» »

Komarji in mreza za na okno!

Komarji in mreza za na okno!

MrGTO ::

Pozdravljeni!

Sedaj ko je prisla sezona komarjev in podobnega mrcesa mi seveda gre na zivce, da ne morem zvecer imeti prizgano luc in odprto okno istocasno.
Razmisljam o mrezi ki se jo pritrdi na okno in tako je problem resen. Vendar sem zaenkrat zasledil le mrezo ki se jo prilepi okoli okna in nato ne mores niti zapret poloken + jo das trikrat gor in dol in lepilo ni vec uporabno.
Zanima pa me, ce obstaja taka mreza z nastavkom da jo lahko dam poljubnokrat dol in gor(neke vrste nosilec ki bi ga pritrdil na okno in na njega tole mrezo). Oziroma da bi se celo pospravila v ta nastavek...kot neke vrste rolete za na okna...
A je mogoce ze kdo kje zasledil neki podobnega?

Prosim za ideje

Lp, Blaž

djordjevic ::

Po mojem najbolje, da jo izdelaš sam iz lesa, potem pa na okvir namestiš ježke in ga po potrebi daješ gor in jemlješ dol.

bond007 ::

Vse mreže za komarje, ki sem jih jst videl so take, da so na "ježka". To pomeni da okoli okna nalimaš tanek trakec in potem se na ta trakec poljubno mnogokrat da mreža gor ali vzame dol.

Se pravi trakce (cca 1cm široki so) nalimaš enkrat na okvir okna, nato pa mrežo po principu ježka devaš gor pa dol...

El Nino ::

Tako mam jest porihtano. Nisem mel niti enga komarja še v sobi. Zadeva je bele barve, dokaj lična in kar transparentna. Kupil sem pa v Merkurju za 12€ (110x130cm, Tesa). Trakci so fajn, precej tanki in zelo dobro držijo.

KandazaR ::

Se prodajajo mreže z trakovi ki jih namestiš na okno. Ti trakovi imajo ježke in nanje nato namestiš mrežo.

djordjevic ::

Mnja, samo dajat mrežico gor in dol, pri tem pa pazit, da bo lepo napeta, je silno tečno opravilo.

El Nino ::

Eh, za jo 1x gor dat v enem letu in 1x snet pa že potrpiš ;)...

DimmniBurek ::

Namontirej tako da ne bo treba dol stavit. Razen recimo pozimi.
There Is No Stronger Drug Than Reality

marsovcek ::

Tesa izdeluje tudi mreže, namenjene oknom s polkni. Za razliko od "navadne" mreže ima ta močnejši rob (mogoče celo elastičen?), ki pomaga ohranjati napetost mreže med snemanjem. Na okvir se pa pritrdi preko ježkov.

MrGTO ::

aha..no super
hvala za ideje in nasvete. Bom sou kr pogledat v Merkur kaj majo..
Sicer se mi pa res najbolj splaca doma izdelat lesen okvir pa ga najlazje dam dol pa gor.

Lp, Blaž

BigWhale ::

Jaz sem dal lani mrezo gor in je se danes gor... ;> Ne vem v cem je problem... :P

MrGTO ::

problem je v tem da ne mores zapirat in odpirat poloken.
Po dnevi mam zaprta, cez noc pa odprem in vzgem luc, vendar se nato hitro nabere mrces... =)

neres ::

Obstaja tudi mreža, ki se odpira/zapira kot roleta. Samo zdej na pamet ne vem kje to prodajajo.

Zimavc ::

Jaz sem kupil mrežu v Merkurju na Viču in se je pritrdi tako, da nalepiš priložene ježke okoli okna in na tisto pripopaš mrežo.

_sem_ ::

Obstaja tudi mreža, ki se odpira/zapira kot roleta. Samo zdej na pamet ne vem kje to prodajajo.


To majo vsaki oknarji ka kej dajo nase. Ponavadi je ob strani plastičen žleb s kosmatim robom. Ampak se mora prilegat k oknu, vprašanje če je primerno za starejša okna.

HunterMan ::

Če pravilno namestiš mrežo, polkni ne smejo motit. Trak za mrežo nalepiš tako da opreš okno in na del kamor se okno nasloni trak nalepiš. Večina ljudi gre trak limat na zunanji strani, kar pa seveda ni prav.

profii ::

mreža mora biti na zunanji strani, okna se pa tako ali tako odpirajo na noter. se motim?

tsh2 ::

ravno nekaj takega sem imel v mislih že od lani. :) ne vem sicer kako bom našel to v trgovini, bo treba vprašati prodajalca :/. mogoče imajo tudi v leclercu?

zdaj sem tole našel:
http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/i...
cena je 4,6 evrov, poštnina 2 evra.

Jackal ::

Tisti mreži, ki se zvije kot roleta, se reče komarnik.

Pri novejših oknih se samo zamenja vodilo rolete , ki mora biti dvojno (komarnik je nameščen pod roleto). Vodilo za komarnik ima znotraj ščetko, da tudi ob straneh ne pride v sobo kak mrčes.

Zadeva je super, sploh ker lahko imaš prižgano luč in ne pride nič v sobo tudi tudi pri odprtem oknu. Se pa soba zaradi mreže nekoliko slabše zrači, ampak še vedno je pa veliko bolje to, kot pa imeti zaprto okno.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

dolenska ::

ok sedaj imam pa dovolj teh pizdarij s temi golaznimi....celo noč sem jih iskal pa tolkel, jebenti sm bil čist krvav, prebelt moram sobo pa še zaspan sem. dovolj imam tega. čez okno komarji ne pridejo, ker imam mrežo. Čez vrata pa očitno pridejo iz hodnika, kjer jih je očitno dovolj. drugje po hiši nočejo imeti te mreže, zato ker je črne barve...imajo tiste elektro odganjalce. sedaj pa mene zanima kater elektro odganjalec je najboljši.
prosim za čimprejšne odgovore, zato ker so trgovine odprte do 12h.
sem hotel že ponoč pisat na forum, pa sem imel preveč dela..

A.J. ::

Pri nas imamo RAID-ov odganjalec komarjev, tista posodica s tekočino, ki se jo vtakne v vtičnico, pa ni nikoli nobenega komarja. Isto imata stara starša, pri punci tudi, pa še za na morje uporabljamo enakega. Enkrat sem ga, ko je bil še topel (je tekočina še izhlapevala), postavil na mizo in po par minutah je bilo na mizi polno mušic, komarjev in še česa, ki jih je to pobilo. Tako, da očitno dobro deluje.

dolenska ::

sm kupu neko zadevco k je za 10dni. bom vidu če kj pomaga....

El Nino ::

No, pri nas je druga situacija. Imamo doma podobno zadevo, kot je A.J. omenil, vendar je mislim da od VAPE (italijanska reč). Pomaga pa prav nič, kljub tistemu vklopljenemu je polna dnevna soba predvsem tigrastih komarjev, odkar so tile hudiči pr nas, ta običnih sploh ne vidim več. Še najbolj je pri meni pomagala tista mreža za na okno, kjer pa te možnosti ni (balkonska vrata) pa kurimo neke dišeče pačke, ki dišijo po sivki in kar učinkovito delujejo, komarji so še, vendar jih niti približno ni toliko kot jih je bilo s tisto električno robo. Mislim pa da smo to dobili v neki trgovini v Italiji (Gradisca d'Isonzo). Pa še lepo diši :D

šernk ::

jah je delovalo, lani smo imeli enega dovolj za celo hišo, smo ga le za pol ure dali v vtičnico. ravno učeraj smo kupili okrepitev, teh komarjev je letos enostavno preveč. problem so še tigrasti komarji ki napadajo podnevi in so neslišni. pa še ne vem če raid sploh kaj deluje nanje. enega še nisem videl mrtvega
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dolenska ::

ma ne vem saj pravm bom vidu. je pa to kar nadležna stvar, saj imam mrežo, pa pridejo skozi vrata k se odpirajo. sem pa pred pol ure kljub temu da je una zadevca priklopljena nekaj ur dobil v svoji sobi komarja, kateri je židane volje letal okol.

iNooby ::

reči mamo naj ti zadrgo nareji ;)
Haters gonna hate...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred komarji

Oddelek: Loža
162192 (1213) DeeJay
»

Prokleti komarji! Kako se jih znebiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8820670 (10677) MostWanted
»

Kako se rešiti pajkov v sobi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5922409 (17021) s6c-gEL
»

Kaj proti mrčesu?

Oddelek: Loža
276627 (6089) Gregex
»

Mrčes dela gužvo v sobi!!!

Oddelek: Loža
363477 (2323) dolenska

Več podobnih tem