» »

Soba za čez vikend

Soba za čez vikend

GummyBear ::

Ima kdo kakšno idejo, kje v Ljubljani bi čez vikend lahko nastanil znanca, ki je trenutno brez osebnih dokumentov? Novo osebno izkaznico naj bi dobil šele naslednji teden. Trenutno biva pri meni, ker pa me med vikendom ni v Ljubljani, ga moram za ta čas preseliti nekam drugam. Kolikor mi je znano, za prijavo v hostel potrebuješ osebni dokument... razen, če obstaja možnost, da zapišejo mene in sem jaz odgovoren, namesto mene pa bi bival on?

joggi79 ::

Legalno se to ne da. Identificirati in prijaviti na Ajpes se mora gost ne narocnik sobe. Zares ni legalno niti to, da je sedaj pri tebi, ker bi ga tudi ti moral prijaviti, ne glede na nacin kako ga nastanis.

fuck_it_ ::

najbrž se lahko prijavi tudi z vozniškim dovoljenjem? Ali osebno izkaznico? Ali potnim listom?

če nima nič od tega, gre za čudnega znanca. Pomagaj mu kakor veš in znaš.

Ja katerakoli od teh treh opcij, plus malo morje ostalih (obmejna prepustnica, orozni list, upravne listine, potne listine po mednarodni pogodbi...) so ok. Brez vsega pa ne gre, ampak nekako dvomim, da v danasnjem svetu sploh lahko obstajas brez vsaj enega od teh dokumentov, tako da kot je @Adventurer rekel... ce res nima nic od tega je to zelo cuden znanec.

Machete ::

Prijavi se v nek hostel, hotel whatever. Njemu daš pa ključe in rešeno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

zee ::

Machete je izjavil:

Prijavi se v nek hostel, hotel whatever. Njemu daš pa ključe in rešeno.

Kar je eksplicitno prepovedano v večini hotelov. Opcija je edino soba za dva, kar pa nima finančnega smisla.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Machete ::

Ampak, če model ne misli ravno iz te sobe izvesti atentata na JJ, bo pač rešil situacijo brez drame in škode za kogarkoli (ne za hotel, ne za državo). Ne vidim ravno hudega zločina, ker ne bo trupla. Izredne situcaije včasih terjajo malo fleksibilnosti glede pravil.
Lahko pa smo seveda papeški.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Sp3m ::

AirBnB najdi sobo za dan, dva in jo najemi na svoje ime.

Praktično nihče ne gleda dokuementov in ga naseli notri.

Samo zavedaj se, da če bodo problemi, si ga potem ti naskral, ne on!

krnekaj ::

ČE bo dobil osebno, je na UE dobil tudi potrdilo da je le-ta v izdelavi,.... torej nekaj le ima.

111111111111 ::

GummyBear je izjavil:

Trenutno biva pri meni, ker pa me med vikendom ni v Ljubljani, ga moram za ta čas preseliti nekam drugam.

Zakaj pa ne more preprosto biti pri tebi? Tebe itak ni doma.

Invictus ::

Kakšen znanec pa je to, da ga ne moreš pustiti v svojem stanovanju ?!?!?!

Osebno dobiš v 1-2 dneh...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Avenger ::

Identiteto izkažeš z vsakim dokumentom, ki ga je izdala država, ki vsebuje tudi sliko. Na osebno pa tudi ne bi smel čakat več kot 3 dni in če je vložil včeraj, ali pa tudi danes, ni vrag da ne bi bilo do petka. Če je bila taka nuja bi itak lahko dal kot urgentno in plačal nekaj €. Sicer pa mora imeti v rokah potrdilo o izdelavi osebne - res pa je, da s tem ne more najeti hostla.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

GummyBear ::

Pustiti ga ne morem zato, ker imam sobo v najemu in lastnik ne dovoli, da je nekdo v sobi, najemnika pa ni zraven. Če bi bil jaz zraven, ni problema... sicer se gre bolj za prenočitev, ampak tak je hišni red. Nočem pa reskirat z mislijo "saj lastnik ne bo ničesar opazil", ker bom potem ogrozil sebe.

Nekje do torka naj bi bil v Ljubljani, kjer ima terensko delo. Ker gre za dokaj kratek čas in ga kolikor-toliko poznam, sem ga vzel v stanovanje. Pred 3 dnevi naj bi nekje izgubil denarnico (pomoje jo je izgubil, on pravi, da jo je kdo ukradel) z vsemi karticami in nekaj gotovine. Če bi kartice kdo našel, bi jih verjetno poslal na stalni naslov, saj jih itak ne more uporabiti... po drugi strani pa nikoli ne veš.

Sp3m je izjavil:

AirBnB najdi sobo za dan, dva in jo najemi na svoje ime.
Praktično nihče ne gleda dokuementov in ga naseli notri.
Samo zavedaj se, da če bodo problemi, si ga potem ti naskral, ne on!

Samo tisti, ki oddajajo na crno. Vsi ostali gledajo in prijavljajo, ker imajo drugace kar prijetno sranje, ki na koncu ni poceni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Furs deluje protizakonito ? AIRBNB in davki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
451101731 (51971) MisterR
»

Oddaja sob-stanovanja turistom

177222 (2993) shintaro
»

Kateri hotel v Pragi- izkušnje

81739 (1419) jakan123
»

Nadgradnja onemogočila pametne ključavnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6015866 (12016) Nublet
»

Hoteli mesečna cena

233586 (2614) an3333

Več podobnih tem