Forum » Loža » Pomoč pri e-izvršbi
Pomoč pri e-izvršbi
pero50 ::
St235 ::
Stroskov ki nastanejo v izvensodni postopkih ne bos mogel terjat preko e-izvrzbe (brez sodne odlocbe), velika verjetnost je da ti jih ne bodo priznali niti na sodiscu. Tako da na opomin odvetnika lahko pozabis. Dobavnico lahko dodas pod 1, samo nima veze ker na podlagi dobavnice nic ne terjas, samo dokazujes da si dobavil material, kar je v trenutni fazi postopka irelavantno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Terjam jih zaradi neplačanega računa naročenih storitev. Za opomin odvetniške pisarne vem, da je to moj strošek. Znesek je tako ali tako minimalen v primerjavi z dolgom.
Namen teh dveh dokumentov je zgolj dokazilo, da so prejeli račun in opomin. Podpisana dobavnica pa naj bi bila dokazilo, da se je storitev res opravljala v primeru pritožbe?
Na kratko: Izvršbo dajem zaradi neplačanega računa in ne za izterjavo stroškov opomina.
Namen teh dveh dokumentov je zgolj dokazilo, da so prejeli račun in opomin. Podpisana dobavnica pa naj bi bila dokazilo, da se je storitev res opravljala v primeru pritožbe?
Na kratko: Izvršbo dajem zaradi neplačanega računa in ne za izterjavo stroškov opomina.
St235 ::
Delas izvrzbo na podlagi verodostojne listine. Dokazila o dobavi in opomonjaju so povsem brez predmetna.
Ce izvrzbi dolznik ne bo nasprotoval potem zadostuje racun. Ce bo nasprotoval pa bos moral na sodisce. Sele tam se bo potem dokazovalo ali je bila storitev opravljena ali ne.
Ce izvrzbi dolznik ne bo nasprotoval potem zadostuje racun. Ce bo nasprotoval pa bos moral na sodisce. Sele tam se bo potem dokazovalo ali je bila storitev opravljena ali ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
ok super. Hvala za pomoč.
Sem oddal vlogo zgoljna podlagi fakture - računa in sploh ni treba priložit nobenega dokumenta. Samo napišeš cifre in številko računa :)
Sem oddal vlogo zgoljna podlagi fakture - računa in sploh ni treba priložit nobenega dokumenta. Samo napišeš cifre in številko računa :)
Update:
Danes je upnik popolačal še zadnji del dolga, tako da je stvar zaključena.
Imam pa vprašanje. Ko sem oddajal izvršbo, sem plačal 44€ sodne takse, v sklepu o izvršbi pa piše, da se stroški upnika odmerijo na 74€. Ali prav predvidevam, da je v teh stroških upnika že vštetih teh 44€?
Torej ali mi je za stroške izvršbe dolžan 44+74€ ali zgolj 74€.
In pa kako v takih primerih izračunajo koliko morajo trgati iz računa? Namreč v tem času se je nabralo 515€ obresti in še 400€ stroškov z rubežnikom + sodna taksa (74+44?). V mojem primeru je bilo nakazanih 5€ manj, kot sem mislil vse skupaj računati, obresti sva kompenzirala že pred tem, tako da mu tega ne bom računal.
Torej sistem e-izvršbe nima podatkov, koliko sem imel stroškov z rubežnikom. Ali potem trgajo več (koliko več?), če lahko in potem razliko po obračunu vrneš "dolžniku"?
Danes je upnik popolačal še zadnji del dolga, tako da je stvar zaključena.
Imam pa vprašanje. Ko sem oddajal izvršbo, sem plačal 44€ sodne takse, v sklepu o izvršbi pa piše, da se stroški upnika odmerijo na 74€. Ali prav predvidevam, da je v teh stroških upnika že vštetih teh 44€?
Torej ali mi je za stroške izvršbe dolžan 44+74€ ali zgolj 74€.
In pa kako v takih primerih izračunajo koliko morajo trgati iz računa? Namreč v tem času se je nabralo 515€ obresti in še 400€ stroškov z rubežnikom + sodna taksa (74+44?). V mojem primeru je bilo nakazanih 5€ manj, kot sem mislil vse skupaj računati, obresti sva kompenzirala že pred tem, tako da mu tega ne bom računal.
Torej sistem e-izvršbe nima podatkov, koliko sem imel stroškov z rubežnikom. Ali potem trgajo več (koliko več?), če lahko in potem razliko po obračunu vrneš "dolžniku"?
Miha 333 ::
Kolikor vem, moraš stroške prijaviti sodišču, šele potem ta naloži dolžniku, da jih plača.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Pravni" nasvet (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9932 (7553) | miki2019 |
» | eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25168 (18549) | MajorM |
» | Ko ti davčna stopi na račun ... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25841 (8357) | Mehmed |
» | Neplačniki - gostovanjeOddelek: Loža | 2763 (2519) | knesz |