» »

Definicija spola

Definicija spola

Temo vidijo: vsi
««
10 / 27
»»

Mato989 ::

louser je izjavil:

Pa mene financiraš zraun. Bravo Mato, samo tako naprej.

Eh nene k sreči, plačujem cca 12EUR dohodnine na mesec... to bo pa že... čeprav zdaj tuhtam da bi šel delat na črno pa 2.000 na roko, tolko je namreč moj bruto 2 z malico in prevozom!

Pa še na socialko
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: bfranklin ()

jype ::

Mato989 je izjavil:

Saj jo... olovično že dobivam preko poznih namesto da plačujem dohodnino, pa delo na črno, pa brez računov itd... skratka ja, brez skrbi, čimmanj kar gre da maksimiziram benefite zase!
O, fino, da si dokumentiral. Bom kar poslal svoji kontrolorki, pa naj se ona ukvarja naprej.

Matek ::

Mato989 je izjavil:

Ja, to me NAČELOMA ne moti, moti pa me dejstvo, da ob tem dovljujemo nekritično razplojevanje, čeprav jih potem financiramo, to pa še subvencioniramo! Najbolj racionalna zadeva bi bila KONTROLIRANA rojstva, s tem zmanjšamo možnost razploda ljudi ki jih potem težko vzdržujejo in jim ne morejo nudit osnovnih dobrin ki so primerne za naš nivo družbe, kot je plesen v stanovanju, brez interneta, fehtanje na karitasu in socialni, taki ljudje pač ne bi smeli postat starši, ampak tega ne preprečujemo, jih pa MORAMO financirat brezpogojno, in to je napaka in potrata denarja.
Svobodno odločanje o rojstvu otrok je v Sloveniji zagotovljeno s 55. členom ustave, tako da so tvoje ideje o tovrstni kontroli v nasprotju z najosnovnejšimi vrednotami države.

Ni pa res, da jih moramo brezpogojno financirati - selitev ti je ponudil že jype, potem pa imaš tu še ustanovitev stranke oz. podporo katere od obstoječih, ki se zavzema za tvoja stališča. Za svoje specifične želje in spremembo ustave boš potreboval dvotretjinsko večino.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matek je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, to me NAČELOMA ne moti, moti pa me dejstvo, da ob tem dovljujemo nekritično razplojevanje, čeprav jih potem financiramo, to pa še subvencioniramo! Najbolj racionalna zadeva bi bila KONTROLIRANA rojstva, s tem zmanjšamo možnost razploda ljudi ki jih potem težko vzdržujejo in jim ne morejo nudit osnovnih dobrin ki so primerne za naš nivo družbe, kot je plesen v stanovanju, brez interneta, fehtanje na karitasu in socialni, taki ljudje pač ne bi smeli postat starši, ampak tega ne preprečujemo, jih pa MORAMO financirat brezpogojno, in to je napaka in potrata denarja.
Svobodno odločanje o rojstvu otrok je v Sloveniji zagotovljeno s 55. členom ustave, tako da so tvoje ideje o tovrstni kontroli v nasprotju z najosnovnejšimi vrednotami države.

Ni pa res, da jih moramo brezpogojno financirati - selitev ti je ponudil že jype, potem pa imaš tu še ustanovitev stranke oz. podporo katere od obstoječih, ki se zavzema za tvoja stališča. Za svoje specifične želje in spremembo ustave boš potreboval dvotretjinsko večino.

Ponujanje selitve v drugo državo je enako kot ponujanje izklopa VSEH operaterjev in hkrati televizije zato da ne plačuje POP TVju... če je to zate izbira, potem lahko vedno tudi fentaš sebe če ti kaj ne paše... vrhunska pot v enoumje in represijo.

Dejansko pa bi moralo biti tako, da bi morali vsake 20 let ko se generacija dovolj zamenja na referendumo potrdit to družbeno pogodbo o kateri sanja Jype z jasno prikazanimi razlikami koliko več denarja bomo imeli če je ne =) Če danes daš na referendum folku možnost ali ukinemo plačevanje prispevkov in izplačujemo BRUTO 2 plače na TRRje in naj folk sam rihta bo skoraj zagotovo zakon podprt... samo ne smejo volit tisti nad 50... ker samo oni še imajo in bodo imeli korist od ZPIZa...

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Ja ampak osnovni pogoj vsega kjar ti misliš je KONTROLIRANJE ROJSTEV... dokler ne bo kontrola nad rojstvi tako dolgo ne bo to delovalo kar praviš...

V razvitem svetu je ta kontrola prišla s kontracepcijo in zavednostjo žensk, da niso sužnje moških nagonov, ker mnogo spočetij je bilo preko posilstva (praktično). Moja babica si je po 3-otrokih nadela žakelj, ko je šla v posteljo, da ni bila tako lahko dostopna. Dedek je sinu razlagal, kako je to hudo, če imaš takšno ženo. Seveda toliko nasilen ni bil, da bi ji na silo zvlekel tisti žakelj dol in jo posilil. S tem, ko je upadlo število rosjtev na družino, so ti lažje in kvalitetneje preživeli. To je jasno, da hiper reprodukcija lahko preseže zmožnost produkcije.

Poglej, zakaj bi DOVOLILI kot družba da nekdo spočene otroka če nima dovolj denarja ali je na socialni... to je danes možno, nekritično naredit... in mi kot družba to financirano,

Ja, se strinjam, rahlo smo v tem modu, da je še vedno treba ogromno ljudi da bodo preživeli starejše ljudi, čeprav je danes ogromno produkcije namenjene praktično luksuzu in ne preživetju. Ampak kot je že Jure omenil, ljudje imajo otroke tudi iz razloga, da bi bolje živeli, če se to stimulira. Kaj bo, ko bodo otroci tu in kaj vse to s seboj prinese, pa ne razmišljajo, ampak tega v resnici ne more nihče predvideti in terjati popolno odgovornost zgolj od vsakega posameznika zase pač ni humano, niti ne pritiče današnji družbi, ki je pravzaprav na robu, če ne ža kar znotraj hiperprodukcije.

HKRATI pa ti govoriš in še kdo da dela ni za vse itd... To je potrebno prekinit, če imamo dovolj ljudi in vedno manj delovnih ljudi rabimo, potem nehajmo sofinancirati produkcijo ljudi na Svet ane? Saj to je logično.

No ja, dela je še vedno kar precej. Problem so takšni, ki znajo samo lajati Adapt or die, in ne vidijo širše slike, niti se ne želijo v to poglabljati, ker so morda ravno v situaciji, ko so sami osebno uspešno prilagojeni.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

V razvitem svetu je ta kontrola prišla s kontracepcijo in zavednostjo žensk, da niso sužnje moških nagonov, ker mnogo spočetij je bilo preko posilstva (praktično). Moja babica si je po 3-otrokih nadela žakelj, ko je šla v posteljo, da ni bila tako lahko dostopna. Dedek je sinu razlagal, kako je to hudo, če imaš takšno ženo. Seveda toliko nasilen ni bil, da bi ji na silo zvlekel tisti žakelj dol in jo posilil. S tem, ko je upadlo število rosjtev na družino, so ti lažje in kvalitetneje preživeli. To je jasno, da hiper reprodukcija lahko preseže zmožnost produkcije.

Ja, ampak potem pa spuščamo v razvit Svet ljudi z miselnostjo nerazvitega kjer se nekontrolirano množijo (Afrika) in temu rečemo progresivnost, in zbijamo mentaliteto nižanja rojstev!

Ja, se strinjam, rahlo smo v tem modu, da je še vedno treba ogromno ljudi da bodo preživeli starejše ljudi, čeprav je danes ogromno produkcije namenjene praktično luksuzu in ne preživetju. Ampak kot je že Jure omenil, ljudje imajo otroke tudi iz razloga, da bi bolje živeli, če se to stimulira. Kaj bo, ko bodo otroci tu in kaj vse to s seboj prinese, pa ne razmišljajo, ampak tega v resnici ne more nihče predvideti in terjati popolno odgovornost zgolj od vsakega posameznika zase pač ni humano, niti ne pritiče današnji družbi, ki je pravzaprav na robu, če ne ža kar znotraj hiperprodukcije.

Zakaj ne? Jaz pa pravim da lahko... in postopek že imamo in je zelo enostaven! Po ekonomskem pogledu v razvitem Svetu običajno moraš skrbet za otroka 20-25 let kar pomeni da bi dovoljenje za razplod dobile le osebe ki si lahko privoščijo 25 letni kredit s FIKSNIM OM... to bi bila velika varovalka za to, da za otroke družba ne bi rabla sofinancirat ali pač minimalno. Zakaj bi za otroka veljalo kaj drugače, kot družba mu zagotavljamo preživetje nimamo pa pravice da kot družba rečemo da nekdo ne sme met otroka čeprav si ga želi, ker nima dovolj financ da ga vzdržuje brez intervencije družbe... to je napačno, ker samo jemlje družbi, brez garancije da nekaj vrne.

No ja, dela je še vedno kar precej. Problem so takšni, ki znajo samo lajati Adapt or die, in ne vidijo širše slike, niti se ne želijo v to poglabljati, ker so morda ravno v situaciji, ko so sami osebno uspešno prilagojeni.

Zdaj se bo pa potrebno odločit, ali delo je, ali ga ni, eni pravijo da ga ni in še manj ga bo, ti praviš da je.... Ampak točno Adapt of die je način kako se je človeštvo razvilo iz pobiralcev in lovcev do danes... Skozi naravno selekcijo ki je kruta in kjer je zelo pozitivno da se čimmanj neprimernih osebkov razmnožuje naprej če niso prilagodljivi na novejše izzive... humano ni, ampak narava ni humana, narava je kruta, če pa hočemo stran od narave pa ok, samo ne pol jamrat kako nam narava vrača.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ja, ampak potem pa spuščamo v razvit Svet ljudi z miselnostjo nerazvitega kjer se nekontrolirano množijo (Afrika) in temu rečemo progresivnost, in zbijamo mentaliteto nižanja rojstev!
Ta idiotski argument smo že tolikokrat ovrgli, da je tvoje vztrajanje pri njem vredno le še tihega prezira.

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ta idiotski argument smo že tolikokrat ovrgli, da je tvoje vztrajanje pri njem vredno le še tihega prezira.

Torej statistika laže, da se je populacija v Afriki ekstremno povišala? Hkrati pa jim uvažamo donacije non stop, namesto da bi se nehali plodit in bi bilo dovolj hrane!

Zgodovina sprememb…

Ampak točno Adapt of die je način kako se je človeštvo razvilo iz pobiralcev in lovcev do danes...

Ne, ni bilo tako. Plemena so imela manj in bolj produktivne posameznike, ampak kot družba so prosperirali, ker lovec, ki je šel na lov, ni potem, ko je ujel mamuta, postavil svojega šotora in ostalim v taboru rekel, Jeb.te se! In v plemenu ponavadi ni bila zgolj ena družina, in tudi niso bili vsi primerni za lovce. Dvomim, da so tiste, ki niso bili, lastoročno pobili, ali jih poslali v divjino, naj preživijo, kakor vejo in znajo. Sodelovanje, tudi širše, je omogočilo razvoj in ne gledanje zgolj na lastno rit.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Ampak točno Adapt of die je način kako se je človeštvo razvilo iz pobiralcev in lovcev do danes...

Ne, ni bilo tako. Plemena so imela manj in bolj produktivne posameznike, ampak kot družba so prosperirali, ker lovec, ki je šel na lov, ni potem, ko je ujel mamuta, postavil svojega šotora in ostalim v taboru rekel, Jeb.te se! In v plemenu ponavadi ni bila zgolj ena družina, in tudi niso bili vsi primerni za lovce. Dvomim, da so tiste, ki niso bili, lastoročno pobili, ali jih poslali v divjino, naj preživijo, kakor vejo in znajo. Sodelovanje, tudi širše, je omogočilo razvoj in ne gledanje zgolj na lastno rit.

o+ nevone

Aja? Eskimi da niso v breme odtavajo v mraz umret... In tudi o času kjer govoriš ljudje niso živeli dovolj dolgo da bi bili breme dalj časa, sploh pa niso bili breme 30, 40 let... Kaj so delali Špartanci z otroško vzgojo? (pustmo kje so danes) Črna kuga je poskrbela za veliko olajšanje pri lakoti, V Srednjem veku je prvi otrok dobil posestvo, drugi se pa lahko jebejo in gredo preživet kako vejo in znajo ali pa pač umret v Sveto deželo... skratka ogromno tega je bilo skozi zgodovino, Danes pa se več najsposobnejši NE razmnožujejo ampak igrajo kariero, manj sposobni pa so financirani za razplod in to je degeneracija materiala za prihodnost, račun pa sledi v obliki svetovnih nemirov.

Nekaj pa zagotovo plemena niso imela, torej sposobnih posameznikov ki bi lahko delali in prispevali, ampak so se doma v taboru igrali s kamenčki(igricami) in drogirali... medtem ko bi jim lovci nosili hrano, take bi hitro sterali

Mi smo prišli do takega fucked up kroga iz katerega ne moremo izstopit, ker se vedno kdo dere da ni FER in ni HUMANO... na 1 strani plačujemo OGROMNO denarja od vseh nas, da ohranjamo folk pri življenju, ker nočemo pustit da narava opravi svoje delo, po drugi strani jim s tem podaljšujemo čas izplačevanja pokojnin in tako obremenjujemo populacijo ki dela, hkrati, puščamo popolno svobodo pri razplodu BREZ prave odgovornosti(finančne) in sprejemamo popolno participacijo družbe za sofinanciranje otroka ki bo zaradi napačne presoje staršev na Svetu nesrečen z manj dobrinami kot bi lahko če bi se rodil le če so starši finančno sposobni imet otroka... Obremenjujemo delovne ljudi da lahko na njihovih plečih živi skoraj še 1x toliko ljudi hkrati bi obdavčili čisto vse kar ljudje imajo, tudi večkratno, samo zato da bi imeli delavni manj, nedelavni pa več... Prav TRUDIMO se, kako bi otežili življenje delovno aktivnemu, in olajšali in naredili vse brezpogojno, za neaktivnega... UTD je le poslednji v tem poizkusu.

Zgodovina sprememb…

Tvoje stališče je zelo neomajno, prav tako pa tudi moje.

o+ nevone

Jap, samo moje ima številke ki jih mečemo v smeti ki bi jih dejansko lahko porabili za bolj koristne zadeve, tvoje pa sploh ne vem kaj hočeš dosežt... UTD? Da ne bo noben rabil delat razen tisti ki hoče? TO je komunizem, to smo že testirali, končalo se je na kredit in z vojno... hočeš spet vojno?

Zgodovina sprememb…

Jap, samo moje ima številke ki jih mečemo v smeti ki bi jih dejansko lahko porabili za bolj koristne zadeve, tvoje pa sploh ne vem kaj hočeš dosežt... UTD? Da ne bo noben rabil delat razen tisti ki hoče? TO je komunizem, to smo že testirali, končalo se je na kredit in z vojno... hočeš spet vojno?

Vojno boš sprožil ti, ker v miru groziš z eliminacijami v stilu Adapt or die. To je praktično vojna napoved. Kakšna pa je razlika, če umrem pod tvojimi pogoji, ali pod svojimi? Nobene.

Danes govoriti o tem naj narava opravi z šibkejšimi je tudi ene vrste vojna napoved.

Torej vzrokov za vojno ne pripisuj meni, ker ti jo praktično že bojuješ.

o+ nevone

louser ::

In potem zakaj grozimo z gulagi?

nevone je izjavil:

Vojno boš sprožil ti, ker v miru groziš z eliminacijami v stilu Adapt or die. To je praktično vojna napoved. Kakšna pa je razlika, če umrem pod tvojimi pogoji, ali pod svojimi? Nobene.

Danes govoriti o tem naj narava opravi z šibkejšimi je tudi ene vrste vojna napoved.

Torej vzrokov za vojno ne pripisuj meni, ker ti jo praktično že bojuješ.

o+ nevone

Seveda, ampak pozabljaš, da bo do te vojne prišlo, ker se od začetka ni sledilo Adapt or die načinu... če bi se, ne bi bilo nikoli dovolj neadaptiranih na drugi strani da bi lahko vojna bila =)

Zgodovina sprememb…

Adapt or die bi celotno tvojo družinsko drevo vrgel v prepad.
Res neumno stališče.
Antivaxxer si tud?

louser je izjavil:

Adapt or die bi celotno tvojo družinsko drevo vrgel v prepad.
Res neumno stališče.
Antivaxxer si tud?

Me ne moti, če je tako bi vsaj vedel zakaj, ne pa zato ker moram prisilno plačevat lenuhom =)

Zgodovina sprememb…

Ne, ne bi. Logika ti tudi ne dela.
Flat-earth praviš?

Me ne moti, če je tako bi vsaj vedel zakaj, ne pa zato ker moram prisilno plačevat lenuhom =)

Tudi od bolnih ni koristi načeloma. Kdaj potem začneš tiste levom metat?

Problem je, da se nikjer ne ustaviš. Razlagaš naj narava opravi z neprilagojenimi ali bolje lenuhi, ki sploh ni rečeno, da jih ti pravilno detektiraš, in v drugi sapi praviš, da bolni so izvzeti, čeprav tudi oni niso ultraproduktiven del družbe, po tvoje. Kdaj so potem na vrsti oni, in vsi ostali, ki ne gredo s teboj v štric? Zelo ozkogleden je tvoj pogled, verjamem, da trenutno misliš da si na vrhu sveta, ampak vrhovi niso večni. Tudi dinozavri so bili svoj čas najbolje prilagojeni, pa so vseeno izumrli in so jih izrinili manj mogočni organizmi.

o+ nevone

Gagatronix ::

Ko te opranoglava TERFica ozigosa za sovinista ves, da si se prekopal cez celotno druzbo in na plano prikopal govno. Moja zena se pa smeji. :))

FormerUser ::

Torej imaš ženo, ki je ponotranjila mizoginijo, good for you.

Ne, moja zena je izobrazena zenska, ki se smeji debilizmom kakrsne stresas. :))

Izobrazba še ne pomeni, da je človek pameten.Kdor podpira orto mizogini idelogiji kakršni sta šovinizem ali transkult, še posebej če je ženska, ki s tem pljuva v lastno skledo, pač ni prav brihtne sorte. Verjamem pa, da je tebi fluidnost pri srcu, saj si bil še en mesec nazaj bojda samski aseksualec danes pa že srečno poročen hetero tip.

Zgodovina sprememb…

A so ti tablete popustile ? Ker stresas take debilizme da niti smesno ni.

Zgodovina sprememb…

A ni ti smešno, ker sem izpostavila tvojo glumo? Jah, sorry, imam pač dober spomin.

Zgodovina sprememb…

Glumis kvecjemu ti. Po eni strani se deres kako ZENSKE NIMAJO PRAVIC po drugi strani si pa glasna TERF ki sovrazi trans zenske s svetim prepricanjem da so "samo moski ki hocejo spegat gole zenske".

Zgodovina sprememb…

Sori, ampak res ne vidim kako naj bi si ti dve stvari nasprotovali, trans ženske so ravno toliko ženske kot so morski konjički konji.

Zgodovina sprememb…

Ja, ker si TERF. Vem, da ti logika in razumevanje dejstev povzrocata tezave.

Zgodovina sprememb…

Ravno obratno, vi ste tisti, ki nimate ne logike, ne dejstev, ne znanosti na svoji strani, vse kar vam ostane je, da kričite kill all terfs.

Zgodovina sprememb…

Ljudje, ki sveto trdite da trans zenske niso zenske ste sokrivi za vse samomore trans zensk.

Zgodovina sprememb…

To se pa strinjam. Tisti, ki so pdvrženi pritiskom družbe, jo potem najslabše odnesejo, čeprav so lahko povsem normalni v svoji nenormalnosti.

o+ nevone

Mato989 je izjavil:

Torej statistika laže, da se je populacija v Afriki ekstremno povišala?
Ne, zgolj ti lažeš. Statistika nič ne laže.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Gagatronix je izjavil:

Ljudje, ki sveto trdite da trans zenske niso zenske ste sokrivi za vse samomore trans zensk.

Misliš tako kot so tisti, ki anoreksičnim dekletom govorijo, da niso debele, sokrivi za njihovo smrt zaradi izhiranosti.

Zgodovina sprememb…

Anoreksija je znanstveno dokazano psihicna bolezen. Sovrastvo do trans ljudi je pa se vedno to kar pise na etiketi, sovrastvo.

Tudi spolna disforija je, ampak za razliko od drugih psihičnih motenj bi jo nekateri radi zdravili z mesarjenjem zdravih organov, sterilizacijo otrok in conversion terapijami.

Si ti ziher da zivis v Sloveniji in ne v Ameriki? Ker se cujes ko Trumptard.

Zgodovina sprememb…

Ti pa zveniš kot klasični Libtard.

Zgodovina sprememb…

jb_j ::

FormerUser je izjavil:

Izobrazba še ne pomeni, da je človek pameten.

Sigurno, da je res, izobrazba nagrajuje najboljši spomin. (lahko je človek zelo neumen, a ima super spomin)
Z izjemo matematike in fizike, tam ni nagrajen spomin.

Ne nagrajuje pa inovativnosti. (ker izobraževalni sistem je usmerjen v smer, kdo ima najboljši spomin)

V današnjem svetu en mobitel nadomesti vso znanje nekega spomina. (če ima povezavo na internet)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

FormerUser je izjavil:

Tudi spolna disforija je, ampak za razliko od drugih psihičnih motenj bi jo nekateri radi zdravili z mesarjenjem zdravih organov, sterilizacijo otrok in conversion terapijami.
Vidim, da problematiko zelo slabo razumeš.

Mislim, da jo precej bolje od tebe.

jb_j je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Izobrazba še ne pomeni, da je človek pameten.

Sigurno, da je res, izobrazba nagrajuje najboljši spomin. (lahko je človek zelo neumen, a ima super spomin)
Z izjemo matematike in fizike, tam ni nagrajen spomin.

Ne nagrajuje pa inovativnosti. (ker izobraževalni sistem je usmerjen v smer, kdo ima najboljši spomin)

Nagrajuje tudi motiviranost in vztrajnost, ki ju v življenju sicer nikoli ni odveč, pa vendarle to še ni garant široke razgledanosti ali modrosti, mene je enkrat naprimer magister znanosti na vsak način želel prepričati, da je 1m = 60 cm.

poweroff je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/znanost-in-...

V zgodovini naše skupine so se ukvarjali tudi s transeksualnimi možgani. Ugotovili so, da so osebe, ki so telesni spol spremenile iz moškega v ženskega, že prej imele ženske možgane.oziroma značilnosti ženskih možganov.

Ah, lej, tale tvoj "biser" sem pa skoraj spregledala. Če za trenutek odmislimo, da moški in ženski možgani v resnici ne obstajajo, da večina raziskav ne potrjuje obstoja trans možganov, pa da je večina spolnih razlik v možganih povezana z velikostjo možganskih struktur, ki so odvisne od velikosti človeka, v "napačnem telesu" se pa pogosteje znajdejo emaskulirani moški, da ima na različne lastnosti velik vpliv tudi plastičnost možganov.... Torej, če za trenutek vse to odmislimo in predpostavimo, da imajo trans ženske res "ženske možgane", bi te rada vprašala, zakaj meniš, da jih je nadpovprečno veliko v IT-ju, ko bi jih pa po tvoji logiki, zaradi "ženskih možganov" moralo biti dosti več v negi in vzgoji ker kot praviš, "ženski možgani" pač niso ustvarjeni za soočanje s številkami, logiko in sistemi, ampak za empatijo in delo z ljudmi?

Ali morda zato ker imajo vseeno "moške možgane" ali pa dejansko drži, da so možgani unisex in je odločilna socializacija in ker so trans ženske vzgajali kot moške so pač uspešni na tipično moških področjih kot je denimo IT.

Mimogrede, Emma Haruka Iwao, ki je podrla rekord v računanju števila pi, je trans ženska, kar me ne moti, moti pa me to, da so to zgodbo podmuklo želeli prodati kot zgodbo o uspehu žensk v znanosti in njihove domnevne enakovrednosti in da smo prišli tako daleč, da se je treba iti skoraj detektiva, da izveš s katerim spolom imaš v resnici opravka.

poweroff je izjavil:

Položaj žensk v znanosti je vsaj z njenega vidika vedno boljši. Kot ugotavlja, sta oba spola precej enakomerno zastopana v znanstveni sferi, ženske pa so moškim enakovredne. V timu profesorja Swaaba pa je zaenkrat več žensk kot moških.

Položaj je morda enakovreden na začetku kariere, pri 24-tih, kolikor je omenjena stara, ko bodo prišla na vrsto napredovanja, pa čas za materinstvo, se bodo pa začele kazati razlike.

poweroff ::

FormerUser je izjavil:

Položaj je morda enakovreden na začetku kariere, pri 24-tih, kolikor je omenjena stara, ko bodo prišla na vrsto napredovanja, pa čas za materinstvo, se bodo pa začele kazati razlike.

Seveda. Ženskam je treba prepovedat materinstvo! Kajne? Naj se namesto tega ukvarjajo z znanostjo. Kajne?

Meni se zdi logično, da če gre ženska za eno leto na porodniški dopust, je pač eno leto "ven" iz raziskovalnega dela. Tako kot če gre moški eno leto delat nekaj drugega - pač pade ven. Ni več v špici.

Kar ni problem, če se človek sam tako odloči. Ali misliš drugače?
sudo poweroff

111111111111 ::

FormerUser je izjavil:

Spet lepo izkazuješ svoje nepoznavanje boja za pravice žensk, že če bi si pogledal kakšen film o sufražetkah, bi lahko videl, da je bil upor in njegovo zatiranje, vse prej kot miroljubno, da ne govorimo o tem, da ne mine minuta, ko na tem svetu ne bi bila ubita, posiljena ali pretepena ženska, samo zato ker je ženska in ker živimo v patriarhatu.

Kako pa jim je potem uspelo, če je patriarhat še danes tako vsemogočen?

FormerUser je izjavil:

111111111111 je izjavil:

EDIT (šala): Ko bo čas bomo tudi pravi moški stopili skupaj in se uprli tem nesmislom, jype pa nam bo nosil vodo, piva ne bomo pili, ker ni zdravo. :D

V vsaki šali je zrno resnice. In ja, užaljenost "pravih" moških, ker niso več absolutni gospodarji situacije, je velika, incelovski terorizem pa v vzponu. Morda se na prvi pogled zdi, da takšen backclash slabo vpliva na feminizem, v resnici je pa ravno obratno, energenizira ga, prebuja ženske, ki so še do nedavnega mislile, da je že vse doseženo, tako borbenih klicev kot je bil na zadnjem shodu za 8. marec v Ljubljani, osebno še nisem slišala.

Seveda je zrno resnice, ker današnje feministke trosite nesmisle. Pa tudi jype mislim, da ne bi nosil akohola. Res se obremenjujemo, ker nismo gospodarji situacije. Nekateri se ne pehamo za kariero in kako bi metali polena pod noge, ne žesnkam ne moškim. Tisti, ki to delajo, pa jih mečejo ne glede na spol. Si sploh kdaj delala v kaki večji korporaciji. To je mesarsko klanje in spol, rasa, vera, po večini nimajo s tem nič.

Pravega šovinista jaz še nisem spoznal.

FormerUser je izjavil:

@jureflux

Nikogar ne zanimajo tvoji anekdotni dokazi, gre za širše družbeno vprašanje. Dejstvo je, da ženske opravijo večino neplačanega gospodinjskega dela, po študiji OECD, za 1 uro na dan več kot moški, dejstvo je, da ima to velik negativen vpliv na njihove kariere, plače, uveljavljanje v javni sferi in dejstvo je tudi, da so pri soočanju s to problematiko uspešnejše tiste države, ki se je lotijo proaktivno in je ne prepustijo zgolj "svobodni volji" posameznika.

Imaš že otroke?

jype je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Ravno obratno. Ravno obratno. Brez feministk mi ne bi bilo treba deliti družinskih opravil. Malo si pomešal. Nič hudega.
Ja, saj. Če ne opravljaš družinskih opravil, se prej ali slej utopiš v lastnem govnu.

Kdo pravi da jih ne opravljam. Pravim samo da če ne bi bilo feministk mi jih ne bi bilo treba sploh. Če pa bo prevladala muslimanska bratovščina mi spet ne bo treba. Ta svet je popolnoma zmeden.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

Matek je izjavil:

Pa saj to delamo že dolgo časa. Moderna država je po sami definiciji skupinski dogovor, v katerem vsi skupaj financiramo zagotavljanje pravic (do zdravstva, šolstva, pitne vode, privatne lastnine ipd.) vsem.

si ti ziher da ni to samo tvoja definicija? zakaj bi bilo moderno da vsak vsakemu vse financira? od kje si to potegnil?

Matek je izjavil:

To počnemo zato, ker smo skozi čas spoznali povsem racionalne prednosti tovrstnega kolektivnega obnašanja. Če dandanes nekateri teh prednosti ne vidijo več, je to predvsem nepoznavanje zgodovine.

če dandanes ljudje ne vidijo pasti kolektivizma, potem je to nepoznavanje zgodovine kot pa obratno. še nobeden kolektivizem se ni dobro končal.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

še nobeden kolektivizem se ni dobro končal.

Enkrat se eden bo, ker človek ne bo ostal na stopnji predatorja nad drugim človekom. Mogoče bo za to poskrbela evolucija in bodo ravno tisti, ki danes prisegajo na strogo individualnost ostali na suhem.

o+ nevone

111111111111 je izjavil:

Kako pa jim je potem uspelo, če je patriarhat še danes tako vsemogočen?

Kdo pa pravi, da jim je? Zadeva je "work in progress", okovi so se malo razrahljali, niso pa še odpravljeni.

111111111111 je izjavil:

Res se obremenjujemo, ker nismo gospodarji situacije. Nekateri se ne pehamo za kariero in kako bi metali polena pod noge, ne žesnkam ne moškim.

Vsakodnevno jamranje po družabnih omrežij, kako da je feminizem pa res šel čisto predaleč etc., govori drugače.

111111111111 je izjavil:

Pravega šovinista jaz še nisem spoznal.

Jaz pa še ne osebka moškega spola, ki ne bi imel v sebi niti enega šovinističnega vlakna.

111111111111 je izjavil:

Imaš že otroke?

Kaj ima to veze s čimerkoli? Se lahko tukaj piše le o stvareh, ki si jih izkusil na lastni koži? Zakaj potem toliko pišeš o feminizmu čeprav sploh nisi ženska.

poweroff je izjavil:

Seveda. Ženskam je treba prepovedat materinstvo! Kajne? Naj se namesto tega ukvarjajo z znanostjo. Kajne?

Lahko bi se z obojim, če bi država in očetje pošteno oddelali svoj del obveznosti, otroci niso samo stvar žensk.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa so ce ne stvar zensk... Jype trosi o nedotakljivosti telesa... Ce lahko samo zenska odloca o splavu pa naj se samo ona trpi posledice ane?

Zgodovina sprememb…

Ce lahko samo zenska odloca o splavu pa naj se samo ona trpi posledice ane?

Saj ni nobenih posledic, če naredi splav. Moški komot najde novo kandidatko. Saj ste ultra sposobni, ane? V čem je problem?

o+ nevone

Ja, jih ni. Če si omejen seksist, jih ni.
««
10 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
64088044 (79033) vostok_1
»

Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26646847 (42397) vostok_1

Več podobnih tem