» »

Težave z grafično kartico

Težave z grafično kartico

quasimodo ::

Pred dobrim tednom mi je prenosnik ko sem ga prižgal deloval kakih 5 min nato pa zaštekal (po ekranu so se pojavle neke črte). Po prisilni ustavitvi in kasnejšemu vklopu se je zadeva ponovla, danes pa se ob vklopu računalnik zažene in deluje, ekran pa je črn. Večkrat sem vklopil in prisilno ugasnil računalnik, saj je v vsakem primeru ekran črn, računalnik pa laufa. Kako naj vem ali je crknil ekran ali pa je definitivno šla grafična kartica? Računalnik je znamke asus K555L, star približno 30 mescev, procesor je intel I5-5200U, 1TB disk, 2x4GBddr3, integrirana grafična kartica plus nvidea geforce 940m (torej dve grafični kartici, vse originalno kupljeno preko mimovrste).

Han ::

Priklopiš ga na monitor...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

MIHAc27 ::

Če monitor normalno predvaja sliko, potem je šel ekran prenosnika.
Če slika tudi tam nagaja je zelo verjetno težava na matični plošči. Za finto, če se da mogoče preveriš še ram ampak to je že manj verjetno.

V garanciji ni več?

DeeCoy ::

MIHAc27 je izjavil:

Če monitor normalno predvaja sliko, potem je šel ekran prenosnika.
Če slika tudi tam nagaja je zelo verjetno težava na matični plošči. Za finto, če se da mogoče preveriš še ram ampak to je že manj verjetno.

V garanciji ni več?

Ni res. Lahko je krivec tudi grafična. Možno je tudi obratno.. Na prenosniku naprimer vse dela, medtem ko vga izhod ne dela.
Glede na opis in če prenosnik ni v garanciji je za v dele..

quasimodo ::

Sem probal priklopit monitor na laptop, vse se zažene normalno samo na ekranu je tema. Je sploh možno kupit isto ali malo boljšo grafično kartico in kolko bi me to stalo? Garancija je bila samo za 24 mescev.

DeeCoy ::

quasimodo je izjavil:

Sem probal priklopit monitor na laptop, vse se zažene normalno samo na ekranu je tema. Je sploh možno kupit isto ali malo boljšo grafično kartico in kolko bi me to stalo? Garancija je bila samo za 24 mescev.

Na 99% laptopov je ne moreš zamenjat, oz. bi bila menjava predraga.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417694 (3031) KTr1sk
»

Računalnikov ekran prikazuje čudno temo!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
243423 (3046) The Team
»

Zaslon postane rozast!

Oddelek: Zvok in slika
121532 (1177) subby
»

Samsung SyncMaster 1200NF PROBLEM!!

Oddelek: Zvok in slika
131504 (1300) johnib
»

LCD monitor valovanje slike