» »

Nenaden pričetek rušenja določenih programov, W7

Nenaden pričetek rušenja določenih programov, W7

rng1 ::

Živjo.

Sistem je deloval dobro, na neki točki so se programi začeli rušiti. Ne vsi, in ne najdem dobrega vzorca - večina programov ki se zruši ima neko vezo z grafiko. Uporabljam Win 7 SP1, več podatkov spodaj.

Adobe Bridge - se prižge, neha odzivat, stopped working
Blender - v istem trenutku ko se pojavi okvir glavnega okna se tudi zapre, meni nič tebi nič.
RawTherapee - Unhandled exception (log v temp se ne pojavi) in nato stopped working; v enem primeru se je zaciklalo in mi je metalo Unhandled vsake 3 sekunde.
openshot - stopped working

Reinstalacija programov ni pomagala, tudi čiščenje preko Revo ne. Z YT sem v terminal prepisal nekaj podobnega "sfc /scannow" kar ni zabeležilo kakršnih koli napak.
Zanimivo je da mi sledeči delajo brez težave:
Adobe DNG converter
LibreOffice
Firefox
Total Commander - brskalnik
CREO 4 - 3d CAD
Hugin - za izdelavo panoram
MS Image Viewer
VLC

Kolikor sem žokal sistem se mi zdi da je šlo nekaj narobe z grafično, ker kolikor poznam programe za grafiko ki še vedno delajo delajo vsaj v osnovi na CPE in ne uporabijo GPU do neke točke (kar mi da idejo da lahko poizkusim programe zagnati prisilno izključno s CPE). Ne vem sicer če VLC in MSImgView tudi nista na gpu. Reinstal/update driverja grafične ni spremenil ničesar. Memtest RAM ni pokazal napak... in ko sem že pri tem, ekran imam priklopljen naravnost na kartico - morda bi se fizične napake najprej pojavile na ekranu?

Sistem:
Win 7 Pro SP1 64b 16GB RAM, dualboot z identičnim Win 7. Za oba sem uporabil isti registracijski ključ. Izgleda da je delovalo, morda ker sem dotični sistem (F:) izoliral od interneta s SimpleWall požarnim zidom.
Poganjam z M.2 NVME, ki ga WIN7 ne podpira, zato je ISO bil predelan z nekim dodatkom da sem zadevo lahko tja namestil ta predelan disk je najboljši približek recovery boot disk. Ampak, ko se je bootal v instalacijski proces do menija za samo popravit win nisem prišel. Sistem, ki je bil instaliran na particijo C deluje normalno. Samodejno iskanje/popravljanje napak mi živi dan ni pomagalo za nobeno stvar in sem ga preskočil. Deloma ker ga nočem spuščat na net iskat popravke samo da mi vrne da jih ni najdu, ampak je ugotovu da obstaja še en sistem s tem ključem in se bo zato ugasnu... al nek'.

Je kaka ideja kaj bi bilo krivo in kako bi se to popravilo? Mogoče provat s kakim posebnim zagonskim/nezagonskim diskom? Formatiranje je zadnja varianta ker imam nekaj stvari na sistemu ki so u P*** za jih namestit. (In zdaj delajo.)

No, hvala za pozornost. Če je kdo že vidu kaj takega.. help plz? XD

GrX ::

Restore pointa nimaš?

hojnikb ::

mal več spesov o sistemu nebi škodl.
#brezpodpisa

Daliborg ::

Tako kot je hojnikb napisal + daj nek progam gor da vidimo kako se grejejo komponente (grafična, CPU, ...) in poročaj temerature pri mirovanju in kakšne so pri naporu.
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

hojnikb ::

v končni fazi je lahko tudi nestabilen procesor ali umirajoč disk.
#brezpodpisa

Baja ::

defektni rami?

rng1 ::

Formatiral sem sistem.
Hvala vseeno.

Ko sem pisal (nekje med ali po tem) odgovor z dodatnimi podatki se je ta stran odzvala z "go away" blokado za vse naprave na mojem routerju. Nekaj podobnega sem že videl drugje, zato sem posumil na kak malware. Ker nisem vedel kako dolgo bo trajal ban + razlog + rešitev za sistem... sem poslal vse skupaj v k* in se bom zdej tri dni zajebavu z instalacijo enga programa. Ma no, sej včasih je dobro počistit. *facepalm*

Case closed.

ST-777 ::

rng1 je izjavil:

... se bom zdej tri dni zajebavu z instalacijo enga programa.
Kateri program je to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse crasha v windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
111659 (1287) hojnikb
»

2 GPUjev od 6 sistem ne prepozna - nelogično

Oddelek: Strojna oprema
192587 (1853) Jst
»

blue screen crash - grafična

Oddelek: Pomoč in nasveti
493491 (2694) tiggx
»

PC zmrzuje samo v winsih

Oddelek: Pomoč in nasveti
372259 (1933) donfilipo
»

tv tuner-gigabyte GT P8000

Oddelek: Kaj kupiti
205594 (4413) karneki

Več podobnih tem