Forum » Sedem umetnosti » 28 Months Later
28 Months Later
Temo vidijo: vsi
2dark ::
Drugi del je imel novega režiserja in scenarista. Popolnoma novi igralci. Edino režiser je bil udeležen kot producent.
In film je bil kar soliden.
In res je, težko je ponoviti uspeh, razen če nadaljevanje že prej ni bilo zamišljeno kot serija filmov, ampak se nadaljevanja snemajo samo zaradi uspeha prvega filma.
Sedaj sta tako režiser kakor scenarist ista. Na kratko naj bi se celo pojavil glavni igralec prvega dela.
To nima veze, da je režiser isti. Naredit gledljiv film z zombiji je prava umetnost. ZDaj pa mi povej, kdaj je bil na zadnje narejen res zanimiv in gledljiv film z zombiji. .
Sam bi rekel da 2016 - Train to Busan
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
arnecan1 ::
Boyle praktično ni posnel negledljivega filma. Pravaprav so vsi vsaj solidni, nekateri tudi zelo dobri, kašen celo kulten.
Alex Garland je eden boljših scenaristov za filme z znanstveno in apokaliptično ter postapokaliptično domišljisko vsebino. Zadnje čase se je dokazal tudi kot režiser.
Igralci so A klasa, izgleda, da bo tudi denarja dovolj. Jaz sem optimističen.
Gledljiv film je bil tudi World War Z iz leta 2013 z Brad Pittom. Zanimiv mogoče glih ne, ker ni bil izviren, ampak recimo dobro narejen obrtniški film z zvezdniki.
Zanimiv film je bil tudi korejski The Wailing iz leta 2016. Ne vem, če je bil glih zelo gledljiv za vsakogar, je pa bil vsekakor zanimiv pristop. Pa tudi zombiji so bili precej postranska stvar.
P.S.: Glede tega, da bo nadaljevanje preseglo prvi del je previsoko postavljanje letvice. Film je namreč začel novo zombijado, katera traja do danes, čeprav so zadnje desetletje posneli le par solidnih zombie filmov. Če bo film na ravni Train to Busan je zame že dosežek. Pa bo po moje boljši. Predvsem pa bo mračnejši.
Alex Garland je eden boljših scenaristov za filme z znanstveno in apokaliptično ter postapokaliptično domišljisko vsebino. Zadnje čase se je dokazal tudi kot režiser.
Gledljiv film je bil tudi World War Z iz leta 2013 z Brad Pittom. Zanimiv mogoče glih ne, ker ni bil izviren, ampak recimo dobro narejen obrtniški film z zvezdniki.
Zanimiv film je bil tudi korejski The Wailing iz leta 2016. Ne vem, če je bil glih zelo gledljiv za vsakogar, je pa bil vsekakor zanimiv pristop. Pa tudi zombiji so bili precej postranska stvar.
P.S.: Glede tega, da bo nadaljevanje preseglo prvi del je previsoko postavljanje letvice. Film je namreč začel novo zombijado, katera traja do danes, čeprav so zadnje desetletje posneli le par solidnih zombie filmov. Če bo film na ravni Train to Busan je zame že dosežek. Pa bo po moje boljši. Predvsem pa bo mračnejši.
Aja, pa mogoče še film The cured iz leta 2017 https://www.imdb.com/title/tt3463106/?r...
Ni na ravni Busana, ampak je za pogledati. Zanimiva zgodba in solidno posnet film.
Ni na ravni Busana, ampak je za pogledati. Zanimiva zgodba in solidno posnet film.
Saj pravim. Zadnjih 6 let ni nobenega res dobrega ZOmbie filma.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
kuglvinkl ::
Boyle praktično ni posnel negledljivega filma. Pravaprav so vsi vsaj solidni, nekateri tudi zelo dobri, kašen celo kulten.
Whailing nima veze z zombiji, pac pa s hudicem, če se prav spomnim. In je faking masterpiece.
Your focus determines your reallity
Glavni antagonist je v resnici hudič, oz. demon, ampak njegove žrtve se spremenijo po IMDB v undead-nemrtve, po wikipediji pa v zombije.
Tako sem tudi jaz razumel, čeprav v filmu beseda zombie ni omenjena. Sicer pa, to je izsek iz filma, pa si lahko vsak sam ustvari mnenje. Nenazadnje tudi v 28 dni pozneje okuženi niso klasični zombiji.
https://www.dailymotion.com/video/x7xio...
Tako sem tudi jaz razumel, čeprav v filmu beseda zombie ni omenjena. Sicer pa, to je izsek iz filma, pa si lahko vsak sam ustvari mnenje. Nenazadnje tudi v 28 dni pozneje okuženi niso klasični zombiji.
https://www.dailymotion.com/video/x7xio...
oo7 ::
Zaključili so s produkcijo filma 28 Years Later. Sedaj bodo začeli delati že na drugem filmu v triologiji.
Ralph Fiennes o filmu 28 Years Later
It's three films, of which two have been shot. Britain is 28 years into this terrible plague of infected people who are violent, rabid humans with a few pockets of uninfected communities. And it centers on a young boy who wants to find a doctor to help his dying mother. He leads his mother through this beautiful northern English terrain. But of course, around them hiding in forests and hills and woods are the infected. But he finds a doctor who is a man we might think is going to be weird and odd, but actually is a force for good.
It's three films, of which two have been shot. Britain is 28 years into this terrible plague of infected people who are violent, rabid humans with a few pockets of uninfected communities. And it centers on a young boy who wants to find a doctor to help his dying mother. He leads his mother through this beautiful northern English terrain. But of course, around them hiding in forests and hills and woods are the infected. But he finds a doctor who is a man we might think is going to be weird and odd, but actually is a force for good.
28 Years Later Part II: The Bone Temple film tudi že posnet.
Prvi film v triologiji je režiral Danny Boyle reižer originalnega filma.
Drugi del v triologiji pa Nia DaCosta nazadnje je režirala film The Marvels.
Prvi film v triologiji je režiral Danny Boyle reižer originalnega filma.
Drugi del v triologiji pa Nia DaCosta nazadnje je režirala film The Marvels.
Ja, to sem tudi jaz prečital.
Ampak drugače pa je zelo malo informacij o tme drugem delu trilogije.
Ampak drugače pa je zelo malo informacij o tme drugem delu trilogije.
Oćitno tega Aarona vlečejo na polno, kot novodobega akcijskega junaka?????
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Legon ::
Ralph Fiennes o filmu 28 Years Later
Iskreno povedano imam po takšnem opisu zgodbe zelo nizka pričakovanja. Že cel post apokaliptičen koncep (28 years into this terrible plague) me odbija.
Saj pravim. Zadnjih 6 let ni nobenega res dobrega ZOmbie filma.
Edina stvar vredna omembe IMO je serija All of Us Are Dead(2022).
Ja, zlata doba zombie filmov je bila nekeje med 2000 - 2010 potem je šlo pa navzdol (z občasnimi prebliski). Pomoje zadnji omembe vreden zombie film je One cut of the dead iz 2017.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
SONY je napovedal, da film 28 Years Later dobi prvi trailer 10 decembra se pravi jutri :)
Ob 9-ih zjutraj.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Popolnoma logično, da je po drugi epidemiji svet nazadoval. Drugače pa Trailer v redu.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Hudobec82 ::
Sm hotu napisat,..oh..film je bil spet posnet z eno shitty retro kamero. In berem, da so bli deli posneti z Iphone 15. :P ...
Dober trailer kateri ne pokaže preveč.
Glede na komentarje in ugibanja naj bi spremljali tri različne zgodbe.
Glede na komentarje in ugibanja naj bi spremljali tri različne zgodbe.
Tole z otrokom mi ni preveč všeč.
Izgleda pa, da so zombiji-okuženi postali bolj inteligentni. No, to je tudi edina razlaga, da po 28 letih še niso izumrli.
Izgleda pa, da so zombiji-okuženi postali bolj inteligentni. No, to je tudi edina razlaga, da po 28 letih še niso izumrli.
BlaY0 ::
Itak da so... pa hitri so k'100 mater čeprav zgledajo počasni. Mene vedno ulovijo čeprav šprintam k'norc, oni pa se za mano vlečejo kot pasja čreva. Pa skrit se tud ne morem, me hitr najdejo
Itak da so... pa hitri so k'100 mater čeprav zgledajo počasni. Mene vedno ulovijo čeprav šprintam k'norc, oni pa se za mano vlečejo kot pasja čreva. Pa skrit se tud ne morem, me hitr najdejo
Tukaj ne gre za zombije, pač pa za ljudi okužene z morilskim virusom.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Skratka trailer je vrhunski, pesemv njej tudi. Sem poguglal.
Že dolgo ni bilo takšnega trailerja. Je pa problem, da postavi letvico za film visoko.
Bomo videli, nazadnje je to uspelo Mad Max: Fury Road
Že dolgo ni bilo takšnega trailerja. Je pa problem, da postavi letvico za film visoko.
Bomo videli, nazadnje je to uspelo Mad Max: Fury Road
Boots" is a poem by English author and poet Rudyard Kipling (1865-1936). It was first published in 1903, in his collection The Five Nations.
Pesem
We're foot--slog--slog--slog--sloggin' over Africa
Foot--foot--foot--foot--sloggin' over Africa --
(Boots--boots--boots--boots--movin' up and down again!)
There's no discharge in the war!
Seven--six--eleven--five--nine-an'-twenty mile to-day
Four--eleven--seventeen--thirty-two the day before --
Don't--don't--don't--don't--look at what's in front of you.
(Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again);
Men--men--men--men--men go mad with watchin' em,
An' there's no discharge in the war!
Count--count--count--count--the bullets in the bandoliers.
If--your--eyes--drop--they will get atop o' you!
(Boots--boots--boots--boots--movin' up and down again) --
We--can--stick--out--'unger, thirst, an' weariness,
But--not--not--not--not the chronic sight of 'em,
Boot--boots--boots--boots--movin' up an' down again,
'Taint--so--bad--by--day because o' company,
But night--brings--long--strings--o' forty thousand million
Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again.
I--'ave--marched--six--weeks in 'Ell an' certify
It--is--not--fire--devils, dark, or anything,
But boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again,
Try--try--try--try--to think o' something different
Oh--my--God--keep--me from goin' lunatic!
(Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again!)
Pesem
We're foot--slog--slog--slog--sloggin' over Africa
Foot--foot--foot--foot--sloggin' over Africa --
Seven--six--eleven--five--nine-an'-twenty mile to-day
Four--eleven--seventeen--thirty-two the day before --
Don't--don't--don't--don't--look at what's in front of you.
(Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again);
Men--men--men--men--men go mad with watchin' em,
Count--count--count--count--the bullets in the bandoliers.
If--your--eyes--drop--they will get atop o' you!
(Boots--boots--boots--boots--movin' up and down again) --
We--can--stick--out--'unger, thirst, an' weariness,
But--not--not--not--not the chronic sight of 'em,
Boot--boots--boots--boots--movin' up an' down again,
'Taint--so--bad--by--day because o' company,
But night--brings--long--strings--o' forty thousand million
Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again.
I--'ave--marched--six--weeks in 'Ell an' certify
It--is--not--fire--devils, dark, or anything,
But boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again,
Try--try--try--try--to think o' something different
Oh--my--God--keep--me from goin' lunatic!
(Boots--boots--boots--boots--movin' up an' down again!)
Ne, to je drug igralec.
Pravzaprav ni igralec, je trgovec z umetninami, kateri je padel v oči Danny Boylu.
Naj bi pa se Murphy pojavil v tem filmu, vendar samo na zelo kratko, večjo vlogo naj bi imel v naslednjem filmu, katerga so začeli snemati back-to-back takoj za 28 years later.
Ime filma bo 28 Years Later Part II: The Bone Temple 28 Years Later Part II: The Bone Temple @ Wikipedia. Režiser bo nov, scenarist isti.
Eden igralcev kateri bo v obeh filmih naj bi bil tudi Aaron Taylor-Johnson, kar je manjši kvarnik, saj je tudi glavni igralec v prvem filmu in nam torej ne bo potrebno trepetati za njegovo življenje.
?
Pravzaprav ni igralec, je trgovec z umetninami, kateri je padel v oči Danny Boylu.
Naj bi pa se Murphy pojavil v tem filmu, vendar samo na zelo kratko, večjo vlogo naj bi imel v naslednjem filmu, katerga so začeli snemati back-to-back takoj za 28 years later.
Ime filma bo 28 Years Later Part II: The Bone Temple 28 Years Later Part II: The Bone Temple @ Wikipedia. Režiser bo nov, scenarist isti.
Eden igralcev kateri bo v obeh filmih naj bi bil tudi Aaron Taylor-Johnson, kar je manjši kvarnik, saj je tudi glavni igralec v prvem filmu in nam torej ne bo potrebno trepetati za njegovo življenje.
?
Režiser v drugem filmu 28 Years Later Part II: The Bone Temple je sfaljen,da bolj ne bi mogel biti
Režiser v drugem filmu 28 Years Later Part II: The Bone Temple je sfaljen,da bolj ne bi mogel biti
Režiser? Če je režiserka? Očitno ni bilo kaj kvalitetnega na voljo oz. bi bil predrag. Glede, da ni posnela popolnoma nič kvalitetnega bo težka, da bo film dober.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
delavec44 ::
Kdaj se je že sploh zgodilo, da je bil 2 part film in drug režiser za drugi part? Kaj ni navada, da jih celo snemajo hkrati?
Ja, to je res nenavadno. Drugi del nove trilogije naj bi začeli snemati z 20 dnevnim zamikom, možno, da so nekaj osnovne filmografije posneli že z prvim delom, nedvomno bodo uporabili tudi nekaj scenografije od Boyla. Tisti tempelj z lobanjami sigurno.
Izbrana režiserka je do sedaj res bila fail, ampak domnevam, da producenti v njej nekaj vidijo. Razne če ni Sonny tudi zašel v totalno woke vode. Posnela je tri filme, prvi je bil soliden, ampak relativno nizka proračunska drama.
Že drugi je bil popolni fail, sem ga tudi gledal, ampak vsaj delno lahko neuspeh zvrnemo na to, da se je film preveč osredotočal na politično sporočilo Black life matters namesto na film kot grozljivko. Kar je škoda, saj je naredila remake, kateri se je tudi posvečal teni rasizma, samo dosti bolj subtilno in je pustil tudi večji vtis v zgodovini gibljive slike, saj je manjši kultni film, medtem oko se njenega čez 8 let nihče več ne bo spominjal.
Njen zadnji film je bil še večja polomijada, Marvels. Morebiti je delno kriva tudi izpitost s stripovskimi junaki. Pa še woke ženske so najjače sporočilnost filma je spet prevladovala nad zapletom in poistovetenjem z junaki.
Tolaži me tudi to, da je scenarist Alex Garland in in oba z Boylom bosta tudi producenta, torej bi film moral doseči vsaj kvaliteto 28 weeks later. Kateri je bil zelo dober film, je pa imel to smolo, da je bil predhodnik kultni film in začetnik nove zombijade.
Izbrana režiserka je do sedaj res bila fail, ampak domnevam, da producenti v njej nekaj vidijo. Razne če ni Sonny tudi zašel v totalno woke vode. Posnela je tri filme, prvi je bil soliden, ampak relativno nizka proračunska drama.
Že drugi je bil popolni fail, sem ga tudi gledal, ampak vsaj delno lahko neuspeh zvrnemo na to, da se je film preveč osredotočal na politično sporočilo Black life matters namesto na film kot grozljivko. Kar je škoda, saj je naredila remake, kateri se je tudi posvečal teni rasizma, samo dosti bolj subtilno in je pustil tudi večji vtis v zgodovini gibljive slike, saj je manjši kultni film, medtem oko se njenega čez 8 let nihče več ne bo spominjal.
Njen zadnji film je bil še večja polomijada, Marvels. Morebiti je delno kriva tudi izpitost s stripovskimi junaki. Pa še woke ženske so najjače sporočilnost filma je spet prevladovala nad zapletom in poistovetenjem z junaki.
Tolaži me tudi to, da je scenarist Alex Garland in in oba z Boylom bosta tudi producenta, torej bi film moral doseči vsaj kvaliteto 28 weeks later. Kateri je bil zelo dober film, je pa imel to smolo, da je bil predhodnik kultni film in začetnik nove zombijade.
Izbrana režiserka je do sedaj res bila fail, ampak domnevam, da producenti v njej nekaj vidijo.
Oni verjamejo, da bo narod kar norel v kino. Mogoče bo, mogoče ne bo. Zagotovila ni nobenega.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Kot kaže je zanimanje za film kar veliko.
Not only was the 28 Years Later trailer the most watched horror trailer in 2024 at 60.2M global views, but it's also the second biggest trailer of all-time behind It Chapter Two (96M views, $91M opening). Currently, the 28 Years Later trailer has racked up 146.1M global views.
https://deadline.com/2024/12/28-years-l...
Not only was the 28 Years Later trailer the most watched horror trailer in 2024 at 60.2M global views, but it's also the second biggest trailer of all-time behind It Chapter Two (96M views, $91M opening). Currently, the 28 Years Later trailer has racked up 146.1M global views.
delavec44 ::
Kdo si bo ponovno ogledal prva 2 dela preden pride trojka? Jaz sem jih samo enkrat gledal.
Kot kaže je zanimanje za film kar veliko.
Suša na področju grozljivk je velika, sploh zombie tematika.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RoboCop (Sequel to 1987 Original) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11466 (604) | c3p0 |
» | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 8915 (1306) | gruntfürmich |
» | World War Z (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 9922 (1860) | oo7 |
» | Zombie movies (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 21781 (7767) | Outcast |
» | Post-apokaliptični filmi/risanke/serijeOddelek: Sedem umetnosti | 11857 (9780) | VaeVictis |