Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi

Ganon ::
Si gledal dokumentarec Free Solo? To je šele dih jemajoče. Plezanje po kilometrski steni brez varoval. Ena napaka in bi bil mrtev.

oo7 ::
Si gledal dokumentarec Free Solo? To je šele dih jemajoče. Plezanje po kilometrski steni brez varoval. Ena napaka in bi bil mrtev.
Nisem gledal dokumentarca sem pa gledal enrkat na you tube kako so snemali ta dokumentarec. Sem pa večkrat gledal tudi videje od Alex Honnold-a.
Hočem rečt, da sem gledal veliko filmov kateri so se dogajali v gorah, ampak ni bilo nikjer takega občutka kot v prvem filmu Fall.

Street fighter film izide 16 oktobra 2026
Noah Centineo as Ken Masters
Andrew Koji as Ryu
Jason Momoa as Blanka
Joe "Roman Reigns" Anoa?i as Akuma
Callina Liang as Chun-Li
Curtis "50 Cent" Jackson as Balrog
Andrew Schulz as Dan Hibiki
David Dastmalchian as M. Bison
Cody Rhodes as Guile
Vidyut Jammwal as Dhalsim
Eric André as Don Sauvage
Orville Peck as Vega
Olivier Richters as Zangief
Hirooki Goto as E. Honda
Mel Jarnson as Cammy
Rayna Vallandingham as Juli
Alexander Volkanovski as Joe
Kyle Mooney as Marvin
Noah Centineo as Ken Masters
Andrew Koji as Ryu
Jason Momoa as Blanka
Joe "Roman Reigns" Anoa?i as Akuma
Callina Liang as Chun-Li
Curtis "50 Cent" Jackson as Balrog
Andrew Schulz as Dan Hibiki
David Dastmalchian as M. Bison
Cody Rhodes as Guile
Vidyut Jammwal as Dhalsim
Eric André as Don Sauvage
Orville Peck as Vega
Olivier Richters as Zangief
Hirooki Goto as E. Honda
Mel Jarnson as Cammy
Rayna Vallandingham as Juli
Alexander Volkanovski as Joe
Kyle Mooney as Marvin

Paramount kupuje filmske pravice za franšizo Call of duty.
Kaj to pomeni vsako leto nov COD film![]()
Live-Action Call of Duty Movie Is Finally Official After Paramount Strikes Deal With Activision, Top Gun: Maverick Mentioned as Guiding Star
https://www.ign.com/articles/live-actio...
Puck: Steven Spielberg really wanted to direct a ‘Call of Duty’ movie and even presented his vision to Activision - but Activision got spooked by Spielberg wanting full control of production/marketing/final cut/economics and went with Paramount instead
Spielberg wanted to direct 'Call of Duty': Paramount is finally confirming what I reported last week: A Call of Duty movie is in the works via a new deal with Activision. But no talent is attached yet, which is very different from the Universal pitch for the project. Per three sources, Steven Spielberg really wanted to direct the CoD movie, and his Amblin teamed with Universal dealmaker Jimmy Horowitz to present the filmmaker's vision for one of the world's biggest gaming franchises. (Spielberg is famously a big gamer and loves CoD in particular.) But with Spielberg comes the famous Spielberg Deal, which includes top-of-market economics, final cut, and full control over production and marketing. That spooked the team from Activision, now owned by Microsoft, which instead went with David Ellison's pitch that offered much more control over the process. Given the constraints, let's see who Paramount gets to direct that movie...
https://puck.news/activision-turned-dow...
Tole je huda napaka. Niso hoteli Spieldberga

Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

BT52 ::
Honovald tip je malo psihopat. Čisto odpiljen pa hjrati, strenmiran, ter skalkulirano pameten tip. :D
Nisem gledal dokumentarca sem pa gledal enrkat na you tube kako so snemali ta dokumentarec. Sem pa večkrat gledal tudi videje od Alex Honnold-a.
Hočem rečt, da sem gledal veliko filmov kateri so se dogajali v gorah, ampak ni bilo nikjer takega občutka kot v prvem filmu Fall.
No oni Everest z Jack Glenhalom je bil kar dober.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

Budget $3 mio
Box office $21.8 mio
Na trenutke kar težko gledat ta film kadar plezata nisem ravno ljubitelj višine![]()
V izdelavi film Fall 2.
Film izide drugo leto.
“Overwhelmed by her sister Hunter’s death, Jax (Slater) connects with Luce (Thomas), Hunter’s fearless friend. To heal, they attempt the infamous plank walk of Mount Kwan in Thailand. After a sudden rockslide leaves them stranded on a fragile plank 3000 feet in the air, Jax must confront her deepest fears and fight for survival to find closure.“
Tole se bo dogajalo na gori ? Ne vem če jim bo uspelo pričarat tisto kar so na stolpu, kjer je bilo na trenutke kar malo težko gledat :)
Hja. Samo materiala je po mojem malo za zanimiv sekundarni plot. Ker so ga dejansko v prvem filmu razrešili. Ravno zato je bil zanimiv, ker si vido razrešitev.
Po mojem drugi del bi imel ogromno mesa, če bi bil konec obrnjem v prvem filmu. Tisti ki ste gledali veste kaj mislim kaj bi bilo obrnjeno.
Zgodovina sprememb…

Honovald tip je malo psihopat. Čisto odpiljen pa hjrati, strenmiran, ter skalkulirano pameten tip. :D
Za tak podvig moraš biti malo premaknjen.

ja pa nek video na yt ko je pleza skupi z enim tipom. Ta tip je prvič probal plezat free solo par 500m višine stene (neka lažja stena seveda). Pa ga je vprašal neki na 1/3 Alexa, zakaj je on vedno spredi. Pa mu Alex medtem go ga snema v faco in se drži samo z nogami in eno roko stene hladnokrvno "zato, če padeš, da me ne odneseš dol". Onemu tipu tipu pa se je videlo, da je celi bledi in na polno skoncentriran, ter posran. LOL
Zgodovina sprememb…

133780 ::
Nekaj tile hudourniki na (nes)pametnih samsung tvjih ne tečejo v redu in ne najdej pretokov, velja tudi za urejene struge?
Saj menda veste, kaj mislim, ne vem, če smem javno :D

Ne saj je kar nekaj dobrih filmov kateri se dogajajo v gorah.
Nisem pa še gledal takega kot je npr Fall kateri je posnet tako, da ti je na trenutke kar malo kako bi rekel neprijetno, ko gledaš, ko plezata po tistem stolpu. Na trenutke imaš občutek, da si tam :)

brett ::

Ravnokar pogledal.
Ni na nivoji prvega dela, ni pa za odmet. Bob je faca, film sloni na njem! Ostalo solidno; beri: za sprostitev v petek zvečer. Nekaj štosov, nekaj akcije.
Ocena: 6/10
Pardon. Pozabil sem, da so zavrteli The Power of Love od Jennifer Rush!
To je vredno zame 1 točko

Zato 7/10!

Ni "ravno" nov film, hehehe, ampak je prvi film, ki sem ga gledal v življenju in mi odprl svet vitezov, zgodovine... Par dni nazaj pogledal in še vedno mi sede!! Robert Taylor kot Lancelot v točno tej opravi, barvi (+ karakter, veščine, etc.) mi je še vedno prototip pravega viteza!
Čas, ko so v Hollywoodu še delali zgodovinske filme skozi rožnata očala. A kot otroku VAU.
Priporočam ogled, če imate kaj te nostalgije v sebi, mlajšim pa, da vidite kako so takrat pristopali k vsebini v polikanem stilu in pajkicah, hehehe.
Ocena: 8/10.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()

Zdaj mora bit vse dark, real, gropunded, subversion, edgy ali pa justice warrior. Camp je dejansko mrtev.
Zgodovina sprememb…

DamijanD ::
Nisem pa še gledal takega kot je npr Fall kateri je posnet tako, da ti je na trenutke kar malo kako bi rekel neprijetno, ko gledaš, ko plezata po tistem stolpu. Na trenutke imaš občutek, da si tam :)
scream of stone: https://www.imdb.com/title/tt0102855/
nordwand: https://www.imdb.com/title/tt0844457/?r...

scream of stone: https://www.imdb.com/title/tt0102855/
nordwand: https://www.imdb.com/title/tt0844457/?r...
Nisem še gledal. Ob priliki pogledam hvala za predloga.

Prva slika za film Cliffhanger reboot.
A mountain guide and his daughter's alpine climbing business in the Italian Alps faces a tragic event, forcing them to confront and overcome adversity as dangerous foes emerge, unleashing chaos.
Originalen film je z leta 1993 v katerem je igral Silvo Stalone.
V izdelavi tudi že nadaljevanje se pravi sequel reboota.
‘Cliffhanger’: Sequel In The Works To Upcoming Reboot Of Climbing Classic
Brosnan will play seasoned mountaineer Ray Cooper, who operates a luxury chalet in the Dolomites with daughter Sydney. During a weekend trip with a billionaire’s son, they are targeted by a gang of kidnappers. Ray’s daughter Naomi (James), still haunted by a past climbing accident, witnesses the attack and escapes. To save her family, she must confront her fears and fight for survival.

Ti razni xy-queli so ratali prav anoying
Že vnaprej se ve, da bo happy ending, da se bo punca po osebnem zlomu, pobrala in postala hero(ine) of the day, bad guyi bodo sociopati, the boss pa itak beli dedec.
PS: po tem ko sem napisal zgornji odstavek, sem prebral zadnji odstavek predhodnikovega posta... in ugotovim, da sem brez tega prišel do iste vsebine

Že vnaprej se ve, da bo happy ending, da se bo punca po osebnem zlomu, pobrala in postala hero(ine) of the day, bad guyi bodo sociopati, the boss pa itak beli dedec.

PS: po tem ko sem napisal zgornji odstavek, sem prebral zadnji odstavek predhodnikovega posta... in ugotovim, da sem brez tega prišel do iste vsebine

Ta vikend 5-7 september najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kananada
The Conjuring: Last Rites $83.0M
Hamilton 2025 Re-release $10.0M
Weapons $5.4M
Freakier Friday $3.8M
Caught Stealing $3.2M
The Conjuring: Last Rites $83.0M
Hamilton 2025 Re-release $10.0M
Weapons $5.4M
Freakier Friday $3.8M
Caught Stealing $3.2M

Kayzon ::
Jaz gledal ze dva filma do zdej,F1 in naked gun. Dvorana za naked gun je imela navaden led zaslon in zvocnike,izkusnja nic posebnega a po drugi strani F1 film sem gledal v dvorani 7 ki ima OLED zaslon ter najboljse zvocnike plus uzeli smo holivud sedeze,tako da je bila izkusnja res huda.
Kakšna je pa razlika v ceni med dvoranami in sedeži?
Jurski svet rebirth.
Ni ona za to vlogo, ker ko odpre kljun mi gre na kurac.
Jurski park 1993 in Jurski svet 2015 sta še zmeraj boljša.
Meni je bila še najboljša v The Island (2005).
Se opravicujem ne spremljam vec tako foruma kot prej.
Odiseja cena kino vstopnice
Odiseja je osnovni cenik kino vstopnic razdelila glede na kategorijo in dan. Temu pa se nato dodajo doplačila za tehnologijo ali vrsto sedeža. Tako je cena redne vstopnice v ponedeljek in sredo 7,40€, v četrtek, petek, soboto in nedeljo 8,40€. V torek, ko je kino dan, pa je cena 5.50€. Cena kino vstopnice v dvorani 1 VIP je 14€, razen na kino dan, ko je 11€.
Celoten cenik kino vstopnic izgleda takole:
Tip vstopnice Pon Tor (kino dan) Sre Čet Pet Sob Ned
Redna vstopnica 7,40€ 5,50€ 7,40€ 8,40€ 8,40€ 8,40€ 8,40€
Otroška (do 14 let) 5,70€ 5,50€ 5,70€ 6,60€ 6,60€ 6,60€ 6,60€
Znižana 6,40€ 5,50€ 6,40€ 7,40€ 7,40€ 7,40€ 7,40€
Matineja (do 13:00) 5,90€ 5,50€ 5,90€ 6,90€ 6,90 € 6,90€ 6,90€
Dvorana 1 VIP 14,00€ 11,00€ 14,00€ 14,00€ 14,00€ 14,00€ 14,00€
Šolska 4,00€ 4,00€ 4,00€ 4,00€ 4,00€
Cenik kino vstopnice – doplačila
Nato pa je osnovni ceni potrebno dodati doplačilo, če si npr. izberemo 3D film. 3D tehnologijo podpirajo 3 dvorane. Prav tako je doplačilo za film daljši od 120 minut (0,50€). Za filme daljše od 150 minut pa je doplačilo 1.50€. Prav tako je doplačilo za ogled filma v dvorani z LED zaslonom (0,50€). Odiseja ima 3 dvorane z LEDcinema tehnologijo.
Na koncu pa je še doplačilo za VIP sedeš ali Hollywood sedež. Osnovni sedež je »Premium« in ima gibljiv naslon. VIP sedež (2€ doplačila) nudi še več udobja in prostora za noge. Naslonjalo je električno nastavljivo, na voljo pa je tudi žično in brezžično polnjenje mobilnega telefona. Hollywood sedeži (doplačilo 4,5€) pa so tisti najboljši, ki jih Odiseja ponuja in so na voljo v Dvorani 7 in Dvorani 1 VIP. Ponujajo namreč ločeno gibljiva naslonjala za noge in hrbet. Seveda pa tudi brezžično polnjenje mobilnega telefona.

Gregor P ::
Kar se Odiseje tiče mene samo zanima, ali so kakorkoli bistveno nadgradili kino tehnologijo, ali je vse še stara oprema? Ker če je še tako kot je bilo, potem me pač ne bodo videli tam.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Kayzon ::
Stara oprema misljeno v casu koloseja? Kolikor vem je vse na novo postavljeno, nimajo pa vse dvorane LED zaslonov.
"Odiseja nudi 11 kinodvoran s 3.004 sedeži, v katerih se bodo predvajale hollywoodske uspešnice in umetniški filmi iz neodvisnih studiev. Ena od dvoran se ponaša tudi z največjim LED-zaslonom v tem delu Evrope!"
kolikor sem preveril na njihovi strani imata dvorani 4 in 6 LED zaslone,vceraj gledal WEAPONS film v stirki in je bila slika kar dobra. Drugace v vednost najboljsa izkusnja je v dvorani 7 (Prestižna dvorana za največje filmske premiere in konference) ki ima OLED zaslon ter ATMOS zvocni sistem. Gledal F1 v njej in mi je bila izkusnja res nora
"Odiseja nudi 11 kinodvoran s 3.004 sedeži, v katerih se bodo predvajale hollywoodske uspešnice in umetniški filmi iz neodvisnih studiev. Ena od dvoran se ponaša tudi z največjim LED-zaslonom v tem delu Evrope!"
kolikor sem preveril na njihovi strani imata dvorani 4 in 6 LED zaslone,vceraj gledal WEAPONS film v stirki in je bila slika kar dobra. Drugace v vednost najboljsa izkusnja je v dvorani 7 (Prestižna dvorana za največje filmske premiere in konference) ki ima OLED zaslon ter ATMOS zvocni sistem. Gledal F1 v njej in mi je bila izkusnja res nora

Hvala za povratno informacijo.
Bi morda morali to malo bolj oglaševati.

mAXTER ::
Mortal Kombat 2, Street Fighter, Masters of the universe...2026 bo izgleda odlično leto za nostalgično fantazijo 
Jutri pride težko pričakovan film Weapons na VOD...pa da vidimo v čem je vsa ta fama

Jutri pride težko pričakovan film Weapons na VOD...pa da vidimo v čem je vsa ta fama

Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()

Mortal Kombat 2, Street Fighter, Masters of the universe...2026 bo izgleda odlično leto za nostalgično fantazijo
Jutri pride težko pričakovan film Weapons na VOD...pa da vidimo v čem je vsa ta fama![]()
Upajmo, da bodo zakej, da ne bodo na ravni Rdeče sonje. No ja MK ta zadnji ni bil slab.
Weapons še kar drži visoko oceno.

DUST BUNNY | Official Trailer | In Theaters December 5
In visionary creator Bryan Fuller's ("Hannibal," "Pushing Daisies") fantastical and wickedly inventive feature directorial debut Dust Bunny, a 10-year-old girl joins forces with her hit man neighbor to confront each other's monsters.
Ten-year-old Aurora has a mysterious neighbor (Mads Mikkelsen) who kills real-life monsters. He's a hit man for hire. So, when Aurora needs help killing the monster she believes ate her entire family, she procures his services. Suspecting that her parents may have fallen victim to assassins gunning for him, Aurora's neighbor guiltily takes the job. Now, to protect her, he'll need to battle an onslaught of assassins - and accept that some monsters are real.
In visionary creator Bryan Fuller's ("Hannibal," "Pushing Daisies") fantastical and wickedly inventive feature directorial debut Dust Bunny, a 10-year-old girl joins forces with her hit man neighbor to confront each other's monsters.
Ten-year-old Aurora has a mysterious neighbor (Mads Mikkelsen) who kills real-life monsters. He's a hit man for hire. So, when Aurora needs help killing the monster she believes ate her entire family, she procures his services. Suspecting that her parents may have fallen victim to assassins gunning for him, Aurora's neighbor guiltily takes the job. Now, to protect her, he'll need to battle an onslaught of assassins - and accept that some monsters are real.

Ravnokar pogledal.
Ni na nivoji prvega dela, ni pa za odmet. Bob je faca, film sloni na njem! Ostalo solidno; beri: za sprostitev v petek zvečer. Nekaj štosov, nekaj akcije.
Ocena: 6/10
Men je bil vredu film nekje, do polovice. Sharon Stone lik se mi ni nikakor dopadel pa tudi na koncu so šli preveč na sam doma.
Je pa za pogledat.

The Dwayne Johnson The Rock gre kot kaže bo poti Cristian Bale-a :)
Dwayne Johnson Says Weight Loss Is for New Acting Role; He's Playing a 70-Year-Old Man Whose Best Friend Is a Chicken: 'I Still Have a Long Way to Go'
https://variety.com/2025/film/markets-f...
Dwayne Johnson Says Weight Loss Is for New Acting Role; He's Playing a 70-Year-Old Man Whose Best Friend Is a Chicken: 'I Still Have a Long Way to Go'

FTad ::
The Dwayne Johnson The Rock gre kot kaže bo poti Cristian Bale-a :)
V resnici je pa razlog, ker ima tezave s srcem in je opustil steroide in posledicno izgubil misicno maso. Film je le dober izgovor, da mu ni treba tega priznat.

Kaj pa tole "za otroke"

Trenutno pišejo scenarij za film Bioshock. Vzeli bodo zgodbo iz prve igre Bioshock.
Režiser filma bo Francis Lawrence znan po filmih Hunger games. Ta vikend pa izide njegov najnovejši film The Long Walk posnet po knjigi Steven Kinga. Poleg filma Bioshock ima v izdelavi še en film Hunger Games, Constantine 2 in I am Legend 2.
Kaj pa tole "za otroke"
Ne zgleda slabo.
Zgodovina sprememb…

Glede na govorice v izdelavi nov Jurski park film v katerem bo imela glavno vlogo tudi tokrat Scarlett Johanson. Kaj več trenutno ni znanega.
Možen izid filma 9 junij 2028.
Zgodovina sprememb…

Affleck in Damon spet skupaj v filmu.
Upon discovering millions in cash in a derelict stash house, trust among a team of Miami cops begins to fray. As outside forces learn about the size of the seizure, everything is called into question -- including who they can rely on. Starring Matt Damon and Ben Affleck & Directed by Joe Carnahan, The Rip is only on Netflix, January 16.
Upon discovering millions in cash in a derelict stash house, trust among a team of Miami cops begins to fray. As outside forces learn about the size of the seizure, everything is called into question -- including who they can rely on. Starring Matt Damon and Ben Affleck & Directed by Joe Carnahan, The Rip is only on Netflix, January 16.

Je že kdo pogledal Happy Gilmore 2 ?
Ni napačen. Res pa, da mi je bila enka všeč.
Sem pogledal in je vredu komedija.
So šli na varjanto Kobra Kai kjer so nazaj pripeljali vse s prvega filma pa tudi spomnili so se vseh kateri so že umrli.
Shoter mi je bil najboljši lik v filmu :)

D3m ::
Glede na govorice v izdelavi nov Jurski park film v katerem bo imela glavno vlogo tudi tokrat Scarlett Johanson. Kaj več trenutno ni znanega.
Možen izid filma 9 junij 2028.
Šit.
|HP EliteBook|R7 8840U|

delavec44 ::
Sem pogledal Weapons. Ne vem kaj naj si mislim, čuden film. Mogoče je celo visoka ocena upravičena.

Super Mario Galaxy naj bi bil naslov novega filma, vsaj tako kaže. Jutri morda že prvi dražilnik.

Paramount Skydance Corporation naj bi se pripravljali za nakup Warner Bros discoverya.
Warner Bros obstaja od leta 1923 in pod WB spadajo : Warner Bros Studios, DC Entertainment, HBO, HBO MAX, CNN, Discovery Chanel in Carton Network.
Ponudbo naj bi podprla družina Ellison, vključno z lastnikom Skydance Media Davidom Ellisonom in njegovim očetom, soustanoviteljem korporacije Oracle Larryjem Ellisonom, ki je trenutno najbogatejša oseba na svetu (393 milijard dolarjev).