Forum » Programiranje » kako sliko iz picture boxa na list za print preview v VB
kako sliko iz picture boxa na list za print preview v VB
Popcek ::
sm dokaj nov v VisualBasicu ...
mam en private sub, k v picture box z imenom "slika" narise sliko ... zdj pa mene zanimam kako to sliko spravt na list v printpreview ..... ????
vrjetn obstaja ena sansa ..... k pac nism vedu da bom to rabu .... k se mi res ne da vsega se enkat pisat ... dost lazje bi blo da bi naredu sub sam za risat... in ga bi pol v printdialogu klicov ... sam men se to ne da ....
mam en private sub, k v picture box z imenom "slika" narise sliko ... zdj pa mene zanimam kako to sliko spravt na list v printpreview ..... ????
vrjetn obstaja ena sansa ..... k pac nism vedu da bom to rabu .... k se mi res ne da vsega se enkat pisat ... dost lazje bi blo da bi naredu sub sam za risat... in ga bi pol v printdialogu klicov ... sam men se to ne da ....
Popcek ::
Private Sub print_prevju_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles print_prevju.Click
predogled.ShowDialog()
End Sub
Private Sub mnufileprint_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles mnufileprint.Click
natisni.Print()
End Sub
Sub izpisi_krneki(ByRef krneki As Graphics, ByVal sirina As Single, ByVal visina As Single)
krneki.DrawRectangle(pero1, 20, 20, sirina, visina)
End Sub
Sub izpisi(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs) Handles natisni.PrintPage
izpisi_krneki(e.Graphics, 500, 300)
End Sub
to je sam primer ... k na list v printpreview narise en kvadrat .... no jest mam pa narjen picturebox z imenom slika.... in to sliko bi jest zdj rad spravu na list v printpreview .... sam ne vem lih kako .... (odpade pa da klicem subrutine k rise v picturebox .... tko da bi zdj risala na ta list ) ... ce kej bl jasn zdj
predogled.ShowDialog()
End Sub
Private Sub mnufileprint_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles mnufileprint.Click
natisni.Print()
End Sub
Sub izpisi_krneki(ByRef krneki As Graphics, ByVal sirina As Single, ByVal visina As Single)
krneki.DrawRectangle(pero1, 20, 20, sirina, visina)
End Sub
Sub izpisi(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs) Handles natisni.PrintPage
izpisi_krneki(e.Graphics, 500, 300)
End Sub
to je sam primer ... k na list v printpreview narise en kvadrat .... no jest mam pa narjen picturebox z imenom slika.... in to sliko bi jest zdj rad spravu na list v printpreview .... sam ne vem lih kako .... (odpade pa da klicem subrutine k rise v picturebox .... tko da bi zdj risala na ta list ) ... ce kej bl jasn zdj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpiranje programa v Visual StudioOddelek: Programiranje | 911 (769) | darkolord |
» | začetki programiranjaOddelek: Programiranje | 7198 (5273) | Mavrik |
» | [VB] Komunikacija s serijskimi napravamiOddelek: Programiranje | 2306 (1580) | mNeRo |
» | vb.net barchartOddelek: Programiranje | 1030 (952) | rode |
» | VB.net MDI in formi splošnoOddelek: Programiranje | 1615 (1558) | strel |