» »

Kako izdelati spletno stran za shranjevanje datotek na Wordpress-u?

Kako izdelati spletno stran za shranjevanje datotek na Wordpress-u?

BorutO ::

Zanima me, če kdo ve kako izdelati spletno stran, da bi lahko shranjeval razne datoteke na spletno stran, audio, video, slikovne itd? Ne najdem nikjer na Wordpressu,preko katerega imam za par let zakupljeno spletno stran, da bi lahko kaj takega naredil. Zgleda, da sem se zmotil pri nakupu, ali pa se da, pa ne znam.

IcyFox ::

Če prav razumem, imaš zakupljeno Wordpress gostovanje. Kam oz. s kakšnim namenom bi rad gor shranjeval datoteke?

Ales ::

Ti imaš hosting dejansko na wordpress.com?

Za začetek ti svetujem, da čisto točno ločiš kdaj govoriš o Wordpress kot o programskem paketu (ki bi ga lahko poganjal pri praktično katerem koli ponudniku gostovanja) in kdaj o storitvah na spletni strani wordpress.com, sicer boš zmedel ljudi.

Načeloma WordPress seveda lahko uporabljaš tudi za nalaganje audio, video in slikovnih datotek, normalno. Verjetno je osnovni problem v tem, da ne znaš.

Tako da, kakor te je že IcyFox vprašal, malo bolj nam razloži, katere vse funkcije bi rad imel na spletni strani oz. kaj bo njen osnovni namen...
http://www.modronebo.net
Domene, gostovanje, strežniki, design

BorutO ::

Domeno imam zakupljeno na www.bluehost.com (paket imam Choice Plus - https://www.bluehost.com/wordpress/word... … Ampak za urejanje spletne strani pa se morem prijaviti na Wordpress.

Stvar je taka, da sem si zadal verjetno prevelik cilj, glede na moje znanje programiranja in izkušnje postavitve spletne strani. Nekako sem imel v mislih to, da bi spletna stran izgledala nekako tako, po vrstnem redu …
- Da bi spletna stran izgledala nekako isto, kot je (meni najbolj znana spletna stran) Partis, kjer ko prvič odpreš njihovo stran, se ti prikaže vpis zraven pa registracija, s tem, da na tej spletni strani ne bi bilo opcije registracije, ampak samo logina
- še le, ko bi se logiral, bi tam potem videl vse te datoteke razvrščene po vsebinah oz. vrstah datotek
- vsi, ki bi bili logirani, bi lahko nalagali in prenašali datoteke
- uporabniška imena in gesla bi jim za prvo prijavo jaz določil, s tem, da bi si lahko kasneje sami spremenili geslo, po možnosti še uporabniško ime, saj vsak hoče imeti svoje up.ime in geslo.
- v teh kategorijah bi se pod slike, na primer, lahko videlo par na zadnje naloženih slik, isto pod videi. Po možnosti bi pod naložene razne dokumente lahko komentirali med sabo kako pa kaj, da si ne gnjavimo preko smsjev in ostalih zadev.

Najlepši in najbolj enostavnejši primer je Partis. Ne bi šlo za piratske vsebine, saj bi bilo registriranje onemogočeno oz. funkcije sploh ne bi bilo.

Spletna stran je namenjena večim društvom. Problem je, ker ne poznam nobenega, ki bi bil računalničar oz. programer. Na Wordpressu pa sem tudi mislil, da je postavitev spletne strani veliko lažje, kot sem pričakoval, zato sem zdaj v čisti temi … Malo gledam na YouTube videe pa google okoli obračam, ampak ni nekega napredka.
Če je kakšen plačljiv ali pa brezplačen plug-in, bi bil zelo vesel, ker jaz glih pod plugini ne najdem te opcije.

Ales ::

BorutO je izjavil:

Domeno imam zakupljeno na www.bluehost.com (paket imam Choice Plus - https://www.bluehost.com/wordpress/word... … Ampak za urejanje spletne strani pa se morem prijaviti na Wordpress.
Registracijo domene in spletno gostovanje imaš pri Bluehost. WordPress je program, ki služi za postavitev spletne strani.

Stvar je taka, da sem si zadal verjetno prevelik cilj, glede na moje znanje programiranja in izkušnje postavitve spletne strani.
Zgleda...

Ne bi šlo za piratske vsebine, saj bi bilo registriranje onemogočeno oz. funkcije sploh ne bi bilo.
Eno z drugim nima neposredne zveze.

Če je kakšen plačljiv ali pa brezplačen plug-in, bi bil zelo vesel, ker jaz glih pod plugini ne najdem te opcije.
En sam plugin ti ne bo naredil vsega tega, kar si želiš.

Si si kar solidno količino dela zastavil, sploh če želiš zadevo izpeljati tako, da ne bo neznosno počasna ali polna varnostnih oz. zasebnostnih lukenj.
http://www.modronebo.net
Domene, gostovanje, strežniki, design

aerie ::

Glede na opisane zahteve bi bil morda za vas lahko primeren Nextcloud. Za tvojega hosting providerja sicer ne vem, vendar ga je verjetno možno namestiti, ampak brez collabora serverja, ki ga verjetno ne rabiš. Imaš pa hostinge z že konfiguriranim Nextcloudom, npr. https://cloud.webo.hosting/sl/dobrodosli .

IcyFox ::

Jaz v tem, kar si zapisal, vidim en velik problem kar se varnostni tiče. Načeloma bi lahko naredil neko stran (page) znotraj wordpressa, ki bi bil namenjen nalaganju datotek in bi do njega lahko dostopali le prijavljeni uporabniki (to se da uredit preko bilokaterega membership plugina). Ampak ponovno, velik problem kar se varnosti tiče. Wordpress preprosto ni namenjen taki uporabi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IcyFox ()

Kaboom ::

Že z izbiro ponudnika oz. paketa si rahlo kiksnil mimo. Wordpress je primarno mišljen kot CMS za spletne strani in ne kot oblačno deljenje datotek kar potrebuješ ti. Tvoj "Unmetered space" paket ima seveda omejitev, ki je tam zapisana: če po njihovem mnenju presegaš "normalno unmetered space" količino podatkov, te obvestijo... In deljenje datotek bo verjetno preseglo velikost normalne spletne strani kar hitro - razen če si delite zippane doc datoteke.

Če se delijo domače datoteke in fotografije, potem obstajajo dovolj veliki "free" ponudniki... Google Drive, Microsoft OneDrive,... vsi ti seveda z veseljem skenirajo tvoje datoteke.

Kot je že bilo rečeno: Nextcloud. Pri drugem ponudniku...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

bosky25 ::

A ne bi raje tega šeral preko dropboxa, onedrive, or whatever, glede na napisano sodeč bi to bila še najbolj praktičnejša rešitev. :))

flyby ::

nekaj takega?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domena + Wordpress Blog

Oddelek: Izdelava spletišč
233219 (324) scipascapa
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
807781 (1597) #000
»

Izdelava spletne strani za podjetje z bresplačnimi orodji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
509032 (1669) Tody
»

Optimalno gostovanje za joomlo?

Oddelek: Izdelava spletišč
475086 (2618) jelly
»

gostovanje, domena, CMS...

Oddelek: Izdelava spletišč
10598 (499) techfreak :)

Več podobnih tem