» »

Be quiet! ventilatorji

Be quiet! ventilatorji

Aero01 ::

Pozdravljeni,
Zanima me, če mi lahko kdo pojasni razliko med serijami Be quiet! ventilatorjev. Predvsem Silent wings in Shadow wings.
Iz spletne strani mi glavnih razlik ni uspelo razbrati: https://www.bequiet.com/en/casefans
Edino za Pure wings sem nekako dojel, da gre za cenejšo varijanto, ki ne deluje tako dobro kot ostali 2 seriji.
Hvala za pomoč in lep pozdrav
  • spremenil: Aero01 ()

gddr85 ::

sej vse piše, razlika je pa v dizajnu/ležaji, tišini, dodatni nastavki z gumo na luknjah, af vs sp, je pa silent najbrž še najbolj namenjen za kak kuler/radiator

Bevcan ::

Zanima me če ima kdo izkušnje s Silent wing 3 ventilatorji? Ali je normalno da pri nizkih obratih drdrajo? Imam nov 14 dni star napajalnik straight power 11 in ventilator drdra. Sliši se kot nek Rrrrrrrrrr iz njega. Je ventilator kajti če ga s prstom ustavim zvok utihne. Ni glasno a sem vseeno opazil takoj pri prvem zagonu. Zanima me da vem če ma smisel da se ukvarjam z reklamacijo kar je zoprno početi v teh časih.
Hvala
Govoril sem.

Vuli ::

lih normalno ne more bit. da ne drsa ob zunanjo "mrežo".
če je varjanta bi se pozanimal v trgovini kjer si ga naročil.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

smacker ::

Jaz imam SilentWings 140mm na CPU coolerju in ga ne slišim. Sliši se samo veter, ko je na high speed. Na ohišju sem dobil Pure wings, ki sicer niso bili glasni, ampak so imeli tako nadležno frekvenco, da sem jih zamenjal za Noctua.

kakob ::

smacker je izjavil:

Jaz imam SilentWings 140mm na CPU coolerju in ga ne slišim. Sliši se samo veter, ko je na high speed. Na ohišju sem dobil Pure wings, ki sicer niso bili glasni, ampak so imeli tako nadležno frekvenco, da sem jih zamenjal za Noctua.


Zanimivo, jaz vse Noctua stran vržem in jih zamenam za Be Quiet. Noctua imajo glasne ležaje, na nizkih obratih se sliši nek traktorski mehanski zvok. Opaženo pri več različnih modelih skozi leta, in nikol mi ni jasno kaj folk vidi na teh Noctua. 8-O

Je pa res da ne primerjam z najcenejšimi BQ.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kakob ()

Bevcan ::

OK pol očitno treba reklamirat. Mam v ohišju še 4 noctua ventilatorje in to redux verzija in 2 arctic pa se nobenega drugega ne sliši. Gledal sem tudi če kaj drsa ali če je kak vijak preveč zategnjen pa je kaj zvilo pa ni nič. Če ga vzamem iz ohišja se še bolj sliši. Zdi se kot da zvok pihaja iz ležaja.
Govoril sem.

MacGyver141 ::

Pure wings imaju tudi tak traktorski zvok pri nizkih obratih (si jih lastim) ampak mi je ta šunder ratal utišat z antivibracijskim "šraufi". Imam pa v bližini računalnik, ko ima napajalnik straight power 11 notri in je čisto tiho.

blackbfm ::

Moj pure power 11 tudi nekaj konstantno "drdra". Kljub temu je obcutno tisji od ostalih, v bistvu najtisji psu kar sem jih imel tako da nevem ce bi smatral to kot defekt..

__Devil__ ::

Jaz imam na novem PC-ju zadaj exaust 120mm bequiet, zgoraj dva 140mm in spredaj dva 140mm. So kar tihi ventilatorji tudi ob obremenitvi. Vzel sem ta caneješje na mimovrste za okrog 11€/kos. Je pa mi začel ventilator v Seasonic napajalniku oddajat tak zvok, kot da se zatika v kabel, bom moral poslati na servis.

Bevcan ::

Danes nesel napajalnik na servis in so mi posodili pure power 11. To je šele traktor. Zgubil vse upanje nad Be Quiet.
Govoril sem.

Daniel ::

Jaz imam v računalniku BeQiet straight power 11 650W napajalnik in Dark Rock Pro 4 hladilnik z dvema ventilatorjema. Ohišje je Fractal Design Define R6, grafična pa Asus GF GTX 1050. Najglasnejši del sistema, ki se sliši izpod mize, sta dva stara WD diska (ki sem ju dodal kasneje), ko se zaženeta ali ventilator procesorja pod obremenitvijo. Drugače je zadeva praktično neslišna in drugače kot po lučki za vklop sploh ne veš ali je vklopljen ali ne, je pa bila pri novem ob odprtem ohišju najglasnejši del grafična.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43183472 (3425) OK.d
»

grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15411297 (8338) Gapi
»

preizkus osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
421981 (994) mulc007
»

Kateri tihi ventilator?

Oddelek: Pomoč in nasveti
83478 (2512) GUFY
»

Kabel PWM Arctic Cooling

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
123064 (2926) JanezH

Več podobnih tem