Forum » Elektrotehnika in elektronika » Elektroliza zlata
Elektroliza zlata
A. Smith ::
Pozdravljeni.
Na razpolago imam večjo količino pozlačenih bakrenih kosov. Ker bo zadeva romala na odpad, sem prišel na idejo, da bi zlato ločil od bakra in ga prodal, seveda pod tržno ceno, poznam nekaj zlatarjev. O sami ekonomski smiselnosti zaenkrat ne želim razpravljati, je pa "surovine" kar nekaj.
Izkaže pa se, da je elektroliza zlata kot garažni projekt precej zahteven. Snovi, ki se uporabljajo, so npr. zaradi škodljivosti regulirane.
Zanima me elektrolitska metoda (jih je več), pri kateri so snovi najmanj škodljive (in jih je najlaže dobiti), ter je metoda kot taka tudi sama najbolj preprosta.
Hvala za pomoč!
Na razpolago imam večjo količino pozlačenih bakrenih kosov. Ker bo zadeva romala na odpad, sem prišel na idejo, da bi zlato ločil od bakra in ga prodal, seveda pod tržno ceno, poznam nekaj zlatarjev. O sami ekonomski smiselnosti zaenkrat ne želim razpravljati, je pa "surovine" kar nekaj.
Izkaže pa se, da je elektroliza zlata kot garažni projekt precej zahteven. Snovi, ki se uporabljajo, so npr. zaradi škodljivosti regulirane.
Zanima me elektrolitska metoda (jih je več), pri kateri so snovi najmanj škodljive (in jih je najlaže dobiti), ter je metoda kot taka tudi sama najbolj preprosta.
Hvala za pomoč!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strategija učenja in sprotnega dela na fakultetiOddelek: Šola | 3639 (2805) | Trupl0 |
» | Poleg Silk Roada zaprli še 414 strani, Benthall ujet zaradi površnostiOddelek: Novice / Kriptovalute | 7102 (4063) | stb |
» | Naši vsevedni novinarji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5244 (3678) | mikrosoftic |
» | Filozofija: Aristotel in PlatonOddelek: Šola | 6721 (5844) | ShowDown |
» | Material, trši od diamantaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7127 (5028) | gumby |