» »

S TRONIC VS MULTITRONIC

S TRONIC VS MULTITRONIC

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Cveto ::

Jest sem itak BEDAK, ker sem pred 7 leti kupil NOVEGA Superba, sodelavec pa je za tretjino manj vzel starega A6. Na začetku je bil on bolj vesel, ko je bilo treba odšteti 7 jurjev za menjalnik, jurja za šobe itd.. (seznam je daljši), pa ne več toliko (jaz sem v sedmih letih menjal samo vodno črpalko, pa še to ni bilo obvezno, ker bi se dalo menjati samo tesnilo).

Moje mnenje: če imaš 12 jurjev, si kupi Passata ali kaj podobnega, saj znajo to vsi šraufat, pa še deli niso tako dragi, dobiš pa tudi novejši avto z manj kot 300-400 tioč km, kot jih imajo til Audiji.

Če pa imaš 20 jurjev, si kupi za 12 A6-ko, ostali pa imej "na lagerju" za popravila.

Govorim vam iz lastnih izkušenj, saj sem še kot mulc letel takoj BMW serije 3 (prvi prav moj avto) o katerem sem sanjaril že nekaj let, veselice pa je bilo hitro konec ko so začele crkovati stvari.

matjazluka ::

Bemti, a imate res vsi takšne slabe izkušnje z avti? Jaz v 25 letih kar vozim pri sigurnih 50 avtomobilih v družini še nikoli nisem kaj groznega popravljal. Ok, res diske al pa sklopko al pa olje... Pa imamo ves čas same stare kante. Trenutno passat 2006 2.0tdi z 330tkm, cross touran 2008 1.4tsi z 200tkm in golf 1.4fsi 2005 z 260tkm. Pa vsi avti brezhibno laufajo. Še nobenega v vseh letih nisem šraufal. Lani z passom 30tkm, pa 5.5m kamp prikolo celo sezono okol vlačil. Pred 1 mesecem zamenjal jermene pa vodno pumpo pa servis za točno 240€ preventivno, pa bo avto spet laufal. Una dva samo olje pa gas...

Pa za keš p...ke sem mal prestar, mogoče če bo sin letos izpit naredil.
Pa na mojem koncu nobeden k ma denar ne vozi KIA, to vozi tisti k dnarja nima zato k dobi avto na 7 let brez pologa, pa zavarovanje na obroke, pa mama da zimske gume kupi...

Ma šalim se... Kot sem dejal, vsak kar mu paše, bi pa če bi se hotel p... bi pa še 10k leasing vzel pa A7 3.0 S line belega kupil, ki je zraven mojega stal pa samo 150€ na mesec plačeval... Ne hvala, pač vsak svoje...

MH0 ::

Sam nimam slabih izkušenj. Poznam pa preveč primerov, ko se ni izšlo in še huje, pri znancu vidim te uvožene "nemške makine z malo kilometri" na njivi čakati, ker mu fantje nimajo s čim popravil plačati. Bolj kakor za "kakor komu paše", gre za koliko pameti ima kdo oz. lepše povedano ali je pripravljen riskirati. komplet druga zgodba bi bila, če ti daš 12k za stari avto in si na dosegu roke pustiš 12k. Potem bi se celo s tabo strinjal, da je to pametneje, kot 24k za novega.

hojnikb ::

Pa na mojem koncu nobeden k ma denar ne vozi KIA, to vozi tisti k dnarja nima zato k dobi avto na 7 let brez pologa, pa zavarovanje na obroke, pa mama da zimske gume kupi...

vsak ki ma res denar, nebo vzel avta na keš. Keš lahko obračaš, avta pač ne.
#brezpodpisa

sandmat ::

hojnikb je izjavil:

vsak ki ma res denar, nebo vzel avta na keš. Keš lahko obračaš, avta pač ne.

huh, zakaj pa ne? vsak avto do sedaj sem vzel na keš. A naj se kreditiram za kos pleha, če imam denar?

Sj kreditiraš se na vsakem koraku, zakaj se nebi še na kosu pleha, ki ti še zram zgublja vrednost.

Lažje je vzet lease/kredit/etc in keš, ki ga sicer misliš zapravit _takoj_ dat na račun, pod vzmetnico in ga met kot obratno sredstvo ali za servise ali pa za kakšne druge investicije, ki ti dejansko lahko prinašajo denar, ne izgubljajo.

Če pa keš takoj vržeš v pleh, pa tega nemorš počet.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

sandmat ::

če vržeš keš v pleh in ti je zgorajnapisano pomembno, si preveč keša vrgel v pleh ;)

tudi kave ne vzameš na leasing :D Če komaj napraskaš 12k, potem vzami avto za 1k. Avto naj bo vreden max 5% premoženja in ne bo problemov z obračanjem denarja.

to je absolutno res, razen če si kakšen zbiratel future classicov :)
#brezpodpisa

K0l1br1 ::

matjazluka je izjavil:

passat 2006 2.0tdi z 330tkm, c
Takega sem jaz kakšno leto in pol po malem popravljal, dokler se nisem naveličal in ga prodal dalje.

Torej je bolje dati denar pod pojšter ali na banko kjer ni več nič obresti, leasing pa v par letih skupaj s stroški odobritve pa zavarovanja pa še kakšne provizije dealerja preplačati za 30% ?

Pa tista o 5% - torej ima vsak ki kupi avto za 15k na računu 300.000€? Nekak ne verjamem. Je pa res, da je Slovenski šport nakup avtomobila na kredit. Delam na šalterju pa vsaki dan vidim, ko nosijo položnice. Hitri kredit za polog, leasing za avto pa zavarovanje ( ker mora kasko imet ) na 12 obrokov. Potem pa jokajo k 7 let za kavo nimajo pa samo zelje jedo :-(

Brez skrbi, jaz sem še una stara šola - zapravi kolikor imaš v denarnici. Pa tudi če bo treba kakšno turbino ali pa vztrajnik zamenjati ne bomo lačni :-D

Drugače pa nam passek ( ta je drugi, prvega istega je malo rja papala ) tako lepo in vdano služi, da ga ne bom prodal. Bo tak za kaki krompir domov pripeljati ali pa ko bo audi crknil za v službo peljati ;)

kje pise da mors visek denarja nalozit v banko z najnizjimi moznimi obresti ?

Brez skrbi, jaz sem še una stara šola - zapravi kolikor imaš v denarnici.

dejansko je to skor najslabsi nacin upravljanja z financami. Zapravis oz. kreditiras toliko, kot si dejansko zmozen in ti kjub temu se vedno ostane visek denarja za kaksen windfall.

again, stara kova se bo mogla sprijaznat, da financiranje ni samo za tiste, ki zelijo nekaj preko svojih zmoznosti. Vcasih je lahko to dobro orodje za balanciranje tudi osebnih financ. Ie, nebos zmetal vsega denarja v pleh, potem pa pol leta stradal. Odlicno, nikomor nisi nic dolz (samo zavarovalnici vsako leto za zav. in drzavi za cestni sklad, but whos counting) kaj sedaj ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Kak si dolžan zavarovalnici, če ji pa vnaprej za celo leto plačaš? Zavarovalnica je dolžna tebi ;) Isto cestninski sklad...

Spet vsakemu svoje... Čeprav še osebno nisem slišal za človek, ki bi kup denarja mel pa kredit jemal. Ajde, za kakšno večjo nepremičnino ali kakšne finančne špekulacije mogoče.

tony1 ::

Komentar za tistega, ki v 25ih letih ni vrgel omembe vrednega denarja v star avto: časovni interval je tako dolg, da se zdi element sreče nemogoč. Zaključek je, da podvpovprečno vzdržuješ avte. Nič slabega, večina avtov na cesti je podobnih. Saj se (skoraj) vsi še vedno peljejo.

Koliko stanejo avti razreda A6, pa lahko plastično pokažem na primeru dveh bemflov: za prvega sem v petih letih pri mehaniku pustil 7 jurjev, za drugega pa v devetih 14. Dalo bi se iti skozi tudi s pol manj (in bi bil avto bolj zjeban, in ja, manj uživaški), zgornje meje pa pravzaprav ni...

Sej razumem... Kolega je pred leti kupil X5 35d mislim da ene 2009 z 300tkm. Ko ga je pripeljal domov ga je peljal na servis k S... , kjer so strokovno ugotovili, da je nujno poleg olja pa filtrov ( kar je on pričakoval ) zamenjati verigo z nekimi vodili pa ostalim, opraviti servis avtomatskega menjalnika z oljem in nekim posebnim filtrom ter pazi - zamenjati ojnične ležaje ker ima ta motor menda težave s tem. Aja, pa olje pa filtre...
Predračun nekih skromnih 4000€...

Pa je prijatelj rekel - vi ste budale - pa je vzel X5 pa ga peljal drugemu kolegu v garažo pa zamenjal olje, ki ga je naročil na mimovrste original bmw za 120€ pa pazi, avto ima nekih 400tkm pa še nič ni crknilo. Ne veriga, ne menjalnik, ne ležaji...

Drugemu tu čisto blizu mene pa je na isto X5 neki ful stari letnik zarezal menjalnik ( menda vsi ti tastari crknejo ). Ista zgodba - S.... nekih 4k za tovarniško obnovljenega, naš prijatelj v Izlakah pa 500€ za ene 15 let starega. Zamenjal brez vandlerja, samo novo olje not pa se še danes vozi. Za 1/4 cene...

Tu jaz vidim edino varianto, da takšne katastrofalne številke omenjate. Mi še službenih ne vozimo več na originalne servise pa ne vgrajujemo originalnih delov. Pa jih imamo enih 1000 komadov ( pošta )...

LeQuack ::

matjazluka je izjavil:

Sej razumem... Kolega je pred leti kupil X5 35d mislim da ene 2009 z 300tkm. Ko ga je pripeljal domov ga je peljal na servis k S... , kjer so strokovno ugotovili, da je nujno poleg olja pa filtrov ( kar je on pričakoval ) zamenjati verigo z nekimi vodili pa ostalim, opraviti servis avtomatskega menjalnika z oljem in nekim posebnim filtrom ter pazi - zamenjati ojnične ležaje ker ima ta motor menda težave s tem. Aja, pa olje pa filtre...
Predračun nekih skromnih 4000€...

Pa je prijatelj rekel - vi ste budale - pa je vzel X5 pa ga peljal drugemu kolegu v garažo pa zamenjal olje, ki ga je naročil na mimovrste original bmw za 120€ pa pazi, avto ima nekih 400tkm pa še nič ni crknilo. Ne veriga, ne menjalnik, ne ležaji...

Drugemu tu čisto blizu mene pa je na isto X5 neki ful stari letnik zarezal menjalnik ( menda vsi ti tastari crknejo ). Ista zgodba - S.... nekih 4k za tovarniško obnovljenega, naš prijatelj v Izlakah pa 500€ za ene 15 let starega. Zamenjal brez vandlerja, samo novo olje not pa se še danes vozi. Za 1/4 cene...

Tu jaz vidim edino varianto, da takšne katastrofalne številke omenjate. Mi še službenih ne vozimo več na originalne servise pa ne vgrajujemo originalnih delov. Pa jih imamo enih 1000 komadov ( pošta )...

Pošta itak ni racionalna pri porabi.
Quack !

matjazluka je izjavil:

Kak si dolžan zavarovalnici, če ji pa vnaprej za celo leto plačaš? Zavarovalnica je dolžna tebi ;) Isto cestninski sklad...

Spet vsakemu svoje... Čeprav še osebno nisem slišal za človek, ki bi kup denarja mel pa kredit jemal. Ajde, za kakšno večjo nepremičnino ali kakšne finančne špekulacije mogoče.

ne, ti si dolzan placat zavarovalnici IN drzavi, ce zelis uporabljat avto. po novem mores placat drzavi tudi, ce ti samo gnije na dvoriscu. tako da je tudi to nekaksen "kredit" samo drugac se rece.Drugace povedano; mesecnemu ali letnemu obroku se v nobenem primeru ne izognes.
Mi še službenih ne vozimo več na originalne servise pa ne vgrajujemo originalnih delov. Pa jih imamo enih 1000 komadov ( pošta )...

ki so pa seveda v katastrofalnih stanjih ze na zunaj, ce me uci ne varajo..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Pa je prijatelj rekel - vi ste budale - pa je vzel X5 pa ga peljal drugemu kolegu v garažo pa zamenjal olje, ki ga je naročil na mimovrste original bmw za 120EUR pa pazi, avto ima nekih 400tkm pa še nič ni crknilo. Ne veriga, ne menjalnik, ne ležaji...

seveda, ampak ce ti avto sluzi, potem taksnih reci nebos pocel. strgana ketna je lahko pri takem avtu prakticno totalka glede na vrednost celote. In tudi prijetno glih ni, da ti recimo do nujnga mitinga odpove avto.
Ce ti je pa stvar bol statusne narave kot uporabne, se pa seveda lahko gres minimalno vzdrzevanje (ie olje in filtri z lidla dokler ne useka)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

Saj ima na dvorišči še eno drvarnico, če ma tale crkne :))

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15525141 (20644) matobeli
»

Škoda Octavia Combi (strani: 1 2 3 4 5 )

20362555 (35120) urkoman
»

Katerega Passata letnik 2007 priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911862 (9934) D3m
»

Avto 2.0 vs 3.0 (strani: 1 2 )

7014611 (12377) Stipex

Več podobnih tem