» »

Skeniranje slik z HP Photosmart C4580 All-in-One

Skeniranje slik z HP Photosmart C4580 All-in-One

Laki_ laik ::

Prosil bi za pomoč oziroma nasvet.Torej imam kar nekaj starih slik ki bi jih rad preskeniral da bi imel kopije.Zdaj pa me zanima ali bi HP Photosmart C4580 bil dovolj za res kvalitetne skene fotografij.Če bi se že spuščal v ta zame dolgotrajen projekt(ker ne zdržim dolgo ob računalniku)bi rad imel kvalitetne skene/kopije.Na kaj naj bom pozoren v nastvitvah?Kere so najbolj primerne dpi nastavitve?Imam možnost nastavitve od 300-2400 ali 2800 dpi(nevem natančno vem pa da je ena od teh cifer).Ali mi profesionlni ponudniki naredijo lepše skene oziroma bi se pri kvaliteti kaj poznalo?
Vem da sem najbrž nadležen z temi vprašanji ampak bi res rabil nasvete od koga ki se spozna.
Lepo prosim za pomoč
Hvala
Lp

Baja ::

po moje bi bila boljša izbira kak dslr fotkič na stojalu. verjetno tudi hitrejše kot skeniranje.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Sem do nedavnega imel ravno to "all in one" napravo in sem z njo preskeniral kar nekaj fotografij. Z rezultati sem bil zadovoljen, hitrost ni ravno bleščeča, samo tudi drugi skenerji (v tem cenovnem razredu) niso bistveno hitrejši. V glavnem sem uporabljal ločljivost 600 dpi, višje (1200 in 2800) pa v primeru, da sem fotografije intenzivno obdeloval (sem "popravil" kar nekaj precej zdelanih starih ČB posnetkov).

Verjetno pa se ti bo dogajalo to, kar se je meni, da boš šele na skenih ugotovil, kako "slabe" so izvorne slike in da bi jim "digitalna retuša" dobro dela...

Lp

Jože

Laki_ laik ::

Hvala za odgovore.
Barbapapa2 si ugotovil kake so optimalne nadtavitve?Najbrž bi v primeru da bi skeniral v 2800 dpi (zaradi obdelave) bilo kar precejšen časovni zalogaj ali pa se motim?

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Nisem uporabljal nekih posebnih nastavitev, sem uporabljal prednastavitve za skeniranje barvnih predlog in pa ločljivost 600 dpi. Ja, v primerjavi z 600 dpi je 2800 dpi bistveno zamudnejše, sem pa to počel samo ene prakrat. Po moje tako visoka ločljivost za digitalno arhiviranje običajnih fotografij niti ni potrebna.

Drugače pa sem tako skenirane fotke obdeloval s PhotoScape programom (je brazplačen), ko je šlo za nastavitve zasičenja barv, kontrasta ipd (in rahlo korekcijo neostrosti). Resnejšo "retušo" sem pa delal z GIMP-om.

Lp

Jože

Laki_ laik ::

Da ne odpiram nove teme bom vprašal tu v obstoječi.Sedaj sem poskeniral že večino fotografij ki sem jih mislil poskenirat in ker se prej nisem igral z povečavo sem videl šele sedaj to zadevo.Namreč ko povečam fotografijo se vidi da določenih delih fotografije črte/linije (priložena fotografija).Ali je to normalno ali pa je temu kriv moj skener/all in one naprava?Ali se to dogaja tudi pri skenerjih ki so bolj primerni za skeniranje fotografij ali se to dogaja le pri slabših skenerjih ala "all in one"?
Hvala
lp



Delujoči link:https://ibb.co/t2F2Jdv

Noben ne ve ali je to normalno ali ne?

Zgodovina sprememb…

Han ::

Ni normalno. Ali je skener slab ali pa imaš hroščat program za shranjevanje slik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

floyd1 ::

Sicer že poznam odgovor, a vseeno, "za ziher" - na originalni fotki tega sigurno ni? Tudi meni zgleda kot neka napaka skenerja. Ali SW. Si poskusil skenirat samo eno fotko na sredini, po možnosti obrnjena (krajša stranica ob zgornjem robu scannerja)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optični bralnik (skener) za fotografije

Oddelek: Kaj kupiti
161326 (856) Laki_lai k
»

Razlika v kvaliteti skena slik

Oddelek: Zvok in slika
11982 (640) mulc007
»

Razlika v kvaliteti skeniranja

Oddelek: Zvok in slika
9801 (554) mulc007
»

Skeniranje negativov

Oddelek: Sedem umetnosti
246425 (3808) harvey
»

Skener resolucija - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
4017380 (16792) moat

Več podobnih tem