» »

Box Office - zaslužek filmov

Box Office - zaslužek filmov

Temo vidijo: vsi
««
169 / 170
»»

mAXTER ::

Pa kocke in krogle :D

oo7 ::

Čez točno 1 mesec izide tretji Avatar film.

Letošnji najbolj uspešni filmi v BO

Top 10

1 Ne Zha 2 $2,215,690,000

2 Lilo & Stitch $1,038,032,501

3 A Minecraft Movie $957,949,195

4 Jurassic World: Rebirth $868,823,474

5 Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba- The Movie - Infinity Castle $730,015,293

6 How to Train Your Dragon $636,200,831

7 F1: The Movie $631,327,111

8 Superman $616,684,465

9 Mission: Impossible - The Final Reckoning $598,767,057

10 The Fantastic Four: First Steps $521,858,728

Gregor459 ::

brett je izjavil:

pegasus je izjavil:

oo7 je izjavil:

Naah...
 tole je slika, ki meni asociira na ime "zelda"

tole je slika, ki meni asociira na ime "zelda"

Še eden se pridružuje tvoji asociiaciji.
Kako rad sem gledal to serijo kot otrok in se tresel, ko jo je pokazalo. Ali njene minione.
Tudi kakšno noč sem imel "pestro" na ta račun.

.

Nikoki gledal. Kaj je to otroška risanka ?

pegasus ::

Thunderbirds, Terrahawks, angleške serije z lutkami iz osemdesetih. Kar fascinantni modelčki in sekvence :)
Najdeš vse na youtubu, od serij do "making of" dokumentarcev.

Magic1 ::

oo7 je izjavil:

Čez točno 1 mesec izide tretji Avatar film.

Letošnji najbolj uspešni filmi v BO

Top 10

1 Ne Zha 2 $2,215,690,000

2 Lilo & Stitch $1,038,032,501

3 A Minecraft Movie $957,949,195

4 Jurassic World: Rebirth $868,823,474

5 Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba- The Movie - Infinity Castle $730,015,293

6 How to Train Your Dragon $636,200,831

7 F1: The Movie $631,327,111

8 Superman $616,684,465

9 Mission: Impossible - The Final Reckoning $598,767,057

10 The Fantastic Four: First Steps $521,858,728

Kateri časi, ko nekateri top 10 zaslužkarji ne prinesejo zaslužka! Cene Hollywooda so tako astronomske, da se nič več ne snema tam.
Magic

Tron Ares pride na VOD 9 decembra.

David Mayer ::

Križci in krožci - kakor učili so nas 3 v vrsto, gledano z vrha :D
Seveda so bili droni, še Ninestein je bil, pač navaden klon...

x

x

Trailer za najnovejši Silent Hill film kateri izide drugo leto se pravi januarja 2026.

James is devastated after being separated from his soulmate and receives a mysterious letter that leads him back to a town called Silent Hill, where he hopes to find her. However, he discovers that the town has been changed by some unknown malevolent force and as he delves deeper into the town, he finds terrifying figures, both familiar and unfamiliar. Doubting his mental stability, he tries to comprehend reality and hopes to stay strong enough to rescue his beloved.

RETURN TO SILENT HILL | Official Trailer

Brendan Fraser Says 'Mummy 4' Is The Sequel He's Been "Waiting 20 Years" To Make

https://deadline.com/2025/11/brendan-fr...

Za nakup Warner Bros Discovery se zanimajo Paramount, Netflix in Comcast.
Trenutno naj bi Paramount podal najvišjo ponudbo več kot 60 miljard $ in zaradi velikosti posla, bi lahko spodbudili ukrepanje državnih tožilcev, ki bi lahko zaznali grožnjo monopola za potrošnike.

Tisti kateri bo kupil WB bo kupil tudi pravice za filme kot so

DC
Harry Potter
LEGO
Godzilla
The Matrix
The Conjuring
The Rocky
The Sherlock Holmes
Ocean's 8
Scooby-Doo
Gremlins
Lethal Weapon
Friday the 13th
IT

Budget $65 mio
Box office $32.5 mio

Pogledal film Caught stealing. Se ga splača pogleda ni slabo. Sicer ni zdaj ne vem kaj ampak je za pogledat. Tudi igralska zasedba je kar dobra.

Wicked for good film je izšel ta vikend in filmu napovedujejo otvoritveni vikend okoli 150 mio $. Prvi Wicked film je imel otvoritveni vikend 112,5 mio $.

150 mio $ otvoritveni vikend na domačem trgu bi pomenil drugi najboljši otvoritveni vikend v letu 2025 takoj za filmom A Minecraft Movie s 161 mio $.

Prvi Wicked film iz 2024 je v BO prinesel 759 mio $.

opeter ::

Gregor459 je izjavil:

Nikoki gledal. Kaj je to otroška risanka ?

Koliko pa si star?
Tisti, ki je to gledal kot mlad otrok, je imel praviloma nočne more zaradi Marsovcev. In Zelda, njena sestra, njen sin (ali pa nečak, ne spomni se točno) so bili točno to ...

Na RTV Ljubljana (predhodnica RTV Slovenije) so predvajali nekatere dele. Niso uspeli odkupiti pravice za vse dele, a za tiste, za katere so, so bile s podnapisi.

Na uradnem kanalu Gerry Anderson so na voljo razni posnetki, tudi nekatere brezplačne epizode.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Trailer za Norveški film Kraken kateri izide 6 februarja 2026.

KRAKEN Final Trailer (2026) New Big Budget Sci-Fi Movies

In the aftermath of a secret military experiment gone wrong beneath the Barents Sea, a monstrous deep-sea entity -- codenamed KRAKEN -- awakens. As the Russian Navy scrambles to contain it, global powers are drawn into a terrifying mystery stretching back to Cold War secrets and ancient ocean myths. What they uncover is not just a beast... but a force of nature older than civilization.

Ta vikend 21-23 november najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

Wicked: For Good $150.0M
Now You See Me: Now You Don't $9.1M
Predator: Badlands $6.3M
The Running Man $5.8M
Rental Family $3.3M

Polda ::

Donald Trump pushing Paramount to make Rush Hour 4.

Jackie Chan bo rekel i m to old for this shieeet:))

brett ::

Že kdo pogledal del Torovega Frankensteina?
Danes pogledam do konca; včeraj ostal pri 1h.

brett je izjavil:

Sem pogledal. Men je bil dober.

Včer je bil na Planetu Zero dark thirty. Hud film priporočam ogled.

oo7 je izjavil:

brett je izjavil:

Sem pogledal. Men je bil dober.

Sedaj končal. Isaac rojen za take notorične like!
Ljubši mi je bil drugi del filma, pripoved s strani stvora.
Film ni slab, ni pa nek biser. Igra kul, režija tudi, tehnikalije (maska, kostumi,...) na ustreznem nivoju. Le vse mi deluje na steroidih - (načrtno) izumetniceno. Moti pa me predvsem CGI. Je res tako drago oz. težko posneti v naravnem okolju?!? Tako pa že na km vidiš fairytale landscape. In ja, lahko bi bil kake pol ure krajši.

Osebno mi je še vedno ljubši tisti od Branagha z de Nirom in Carterjevo.

Ocena 6,5/10

Wow, zelo strogo... Osebno dam nekje 8-9; najdem neko povezave - s pošastjo, katerakoli je že pač tista prava :D... Zabavna scena z dinamitom in tisto, da ima dovolj opore na ledu, da ladjo potisne :D Drugače pa, 'ligenj' a la Lovecraft deluje obetavno, če so se Simpsoni že omastili s Cthulhujem :D

David Mayer je izjavil:

Wow, zelo strogo... Osebno dam nekje 8-9; najdem neko povezave - s pošastjo, katerakoli je že pač tista prava :D... Zabavna scena z dinamitom in tisto, da ima dovolj opore na ledu, da ladjo potisne :D Drugače pa, 'ligenj' a la Lovecraft deluje obetavno, če so se Simpsoni že omastili s Cthulhujem :D

Ocenjujem vedno v aspektu žanra. V tem primeru zmes: fantazija, srhljivka, (drama) - t. i. dark fantasy. In če dam za primerjavo npr. Bram Stokers Dracula od Coppole, ki si z moje strani zasluži 9/10, ali pa Panov labirint (8,5/10), Nosferatu (8/10), Edvard Škarjeoki (7,5/10), itn., mi ta Frankestein ni na tej stopnji. Morda res max 7/10. Večina zamere gre na račun CGI, nekaj pa, ker je za moj okus preveč "baročne izumetničenosti".

Me veseli, da je tebe film bolj navdušil! Zato pa je umetnost!:)

Gledam bolj za zabavo, ne toliko iz umetniškega gledišča, ker je moj background glede tega precej skromen. Drakule so meni ok za pregajanje časa ampak kot podžanr imam kot nekakšen avtist raje nekakšno multidisciplinarno 'šravfanje' z blagimi horor primesmi (del Toro odlično, tudi Issac ima tiste baddy traits kar prepoznavne, podobno kot Waltz - in še Strong, Fassbender, Mikkelsen), kot pa nesmrtnost, hranjenje s telesnimi tekočinami, čustvene manipulacije in podobno. Meni je bilo topshit :D

oo7 je izjavil:

Tron Ares pride na VOD 9 decembra.

So prestavili izid na VOD na 2 december.

Saj se jim ne splača več vrteti tega flopa v kinih.

Včeraj sem pogledal film Dead of winter. Začne se še kar vredu potem pa gre kmalu navzdol. Ni dober film. Edino kar mi je bilo všeč je zimski čas :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Ta vikend izide animirani film Zootopia 2. Filmu napovedujejo masiven otvoritveni vikend po celem svetu okoli 500 mio $.

Prvi Zootopia film je izšel leta 2016 in v BO prinesel 1,025 miljarde $.

Ganon ::

Pol milijarde čez vikend? To bi rad videl ...

jimyboy ::

Ganon je izjavil:

Po zaslugi Kitajske, kjer je napoved 250+ prvi vikend (5 dni od srede). Film je postavil rekord v predprodaji vstopnic za animirani film, prehitel celo Ne Zha 2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimyboy ()

Ganon je izjavil:

Če Zootopiji 2 uspe 500 mio $ + na otvoritveni vikend potem bi bil to šele 7 film kateremu je to uspelo.

Biggest worldwide openings on record

1 Avengers: Endgame 2019 $1,223,641,414
2 Avengers: Infinity War 2018 $640,521,291
3 Spider-Man: No Way Home 2021 $600,506,041
4 The Fate of The Furious 2017 $541,937,239
5 Star Wars: The Force Awakens 2015 $528,966,675
6 Jurassic World 2015 $525,504,128

jimyboy je izjavil:

Ganon je izjavil:

Po zaslugi Kitajske, kjer je napoved 250+ prvi vikend (5 dni od srede). Film je postavil rekord v predprodaji vstopnic za animirani film, prehitel celo Ne Zha 2.

Ne Zha 2 je imel otvoritveni vikend na Kitajskem $431,280,000

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Kritiki zaenkrat zelo pozxitivno o Zootopiji 2. NA RT 94% - https://www.rottentomatoes.com/m/zootop...

Predsednik11 ::

David Mayer je izjavil:

Gledam bolj za zabavo, ne toliko iz umetniškega gledišča, ker je moj background glede tega precej skromen. Drakule so meni ok za pregajanje časa ampak kot podžanr imam kot nekakšen avtist raje nekakšno multidisciplinarno 'šravfanje' z blagimi horor primesmi (del Toro odlično, tudi Issac ima tiste baddy traits kar prepoznavne, podobno kot Waltz - in še Strong, Fassbender, Mikkelsen), kot pa nesmrtnost, hranjenje s telesnimi tekočinami, čustvene manipulacije in podobno. Meni je bilo topshit :D

Vampirskih filmov o drakuli je res že veliko.
Jst čakam, da posnamejo en dober film o tapravi Drakuli Vladu Tepešu.

pegasus ::

Zootopia je še kr meh, Beastars je neprimerno boljša tematika.

jimyboy ::

Nova Drakula od Besona je tudi kar dobra, kar precej drugačna saj dogajanje spremljamo tudi z grofove strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimyboy ()

jimyboy je izjavil:

Nova Drakula od Besona je tudi kar dobra, kar precej drugačna saj dogajanje spremljamo tudi z grofove strani.

Sem že kar nekaj časa nazaj videl trailer in mi je bil dober.

A je film že na travniku ali si gledal v kinu ?

Trumpu je uspelo :)

'Rush Hour 4' in the Works at Paramount at Trump's Request
https://variety.com/2025/film/box-offic...

James Cameron pravi, da bi Avatar 3 film lahko bil zadnji v franšizi kljub temu, da sta napovedana že Avatar 4 in 5.

I have no doubt in my mind that this movie will make money. The question is, does it make enough money to justify doing it again.

In če bo avatar 3 zadnji film pravi, da bo napisal knjigo in končal zgodbo.

Avatar 3 izide 19 decembra in zgodnje projekcije kažejo, da naj bi Avatar 3 film imel otvoritveni vikend na domačem terenu (severna amerika) od 100-130 mio $.

Ampak Avatar ima večino BO iz tujine

Severna amerika - $785,221,649
Tujina $2,138,484,377
Skupaj - $2,923,710,708

Severna amerika - $688,459,501
Tujina - $1,654,636,752
Skupaj - $2,343,096,253

Je zanimivo, da se je Avatar tako prijel, meni osebno je to (resnično) dolgčas, preprosto ne navduši vseh za ogled niti v fazi globoko ekstremne zdolgočasenosti, se opravičujem užaljenim sladokuscem. Drakula 25 je malo bolj trdo-romantična varianta, grozljivost in krutost ne odstopajo, sam gospod so zoprnež od tu, igralec pač, je pa film že kar nekaj časa na vodih, ne vem, če je pustil kakšno dodatno sled na daljši rok, odvisno od okusa.

Predsednik11 je izjavil:

Tepeš

Hahah, enega poznam, smo bili skupaj v SM in so vabili na vetrovno pot okoli sveta, verjetno rabi blood bags :D

Zgodovina sprememb…

Na domačem travniku Dracule še nisem zasledil.

Pinturicchio ::

Avatarja rešujejo samo vizualni učinki, drugače je film dolgočasen za popizdit.

Gregor P ::

V bistvu uprizarja praznino današnjega časa.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Saj mogoče tretji Avatar ne bo prinesel dovolj denarja in je konec s franšizo za nekaj časa. James Cameron pa potem posname nekaj drugega kot pa Avatar 4 in 5.

Predsednik11 ::

Včeraj gledal Gibsonov Apocalypto. Hud film. Lahko bi posnel še nadaljevanje o Španskem pohodu po Ameriki.

mAXTER ::

Gibson je še boljši režiser kot je igralec. Škoda da so mu osebne zadeve in pretirano pitje odvzele možnost ustvarjanja v Hollywoodu za kar nekaj časa. Tudi po povratku ni bil več nikoli enak. Res škoda talenta in samo vprašanje je, kakšne mojstrovine bi še ded posnel, če bi se stvari obrnile malo drugače.

BT52 ::

Apokalipto je mojstrovina ja. Že tista scena na začetku z Tepirjem je specialna.

mAXTER je izjavil:

Gibson je še boljši režiser kot je igralec. Škoda da so mu osebne zadeve in pretirano pitje odvzele možnost ustvarjanja v Hollywoodu za kar nekaj časa. Tudi po povratku ni bil več nikoli enak. Res škoda talenta in samo vprašanje je, kakšne mojstrovine bi še ded posnel, če bi se stvari obrnile malo drugače.

Bomo videli trenutno snema dva filma o Jezusu.

Kot kaže bo imela Zootopia 2 res močan BO

Sploh se še ni začel dobro vikend pa ima film po svetu že 133 mio.

mAXTER je izjavil:

A ni bil največji škandal, ker je njegova bivša žena posnela telefonski pogovor, kjer ji je nekaj grozil in rekel nekaj rasističnega ?

Nova davčna napoved je razkrila, da je film Deadpool in Wolverine inmel proračun v višini 533 milijona $.

Studio naj bi prejel skupno 104,7 milijona dolarjev davčnih olajšav in povračil, kar je znižalo njegovo neto porabo za film na 429 milijonov dolarjev.

Film je v blagajnah zaslužil 1,34 milijarde dolarjev, delež studia pa naj bi znašal okoli 670 milijonov dolarjev. To je dobiček v blagajnah v višini 241 milijonov dolarjev, vendar to ne upošteva ogromnih stroškov trženja za film, ki naj bi znašali najmanj 100 milijonov dolarjev. Verjetno se bo ta znesek skoraj podvojil, saj je šlo za tako agresivno svetovno kampanjo.

Tako je bil film v blagajnah komaj dobičkonosen kljub ogromnemu zaslužku. Vse, kar je bilo zasluženo na domačih video platformah, je bil čisti dobiček.

Ganon ::

Hollywood se bo moral ponastaviti, ker je to daleč od normalnega. Več kot milijardo za dve uri video materiala. 8-O
««
169 / 170
»»