» »

FE VS Smer v 2. letniku

FE VS Smer v 2. letniku

neos24 ::

Živjo, sem študent FE visokošolskega programa. Na srednjo šolo sem hodil na splošno gimnazijo, nato preživel eno leto na FRI VS, kjer se mi je zdelo pretežko in se prepisal na FE, kjer sem ravnokar opravil vse izpite v 1. letniku, zdaj pa se bom moral odločiti, katero smer izbrati v 2. letniku. Smeri, ki jih imam na voljo so: Avtomatika, Elektronika, Energetska tehnika in avtomatizacija postrojev (ETAP), Informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) in Tehniška kakovost.
Glede predmetov v 1. letniku mi je matematika šla zelo dobro, ker sem bivši gimnazijec, tudi programiranje zelo lahko, ker je mnogo lažje kot na FRI-ju. Fizika je šla v redu, sem se pa namučil z elektrotehniko.
Zato najbolj razmišljam o smeri IKT, saj se mi zdi, da je tu najmanj elektrotehnike(malce ironično glede na faks), imel sem tudi izbirni predmet Komunikacijski sistemi, ki se mi ni zdel težek. V bistvu bi se rad odločil za smer, ki ni preveč zahtevna, kar se elektrotehnike tiče, lahko je zahtevna matematično ali programersko.

jl ::

Zdravo, ne glede na smer, katero boš izbral, glede zaposlitve ne boš imeč težav. Na grobo lahko smeri deliš na to, ali boš v svojem poklicu bolj vzdrževalec ali razvijalec. V primeru avtomatike in elektrotehnike boš seveda bolj razvijalec (npr kontrolerjev, krmilnikov itd) medtem ko v IKT in tehnični kakovosti boš bolj vzdrževalec (npr vzdrževanje omrežnih sistemov, IT, testiranje ipd). Meni osebno se zdi morda avtomatika trenutno najbolj perspektivna, saj gre v industriji vse v avtomatizacijo procesov. Sam sem se pred leti odločil za smer telekomunikacije (zdaj je to program IKT) in tudi tukaj je trenutno deficit kar se kadra tiče. Je pa res, da gre vse v smer virtualizacije, orkestracije in morda vse skupaj malo izgublja na romantiki :) (ko si npr na brickan router preko serijskega kabla loadal image:)).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8215663 (10605) mr_chai
»

Kateri izbirni predmet? (Fakulteta za elektrotehniko)

Oddelek: Šola
71970 (1197) SaXsIm
»

FRI vs FE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123995 (18786) Invictus
»

Šudentje FKKTja pomoč

Oddelek: Šola
71589 (1229) SeMiNeSanja
»

FE ali FRI

Oddelek: Šola
247452 (6658) i386

Več podobnih tem