» »

Definicija spola

Definicija spola

Temo vidijo: vsi
««
21 / 27
»»

louser ::

Nikjer nisem tega impliciral.

jype ::

GregiB je izjavil:

Nah, not really, centralist left all my life... you?
I can't help but notice you have failed to answer his question.

GregiB ::

jype je izjavil:

GregiB je izjavil:

Nah, not really, centralist left all my life... you?
I can't help but notice you have failed to answer his question.
Jure, I'm not surprised... not the least...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

GregiB je izjavil:

Jure, I'm not surprised... not the least...
Potem pa odgovori, čemu si preskočil uvod.

Lahko pa tudi razložiš, čigave pravice se zmanjšajo, če si lahko izmisliš oznako svoje spolne identitete.

jype je izjavil:

Lahko pa tudi razložiš, čigave pravice se zmanjšajo, če si lahko izmisliš oznako svoje spolne identitete.

Verjamem, da temo spremljaš pozorno in v celoti. Torej si tudi uvidel, da (vsaj jaz) nimam nobenega problema z "fluidnimi" več, nič, poli-spolniki. Popolnoma podpiram, da so deležni vseh pravic, ki so nam vsem dane. Problem vidim tam, kjer se to fluidnost izkorišča ali pač (morebiti ali nemara nenamerno) uporablja v sferah, ki za to očitno niso pripravljene.

Da se od okolice terja, da jih naslavljajo z zaimki, ki to niso, da se biološkim moškim dovoljuje izbirati, v kateri skret bodo šli in od "binarnih" spolnikov terja, da to nujno sprejmejo, da se marljive, talentirane športnice zatira s tem, da se dovoli v tekmovanje biološke fante s enoletno testosteronsko dieto ipd. Tem ljudem se pravice omejujejo, vsaj po mojem mnenju, a sem prepričan, da v tvojem svetu to ne drži vode, is it not so?

GregiB je izjavil:

Problem vidim tam, kjer se to fluidnost izkorišča
Ja, no, saj to bi rad videl.

GregiB je izjavil:

Da se od okolice terja, da jih naslavljajo z zaimki, ki to niso
Link na tako zatevo? Ker do zdaj sem videl zgolj trditve skrajnih desničarjev, da kdorkoli to zahteva od njih. Na primer trditve Petersona, da od njega to zahteva predlagan kanadski kazenski zakonik, čeprav to seveda ni res, ker sem zakon prebral in tam not ni ničesar o nikakršnih zaimkih - gre torej za ceneno propagandno laž.

GregiB je izjavil:

da se biološkim moškim dovoljuje izbirati, v kateri skret bodo šli
Čigavo pravico in do česa to krši?

GregiB je izjavil:

od "binarnih" spolnikov terja, da to nujno sprejmejo
Kaj sprejmejo?

GregiB je izjavil:

da se marljive, talentirane športnice zatira s tem, da se dovoli v tekmovanje biološke fante s enoletno testosteronsko dieto
Kako se jih pa zatira?

GregiB je izjavil:

Tem ljudem se pravice omejujejo, vsaj po mojem mnenju, a sem prepričan, da v tvojem svetu to ne drži vode, is it not so?
Ne, ni: Da je šport segregiran po spolih je že dolgo časa preživeto, zato ga je treba segregirati po krvni sliki in dopinškem proračunu in drugih rečeh, ki so dejansko pomembne za rezultate (ker kvalitetno pripravljena kitajska deklica komot prehiti najhitrejšega moškega plavalca na svetu, odkar vemo, katere snovi ji je treba spravit v žile pred tekmo).

sm4rt4ss ::

GregiB je izjavil:

jype je izjavil:

Verjamem, da temo spremljaš pozorno in v celoti. Torej si tudi uvidel, da (vsaj jaz) nimam nobenega problema z "fluidnimi" več, nič, poli-spolniki. Popolnoma podpiram, da so deležni vseh pravic, ki so nam vsem dane. Problem vidim tam, kjer se to fluidnost izkorišča ali pač (morebiti ali nemara nenamerno) uporablja v sferah, ki za to očitno niso pripravljene.

Da se od okolice terja, da jih naslavljajo z zaimki, ki to niso, da se biološkim moškim dovoljuje izbirati, v kateri skret bodo šli in od "binarnih" spolnikov terja, da to nujno sprejmejo, da se marljive, talentirane športnice zatira s tem, da se dovoli v tekmovanje biološke fante s enoletno testosteronsko dieto ipd. Tem ljudem se pravice omejujejo, vsaj po mojem mnenju, a sem prepričan, da v tvojem svetu to ne drži vode, is it not so?

S takimi mirnimi in razumnimi odgovori ter argumenti proti radikalcem ne moreš doseči nič, saj so že skoz temo večkrat dokazali, da tega nočejo. Hočejo dobro kontro, da lahko potem lajajo na drugo stran. Zato smo centristi za njih pič*ice in zaradi tega, ker se strinjam s tem kar si napisal, bi bil takoj označen za alt-right nacija. Fora je pa v tem, da se veliko stvari, za katere so borijo eni in drugi ujema. Do skupnega jezika pa ne pridejo, ker se sovražijo na podlagi spola, na podlagi tega, da je samo en spol zmožen nečesa, proti čem se borijo. "Vojna" med spoloma tako ne bo nikoli končana, ker se preveč posameznikov znajde v nasprotnikovem kampu. :)

ZaphodBB ::

S takimi mirnimi in razumnimi odgovori ter argumenti proti radikalcem ne moreš doseči nič, saj so že skoz temo večkrat dokazali, da tega nočejo. Hočejo dobro kontro, da lahko potem lajajo na drugo stran. Zato smo centristi za njih pič*ice in zaradi tega, ker se strinjam s tem kar si napisal, bi bil takoj označen za alt-right nacija. Fora je pa v tem, da se veliko stvari, za katere so borijo eni in drugi ujema. Do skupnega jezika pa ne pridejo, ker se sovražijo na podlagi spola, na podlagi tega, da je samo en spol zmožen nečesa, proti čem se borijo. "Vojna" med spoloma tako ne bo nikoli končana, ker se preveč posameznikov znajde v nasprotnikovem kampu. :)

Kar je točno razlog zakaj so jo sovjeti razvili, uporabni idioti pa jo trajbajo dalje.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

sm4rt4ss je izjavil:

Zato smo centristi za njih pič*ice
Pičkice ste zato, ker se naivno udinjate pri fašistih in verjamete, da tokrat pa res ne boste vi najebali.

ZaphodBB je izjavil:

Kar je točno razlog zakaj so jo sovjeti razvili, uporabni idioti pa jo trajbajo dalje.
Mlad si še, pa ne veš, kdo izmed naju je uporaben idiot, kdo pa pozna dejstva.

sm4rt4ss je izjavil:

"Vojna" med spoloma tako ne bo nikoli končana
Vojne med spoloma ni. Je le vojna med tistimi, ki verjamejo, da je treba na podlagi spola človeka obravnavati drugače, ter tistimi, ki razumejo, da zaradi tega še nismo kolonizirali celotnega osončja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

GregiB je izjavil:

Da se od okolice terja, da jih naslavljajo z zaimki, ki to niso
Link na tako zatevo?

Tole naprimer, a je resursov ogromno...

jype je izjavil:

GregiB je izjavil:

da se biološkim moškim dovoljuje izbirati, v kateri skret bodo šli
Čigavo pravico in do česa to krši?
Biološki ženski, ki osebek v sosednem skretu, ki drži v rokah korenjaka dojema kot moškega

jype je izjavil:

Da je šport segregiran po spolih je že dolgo časa preživeto, zato ga je treba segregirati po krvni sliki in dopinškem proračunu in drugih rečeh, ki so dejansko pomembne za rezultate (ker kvalitetno pripravljena kitajska deklica komot prehiti najhitrejšega moškega plavalca na svetu, odkar vemo, katere snovi ji je treba spravit v žile pred tekmo).

Da je v športu problem dopinga in drugih nebioloških primpomočkov je dejstvo. Ampak... it's a strawman, and you know it...

Vojne med spoloma ni. Je le vojna med tistimi, ki verjamejo, da je treba na podlagi spola človeka obravnavati drugače, ter tistimi, ki razumejo, da zaradi tega še nismo kolonizirali celotnega osončja.

No tukaj pa se strinjava. Čeprav, če bi bil nitpicker, bi mel field day s tem citatom, ampak ne bom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

GregiB je izjavil:

Tole naprimer, a je resursov ogromno...
Aha, ti bi torej zasebnim univerzam prepovedal, da same postavljajo pravila obnašanja?

GregiB je izjavil:

Biološki ženski, ki osebek v sosednem skretu, ki drži v rokah korenjaka dojema kot moškega
Aha, torej tudi jaz lahko smatram, da me oseba v sosednjem sekretu moti in mi torej krši pravice zaradi tega, ker v rokah drži iPhone?

GregiB je izjavil:

Da je v športu problem dopinga in drugih nebioloških primpomočkov je dejstvo. Ampak... it's a strawman, and you know it...
Ne, ni. Razlika med moškim in žensko v športu je izključno v dopingu.

sm4rt4ss je izjavil:

No tukaj pa se strinjava. Čeprav, če bi bil nitpicker, bi mel field day s tem citatom, ampak ne bom.
Vseeno mi je, ker imam prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sedaj razumem kaj se je zgodilo z jypetom...

In zato, ker haluciniraš, drugi ljudje ne smejo biti svobodni. Razumem.

FormerUser ::

GregiB je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Ločene toalete obstajajo samo zaradi enega razloga, moškega nasilja nad ženskami
No, kolikor sem sam zasledil, so ločene WCje uvedli v 19 stoletju zaradi tega, da se ohrani ženski "virtue", zakonodajo pa so, kakopak, sprejeli moški (PatriarchyAtItsBest Press). Glede na to, da tako rada cherry-pickaš članke po netu, pa malo v tem kontekstu pogooglaj "Teonna Monae Brown"

Če tudi konzervativci zagovarjajo ločena stranišča, to še ne pomeni, da gre za slabo rešitev ali da je v nasprotju z interesi žensk, tudi pokvarjena ura dvakrat na dan točen čas kaže. Ločeni prostori so potrebni zaradi varnosti, saj je bilo zalezovanje in nadlegovanje žensk vedno priljubljen moški hobi. Pa tudi bolj praktično je, navsezadnje na različen način izločamo, moškim bolj odgovarjajo pisoarji, jaz pa tudi nimam kakšne posebne želje na javnem wc-ju tacati po moški scalnici. To, da bomo zaradi parih motenih osebkov šli spreminjati dobro delujoč sistem je seveda čista norost, sploh ker obstajajo mnoge elegantnejše rešitve. Ženski wc-ji naj ostanejo ženski, na moške se pa napiše unisex, tako bodo imeli Timiji (trans identified men), občutek kot da so na ženskem stranišču. Dogaja se pa seveda ravno obratno, moška stranišča ostajajo nedotaknjena, ženska pa se spreminja v unisex, kar pa seveda ni posebej presenetljivo, navsezadnje gre za privilegije moških, ti so pa bili vedno pomembnejši od pravic žensk.

Jarno ::

To, da bomo zaradi parih motenih osebkov šli spreminjati dobro delujoč sistem je seveda čista norost, sploh ker obstajajo mnoge elegantnejše rešitve.

To pa se strinjam s Hipatijo. Tudi v športu npr., ko je nekdo od kolesarjenja butthurt, to projicira v svetobolje in potem deraila teme. /s
Glede stranišč pa tako, da bi bilo korektno na vrata narisati spolovilo in ne simbol spolne identifikacije. :)
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

ZaphodBB je izjavil:

Kar pomeni, da bi morala država dajati MRA-jem toliko kot daje feministkam.

V moško centrični družbi ni nobene potrebe za obstoj, kaj šele državno financiranje MRA, sploh ker se slednji ne borijo za pravice moških ampak kvečjmu proti pravicam žensk. že sedaj je vse narejeno tako, da služi interesom in potrebam moških, pa naj bodo to zdravila, avtomobili ali pa obleke za vesoljske pohode.

Moški bi radi, da tega nikoli ne prebere nobena ženska:

https://twitter.com/mit_csail/status/11...

Unilseptij ::

FormerUser je izjavil:

GregiB je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Ločene toalete obstajajo samo zaradi enega razloga, moškega nasilja nad ženskami
No, kolikor sem sam zasledil, so ločene WCje uvedli v 19 stoletju zaradi tega, da se ohrani ženski "virtue", zakonodajo pa so, kakopak, sprejeli moški (PatriarchyAtItsBest Press). Glede na to, da tako rada cherry-pickaš članke po netu, pa malo v tem kontekstu pogooglaj "Teonna Monae Brown"

Če tudi konzervativci zagovarjajo ločena stranišča, to še ne pomeni, da gre za slabo rešitev ali da je v nasprotju z interesi žensk, tudi pokvarjena ura dvakrat na dan točen čas kaže. Ločeni prostori so potrebni zaradi varnosti, saj je bilo zalezovanje in nadlegovanje žensk vedno priljubljen moški hobi. Pa tudi bolj praktično je, navsezadnje na različen način izločamo, moškim bolj odgovarjajo pisoarji, jaz pa tudi nimam kakšne posebne želje na javnem wc-ju tacati po moški scalnici. To, da bomo zaradi parih motenih osebkov šli spreminjati dobro delujoč sistem je seveda čista norost, sploh ker obstajajo mnoge elegantnejše rešitve. Ženski wc-ji naj ostanejo ženski, na moške se pa napiše unisex, tako bodo imeli Timiji (trans identified men), občutek kot da so na ženskem stranišču. Dogaja se pa seveda ravno obratno, moška stranišča ostajajo nedotaknjena, ženska pa se spreminja v unisex, kar pa seveda ni posebej presenetljivo, navsezadnje gre za privilegije moških, ti so pa bili vedno pomembnejši od pravic žensk.

Tole so buče... kar jaz vidim praktično povsod, kjer je malo več ljudi, je, da so na ženskem WC-ju zmerom vrste in da ženske množično lezejo na moške WC-je, ker pač ne morejo zdržati. In ne vem zakaj bi ravno WC-ji bili tako pomembni iz varnostnih razlogov, saj to ni edini kraj, kjer bi prihajalo do stikov med moškimi in ženskami. Če bi povsod iz dveh ločenih WC-jev naredili enega unisex v skupni velikosti obeh, bi pridobile predvsem ženske, ker bi imele več "kancelarij". Ampak varnost je prva, ali kako?

Torej je rešitev v tem, da se dela večja ženska stranišča. A bi ego preveč trpel, če bi ženske imele kdaj česa več kot moški? Ali se tega samo še nihče ni spomnil, ker pač moški odločajo vsem, njihova stranišča niso pa nikoli zasedena. Unisex toalete pa ne samo, da so manj varne, tudi praktične niso, sem že povedala zakaj.

Sploh so pa tu še drugi prostori, ki jih je smiselno segregirati po spolu, slačilnice, varne hiše... in tudi pri teh je problem isti.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Mogoče bi pa kar različne države uvedli. Ene za moške, druge za ženske. Pa seveda ne pozabit na prisilne izselitve.

Varne hiše???

Kje imaš varne hiše za moške???
sudo poweroff

CoolBits ::

Ne za moške in ženske posebej državo ampak za feministke in ostale normalne. Poznam nekaj žensk, ki bi jim bil ok in brez težav skupni wc recimo...

poweroff je izjavil:

Mogoče bi pa kar različne države uvedli. Ene za moške, druge za ženske. Pa seveda ne pozabit na prisilne izselitve.

Še bolje pa celine, ali celo planete, moške, ženske in mešane, potem se pa lahko vsak sam odloči kje bo živel.

poweroff je izjavil:

Varne hiše???

Kje imaš varne hiše za moške???

Menda v Mariboru, če jo slučajno rabiš.

Sedaj obstajajo samo women-only vasi, kot je tale v Umoji, v Keniji.

https://www.theguardian.com/global-deve...

jype je izjavil:

Razlika med moškim in žensko v športu je izključno v dopingu.v.

High as a kite, eh?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

FormerUser je izjavil:

Torej je rešitev v tem, da se dela večja ženska stranišča. A bi ego preveč trpel, če bi ženske imele kdaj česa več kot moški?
Če je kateri od WCjev večji, je to praviloma ženski... Nobody gives a fcuk, torej?
Pa Unisex stranišča... Skoraj po celi Italiji, pa v Grčiji, na Portugalskem jih je več, kot polovico... No problem... torej?

GregiB je izjavil:

High as a kite, eh?
Ne, slab doping.

GregiB je izjavil:

Pa Unisex stranišča... Skoraj po celi Italiji, pa v Grčiji, na Portugalskem jih je več, kot polovico... No problem... torej?
Tale tvoj "no problem" se bere, kot da so v teh državah že prenehali z nasiljem nad ženskami, kar ne drži. Jaz sicer dvomim, da ločena stranišča kaj pomagajo, ampak problem vsekakor ostaja.

sm4rt4ss je izjavil:

Hipatija, jype, louser, ZaphodBB in ostali radikalci. Imate kaj konkretnih predlogov kako bi v trenutnem socio-političnem sistemu uveljavili vaše ideje/filozofijo in kakšne uspehe bi jim napovedali?

Zaenkrat mi je konkretno odgovoril samo ZaphodBB. Ostali?

FormerUser je izjavil:

Še bolje pa celine, ali celo planete, moške, ženske in mešane, potem se pa lahko vsak sam odloči kje bo živel.

Sicer se mi take ideje zdijo malo fašistične, ampak OK. Predlagam, da osvojiš nov planet in se preseliš tja... ;) Ampak ta inženirski projekt boš izpeljala brez moških, kajne? :))

FormerUser je izjavil:

Menda?

Kolikor se spominjam, je bil pred leti konkreten problem, ko se je družina umaknila v varno hišo, sprejeli so mamo in hčerko, sina pa so gladko postavili ven, ker je bil pač - moški.

Skratka, varne hiše očitno niso namenjene žrtvam nasilja, pač pa gre za ideološki projekt, ki na prikrit način širi nestrpnost.

Pa da se razumemo - varne hiše podpiram, ampak naj bodo namenjene vsem žrtvam nasilja.
sudo poweroff

Varne hiše so kr tricky situation, če gledaš na to iz psihološkega vidika. Po eni strani bi osebno rad, da se v njih sprejema vse žrtve nasilja, brez izjeme. Tudi delavci v varni hiši bi morali biti obeh spolov. Po drugi strani pa verjetno zlorabljene ženske v varni hiši nočejo biti niti blizu moškega in obratno seveda. Če že izhajamo iz tega, da ženske in moški drugače čustvujemo in se s problemi soočamo na drugačen način, potem lahko predvidevamo, da je samo ženska spodobna kvalitetno potolažiti žensko in moški moškega. Dejstvo pa je, da žrtve redko sploh gredo v varne hiše in gredo seveda raje k sorodnikom. Tam pa so prisotni vsi spoli, ampak to ni pomembno, ker se žrtev počuti varno, ker je varna pred nadlegovalcem.

Tako kot sem rekel. Tricky.

Matthai, če je tale primer resničen potem je tole še samo en dokaz, da smo moški za ženske vsi potencialni posiljevalci in nadlegovalci. Delavce v varni hiši pa bi potrebno poslati na dodatno izobraževanje.

Podobno je z Unisex stranišči.

Na angleškem kampusu sem naletel na unisex stranišča. Ob ogledalih so bili napisi: "Make sure everyone feels safe." Tak da je zadeva kar absurdna, po eni strani hočejo naredit inkluziven prostor, po drugi strani pa verjamejo, da se bo v tej inkluzivnosti takoj začelo nasilje.

Ampak kot vemo, PC agenda ob takih paradoksih tišči glavo v pesek.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Kar pomeni, da bi morala država dajati MRA-jem toliko kot daje feministkam.

V moško centrični družbi ni nobene potrebe za obstoj, kaj šele državno financiranje MRA, sploh ker se slednji ne borijo za pravice moških ampak kvečjmu proti pravicam žensk. že sedaj je vse narejeno tako, da služi interesom in potrebam moških, pa naj bodo to zdravila, avtomobili ali pa obleke za vesoljske pohode.

Ja pa je. Vsi pravilniki o enakopravni obravnavi, remember?

poweroff je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Sicer se mi take ideje zdijo malo fašistične, ampak OK. Predlagam, da osvojiš nov planet in se preseliš tja... ;) Ampak ta inženirski projekt boš izpeljala brez moških, kajne? :))

FormerUser je izjavil:

Menda?

Kolikor se spominjam, je bil pred leti konkreten problem, ko se je družina umaknila v varno hišo, sprejeli so mamo in hčerko, sina pa so gladko postavili ven, ker je bil pač - moški.

Skratka, varne hiše očitno niso namenjene žrtvam nasilja, pač pa gre za ideološki projekt, ki na prikrit način širi nestrpnost.

Pa da se razumemo - varne hiše podpiram, ampak naj bodo namenjene vsem žrtvam nasilja.

To ve vsak, ki pozna zgodbo Erin Pizzey. Ko je želela ustanoviti varno hišo za moške so ji commie-feministke iz rok iztrgale varne hiše za ženske in ji stregle po življenju.

Biografija Erin Pizzey je super gradivo za vse, ki živijo v iluziji, da je bil feminizem kadarkoli kaj drugega kot upor proti zdravi pameti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

No, saj:

Having moved to Santa Fe to write, Pizzey promptly became involved in running a refuge in New Mexico, as well as dealing with sexual abusers and paedophiles.[6] Pizzey said of this work, "I discovered that there were just as many women paedophiles as there were men. Women go undetected, as usual. Working against paedophiles is a very dangerous business."
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

No, saj:

Having moved to Santa Fe to write, Pizzey promptly became involved in running a refuge in New Mexico, as well as dealing with sexual abusers and paedophiles.[6] Pizzey said of this work, "I discovered that there were just as many women paedophiles as there were men. Women go undetected, as usual. Working against paedophiles is a very dangerous business."

Ne samo, da so nekaznovane. Povzdiguje se jih, njihove žrtve se pa zasmehuje.

Kaj nam to dela ta prokleta patriarhija...

ZaphodBB je izjavil:

To ve vsak, ki pozna zgodbo Erin Pizzey. Ko je želela ustanoviti varno hišo za moške so ji commie-feministke iz rok iztrgale varne hiše za ženske in ji stregle po življenju.

Biografija Erin Pizzey je super gradivo za vse, ki živijo v iluziji, da je bil feminizem kadarkoli kaj drugega kot upor proti zdravi pameti.

Another day, another MRA lie.

poweroff je izjavil:

Glede na to, da tvoja stran trdi, da so moški iz Marsa, predlagam, da se vi preselite na rdeči planet, mi trdimo, da smo iz Zemlje, tako da bomo kar tu ostale.

poweroff je izjavil:

Kakšno nestrpnost pa širijo? Varne hiše so namenjene vsem žrtvam, so pa segregirane po spolu, za kar obstaja zelo dober in utemeljen razlog, sploh ob dejstvu, da so tudi tovrstne humanitarne organizacije preplavljene z moškimi predatorji, ki iščejo poti do ranljivih žensk. Kolikor vem imamo v Sloveniji tudi varne hiše za moške, jih je pa seveda manj, ker so žrtve domačega nasilja predvsem ženske. Zakaj konkreten fant ni bil nameščen v eno od njih, pa ne vem ker primera ne poznam.

Master_Yoda ::

Ne pravim da je tako v vecini primerov, ampak ce je je to mogoce tudi link do tega da je vecina brezdomcev moskih ? Moski zbezi pred nasiljem in ni dobrodosel v varni hisi (ga ne napotijo/peljejo v hiso za moske, oz. ga je sram priznati da kdo nasilje nad njim izvaja se posebaj ce je to zenska, oz. je nasilje psihicno), je pa raje brezdomec kot da gre nazaj v isto situacijo.
Dovie'andi se tovya sagain.

Kakšno nestrpnost pa širijo? Varne hiše so namenjene vsem žrtvam, so pa segregirane po spolu, za kar obstaja zelo dober in utemeljen razlog, sploh ob dejstvu, da so tudi tovrstne humanitarne organizacije preplavljene z moškimi predatorji, ki iščejo poti do ranljivih žensk. Kolikor vem imamo v Sloveniji tudi varne hiše za moške, jih je pa seveda manj, ker so žrtve domačega nasilja predvsem ženske. Zakaj konkreten fant ni bil nameščen v eno od njih, pa ne vem ker primera ne poznam.

Muh MRA lies!!!

https://www.womenspost.ca/owner-of-shel...

Master_Yoda je izjavil:

Ne pravim da je tako v vecini primerov, ampak ce je je to mogoce tudi link do tega da je vecina brezdomcev moskih ? Moski zbezi pred nasiljem in ni dobrodosel v varni hisi (ga ne napotijo/peljejo v hiso za moske, oz. ga je sram priznati da kdo nasilje nad njim izvaja se posebaj ce je to zenska, oz. je nasilje psihicno), je pa raje brezdomec kot da gre nazaj v isto situacijo.

Prav mi je, kaj se je pa rodil s penisom.

Vidite kaj patriarhija dela z bogimi ljudmi?

Zgodovina sprememb…

sm4rt4ss je izjavil:

sm4rt4ss je izjavil:

Hipatija, jype, louser, ZaphodBB in ostali radikalci. Imate kaj konkretnih predlogov kako bi v trenutnem socio-političnem sistemu uveljavili vaše ideje/filozofijo in kakšne uspehe bi jim napovedali?

Zaenkrat mi je konkretno odgovoril samo ZaphodBB. Ostali?

Zakaj točno naj bi pa odgovarjali saj je popolnoma jasno, da je v naši družbi edini način za uveljavitev neke ideje politično delovanje, lobiranje in pritiski javnosti na institucije.

V Angliji je feministkam, z dobro organizacijo javnih debat, osveščanjem ljudi, posamičnimi odmevnimi akcijami zaenkrat uspelo ustaviti proces sprejema zakonodaje, ko bi si lahko na podlagi samoidentifikacije vsak sam poljubno izbiral spol, čeprav propagandi stroj podmazan s korporativnimi milijoni melje dalje. Če bo podoben predlog prišel na dnevni red v DZ, pričakujem, da bosta Metka in Primc organizirala referendum in sem tudi prepričana, da je v Sloveniji še dovolj zdrave pameti, da bi se ga ljudje v dovolj velikem številu udeležili, da bi zakon padel. Čeprav moram priznati, da me preseneča, da na forumu na katerem naj bi se zbirali tehnični/racionalni ljudje trans agenda uživa tako veliko podporo, predvidevam, da je za nekatere virtue signaling pomembnejši od dejstev.

Zgodovina sprememb…

BFVV ::

FormerUser je izjavil:

na forumu na katerem naj bi se zbirali tehnični/racionalni

A ti se smatraš za tihnično/racionalno?

ZaphodBB je izjavil:

Muh MRA lies!!!

Exactly. In jih bom še enkrat več demantirala, da bo mir za kakšen dan ali dva.

This thing about male victims

April 29, 2013 by Karen Ingala Smith

A couple of weeks ago, The Independent ran an article on male victims of domestic violence. There were some factual inaccuracies in the report along with the use of the statistic that one in three victims of domestic abuse in Britain is male. I challenged these on twitter. I received the response below from a professional referenced in the article

But I’m not going to move on. I’d prefer to talk about this statistic because it is unhelpful at best, it is derailing and dangerous at worst.

The claim of gender parity in domestic violence, or at least of much less difference than is conventionally believed, is nothing new, in fact it’s been popping up – and out of the mouths of Men’s Rights Activists – since at least the 1970ies. No matter how often or how robustly ‘gender symmetry’ claims are rebuffed and refuted, its advocates continue to regurgitate their position.

‘A third of all victims of abuse are male’

The data referenced, that approximately a third of victims of domestic abuse in the UK are male comes from data from the British Crime Survey. It contrasts significantly from data from police crime reports which estimate that between 80-90% of violence against the person reported is by women assaulted by men.

The main problems with the statistic that a third of reports are by men are:

-It is about domestic abuse and/or conflict, not domestic violence
-The data does not differentiate between cases where there is one incident of physical conflict/abuse/violence or those where violence is repeated. If we look at the data for where there have been four or more incidents, then approximately 80% of victims are women
-The data does not differentiate between incidents where violence and abuse are used as systematic means of control and coercion and where they are not
-The data does not include sexual assault and sexual violence
-The data does not take account of the different levels of severity of abuse/violence, ‘gender symmetry’ is clustered at lower levels of violence
-The data does not take account of the impact of violence, whether the level of injury arising from the violence or the level of fear. Women are six times more likely to need medical attention for injuries resulting from violence and are much more likely to be afraid
-The data does not differentiate between acts of primary aggression and self-defence, approximately three quarters of violence committed by women is done in self-defence or is retaliatory.

In fact, if these issues are taken into account, research consistently finds that violence is overwhelmingly perpetrated by men against women and levels are consistent with data of reports from the police. This is supported by data from the Crown Prosecution Service that shows that across the five years between 2007/8 and 2011/12, 93.4% of those convicted for crimes relating to domestic violence were men.

Looking at sexual offences

43,869 sexual offences were recorded by police in England and Wales in 2011/12.

In the same year:

96.7% of cautions issues for sexual offences were to males
98.2% of prosecutions for sexual offences were against males
99% of convictions for those found guilty of sexual offences were male
54% of UK rapes are committed by a woman’s current or former partner.

But that doesn’t mean that there is gender parity if sexual offences are excluded from consideration.

‘It’s harder for men to report, there’s much more of a taboo for men’

Exactly the opposite:

-men are more – not less – likely to call the police
-men are more likely – not less – to support a prosecution
-men are less likely – not more – withdraw their support of charges.1

Another way to get round the issue of unrepresentative reporting is to look at who gets killed, dead people don’t get the choice of whether or not to inform the police. UK Homicide records between 2001/2 and 2011/12 (11 years) show that on average 5.7% (296 total) of male homicide victims and 44.2%(1066) of female homicide victims are killed by a partner or ex-partner. Expressed as an average of those killed by a partner or former partner over 11 years, 22% were men, 78% were women.

Note, the domestic homicide figures do not tell us the sex of the perpetrator, nor is the sex of the perpetrator revealed for all other types of homicide. Men are overwhelmingly killed by other men – regardless of the relationship between victim and perpetrator. Women are overwhelmingly killed by men – regardless of the relationship between victim and perpetrator

‘Maybe the police see what they expect to see, gender stereotypes mean that men are more likely to be perceived as the aggressor’

Except that they’re not. Research by Marianne Hester (2009), found that women were arrested to a disproportionate degree given the fewer incidents where they were perpetrators. During a six year study period men were arrested one in every ten incidents, women were arrested one in every three incidents.

When women do use violence, they are at risk of greater levels or retaliatory violence.

Women are penalised, not excused, not invisible, if they transgress gender stereotypes.

‘Women make false allegations’

Except when they don’t and in the vast majority of cases they don’t.

The Crown Prosecution Service recently released data from a 17 month period in which there were 5,651 prosecutions for rape and 111,891 for domestic violence in England and Wales. Over the same timescale, there were only 35 prosecutions for making false allegations of rape, six for false allegations of domestic violence and three that involved false allegations of both rape and domestic violence.

‘Women exaggerate’

Women overestimate their own use of violence but underestimate their victimisation. Women normalise, discount, minimise, excuse their partners’ domestic and sexual violence against them. Women find ways to make it their fault.

In contrast, men overestimate their victimisation and underestimate their own violence.2 Men are more likely to exaggerate a women’s provocation or violence to make excuses for initiating violence and, where retaliation has occurred, in an attempt to make it appear understandable and reasonable. Paul Keene, used the defence of provocation for his killing of Gaby Miron Buchacra. His defence claimed that he was belittled by her intellectual superiority and that he lost control after rowing with her by text over a twelve hour period. That a jury accepted his defence is a further example of how men’s violence is minimised and excused. Not only by men and the women they assault, but by the legal system. The right to claim abuse as a mitigating factor in domestic violence homicide cases was vitally important for women like Kiranjit Aluwahlia, Emma Humphreys and Sara Thornton, all of whom had suffered years of violence and abuse at the hands of the men they killed. That such a defence could be used in Paul Keene’s case only illustrates how differently women and men who use violence are treated.

A feminist perspective, based on an understanding of socially constructed gender roles and differences within the framework of patriarchal society does not mean that all men are violent to women, or that men are genetically pre-disposed to violence. It means the opposite. It means that women and men are socialised and that – within the limits of choice permitted by the social environment – we can choose to be different.

Whether coming from an anti-feminist Men’s Right Activist perspective, or from a
genuine desire to support those men who are victims of domestic or sexual violence, those who use statistics that overstate similarities between male and female violence are either doing so wilfully, to pursue their own agenda, or because they genuinely haven’t taken the time to – or have failed to – understand the statistics.

I have no desire to deny any man’s reality. Denying women’s much greater suffering as victims of domestic and/or sexual violence is a political act. The differences between men and women’s use of violence and experiences of victimisation do not need to be denied or minimised for all victims to be deserving of safety and support. It is quite possible to believe that no woman, child, or man deserves to be a victim of sexual or domestic violence (or indeed of any other type of violence) whist maintaining a feminist agenda to end women’s oppression.

Footnotes

1 Kimmel 2002

2Dobash et al. 1998

Any man experiencing domestic violence can contact the men’s advice line

Zgodovina sprememb…

Zakaj citiraš serijskega posiljevalca Kimmla, Hipatija?

Zato ker njegovo osebno obnašanje nima nobene veze z izsledki njegovih študij.

BFVV je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Za tehnično ne, za racionalno pa vsekakor, sem pa bolj govorila o drugih, jaz itak ne podpiram trans agende.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

FormerUser je izjavil:

Zato ker njegovo osebno obnašanje nima nobene veze z izsledki njegovih študij.

BFVV je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Za tehnično ne, za racionalno pa vsekakor, sem pa bolj govorila o drugih, jaz itak ne podpiram trans agende.

Ti si dalec od racionalne ker si custvena... Racionalni so ljudje ki jih custva ne ganejo ampak resujejo probleme matematicno... Racionalna oseba je za feministke rasisticna, ker racionalna oseba pogleda tudi na zaposlovanje racionalno in ko vidi iz preteklih izkusrnj da vec nekega spola bolje opravlja neko delo jim da prednost tudi ce par dobrih nasprotnega izgubi v izbiri ker to olajsa delo in cas porabljen...

To je racionalno... Zaradi racionalnosti smo po feministkino seksisti zdaj se pa odloci si racionalna ali ne
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zdaj bo ZaphodBB napisal: Aja? Ni pomembno, če je kriv, glavno, da je naš? Pathetic.

Hipatija pa nekaj v smislu: To je isto kot da bi rekel, da je Kevin Spacey še vedno dobra oseba in igralec, kar trdi večina MRA.

And on and on we go.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

jaz itak ne podpiram trans agende.

Ne gre za podpiranje trans agende, ampak za to, da se ljudem dovoli biti to, kar so. Seveda nekateri potem to izkoriščajo in na vse skupaj mečejo slabo luč, ampak isto je s feminizmom. Ker tisti, ki podporo zlorabljajo, samo škodijo onim, ki so povsem normalni samo malo drugačni, jih pa ljudje kot običajno mečejo v en koš, ker niso sposobni ljudi obravnavati indidvidulano.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Master_Yoda ::

Hipatija pa nekaj v smislu: To je isto kot da bi rekel, da je Kevin Spacey še vedno dobra oseba in igralec, kar trdi večina MRA.

Dober igralec je lahko se vedno. Oseba pa ne.
Dovie'andi se tovya sagain.

sm4rt4ss je izjavil:

Zdaj bo ZaphodBB napisal: Aja? Ni pomembno, če je kriv, glavno, da je naš? Pathetic.

And on and on we go.

ZaphodBB bo napisal a ni zanimivo, da ljudi z nasprotnega pola, pa diskvalificira že znanstvo z neko, ki ni politični korekten.

Poleg tega bom pozval bralce foruma, da se seznanijo s konceptom Maoizma in Kulturne Revolucije na Kitajskem, da bodo razumeli s kom imajo opravka.

nevone je izjavil:

jaz itak ne podpiram trans agende.

Ne gre za podpiranje trans agende, ampak za to, da se ljudem dovoli biti to, kar so. Seveda nekateri potem to izkoriščajo in na vse skupaj mečejo slabo luč, ampak isto je s feminizmom. Ker tisti, ki podporo zlorabljajo, samo škodijo onim, ki so povsem normalni samo malo drugačni, jih pa ljudje kot običajno mečejo v en koš, ker niso sposobni ljudi obravnavati indidvidulano.

o+ nevone

O ne, se gre kar lepo za podpiranje trans agende!

http://thefederalist.com/2018/02/20/ric...

Zgodovina sprememb…

BFVV ::

FormerUser je izjavil:

za racionalno pa vsekakor

Kaj ugotoviš potem iz tega:

Da imajo ženske bistveno slabše prihodke od moških.

Mato989 je izjavil:

Ti si dalec od racionalne ker si custvena... Racionalni so ljudje ki jih custva ne ganejo ampak resujejo probleme matematicno...

Ne, to so psihopati. Normalni ljudje imajo in uporabljajo pa tako čustva kot razum. Kar sem mislila z racionalnostjo v tem kontekstu je to, da takšen človek skuša svoja stališča argumentirati s čim bolj kredibilni argumenti.

Zgodovina sprememb…

Da imajo ženske bistveno slabše prihodke od moških.

Narcisizem over 9000!
««
21 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
64088666 (79655) vostok_1
»

Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26647186 (42736) vostok_1

Več podobnih tem