Forum » Programiranje » Algoritem za simbolicno racunanje
Algoritem za simbolicno racunanje
purban ::
Zivjo!
Naletel sem na tezavo pri racunanju matematicnih izrazov. Zanima me, ce kdo ve za kaksen dover algoritem, ki bi mi pomagal.
Problem pa je sledec:
Imam string: 1+25+x+4
Zelim dobit: x+30
Seveda je tale primercek enostaven, vendar zelim racunati tudi bolj zakomplicirane izraze z matematicnimi operatorji: +, -, /, *, (), f() in logicnimi vecje, >, ==, !=.
Kaksen nasvet?
Je kdo ze kdaj delal kaksno podobno rec, ali pa ve za kaksno podobno kodo na netu?
LP, Urban
Naletel sem na tezavo pri racunanju matematicnih izrazov. Zanima me, ce kdo ve za kaksen dover algoritem, ki bi mi pomagal.
Problem pa je sledec:
Imam string: 1+25+x+4
Zelim dobit: x+30
Seveda je tale primercek enostaven, vendar zelim racunati tudi bolj zakomplicirane izraze z matematicnimi operatorji: +, -, /, *, (), f() in logicnimi vecje, >, ==, !=.
Kaksen nasvet?
Je kdo ze kdaj delal kaksno podobno rec, ali pa ve za kaksno podobno kodo na netu?
LP, Urban
zoune ::
to bos resil edino na tak nacin da bos ta string preblal al kak pol pa bos vse lepo pretvoro v postfiksno notacijo. Lahko si pomagas z kakim skladom in seznamom. ni pa to tak tezko. mi smo morali to naredit kao simple calculator za vajo pri podatkovnih strukturah. Mogoce se mam kje kodo je pa v c++
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ideje kako racunati z vec decimalkami kot omogoca napravaOddelek: Programiranje | 3216 (2384) | blay44 |
» | Fri-programiranjeOddelek: Šola | 3625 (2064) | SimplyMiha |
» | c# kam lambda delegat shrani spremenljivke? (in njegov scope)Oddelek: Programiranje | 3047 (2605) | Sportmania |
» | Petdeset let COBOL-a (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13426 (10644) | tony1 |
» | Javascript:sprememba/naložitev nove slike v DIVOddelek: Izdelava spletišč | 2653 (2488) | JayKay |