Forum » Omrežja in internet » Asus AC1200 router - repeater mode
Asus AC1200 router - repeater mode
akulp ::
Živjo.
Prosim za pomoč pri sledečem problemu. Imam zgoraj omenjen router, ki bi ga rad porabil kot repeater za Wi-Fi, hkrati pa bi moral usposbiti še IPTV, od osnovnega routerja/modema pa imam pripeljan le en kabel.
Torej, opcija 1.
Ponudnik je TK, osnovni modem/router je Iskratelov InnboxV60. Do Asusa imam pripeljan en kabel. Zdaj, če ta kabel porabim za Asusa, potem seveda WIfi/net deluje bp, ne deluje pa mi IP TV, ker ne pridobi pravega IP-ja, če ga vklopim v Asusa (kabel Asus-BOX).
A je tukaj sploh kaka rešitev. Moral bi verjetno imeti podpora za VLAN-e, ane?
Opcija 2:
Ker ta Asus ne podpira direktno "repeat mode", naj bi šlo takole.
https://www.asus.com/support/FAQ/114612/
Tole pa mi nikakor ne uspe usposobiti. WiFI omrežje že imam, vendar se ne poveže na internet, torej Asus očitno ne pride do neta preko Innboxovega WiFIja.
Če ima kdo izkušnje s tem, prosim za pomoč.
Hvala.
Prosim za pomoč pri sledečem problemu. Imam zgoraj omenjen router, ki bi ga rad porabil kot repeater za Wi-Fi, hkrati pa bi moral usposbiti še IPTV, od osnovnega routerja/modema pa imam pripeljan le en kabel.
Torej, opcija 1.
Ponudnik je TK, osnovni modem/router je Iskratelov InnboxV60. Do Asusa imam pripeljan en kabel. Zdaj, če ta kabel porabim za Asusa, potem seveda WIfi/net deluje bp, ne deluje pa mi IP TV, ker ne pridobi pravega IP-ja, če ga vklopim v Asusa (kabel Asus-BOX).
A je tukaj sploh kaka rešitev. Moral bi verjetno imeti podpora za VLAN-e, ane?
Opcija 2:
Ker ta Asus ne podpira direktno "repeat mode", naj bi šlo takole.
https://www.asus.com/support/FAQ/114612/
Tole pa mi nikakor ne uspe usposobiti. WiFI omrežje že imam, vendar se ne poveže na internet, torej Asus očitno ne pride do neta preko Innboxovega WiFIja.
Če ima kdo izkušnje s tem, prosim za pomoč.
Hvala.
Lukcc
Dr_M ::
Ne bo slo tako.
Na asusu bi moral nastavit VLAN 3999 za IPTV, ampak to dela le, ce imas nastavljen na Wireless Router Mode.
Na asusu bi moral nastavit VLAN 3999 za IPTV, ampak to dela le, ce imas nastavljen na Wireless Router Mode.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
akulp ::
Ne bo slo tako.
Ja saj, Wireless router mode je moja opcija 2. Problem je, ker tam ne pridem niti do neta.
Če nastavim tako, potem z IPTV nimam težav, ker bo šel tisti en kabel, ki ga imam, direktno v BOX.
Lukcc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21991 (10347) | Ghost007 |
» | A1 - tv komunikator priklopljen na router (bridge način) - pomočOddelek: Omrežja in internet | 7146 (5102) | morosito |
» | Siol TV na Siol Box preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 8015 (6666) | damirj79 |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13631 (9299) | Master_Yoda |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8536 (4429) | kihc |