» »

Box Office - zaslužek filmov

Box Office - zaslužek filmov

Temo vidijo: vsi
««
192 / 192
»
»»

delavec44 ::

Pa saj ni menda BO vse v današnjem času? Menda lahko služijo tudi s streamingom, BlueRayi, merchom, itd.

Je pa res, da so kina draga za vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Gregor P ::

oo7 je izjavil:

5 možnih razlogov zakaj je film Masters of universe zaenkrat flopnil v BO.

Na hitro iz članka

Masters of the Universe faced unexpectedly stiff competition

Buzz for Masters of the Universe wasn't good enough to move the needle

Masters of the Universe was too expensive for its own good

Jared Leto as Skeletor didn't help Masters of the Universe in any way

It was too little, too late for a new Masters of the Universe movie

Več pa tukaj - https://www.slashfilm.com/2189888/maste...

Ne vem, za mene je recimo plus, da se Jared Leto ni nikjer prikazal, ker ga ne maram, ampak kot Skeletor je bil pa super :D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

delavec44 ::

Dajte tule Masters of the Universe (2019) kakšne večje spojlerje raje. ;)

oo7 ::

delavec44 je izjavil:

Pa saj ni menda BO vse v današnjem času? Menda lahko služijo tudi s streamingom, BlueRayi, merchom, itd.

Je pa res, da so kina draga za vse.

Ja tudi s streamingom in prodajo DVD-jev lahko pokrijejo stroške samo to ponavadi traja lahko tudi leta.

Je pa BO pomemben za studio. Če je film v BO uspešen potem studio tudi hitreje napove nadaljevanje v nasprotnem primeru pa lahko nadaljevanja ni po več let ali desetletja.

Ganon ::

karafeka je izjavil:

Men so pa taki flop filmi všeč. So prej online ali na bluerayih.

Ne razmišljaš dolgoročno. Nadaljevanja so posledično pod vprašajem.

Kritiki so kot kaže zadovoljni s najnovejšim Spieldbergovim SCI_FI filmom Disclosure Day, trenutno ima film 89% na RT - https://www.rottentomatoes.com/m/disclo...

Posneli bodo film Tresaure Island.

Ridley Scott bo film režiral.
Hugh Jackman kot Long John Silver.
Jack Thorne bo napisal scenarij.

orbika ::

oo7 je izjavil:

Je pa BO pomemben za studio. Če je film v BO uspešen potem studio tudi hitreje napove nadaljevanje v nasprotnem primeru pa lahko nadaljevanja ni po več let ali desetletja.

Vprašanje, kakšna je prihodnosti kinodvoran, saj obiski v svetovnem merilu počasi padajo iz leta v leto. Enostavno je postalo predrago ... mogoče letno pogledaš kakšen film ali dva. Ampak, da bi šel pogosteje, sploh z družino. Ne.
Study: Movie theater visits decreased 10% in 2025 (obisk kinodvoran padel za 10 odstotkov v letu 2025)

Ena zanimivost:
European cinema attendance dropped by 5.5% in 2025, with stable box-office figures (Obisk evropskih kinematografov se je leta 2025 zmanjšal za 5,5 %, blagajna pa se je ohranila.)

V povprečju stane ena vstopnica 10 evrov (+/- 1) na osebo, za toliko pa že dobiš streaming servis za en mesec. Pri slednjem si omejen samo z velikostjo ekrana.

Han ::

Za višjo ceno pričakujem tudi boljšo izkušnjo. IMAX v kokoški ne obstaja, Cineplexx ima za moj sluh preglasno ozvočenje in moje oči zoprno bleščečo sliko, v Odiseji še nisem bil. Dandanes je res dobrih filmov le še kakšen procent, zadnje čase je še urnik predstav neugoden. :|

Gregor P je izjavil:

oo7 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

oo7 je izjavil:

2026 TOP 10
1 The Super Mario Galaxy Movie $993,453,930 (ni še posodobljeno)

... film, ki bi ga rad videl, pa si ga pri nas še ogledati ne morem v originalnem jeziku.:'(

Zdaj ga boš dobil že na travniku v originalnem jeziku ?

Vem, da je in sicer že kar nekaj časa; ampak dejansko sem hotel plačati za ogled, pa očitno nočejo mojega denarja ;(

Klinc jih gleda. 4K blu-ray je končno na voljo. Danes bom gledal. :D

orbika je izjavil:

oo7 je izjavil:

Vprašanje, kakšna je prihodnosti kinodvoran, saj obiski v svetovnem merilu počasi padajo iz leta v leto. Enostavno je postalo predrago ... mogoče letno pogledaš kakšen film ali dva. Ampak, da bi šel pogosteje, sploh z družino. Ne.
Study: Movie theater visits decreased 10% in 2025 (obisk kinodvoran padel za 10 odstotkov v letu 2025)

Ena zanimivost:
European cinema attendance dropped by 5.5% in 2025, with stable box-office figures (Obisk evropskih kinematografov se je leta 2025 zmanjšal za 5,5 %, blagajna pa se je ohranila.)

V povprečju stane ena vstopnica 10 evrov (+/- 1) na osebo, za toliko pa že dobiš streaming servis za en mesec. Pri slednjem si omejen samo z velikostjo ekrana.

Na dolgi rok res vprašanje kaj bo.
Je pa tudi od leta odvisno kakšne filme vrtijo.

Worldwide Yearly Box Office

2026 $10,251,338,859
2025 $27,588,361,881
2024 $24,867,055,088
2023 $28,234,622,798
2022 $22,780,321,558
2021 $19,534,009,563
2020 $8,614,119,101
2019 $39,120,908,293
2018 $38,376,278,639
2017 $38,245,508,386
2016 $36,310,049,881
2015 $36,672,637,012
2014 $34,059,997,323
2013 $32,897,956,143
2012 $33,002,705,351
2011 $30,418,858,357
2010 $28,693,644,324
2009 $28,823,475,919
2008 $26,759,099,787
2007 $25,778,594,132
2005 $20,699,773,964
2004 $20,750,198,018
2003 $19,884,554,394
2002 $18,889,831,911
2001 $16,497,784,632
2000 $13,873,028,090

V kinih 16 oktobra letos

Whalefall | Official Teaser | In Theaters October 16

Predsednik11 ::

Kit ima v želodcu zrak ?

Itak da ne. Ampak berem, da je v zgodbi to razloženo tako, da je kit tik pred tem pogoltnil potapljača skupaj z njegovimi jeklenkami, iz katerih je uhajal zrak, kar je ustvarilo začasni "zračni žep"; kar je itak praktično nemogoče, ampak je zgleda za Hollywood še čisto košer:D

Bomo videli koliko časa se bo dejansko dogajalo v trebuhu. Verjetno več kot pol filma ? Ampak videti je, da ne bo imel samo težave s zrakom v trebuhu.

Moram rečt, da me kar zanima film :)

V izdelavi film 24 Jump Street.

Prva dva filma sta mi bila kar vredu komediji.

2012

2014

Kot kaže bodo preskočili številko 23.

Steven Spieldberg je razkril, da je bil večkrat zavrnjen, da bi režiral film o James Bondu.

Prvič se je ponudil za režijo takoj po blockbuster filmu JAWS. Takrat ga je Broccoli prvič zavrnil.

2 leti kasneje je Broccoli klical Spieldberga po izidu filma Close Encounters, ker je hotel uporabiti njegov five-note musical arrangement za sceno v filmu Moonraker. Spieldberg je rekel, da mu bo dovolil uporabiti glasbo če mu pusti režirati film o James Bondu. Brocolli je spet rekel NE ampak Spieldberg mu je potem kasneje vseeno dovolil uporabo five-note musical arrangement.

Steven Spieldberg je delil to zgodbo z George Lucasom kateri je rekel, da ima nekaj boljšega za njega kot James Bond. George Lucas mu je predstavil zgodbo o seriji Indiana Smith :) kar je na koncu postal Indiana Jones.

Steven Spieldberg sedaj pravi, če ga kdaj vprašajo če bi posnel film o James Bondu jim bi rekel You can't afford me.

Ni pa potrjeno ampak menda naj bi Spieldberg takrat hotel za Bonda Cristopherja Lamberta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

HEART OF THE BEAST Official Trailer (2026) Brad Pitt

A former Army Special Forces soldier and his retired combat dog attempt to return to civilization after suffering a catastrophic accident deep in the Alaskan wilderness.

24 SEPTEMBER 2026

Gregor459 ::

Film Mario Galaxy mi ni bil všeč. Preveč fantaziranja in skakanja po vesolju. Mi je bil bolj všeč prvi del, ker je veliko bolj prizemljen.

Film The Death of Robin Hood ima trenutno pri kritikih 69% - https://www.rottentomatoes.com/m/the_de...

Film izide 19 junija in je dolg 2 uri in 30 minut. V glavni vlogi Hugh Jackman.

Torej so še enkrat odigrali "Logana", sam da v srednjem veku. Očitno je Jackman v teh letih idealen za takšne vloge.

opeter ::

The Death of Robin Hood - ta me zanima, ampak pri nas tega verjetno ne bo v kinih.

Ko smo že pri tem: sem prejšnjič uspel pogledati The Return z Ralph Fiennes v glavni vlogi (tema je Odisej - več pa ne bom napisal). Priporočam! Tudi ta film ni bil predvajan v slovenskih kinematografih, oziroma, ne da bi vedel.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gregor459 je izjavil:

Film Mario Galaxy mi ni bil všeč. Preveč fantaziranja in skakanja po vesolju. Mi je bil bolj všeč prvi del, ker je veliko bolj prizemljen.

Jaz sem pa uro in pol užival. :D Lahkoten, zabaven film. Če si igral igre, opaziš nešteto referenc in gledaš z nasmehom na obrazu.

opeter je izjavil:

The Death of Robin Hood - ta me zanima, ampak pri nas tega verjetno ne bo v kinih.

Ko smo že pri tem: sem prejšnjič uspel pogledati The Return z Ralph Fiennes v glavni vlogi (tema je Odisej - več pa ne bom napisal). Priporočam! Tudi ta film ni bil predvajan v slovenskih kinematografih, oziroma, ne da bi vedel.

Smrt Robina Hooda | The Death of Robin Hood | V kinu od 2. julija 2026

V kinu 2 julija 2026.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Film Backrooms je velik HIT v BO.

Budget $10 mio
Box office $262.3 mio

Režiser filma Kane Parsons je star komaj 20 let.

Več kot 100 kritikov je glasovalo za trenutno najboljši film v letu 2026. Vsak kritik je lahko izbral 5 filmov.

TOP 5 letošnjih filmov glede na glasove kritikov.

Project Hail Mary 49 glasov
Blue Heron 38 glasov
28 Years Later: The Bone Temple 35 glasov
Send Help 32 glasov
Disclosure Day 31 glasov

brett ::

Včeraj sem pogledal film Michael... Nikoli nisem bil njegov fan, par komadov mi je kar ok, sem pa spoštoval kar je dosegel v svojem poklicu oziroma imel vizijo v glasbenem svetu. Film se ne spušča preveč v osebnost MJ, niti kako so so nastali njegovi največji hiti (npr. pri Bohemian R. je ta moment kar prisoten). Odstrne pa njegova čustva, odnos z očetom, a povečini je vse precej površinsko, lepo zapakirano v gledljiv film, kjer so prikazane vse prelomnice do zatona v 90tih. Tako da film kot tak ni slab, tehnično dovršen, ni pa za pričakovati nekega "razodetja" o MJ. Niti ni nobene katarze za gledalca. Njegov nečak je res dobro odigral, tu nimam kaj reči!
Pod črto pa lahko rečem, da me je film spravil v blažjo melanholijo in sočustvovanje z MJ-jem. Ker sem prepričan, da je bilo njegovo otroštvo še olepšano prikazano, realno pa osebna grozljivka. MJ je bil po mojih pojmih duševna razvalina, nikoli odrasla oseba (Peter Pan ...) in ga glede tega res pomilujem. Sem prepričan, da je imel dva obraza: za publiko maska in štirimi stenami razvalina. Zahvaljujoč otroštvu...

Ocena: 6,5/10

brett ::

V petek pa sem z družino pogledal na RTV1 SLO to FR komedijo. Morda jo kdo pozna... No, komur ni poznana, jo res toplooooo priporočam. Nasmejali smo se do solz več X. Moramo pogledati še prvi del. Dobri liki, odlični štosi, kemija med junaki. Ker deloma že meji na odštekano komedijo, je treba kaka "naključja" in "fizikalne zakone" dati na stran. Ampak nič ne de. Smejalne mišice bodo trpele!

Ocena z moje strani za to zvrst: 8,5/10.

brett je izjavil:

V petek pa sem z družino pogledal na RTV1 SLO to FR komedijo. Morda jo kdo pozna... No, komur ni poznana, jo res toplooooo priporočam. Nasmejali smo se do solz več X. Moramo pogledati še prvi del. Dobri liki, odlični štosi, kemija med junaki. Ker deloma že meji na odštekano komedijo, je treba kaka "naključja" in "fizikalne zakone" dati na stran. Ampak nič ne de. Smejalne mišice bodo trpele!

Ocena z moje strani za to zvrst: 8,5/10.

Nisem še gledal. Bom zavrtel nazaj. Hvala za predlog.

Ta vikend 12-14 junij najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

Disclosure Day $44.0M
Obsession $19.0M
Scary Movie $14.5M
Backrooms $11.3M
Masters of the Universe $8.7M
««
192 / 192
»
»»