Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
To sem imel v mislih, vem za eno zemljo ki je še gmajna pa je že parcelirana, vključno s cesto, sosedova pa nič
zavajon ::
Nima se kaj en butasti kuštravi politik slikati zraven ene in edine bajte, ki jo je privatnik gratis postavil poplavljencu. Ker on nima popolnoma nič s tem. Še obljubljenega denarja za to ni dostavil. Zgolj gobec odpira in laže.
Ah, saj tudi ti nisi zaslužil denarja, s katerim kupuješ nepremičnine kot žemljice in se tu s tem hvališ. Dobil morda, zaslužil pa nikakor ne ;)
feryz ::
Kdo pa ga je? Ti namesto mene?
Spadam med stara jajca, pa delam malo mnogo več, kot večina drugih.
Čeprav bi lahko že kavčal.
Zadnjič pravim moji asistentki (tajnica bi bilo poniževalno), da imam dovolj za letos in bi lahko nehal do drugega leta.
In mi pravi ona, naj kar storim tako, ne more mi ona ali kdorkoli drug diktirati, kaj jaz smem in kaj ne.
Pa sem ji povedal, da če ona in ostali ne odnehajo, tudi jaz ne morem. Nekako ni fer.
Čeprav ima prav, komot bi bil lahko doma. Ali kjerkoli.
Spadam med stara jajca, pa delam malo mnogo več, kot večina drugih.
Čeprav bi lahko že kavčal.
Zadnjič pravim moji asistentki (tajnica bi bilo poniževalno), da imam dovolj za letos in bi lahko nehal do drugega leta.
In mi pravi ona, naj kar storim tako, ne more mi ona ali kdorkoli drug diktirati, kaj jaz smem in kaj ne.
Pa sem ji povedal, da če ona in ostali ne odnehajo, tudi jaz ne morem. Nekako ni fer.
Čeprav ima prav, komot bi bil lahko doma. Ali kjerkoli.
V večini primerov ljudje lažejo, tako kot ti sedaj.
Btw, odkar sem videl iz prve roke javnosektorske svinjarije, ne poslujem oz. ne delam več za javni sektor.
Se preveč cenim, da bi še sodeloval s to korupcijsko kloako.
Btw, odkar sem videl iz prve roke javnosektorske svinjarije, ne poslujem oz. ne delam več za javni sektor.
Se preveč cenim, da bi še sodeloval s to korupcijsko kloako.
bm1973 ::
Seveda lahko zaslužiš denar tudi na druge načine, ni treba poslovati z javnim sektorjem.
Npr. kot Danko Savić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/crn...
Npr. kot Danko Savić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/crn...
Evo, še eno mešetarjenje z nepremičninami in utaja davkov: https://necenzurirano.si/clanek/preiska...
Ni jim dovolj da so davki v tem segmentu nizki. Dokler niso 0% niso dovolj nizki.
Da se bo vedelo na kakšne kalibre se cilja ko govorimo o davkih na premoženje.
Ni jim dovolj da so davki v tem segmentu nizki. Dokler niso 0% niso dovolj nizki.
Da se bo vedelo na kakšne kalibre se cilja ko govorimo o davkih na premoženje.
bm1973 ::
Recimo, v ZDA začne zelo hitro teči davek na premoženjenepremičnine.
Zato je investitorjem v interesu, da čimprej prodajo.
Vse kar jim leži kot inventar, se obdavči.
ne vem pa, kdaj je ta trigger, da se začne obračunavati.
Zato je investitorjem v interesu, da čimprej prodajo.
Vse kar jim leži kot inventar, se obdavči.
ne vem pa, kdaj je ta trigger, da se začne obračunavati.
LeQuack ::
Manj kupcev, visoke cene in prazna stanovanja: Hrvaški nepremičninski trg se ohlaja, tudi med rekorderji Slovenci
"Prodaja nepremičnin na Hrvaškem od poletja močno pada, najbolj na obali - tudi v Istri -, kupcev pa je kar 22 % manj kot lani. Kljub ohlajanju trga ostajajo obalne nepremičnine privlačne zaradi stabilnega povpraševanja po najemih, Slovenci pa so še vedno med najpomembnejšimi kupci - v lasti imajo približno 24.000 nepremičnin."
https://vecer.com/slovenija/manj-kupcev...
"Prodaja nepremičnin na Hrvaškem od poletja močno pada, najbolj na obali - tudi v Istri -, kupcev pa je kar 22 % manj kot lani. Kljub ohlajanju trga ostajajo obalne nepremičnine privlačne zaradi stabilnega povpraševanja po najemih, Slovenci pa so še vedno med najpomembnejšimi kupci - v lasti imajo približno 24.000 nepremičnin."
Quack !
Manj kupcev, visoke cene in prazna stanovanja: Hrvaški nepremičninski trg se ohlaja, tudi med rekorderji Slovenci
Pri nas pa se norija stopnjuje.
https://www.finance.si/drazbe/divja-dra...
Na dražbi je bilo prodano 60m2 stanovanje v Prulah za 289.500€.
Gre za pritlično stanovanje v bloku, na severni strani, zelo blizu je kar prometna Karlovška cesta in križišče z Roško, pa stanovanje je naseljeno z najemniki z majhnim otrokom.
Zanj so se garbali celo uro.

mtosev ::
Haha. Kakšna cena za 60m2. Ta Ljubljana je draga ratala.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Očitno smo res glupi.
Quack !
Slovenci so vedno plačeval za zadeve za katere se pravi balkanc niti zmotit ne bi mogel.
Zato pa so pa zdej druga švajcerska mi pa se zmer plačujemo.
Zato pa so pa zdej druga švajcerska mi pa se zmer plačujemo.
Slovenci so bili vedno pravi Balkanci. Le domišljali so si, da so Avstrijci. Tako kot tista o žabi, ki je mislila, da je ptica...
Res pa mi ni jasno, kaj dobrega vidijo v teh zahojenih Avstrijcih, ki znajo sproducirati le Hitlerja in Fritzla.
Res pa mi ni jasno, kaj dobrega vidijo v teh zahojenih Avstrijcih, ki znajo sproducirati le Hitlerja in Fritzla.
Utk ::
Torej so "pravi" balkanci res ekstra zabiti, da so se selili na sever, pa še zmeraj na balkanu ostali.
Urbano#Desno ::
Na dražbi je bilo prodano 60m2 stanovanje v Prulah za 289.500€.
Gre za pritlično stanovanje v bloku, na severni strani, zelo blizu je kar prometna Karlovška cesta in križišče z Roško, pa stanovanje je naseljeno z najemniki z majhnim otrokom.
Zanj so se garbali celo uro.
Tale je kar zanimiva ker za 290k maš oglase za podobno velika stanovanja brez obstoječih najemnikov.
Urbano#Desno je izjavil:
Tale je kar zanimiva ker za 290k maš oglase za podobno velika stanovanja brez obstoječih najemnikov.
To je verjetno efekt dražb.
Enkrat sem bil na policijski dražbi, kjer sem hotel kupiti razklumpano kolo za po mestu. So dosegali take cene, da si za ta denar že dobil kakšnega novega kitajca v Hervisu.
Ta oglas sem videl na nepremicnine.net, dal ga je lastnik stnaovanja in naspisal, da je to dejansko oglas za dražbo, in da hoče da bi se čim več ljudi pridružilo. Cena na oglasu je bila seveda izklicna, ki je bila nekje pol cene od končne prodajne. Tako da kar dober marketing lastnika, ni kej, zgleda je delovalo. Ljudi premami izklicna cena, ki je nizka, potem pa na dražbi je nek gambling efekt.
Quack !
denabiker ::
Slišal od znanca, da ukrajinci zelo kupujejo, preko firm. En je v Rogaški ukrajincu prodal stanovanje za 650k, brez pogajanj o ceni, firma neko svetovanje...Mislim, firme kao neko svetovanje, to je najlepše za pranje denarja. Zna biti, da je denar od pomoči pa kroži preko koruptivnih uradnikov v UA. Če si ga pošteno zaslužil, ga ne boš kar tako razmetaval.
Vsekakor, saj to je javna tajna da je Slovenija pralnica denarja. Saj je še NLB sodelovala pri tem, mislim da je tudi teroristom prala denar. V bolj razvitih državah je tujcem omejen nakup stanovanja, ne moreš kar pridet in skeširati.
Quack !
Ja, Ukrajinci so krivi za visoke cene nepremičnin pri nas. Zanimivo je le to, da so se skoncentrirali le na Slovenijo.
Najbrž kupujejo povsod, kjer ni omejeno kupovati za tujce. Poglej si na Madžarsko, kaj so jim na redil na nepremičninskem trgu.
Quack !
Ukrajinci so posebne sorte ljudje, sploh tisti z denarjem.
Njim je dovoljeno malo več kot drugim, povsod po Evropi.
Tistim na fronti pa veliko manj kot drugim. V glavnem lahko izbirajo med kuglo in bombo.
Njim je dovoljeno malo več kot drugim, povsod po Evropi.
Tistim na fronti pa veliko manj kot drugim. V glavnem lahko izbirajo med kuglo in bombo.
KG-348 ::
S tako ponudbo in cenami, kot je na gorenjskem raje živim v kombiju. Sploh nimaš kam it, je bolje da greš na štajersko, ali avstrijo
Ukrajinci so posebne sorte ljudje, sploh tisti z denarjem.
Tudi Slovenci so posebne sorte ljudje, sploh tisti z denarjem.
Imamo nekaj takih tudi na tem forumu.
Kljub temu, da kupujejo nepremičnine kot žemljice, jih ljudje motijo
Najbrž kupujejo povsod, kjer ni omejeno kupovati za tujce. Poglej si na Madžarsko, kaj so jim na redil na nepremičninskem trgu.
Kaj pa so naredili na madžarskem nepremičninskem trgu?
Pa ni tako, da v celi EU veljajo enaka pravila za kupovanje nepremičnin s strani tujcev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
mm&r ::
Ali ni stalna praksa, da tujci ne kupujejo nepremičnin kot fizične osebe ampak to naredijo preko d.o.o?
sandmat ::
Slišal od znanca, da ukrajinci zelo kupujejo, preko firm. En je v Rogaški ukrajincu prodal stanovanje za 650k, brez pogajanj o ceni, firma neko svetovanje...Mislim, firme kao neko svetovanje, to je najlepše za pranje denarja. Zna biti, da je denar od pomoči pa kroži preko koruptivnih uradnikov v UA. Če si ga pošteno zaslužil, ga ne boš kar tako razmetaval.
ni dejansko kupil stanovanja za 650k, temveč verjetno za pol manj. Deal pri teh transakcijah je, da polovico nabavne cene skeširaš nazaj v gotovini.
J.McLane ::
Je pa zanimivo, da poslovni prostori pa nimajo takih hudih cen, pa tudi ponudbe opazim kar nekaj, ali je to preveč subjektivno opažanje?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Ljudje!? Najbrž si mislil politike in javnosektorske prikoritnike. Temu težko rečeš ljudje.Ukrajinci so posebne sorte ljudje, sploh tisti z denarjem.
Tudi Slovenci so posebne sorte ljudje, sploh tisti z denarjem.
Imamo nekaj takih tudi na tem forumu.
Kljub temu, da kupujejo nepremičnine kot žemljice, jih ljudje motijo
TorrentXL ::
Kdaj pa je bilo to? Na ETN ni niti približno nobenega takega posla v Rogaški Slatini ali okolici za stanovanje.
Z lahkoto tem rečem ljudje, mnogo lažje kot rovtarskim "podjetnikom".Tvoje mnenje, pač. Tvoje sorte folk.
Moje je drugačno.
Vsak ima svoje, kaj čmo.
Jaz sem imel kolega 30 let. Odkar je presedlal v javni sektor, enostavno ne gre več. Enkrat ali dvakrat sva šla še na kofe, potem se je ustavilo. Se nimaš kaj pogovarjati.
O nekih krajah, drogah, korupcijah in podobnem v politiki, se mi pa ne da poslušati. Že tako imam slabo mnenje o njih, ni treba da je še slabše.
Z lahkoto tem rečem ljudje, mnogo lažje kot rovtarskim "podjetnikom".Tvoje mnenje, pač. Tvoje sorte folk.
Moje je drugačno.
Vsak ima svoje, kaj čmo.
Jaz sem imel kolega 30 let. Odkar je presedlal v javni sektor, enostavno ne gre več. Enkrat ali dvakrat sva šla še na kofe, potem se je ustavilo. Se nimaš kaj pogovarjati.
O nekih krajah, drogah, korupcijah in podobnem v politiki, se mi pa ne da poslušati. Že tako imam slabo mnenje o njih, ni treba da je še slabše.
A to je tisti, ki zasluži cca. 7000 bruto na mesec in je plačan več kot v povprečju dobijo predsednik vlade, predesednica države, sodniki, zdravniki...? Lahko bi se pogovarjala o tem kako oba kupujeta nepremičnine kot žemljice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
KG-348 ::
Feryzu jaz pol stvari ne verjamem, svoje argumente bazira na anekdotah ki ne morejo biti preverjene ker da premalo informacij
Tud jaz bi rad vedel, kako to neto izplačajo velik del prihodka in to celo v JS, medtem ko se meni v gospodarstvu obdavči čisto vse, razen malice. Še potnih stroškov ne dobim, ampak plačam boniteto za avto. Torej še en davek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
Zako ::
Boniteta za avto v SI je itaq bolana, in po izračunih se ti ne izplača. Še posebej če lahko orevozis več kot 500 km za privat namene. Vsi pametni nimamo bonitete za avto. Rešiš lahko na 2 načina:
- plačuješ mesečno podjetju za avto recimo leasing obrok.
- firma pač ne napišeš da je avto za x osebo in sama plačuje leasing in vse ostale stroške.
Pred časom sem imel sluzben avto z 20.000 privat km letno. Po takratnih izračunih bi plačeval 490 EUR na mesec bonitete, kar je absurd, saj je bil list priče avta 27.000 EUR. FURS je imel takrat 1,83% list price za boniteto.
Glupa država, glupi davki.
- plačuješ mesečno podjetju za avto recimo leasing obrok.
- firma pač ne napišeš da je avto za x osebo in sama plačuje leasing in vse ostale stroške.
Pred časom sem imel sluzben avto z 20.000 privat km letno. Po takratnih izračunih bi plačeval 490 EUR na mesec bonitete, kar je absurd, saj je bil list priče avta 27.000 EUR. FURS je imel takrat 1,83% list price za boniteto.
Glupa država, glupi davki.
Zako je zakon!!!
A vi veste, kaj je to bruto? To je tisto, čisto na vrhu plačilne liste, takoj za imenom. Ali na pogodbi.
In nima skoraj nobene veze s tistim na dnu, zgolj neka osnova.
Zato so tako izkrivljeni podatki o plačah. Pri nas je, kao, totalni kurac, v Avstriji in širše, je med in mleko.
Resnica pa je, da skoraj vse plačujemo najdražje in to, kakor kaže, z lahkoto.
Stanovanja, za katere nimamo denarja in se prodajajo po rekordnih cenah, se kar keširajo. Niti pufa za flet folk ne rabi.
Vozni park najboljši daleč naokoli. Na bankah pa deponirana rekordna količina mrtvega denarja.
Ampak ja, mi smo do konca u kurcu, povsod drugje je Indija Koromandija.
In nima skoraj nobene veze s tistim na dnu, zgolj neka osnova.
Zato so tako izkrivljeni podatki o plačah. Pri nas je, kao, totalni kurac, v Avstriji in širše, je med in mleko.
Resnica pa je, da skoraj vse plačujemo najdražje in to, kakor kaže, z lahkoto.
Stanovanja, za katere nimamo denarja in se prodajajo po rekordnih cenah, se kar keširajo. Niti pufa za flet folk ne rabi.
Vozni park najboljši daleč naokoli. Na bankah pa deponirana rekordna količina mrtvega denarja.
Ampak ja, mi smo do konca u kurcu, povsod drugje je Indija Koromandija.
Naj te pomirim, v JS tisto spodaj na plačilni listi nima zveze s tistim zgoraj samo pri tistih, ki jih srečuješ pri kupovanju nepremičnin.
Pa ne razumem, zakaj te ti motijo. Mar si ne želiš družbe ob nakupovanju? Dobro, morda prisotnost več kupcev zvišuje ceno, a saj kot praviš, ti pri kupovanju nepremičnin ne vprašaš za ceno.
Je morda problem v tem, da ti ne maraš ljudi na splošno, ne le migrantov?
Pa ne razumem, zakaj te ti motijo. Mar si ne želiš družbe ob nakupovanju? Dobro, morda prisotnost več kupcev zvišuje ceno, a saj kot praviš, ti pri kupovanju nepremičnin ne vprašaš za ceno.
Je morda problem v tem, da ti ne maraš ljudi na splošno, ne le migrantov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
Pravzaprav me ravno migranti ne motijo.
Sem ti že povedal, kaj me moti. Javna uprava. Ostali deli javnega sektorja mora delati, načeloma za male pare.
Razen izjem. Ki pa jih ni tako malo, kot nam skušajo predstaviti. Ampak ok, te so še nekako prebavljive.
Pridem zadnjič na upravno enoto, overiti neko izvršnico.
Spodaj vprašam kam, golman zelo prijazen. Itak nič ne dela, zakaj torej ne bi bil vsaj prijazen? Pravi soba ta in ta.
Ok, grem v sobo to in to, noter dva birokrata kramljata o vremenu in ostalem.
Vljudno čakam minuto ali dve, da me vendar en opazi in ogovori.
Kaj želim? Povem zakaj sem prišel. Vpraša če sem naročen.
Mu povem da ne in vprašam, če je to problem. Pravi da bi lahko bila gužva, zato naj bi se naročali.
Jaz odvrnem da nikogar ni, če bi bil, bi mirno počakal. Potem še vprašam, ali naj grem v pisarno, se naročim in pridem takoj nazaj.
Ves nejevoljen pravi da ne, da me bo tokrat celo vzel v obravnavo.
Btw, ker je bila izvršnica narobe datirana, grem čez dva dni z novo na šalter.
In ja, nisem se naročil in niti ene stranke ni bilo v sobi, ko sem uletel noter.
Me pa, taisti, birokrat tokrat vsaj ni buzeriral s tem, da bi se moral naročiti.
Je bil raje modro tiho.
Sem ti že povedal, kaj me moti. Javna uprava. Ostali deli javnega sektorja mora delati, načeloma za male pare.
Razen izjem. Ki pa jih ni tako malo, kot nam skušajo predstaviti. Ampak ok, te so še nekako prebavljive.
Pridem zadnjič na upravno enoto, overiti neko izvršnico.
Spodaj vprašam kam, golman zelo prijazen. Itak nič ne dela, zakaj torej ne bi bil vsaj prijazen? Pravi soba ta in ta.
Ok, grem v sobo to in to, noter dva birokrata kramljata o vremenu in ostalem.
Vljudno čakam minuto ali dve, da me vendar en opazi in ogovori.
Kaj želim? Povem zakaj sem prišel. Vpraša če sem naročen.
Mu povem da ne in vprašam, če je to problem. Pravi da bi lahko bila gužva, zato naj bi se naročali.
Jaz odvrnem da nikogar ni, če bi bil, bi mirno počakal. Potem še vprašam, ali naj grem v pisarno, se naročim in pridem takoj nazaj.
Ves nejevoljen pravi da ne, da me bo tokrat celo vzel v obravnavo.
Btw, ker je bila izvršnica narobe datirana, grem čez dva dni z novo na šalter.
In ja, nisem se naročil in niti ene stranke ni bilo v sobi, ko sem uletel noter.
Me pa, taisti, birokrat tokrat vsaj ni buzeriral s tem, da bi se moral naročiti.
Je bil raje modro tiho.