» »

Javni ali zasebni študentski dom?

Javni ali zasebni študentski dom?

herrgerbec ::

Pozdravljeni,

zanima me, v katerega izmed teh dveh tipov študentskih domov se bolje splača vpisati. Kako se primerjata v cenah, ali je postopek za vpis enak za oba? Kako težko je biti sprejet v zasebni študentski dom v primerjavi z javnim? Kaj pa dijaški domovi, ki nudijo še sobe za študente?

Hvala!

markoxxx ::

To zanima tudi mene, ima mogoče kdo kakšne podatke?
Hvala :)

A110 ::

sem bil prvo leto privat naslednja leta pa v javnem in če bi imel še 1x možnost bi takoj šel v javnega. opremljeni so oboji nekje enako je pa velika razlika v ljudeh in druženju. za vsako aktivnost ki si jo želiš lahko vedno najdeš družbo. pa naj bo to nogomet, kava, pitje,... le preveč asocialen (česar je nažalost vedno več) nesmeš bti. cena v privat študentskih je nekje 1,5 do 2x dražja od zasebnih.

Sp3m ::

Koliko pa je cena takega doma?

A110 ::

jaz sem v privatnem placeval 120+20 fisksnih stroskov s tem da je bilo mislm da 30 subvencije drzave. drugace bi bilo skupaj 170. javni dom je bil večino časa okoli 55 odkar so uvedli plačana dežurstva pa okoli 75 s tem da imas cisto spodobno sobo ki ni nič slabša od zasebnega doma. seveda se domovi med seboj razlikujejo ampak v veliki večini je standard večji kot v mojem.

Sp3m ::

A110 je izjavil:

jaz sem v privatnem placeval 120+20 fisksnih stroskov s tem da je bilo mislm da 30 subvencije drzave. drugace bi bilo skupaj 170. javni dom je bil večino časa okoli 55 odkar so uvedli plačana dežurstva pa okoli 75 s tem da imas cisto spodobno sobo ki ni nič slabša od zasebnega doma. seveda se domovi med seboj razlikujejo ampak v veliki večini je standard večji kot v mojem.

Hvala za odgovor!

markoxxx ::

Hvala!

herrgerbec ::

Ali je kakšna razlika med načinom prijave v javni oz. zasebni študentski dom? Ali je za zasebnega v redu, če se samo prijaviš preko eVŠ strani ali moraš še kaj dodatnega narediti?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentski dom VS Privatna soba

Oddelek: Šola
134561 (3813) galu
»

Študiji for dummies

305294 (3295) BivšiUser2
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

12146565 (24297) Marat
»

Študentsko življenje (strani: 1 2 )

5619733 (15283) K3kec
»

ko se bruc v oražnu upre (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32269396 (49180) Gregor P

Več podobnih tem