» »

Poklicne dejavnosti ki so ti hobi

Poklicne dejavnosti ki so ti hobi

uporabnik832 ::

Pozdravljeni,

mislim da je mnogo od nas opravljalo dela katera nas niso izpolnjevala na osebnem področju in je šlo bolj kot ne za plačilo v zameno za naš čas in delo in ne kaj več od tega.
Če je dobra družba, dober kolektiv oz če je predvsem šef ali vodja nekdo s katerim ti je v izziv delati, ali morda celo v čast zaradi osebnih ali profesionalnih lastnosti, potem še gre.

A na koncu koncev v pridobitniškem sistemu podjetje ne obstane brez rezultatov ne glede na to s čim se podjetje ukvarja zato se osebni odnosi v drugem planu.

Mislim, da je čas, ki ga imamo pomembna vrednota, če ga izkoristimo za nekaj kar nam je v lastno veselje, pa naj si gre za umetniške dejavnosti kot so slikanje, ustvarjanje ali karkoli drugega kar nas veseli.

Če ste kdaj srečali kakšne ljudi, ali je vaš poklic tudi hobi, bi bil vesel če ga navedete. Sam poznam ljudi katerim je poklic hkrati tudi hobi:
-plesni učitelj
-tekaški trener
-Zumba in aerobika inštruktor
-Turistični vodič iz Slovenije, ki vodi izlete po Turčiji in Egiptu

antrim ::

/OFF
Aaaaaa, oči me bolijo. Hobi in ne hobij!

/ON
Delo v IT (ampak ne s končnimi uporabniki).

IT- kot hobi? Ne.

Planinstvo- kot poklicna dejavnost? Verjetno je možno (gorski vodič, planinski vodnik).

Zgodovina sprememb…

Baja ::

zakaj ne IT?

jaz recimo rad šraufam stare mašine za hobi. na šihtu pa pač nove*.

edit: *novejše :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Skupinska meditacija
Ali se da od tega dejansko živeti? Tako da imaš npr. enkrat tedensko skupine, ki jih vodiš?

jype ::

uporabnik832 je izjavil:

IT- kot hobi? Ne.
O, ja, pa je.

Jaz sem bolj za športne, plesne dejavnosti, meditacije.

Kaj v tem smislu. Od vodenja skupinske redne meditacije dvomim, da se da živeti ker ni toliko interesa.
Za športno animiranje ali vodenje pa je tudi precej konkurence.

Še iščem predloge?

jype ::

uporabnik832 je izjavil:

Še iščem predloge?
Aja, ti predloge iščeš? Potem IT res ne bo prava smer.

Urbano#Desno ::

Trolanje po forumih. 🙃

Poldy ::

Jaz v to ne verjamem. Lahko da obstajajo fanatiki, ki jim je recimo edina pomembna stvar v življenju ples in imajo s tem tudi službo. Ostalo ni tako.

Daj si zjutraj za budilko svoj najljubši komad, pa bomo videli.

jype je izjavil:

uporabnik832 je izjavil:

Še iščem predloge?
Aja, ti predloge iščeš? Potem IT res ne bo prava smer.

Ne bo, ker ne znam windowsov brez pomoči naložiti. In ni nekaj kar mi je v veselje.

TheBlueOne ::

Od hobija ni mogoce ziveti. Takoj ko od tega zivis ni vec hobi ampak delo.

Zadeve niti niso pregovorne ampak trzne. Ce imas recimo hobi, da si loncar, izdelas darila, nekaj malega prodas. Dodaten zasluzek potrebuje mali market in je davcno neobremenjen. Zaradi tega ne mores razmerja h/€ enostavno pomnoziti.

Takoj, ko zelis loncar biti za zivez, ugotovis, da potrebujes prodati za x1000€ na mesec, kar je zaradi konkurence veliko ur dela, potrebujes pravi market itn.

mihagr ::

Ja IT bi lahko bil poklic in hobi. Vsaj za sebe bi lahko to trdil. Začel sem 1976 z načrtovanjem prvih LSI, CMOS, vezij, prvi slovenski 4bitni procesr, Codec za PTT, pa nekaj stvari za vojsko, pa prehod na CAD. Pa v drugem delu postavitev Ethernet omrežja -takrat še s koaksialnim kablom, v enem od ministrstev, pa izvedba in nadzor X.25 omrežja po Slo. pa UTP infrastruktura z optičnim hrbteničnim omrežjem in nazadnje delo z uporabniki kot help desk. V vsem tem času pa sem se ukvarjal seveda tudi s PC-ji v službi in privat in sedaj na koncu sem še vedno aktiven na tem področju, seveda vedno So me zanimali samo HW in operacijski sistemi.
In če bi začel še enkrat, si bi izbral enak poklic oz. Izobrazbo, edino kar bi bilo drugače, verjetno bi si izbral drugačne delodajalce. No ampak bilo je zanimivo in ni mi žal.

kuall ::

Če hočeš, da boš užival v službi potem je nujno, da služba nastane iz hobija.

Pri meni je bilo tako, opravljam delo, ki bi ga tudi sicer delal za hobi. Tudi zastonj bi delal to, kar delam zdej za denar. Saj včasih sem.

Upam, da bo še enkrat se to zgodilo, imam še en hobi, ki tudi upam, da bo prerasel v službo.

Oboje pa je programiranje, prvo je "enostavno" programiranje, tadrugo pa malo bolj komplicirano.

Zato pa so šole mim. Ker tam se kar en x lolek profesor odloči, kaj naj bi tebe določen mesec zanimalo. Tudi če tak faks z muko narediš in greš delat delo, ki je naslednik tega faksa v tem delu ne boš užival, ker ti pač ni zanimivo.
Zato večina zelo uspešnih podjetnikov ni končala faksa ampak so raje prej šli delat.
So pa tudi primeri, ko nekdo faks konča z odliko, potem pa gre delat pa mu ne gre, ker ga seveda ne zanima, in se obesi.

Dag ::

Eden od mojih hobijev je odkrivanje manj znanih cest in krajev ter landscape fotografija. Dobil sem naročnika, ki išče točno to - iskanje manj znanih, a zanimivih lokacij za snemanje oglasov, vključno z njihovo foto predstavitvijo. Tega dela sicer še zdaleč ni toliko, da bi lahko od tega živel, a za dodaten zaslužek je več kot kul. In zanimiva popestritev/sprememba, da nisem vedno samo pred računalnikom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postal sem razdražljiv za znoret (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7512461 (7591) kuall
»

Moje želeno delo - programer

Oddelek: Šola
4710063 (6240) zzbil
»

Potencial v čebelarstvu

Oddelek: Problemi človeštva
4613248 (501) jest10
»

Svetujte - kam na faks?