» »

Milenijski inovatorji/izumitelji

Milenijski inovatorji/izumitelji

Temo vidijo: vsi

Vazelin ::

Spinoff naslednjega
Zahodu grozi to, kar se je naredilo Rimu.
Najbolj napredna civilizacija tistega časa in časov še stoletja kasneje.
Zahod se je gradil stoletja. Padel bo v desetletjih ali v letih.

Recimo par dni sem videl sliko Charlize Theron ki ima posvojena otroka. Pa mi en deluje kot fantek ampak oblečen kot punčka. Valda me je zanimalo ali je samo Charlize prizadeta ali kaj je na stvari. Baje je malček izražil želji da bi bil punčka. Lol opravilno sposoben majhen otrok je izrazil željo da je punčka in nebiološka mati takoj ugodi tej bizarni želji, pazi to, otroka. In sedaj ga oblači v punčko.

Ali če tako pomislim. So mlajši milenijci sploh še sposobni opravljati službe po tovarnah? Meni se zdi da ne. Prva stvar ki bi jo naročil svojemu smrkavcu je, da si najde delo v času počitnic, ne samo da se drkari po pametnih telefonih in socialnih omrezjih.

To so ti first world problems Zahoda trenutno :/ medtem ko "kitajčki" marljivo delajo, njihovi potomci bodo imeli evropejske mehkužce za slejve.

Pa saj to je zelo po darwinu


Ni samo Rim imel te probleme. Tudi Muslimani so imeli, če smo že pri tem.

Ne, današnja mladina je mnogo manj pogumna. Starši jih zapirajo v hiše, da ja jih ne bi kdo ugrabil na igrišču. Vedno manj iznajdljiva. Večina inovacij na prestižnih univerzah ustvarjajo tuji študentje, velja za ZDA, UK in vrjetno še kje drugje. In tudi vedno manj fizično sposobna. To dokazujejo letni testi telesne sposobnosti pri športni vzgoji. So much so, da še mediji pišejo, kako naj se mlade uvede v športne aktivnosti. 30 let nazaj to ni bilo potrebno, ker mladina je telovadila, ko je plezala na drevo za špijonirat Miciko zvečer skozi okno.

Bom počakal sicer še 10 let,

In kaj boš potem naredil, ko mine teh 10 let čakanja?


Well...probably nothing. Ker ne bo kaj narediti.

Khm... glede na to, da je debata zašla iz smeri; DA, dogaja se nam DEKADENCA zahodnega sveta!
Vsi samo buljilo v ekrane, telovadba je španska vas in vsi mislijo, da bodo drugi delali za njih... ROFL!
Kot družba moramo imeti tako pometalce cest (ali pa katera druga kao manjvredna rabota), katerih delo MORA biti cenjeno in dostojno plačano kot tudi visoko izobražene znanstvenike in doktorje. NE MOREMO vsi biti "haj sosajeti" družba, ker nekdo mora menjavati rjuhe in odnašati smeti... mi smo šolski primer tiste žabe, ki uživa v topli kopeli, v resnici se pa voda počasi segreva in kuha žabo...
Če ne bo tale Kokoška HITRO kaj naredila, se nam obeta propad države, kar se že dogaja hrvatarjem... Oni bodo lahko samo še "prodajali sanje" na našem lepem Jadranu, živeli od turizma in ponujali domove za ostarele tujcem po cenah, ki so nižje kot v njihovih državah...
Prodajamo premoženje, ker sami NISMO SPOSOBNI skrbeti za njega in se obnašati kot skrben gospodar... in vi to imenujete USPEH???


To s tem turizmom je res fail. Večina držav z primarno turistično ekonomijo napol životari. To je nestanovita panoga.
Sicer tudi tovarne niso več to kar so bile, ampak vseeno je to bolj stabilna baza za gradnjo ekonomije.

Iskreno povedano, ne vidim civilizirane rešitve. We're too far in.
Ampak i'm open to suggestions.



Za zadnji tehnološki preboj, ki je povsem spremenil način življenja je zaslužna mularija, ki je hipurila po Woodstocku in podobnih festivalih. Npr. Steve Jobs, in malo mlajši Scott Forstall (če se osredotočimo na pametni telefon iPhone).

Tudi milenijci imajo sedaj že krepko čez 30 let. Zaenkrat iz njihove strani bore malo uporabnega, razen neke na pol posiljene kickstarter kampanje...

Kje so časi, ko se je delala tehnološka revolucija - 70s in naprej. Z goro izumi in devicei. So morda povojne generacije slabo vzgajale svoje milenijčke in jih preveč razvadile?
  • zaklenil: Mavrik ()

vostok_1 ::

Tako je.
Predvojna generacija je naredila dobro gospodarstveno bazo. Flower generation pa je na tej bazi se šla kreativnosti. Tej so naredili kasneje milenijce, vcepili so jim bore malo zapovedi, ker to ni bilo moderno in si jih pravzaprav niti niso želeli, ker je bilo preveč uživanja za preizkusit. Slednji pa so se izgubili v nihilizmu itd.

Nirvana = zgodnja 90'

Zaenkra od njih/nas je bolj malo nekega napredka. Kak inkrement tu pa tam, ampak to je to. To sicer ne velja za milenijce developing countries. Oni so dejansko bolj podobni našim iz 70'.

Generacija Z, ki pa je plod milenijcev se počasi zavedajo, da they got fucked, they want to do something but don't know what. In tudi če bi želeli, temelji družbe so že vsi dotrajni in potrebni obnove.

Ljudje bodo sicer postali kako ima ta pa ona država toliko patentov izdanih itd. Ko jih pogledaš pa vidiš, da gre predvsem za patente tipa..."patentiral sem oglate kote" in podoben bullshit.

PS. Nevronske mreže so tehnologija skoncipirana iz boomer generacije.
Razlika je ta, da smo dovolj izboljšali hardware, da sedaj lahko se z njimi igramo.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

bluefish ::

Ampak res, samo Kickstarter kampanje:

https://www.forbes.com/30-under-30/2019...

/s

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

vostok_1 ::

Mi ne odpre linka. O čem to?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Jarno ::

Mah to je podobno kriptovalutam. Stari mački so si narudarili bitcoine z bornim vložkom v HW in nekateri HODL-i so obogateli. Zamudnikom pa ni preostalo drugega kot draga investicija, alternativni coini, špekulacije itd.
V definiranem svetu je težko izumljati toplo vodo, ker se lastniki kapitala preveč agresivno trudijo zapolniti vse niše, ki bi jim še lahko prinašale dobiček. Pa še konkurenca so drug drugemu.
Podobno je bilo v kameni dobi glede žensk, ko so alfa samci pecali najstnice in so mladci (milenijci) morali hoditi v grmovje. Tko to pač je. :)
#65W!

XLapse ::

Rim primerjat z modernim Zahodom.. Ne bo šlo.

Poznam dosti mlajših (18-24) in marsikateri je deloven in prime v roke vsako študentsko delo k pride, samo da dela in ne stagnira. Eden celo ne hodi ne na fb , ne na messenger, ga dobiš na tel.
Ni tako vse zgubljeno , je pa res da niti dobro ni.

Instagram pa najboljše da propade. Pa Snapchat tudi (itak bo) - a smo v 90ih snemali vsako stvar k se je dogajal, pa objavlal na insta my story al snapchat kot eni retardiranci?
Jaz se bojim da ta social media poneumlja folk.

Ravno generacija 90ih naprimer, vsi ampak res vsi , imajo firme, otroke, svojo hišo.. Vsi so ful daleč prišli.. Ta '00 in '10 pašta nevem kakšna bo. Kot opažam je dosti manj ambicij, več sanjarjenja

Pa čas k bi lahko šel drugam, gre v social media. Vazelin nekaj resnice je v tvojem zapisu
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

PrihajaNodi ::

Ravno generacija 90ih naprimer, vsi ampak res vsi , imajo firme, otroke, svojo hišo.


Ja, prav vsi. Razen tistih ki so morali po delo iz Slovenije.


Edina rešitev vseh vaših težav je socialistična revolucija,


Ne, kupili bomo Tezus in resili svet z blockchejnm!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Cruz ::

WhiteAngel ::

Vsak narod ima svoje pluse in minuse. Mene predvsem skrbi lenoba zahoda. Kader v ZDA in UK je opravilno nesposoben, ker je ali zadet ali psihično uničen. Kitajci so nesamostojni/nezreli/neumni zaradi režima. Tiste perle, ki se preselijo na zahod, šele od druge generacije je potem kaj od nje. Prihodnost zahoda vidim predvsem v centralni Evropi (višegrajci, vzhodna Nemčija, razvitejši del Balkana, baltske države). Tu imaš dejansko sposoben, izobražen folk, ki razmišlja, dela in ima nekaj hrbtenice. Samo nikoli nis(m)o bili osvajalci in imeli velikih teženj. Ampak ko bo zagustilo zahodu, računam na ta del Evrope, da bo naprej peljal štafeto.

3p ::

WhiteAngel je izjavil:

Vsak narod ima svoje pluse in minuse. Mene predvsem skrbi lenoba zahoda. Kader v ZDA in UK je opravilno nesposoben, ker je ali zadet ali psihično uničen. Kitajci so nesamostojni/nezreli/neumni zaradi režima. Tiste perle, ki se preselijo na zahod, šele od druge generacije je potem kaj od nje. Prihodnost zahoda vidim predvsem v centralni Evropi (višegrajci, vzhodna Nemčija, razvitejši del Balkana, baltske države). Tu imaš dejansko sposoben, izobražen folk, ki razmišlja, dela in ima nekaj hrbtenice.


Govoriš torej o sebi... Pa si že naumil, kaj boš izumil?

Realno gledano so iz teh koncev običajno ljudje migrirali v kraje, kjer je bilo dejansko z znanjem lažje narediti kak preboj. Trenutno ne kaže drugače. V rano čisti Madžarski pričakuješ preboj? Dvomim. Ni kritične mase. "Indijci" pa tudi ne migrirajo tako radi v ksenofobne kraje. Pa tudi drugi vzhodnjaki ne.

poweroff ::

Težko pričakujete, da bodo milenijci kaj izumljali ali bili produktivni, če je pa to generacija, ki se jo sistematično sili v prekariat.

Njihovi starši so si nakopičili bogastvo, moč in vpliv... milenijcem pa ostane samo čakanje na službo, čakanje na znosne cene stanovanj ter čakanje na to, da si bodo lahko ustvarili družine.

Princ Charles je lep simbol tega večnega čakanja... leta pa tečejo.
sudo poweroff

m0LN4r ::

O cem se vi tu sploh pogovarjate?
O izumih, ki bodo spremenile clovestvo ali o izumih, kot je nova termoflasa z smart displayom in se bo dobro prodajala 2 leti, dokler kitajci ne naredijo 100 ponaredkov 10x ceneje?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mavrik ::

V skoraj enem dnevu se ni nabralo tule nobene smiselne debate razen trolanja in nabijanja (ki je bilo pobrisano). Zaklepam.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Milenijci

Oddelek: Problemi človeštva
303483 (3113) kow
»

Spletna trgovina Proteini.si razkrila svoje stranke (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7923867 (14908) BlaY0
»

Tudi Amazonovi zaposleni trkajo na vest uprave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5414628 (12505) xmetallic

Več podobnih tem