» »

RFID tags + reader za spremljanje stanja delovnega kovcka

RFID tags + reader za spremljanje stanja delovnega kovcka

dope1337 ::

Situacija je sledeca ... Imam sorazmerno velik delovni kovcev, ki vsebuje 150+ kosov orodja, nekatera vredna po vec 100€. Na dnevni bazi, se le-to orodje posoja sodelavcem/zaposlenim, ki ga kolikor toliko pridno vracajo nazaj. Ker sem pa semi-pozabljiva oseba, se isce resitev, ki bi odcitavala trenutno stanje kovcka.

Malo sem razmisljal, kako bi to resil in preko RFID tagov se mi zdi se najbolj optimalna resitev. Tag bi nekako pritrdil/priplombiral na posamezno orodje, ga registriral v bazo orodja - preko readerja, kateri bi spremljal stanje kovcka.

Ali ze obstaja kaksna (pseudo) out of the box resitev za kaj taksnega? Sam sem zadnje case mocno omejen s casom za "hobi" projekte ter sem pripravljen placati razumljivo vsoto denarja. Roko na srce, nisem se veliko poizvedoval o cenah ter dostopnosti resitev te sorte, zato bi bila vsakrsnja usmeritev ter nasvet vsekakor dobrodosla.

Hvala ze vnaprej
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Highlag ::

Označevanje materiala v kovčku ne bo rešilo nevračanje materiala v kovček. Bolje bi bilo zabeležiti komu si nekaj posodil. Za to pa ni potreben RFID.
Never trust a computer you can't throw out a window

Baja ::

po moje bo tudi glih enako hitro, če vržeš beležko pa kuli v kufer. pa še podpis lahko zahtevaš ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letalski nasveti

Oddelek: Loža
304784 (4108) St235
»

potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )

10525524 (22457) xsum1
»

Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasveti

2515168 (8226) barbarpapa1
»

Rast prenosnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
557624 (6188) Matevžk
»

letališki tatovi....

143156 (2507) M-man

Več podobnih tem