» »

monitor ne shrani nastavitev

monitor ne shrani nastavitev

fAtso ::

imam monitor star ze kar krepko cez 5 let ne vem tocno koliko je star. in stvar je taka pomoje da zaradi starosti ne shrani vec nastavitev, model monitorja je EIZO F560i-W.
Se pravi problem je v tem da ne shrani nastavitev kar je pa zelo motece saj ob vsaki zamenjavi grafike moram na novo stimat nastavitve. Me pa zanima ce se komu kaj sanja v cem je problem! bi bil zelo hvalezen ce bi mi kdo lahko pomagal!
OVCE BOJO ZAVLADALE SVETU!!!

cryptozaver ::

Ce se zezas OK sicer pa monitor ne zna shranit nastavitev. In kaj pomeni to da menjas grafiko? Kartico? Nastavitve? Driverje?

fAtso ::

Ko menjas grafiko recimo iz 1280x1024 na 800x 600 takrat recimo mi spet vse nastavitve zjebe. neki je narobe in zato ne shrani nastavitev!

cryptozaver ::

Ma saj ti sam zj... nastavitve. Ko zamenjas resolucijo se spremeni se refresh. Poglej kaksen manual.

fAtso ::

Joj kolk si pameten!!!!!!!! Pac neki je narobe z monitorjem, nc ni narobe z mano!!! Dej ce ne ves v cem je problem ne odgovarji!!!!

CaqKa ::

Another PEBKAC :)

valda da si ne zapomni nastavitev... ker monitor privzema da boš vedno delal na eni in isti resoluciji... zato si ga za tisto resolucijo nastaviš in tak ostane.. ko pa spremeniš resolucijo se še nič ne zgodi... ko pa si v tej novi resoluciji prilagodiš sliko... ja takrat si pa zjebo nastavitve od one prejšne resolucije... čekni manual pa poglej če ma opcijo da si več nastavitev za razne resolucije zapomni.

aja.. navodila niso za okras ampak za prebrat... vsaj takrat ko gre kaj narobe.

BaRtMaN ::

Ko menjaš resolucijo, moraš povišat frekvenco osveževanja na najvišjo, ki jo monitor zmore. Tako se slika raztegne čez cel ekran, vsaj pri nVidinih gonilnikih. WinXP (če jih imaš) dajo vse na 60Hz, kar lahko rešiš z RefreshForce ali RefreshLock.

Vendar ne nastavljaj previsokih frekvenc! Zmožnosti osveževanja pri različnih frekvencah bi moral najti v manualu, lahko pa greš na Display Properties>Settings>Advanced>Monitor, kjer to lahko nastavljaš brez programov, a ob spremembi resolucije boš spet na 60Hz. Obvezno obkljukaj Hide modes that this monitor cannot display!

fAtso ::

Mi je ze zou da sm sploh klele kej vprasu! PA DOBR NE MEJTE ME ZA ZACETNIKA!!!!!!!! KAJ VM JE????!!! Reku sm da je z monitorjem to narobe da si ne zapomni sprememb! grem v winse nastavs monitor restartas pa je spet na monitorju slika zamaknjena! ISTA FREKVENCA ISTA RESOLUCIJA!!!!;(( ;(( 5ič pravim da je nekaj narobe z monitorjem, čakal sem odgovor od kaksnega serviserja, kaj bi lahko bilo narobe.!$##$% ne rabm pa da mi 5 ljudi govori stvar katero sem vedel ze pred 10imi leti takrat ko je ta monitor bil izdelan!!!! Sam si predstavljam da je narobe nekaj z spominom ekrana oz. procesorjem (ne vem kaj bi se lahko bilo), zato pa tukaj sprasujem. Mislil sem da bom dobil kaksen pameten nasvet pa sem se zelo motil.;((

NEHAJTE PAMETOVATI!!!!!!!

OmegaBlue ::

Takle odnos pa kr drugam odnes tuki ti folk nebo pomagu če se boš dru in jih imenovau za kretene.

Pa malo razmisli si ti kreten ali usi drugi?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

fAtso ::

Komu sm pa zdej reku kreten? Dej pomir se mal. Pac sm jezen ker noben ne obravnava mojega vprasanja resno in mi pametujejo z enimi zacetniskimi odgovori k jih vsak uporabnik tega foruma ve! Jezi me ker se delajo pametne ko sem ze 5krat povedal da to ni problem!

Kaj pa teb ni jasn pa tud men ni! Zgleda si prevec obcutljiv oz. se vtikas v stvari o katerih nimas pojma, zato po svoje nekaj bluzis! (Ne bit uzaljen tako hitro! Noben ni nobene zaljivke reku... Ce si pa tolk obcutljiv pa vsi vemo kaj... :D )

Highlag ::

Mene sam neki zanima. Praviš, da pozabi nastavitve ob menjanu resolucije. Kaj pa ko ga ugasneš? Tudi pozabi?

fAtso ::

Kadar kol se zamenja resolucija!Ugasne, gres v igro, tudi ce das takoj nazaj isto resolucijo zgubi nastavitve! samo da se na ekranu zamenja recimo gres v igro in ven ni vec nic nastimano!

perci ::

Hmmm, Brane2 bi znal tole vedt. Ti prestavim temo v elektro-oddelek?

nodes ::

No pomaga če jih shraniš, včasih je bilo tako

nodes ::

če ima mem sam za eno sliko bo to sam ena slika in konc.

Maxtor ::

Dam ti en nasvet za tačas da boš rešil problem. Torej idi v win in ne nastavljaj slike pač pa pojdi v gonilnike in z gonilnikom od grafe lepo razširi sliko in jo premakni tako kot mora bit. Tako boš v win imel vedno nastavljeno sliko, saj si jo bodo zapomili winsi.

Glede monitorja. Notri je en čip, v katerega se shranjujejo nastavitve, verjetno kaki eprom in ker ti je le ta crknil, se v njega ne zapiše nič, ob preklopu ko pa iz njega prebere vrednosti pa prebere nič oz. smatra default vrednosti in zato je slika spet zmrdana.

To je moje razmišljanje, mislim pa da bo kar blizu realne okvare, če ne celo točne.

LP

fAtso ::

MAXTOR tvoje sklepanje je podobno mojemu,edini problem vidim v tem da je nabrz eprom kej sprogramiran? oz. ce ni pol ni blema zamenjat ane:)

CaqKa ::

a jebote... če bi prej dal te podatke bi te prej lahko na brane2 naslovili... on ti bo ziher vedo povedat kaj pogledat.. sploh pa če mu boš dal kakšen načrt.
uporabi u2u da ga opozoriš na temo.

Hux ::

Ce mas zelo star monitor te si res mogoce nena. Oz ves ziher da si je sploh kdaj zapomno ker moj ovi stari si tudi ni vec kot jedno. Tanovi si pa zapomni do 16. Sicer to je res zelo motece predvsem ko ti igre vsaltajo svoje resolucije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

CaqKa ::

glej kaj je napisal v prvem postu.. očitno smo ga nekateri površno prebrali.. tudi jaz sem med tistimi:\

in stvar je taka pomoje da zaradi starosti ne shrani vec nastavitev

nodes ::

ciljaš na parkinsovo bolezen, a kaj :\

nodes ::

>kar je pa zelo motece saj ob vsaki zamenjavi grafike moram na novo stimat nastavitve.


a če jo ne zamenjaš imaš ob ponovnem uredu? če zmede potem se nastavitve ne zapomni. Lako je SAVE tipka (če jo ima) in naprej

CaqKa ::

joj pa kaj ste glupi.. še povdaril sem kar je tip napisal.. nastavitev mu več ne shrani, kar pomeni da mu jih prej JE shranlo.

pa tak čisto mimogrede.. si že opozoril 'Brane2' na to temo in problem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Stayerc ::

No jaz mam tudi identičen problem z mojim monitorjem. Upam, da bo odgovor čimprej, kaj bi lahko bilo narobe :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako do visje osvezevalne frekvence pri OpenGl?

Oddelek: Igre
7947 (840) pivmik
»

Kaj pa vaše oči?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
382499 (2499) Mr.B
»

Radeon 9500 PRO in moteče valovanje slike.

Oddelek: Pomoč in nasveti
311343 (984) CaqKa
»

Nvidia - Refresh Rate, pri ATi-ju pa...?

Oddelek: Programska oprema
101126 (938) bf4ed
»

temna slika!!???

Oddelek: Zvok in slika
81222 (1064) matevzm

Več podobnih tem