne stvari izkoristiti za druge stvari, recimo če imaš kakšno res kompleksno zadevo in hočeš met en pregleden projekt. Ampak da se to splača mora bit že velik projekt, pa tudi razvijalec mora dobro obvladati stvar in še vedno večino stvari napisati na roke (pa čeprav v dw). In kljub temu bo tak razvijalec verjetno imel kupljen dw, ne pa potegnjenega z neta, kot večina tukaj. In bo vedel, zakaj ga ima in uporablja in zakaj je bil pripravljen dati toliko denarja zanj.
Ne vem no, nisem še imel takega projekta da ne bi zmogel vsega kar v notepad++ (NE notepad) spisat in hkrati imet vsega pod kontrolo, ampak mislim da nimam tako zgrešenega pogleda... naj me kdo popravi če je kaj drugače...

ej, jst že lahk grem delat spletno stran v Beležnico, zanimajo me programi, kjer klik klik, pa je že spletna stran...
www.gamma.si

Pa edi no, vsaj 5× je v tej temi omenjen kak program za delat te zadeve. Ampak počasi dobivam občutek, da ti nimaš nobene volje se česa naučit ampak bi samo klik klik in potem mami lej kaj sem naredu, mater pa wooow kok je naš edi pametno in ustvarjalno dete. Vem da bi rad delal strani ekvivalentne raznim studiem, z eye candy look-om, super flash efektom ipd. ampak ljudje ki izdajo tak izdelek se malo več kot 14 dni ukvarjajo s tem, gotovo pa ne uporabljajo poceni/kič one klik zadev, vsi po vrsti so prej-med-in v bodoče veliko prebrali in se matrali z nečem kar niso obvladal, dokler pač ni bilo željenega rezultata. Ti pa bi rad z dnevno svežimi uprašanji *kar ni narobe* (narobe je to da sam ne storiš ničesar da bi o zadevi katera te zanima vedel vsaj 10%) prišel do nekih rezultatov, in ne nihče tukaj gor ti ne bo pripravljen pisat tutoriala za vsako malenkost, kera ti ne gre.

Torej vzam en program bilo keri, in se ga nauči prek tutorialov na spletu ki so večinoma zastonj, in če kaj ne bo šlo lahko vedno vprašaš.

Ti se zdej odloči keri ti najbolj leži in tega se drži dokler ne dobiš vsaj osnovnega znanja, potem lahko prešaltaš na kakega drugega, ampak dvomim da rabiš kj drugega kot DW in basta.

Brez zamere, ampak tako je. LP

Hvala ti, razsvetlil si me... Takoj, ko se neham jokat se grem učit C++ :D
www.gamma.si

NE pejdi raje delphi, bo še boljše.

Sploh se ne čudim več vsemu kar se dogaja okrog tebe.

Ah ED ti nisi razumel pomena mojega posta. In spet namesto da greš narest kej v smeri da se česa naučiš, se rajš še mal nasmeješ. No sej najbolj da se vržeš v C++ al pa delphi oz. oboje, ampak prvo se nauč Basic da nac isto kot s web stranmi, ampak kaj vraga ti nucaš DW sej tko imaš vse na mojforum. :D

Če bi rad samo poklikal in naredil spodobno spletno stran lahko uporabiš iWeb :) Škoda, da je samo za OSX. Druga varjanta, ki sicer ni namenjena izključno izdelavi spletnih strani je pa Circusponies Notebook, lahko namečeš slike in text na stran pa ima tudi zelo dober export v w3c valid html. Ampak je tudi ta samo za OSX :) Če bi rad ustravil stran brez truda in znanja uporabi kakšno podobno orodje. Za vse ostalo je potrebno poznat vsaj osnove html, css in grafičnega oblikovanja.

lajf je ena sama zabava, a ne? zakaj bi se mučl pa delal to, kar nam ne leži? btw, sej html mi kr gre, css mi pa tut ni tuj, tak da nč bat :D
www.gamma.si

Zgodovina sprememb…

V čem je pol problem ? Maš NVU, ki je zastonj, maš DW, ki ga lahko potegneš z neta (30 day trial seveda), maš morje raznih code editorjev, ki ti samodejno barvajo kodo itd.

V temi imaš napisano kar nekaj možnosti, če maš znanje samo še izbereš eno pa je.

tnx... ne vem, kaj bi jst brez vas... :D

(brez Dejancka sicer še, ampak...)>:D

hvala vsem.
www.gamma.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pravilen postopek..

Oddelek: Izdelava spletišč
131579 (1264) Marjan_be