» »

Eno leto med srednjo šolo in faksom

Eno leto med srednjo šolo in faksom

Bubbly05 ::

Dober dan,
mene pa zanima, kaj mi predlagate, glede na to, da grem letos na drugi rok mature in na željeni faks nebom prišel.
Razmišljal sem, da bi šel za eno leto na zavod za zaposlovanje in bi tam vlekel te dodatke in pomoč. Delati zaradi nekaterih razlogov ne morem zato se mi tudi ni smiselno vpisati na srednjo šolo za status.
Se lahko potem vseeno vpišem na faks in nadaljujem šolanje, če grem umes na zavod? Mi bo štipendija še vedno pripadala?
Hvala Vsem za odgovore.
  • spremenilo: Bubbly05 ()

anketar ::

glej razpise za javno upravo, neki se bo že našl za določen čas, več al manj kavice odvisn od sektorja, plača glede na izobrazbo ne bo velka bo pa boljš kot pa socialna

nsa_ag3nt ::

Zakaj ne moreš delati ?
Na kateri faks si nameraval iti ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nsa_ag3nt ()

Bubbly05 ::

Zaradi nesreče pri hišnem delu sem pristal na invalidskem ročnem vozičku. In bom zelo težko našel delo, ker smo invalidi velikokrat težko zaposljivi, sploh pa če gre samo za 1 leto.

Nameraval sem iti na socialno delo.

otago ::

Pa kaksne dodatke bi vlekel?

Prijavis se na CSD in zaprosiz za nadomestilo za brezposelnost. Velikost variira glede na to, ce si v lastnem gospodinjstvu. Ce imas dokumentirano premozenje (avtomobil, stanje na bancnem racunu), se uposteva.

Pogoj za prvo je, da si na Zavodu za zaposlovanje balezen kot brezposlena oseba (hkrati iskalec zaposlitve). Smo v gospodarski rasti, delavci se iscejo. Zavod bo od tebe zahteval, da pises prosnje, ta napotoval na delavnice (cetudi brezvezne), k delodajalcem. SI blank slate, brez delovnih izkusenj.. Bos za njih primeren tudi za gostinstvo, kjer se vedno rabi folk.

Lahko pa si vzames gap year.. prijavi se za vizo Novo Zelandijo, CCUSA v ZDA, Kanado... lahko tam delas in potujes. Se naucis jezika, spoznas kulture.

Imas opcijo, da zdaj cas namenis k necemu kar res zelis. Je to programiranje, je to hidroponicno gojenje paradiznikov, branje knjig, potovanje po Evropi z Interrail... Toliko moznosti, da kakovostno prezivis cas med cakanjem na studij.

Kar bi rad pocel-tvoj post- je skoda tvojega casa in bos to obzaloval v roku nekaj let.

Ce si imel problem z maturo, kaj bo sele s faksom? Matura je vsako leto lazja (se prilagaja procent zahtevnosti).

Pogruntaj kaj bi rad in delaj v tej smeri.

Zaradi takih neumnosti ljudje obupujejo nad mladimi. Nic delovne etike, nic zelja kaj bi rad postal, kaj delal, si lastil, vse je pac "krneki".

-------------
Zdaj prebral invalidski vozicek.
Znanec mi je povedal, da iscejo invalide za delo v proizvodnji, samo da bi davcno skozi prisli. Socialno delo- ajde si invalid, bo ze kaka teta, za tebe jamcila in vzela preko drugih n kvalificiranih kandidatov, drugace je to samo filanje casa do ponovne brezposelnosti.

Je ogromno poklicov, kjer invalidnost ni problematicna. Kjer je zaposljivost in mnogoterost kariere,dela vecja kot pri socialnem delu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

anketar ::

najdejo se tud ugledna podjetja za adminstrativna dela, kjer iščejo invalide ali napišejo da so primerni za invalide, ker majo kvote tko da napiš prošnjo pa pošlj par večjim podjetjem v tvoji bližnji okolici

fikus_ ::

Do 26. leta se lahko 2x vpišeš brez šolnine na faks (prvo nižja, potem višja stopnja, obratno menda ne gre). Nima pa veze, ali vmes delaš, si na zavodu, . . .

akrk ::

anketar je izjavil:

glej razpise za javno upravo, neki se bo že našl za določen čas, več al manj kavice odvisn od sektorja, plača glede na izobrazbo ne bo velka bo pa boljš kot pa socialna


Kje so ti razpisi? Bi TAKOJ sprejel takšno delo, jasno za minimalca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrnitev socialne pomoči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6013011 (9160) Alien123

Ko zavod za zaposlovanje sploh ne preverja delodajalcev ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6615280 (12489) Mavrik
»

Ekonomska smiselnost tečŤajev na zavodu za zaposlovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5810859 (8687) PrihajaNodi
»

Status študenta vs status iskalca zaposlitve

Oddelek: Loža
384933 (4102) Karaya 52

Več podobnih tem