Forum » Šola » Nabavna kalkulacija
Nabavna kalkulacija
Bikica195 ::
Lep pozdrav!
Delam za šolo nabavno kalkulacijo (˝kupila sem - nisem jih˝ marelice, beli, želirni in vanilin sladkor ter kozarčke v kompletu s pokrovčkom). In toliko kot sem plačala (je seveda z ddv -jem) in če želim dobiti nabavno vrednost moram odračunati DDV. Po kateri stopji naj ga odračunam (9,5 ali 22%)?
Za naprej pa me zanima tudi, s koliko naj delim to nabavno vrednost da dobim nabavno ceno? Gre se za, da kao delam oz prodajam marelično marmelado (iz 2kg marelic) - torej naj delim znesek nabavne vrednosti s številom kozarčkom (toliko kot jih je potrebno za 2 litra marmelade) ali s čim :D ?
Hvala za pomoč!
Delam za šolo nabavno kalkulacijo (˝kupila sem - nisem jih˝ marelice, beli, želirni in vanilin sladkor ter kozarčke v kompletu s pokrovčkom). In toliko kot sem plačala (je seveda z ddv -jem) in če želim dobiti nabavno vrednost moram odračunati DDV. Po kateri stopji naj ga odračunam (9,5 ali 22%)?
Za naprej pa me zanima tudi, s koliko naj delim to nabavno vrednost da dobim nabavno ceno? Gre se za, da kao delam oz prodajam marelično marmelado (iz 2kg marelic) - torej naj delim znesek nabavne vrednosti s številom kozarčkom (toliko kot jih je potrebno za 2 litra marmelade) ali s čim :D ?
Hvala za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnika na podjetjeOddelek: Pomoč in nasveti | 9320 (1883) | anketar |
» | Ekvivalenti "Se zgodi"Oddelek: Kaj kupiti | 810 (587) | fosil |
» | Ekonomika ima kdo pojma?Oddelek: Loža | 1065 (922) | Zeberdee |
» | [java] AmortizacijaOddelek: Programiranje | 1877 (1321) | mindstyle |
» | Laično vprašanje glede DDV...Oddelek: Loža | 3405 (3126) | SkIDiver |