» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
11 / 133
»»

Smurf ::

Verjetno ce si dal ze za parcelo 150k, ne bos sel na to graditi ravno najcenejse variante.

HappyPills ::

Ok dopuščam možnost, da so ljudje, ki pač vzamejo vse v akciji ne glede na stil in obliko tko da ja v tem primeru pač prideš tko skoz. Osebno bi seveda posvetil pozornost da bi mi bila hiša tudi vizualno, estetsko itd. všeč.

Groove ::

Smurf je izjavil:

Verjetno ce si dal ze za parcelo 150k, ne bos sel na to graditi ravno najcenejse variante.

Verjetno je Lumar že sam po sebi daleč od najcenejše :))

Pa saj ne vem, o čem zdaj tukaj govorimo... prvotno se jamra, da je vse drago, vi bi pa zdaj o tem, da je treba za bajto nameniti še 400k, sicer ni dovolj dobra, lepa, uporabna in ne vem kaj še... bo kdo zalepil svojo nepremičnino, da jo ocenimo?

Trupl0 ::

da bi imel nepremično kot naložbo, ne vem. Kaj pa plačilo davka ob prodaji nepremičnine? če dam za stanovanje 200 jurjev mi plačilo 40 jurjev samo davka nekako ne odtehta vse skupaj...
If you are going through Hell, keep going !

Groove je izjavil:

Smurf je izjavil:

Verjetno je Lumar že sam po sebi daleč od najcenejše :))

Pa saj ne vem, o čem zdaj tukaj govorimo... prvotno se jamra, da je vse drago, vi bi pa zdaj o tem, da je treba za bajto nameniti še 400k, sicer ni dovolj dobra, lepa, uporabna in ne vem kaj še... bo kdo zalepil svojo nepremičnino, da jo ocenimo?

Jaz nisem nic jamral, ce ze sem eden redkih, ki je dal v tej temi nekaj uporabnih statisticnih podatkov.

Noben ni rekel 400k ene 200k pa :) In rekel sem da bi celotna ureditev še z garažo nadstreškom, kletjo mogoče še urejena terasa in okolica itd prišla pač 500k. In tok bo tudi prišlo ali pa bodo pač še eni ki bodo živeli v hiši brez fasade nasljednih 30+ let :).

Groove ::

Upam da, če že tako vztrajaš pri svoji kleti, veš tudi za kakšen dokument, ki ti pove, ali klet sploh smeš imeti (OPPN). Da te potolažim: na teh konkretnih parcelah NE moreš imeti, tako da cena hitro drvi navzdol. Tudi škarpa odpade. :D so pa vse okoliške hiše (pa je naselje glede na arhitekturo top - ravno dosti konkurence v okolici naše prestolnice ni) verjetno v rangu 150-200k na ključ.

recmajkemi ::

Evo ti.

gansta je izjavil:

A ima kdo dostop in izvozi v PDF?
https://www.finance.si/8952692/Stanovan...?

Povpraševanje po posojilih, namenjenih za nakup, gradnjo in vzdrževanje nepremičnin – po domače, gre za stanovanjska posojila, je letos nekoliko manjše kot lani in predlanskim, pravijo v bankah. Nekatere to pripisujejo slabi ponudbi na trgu, ne le visokim cenam, tudi neustreznim nepremičninam. Kakšna sploh je aktualna ponudba stanovanjskih posojil? Lahko tudi fizične osebe pridobijo z negativnimi obrestnimi merami, pri katerih vztraja Evropska centralna banka (ECB), da bi spodbudila bančni trg in kreditiranje?

Najprej, informativne ponudbe o posojilih, ki jih banke predstavljajo na svojih spletnih straneh, so res zgolj informativne. Na končno ponudbo vpliva množica povsem individualnih spremenljivk – navsezadnje pa tudi agilnost posojilojemalca. Bolj se bo sam potrudil najti čim boljšo ponudbo, boljšo bo dobil. To je v svoji poletni izkušnji doživel tudi programer Matej, ki bi, če bi se odločil za prvo ponudbo, ki jo je dobil, za nov dom plačal kar petino več, kot bo zdaj.

V sodelovanju z revijo Moje finance, ki v aktualni številki prinaša pregled najugodnejših bančnih storitev za fizične osebe – od bančnih paketov, najbolje obrestovanih depozitov in najcenejših posojil –, smo posebej analizirali stanovanjska posojila. Vprašali smo za ponudbe za stanovanjsko posojilo, zavarovano s hipoteko, v vrednosti 40 tisoč evrov za komitente banke za deset let, brez sklepanja življenjskega ali drugega zavarovanja. Pri razvrstitvah smo sešteli pozicije glede na mesečni obrok, nižji seštevek pomeni ugodnejše posojilo. Kaj smo ugotovili?
Kaj ponujajo banke, kaj so novosti, katera upošteva negativno temeljno obrestno mero EURIBOR?

1. Posojilo s fiksno obrestno mero. »Približno polovica posojilojemalcev je pri sprejemanju odločitev o vrsti obrestne mere previdnejša in se odloči za fiksno obrestno mero,« opažajo pri NLB. To potrjujejo tudi drugi ponudniki. Kaj se dogaja s fiksnimi obrestnimi merami? Trenutno vam bodo na bankah ponudili od 2,3 do 3,65 odstotka fiksne obrestne mere. »Najprijaznejše« posojilo z 2,3-odstotno fiksno obrestno mero ponujajo pri Intesi Sanpaolo (mesečni obrok je 373,46 evra), najmanj pa pri Lonu, kjer je obrestna mera 3,65-odstotna, mesečni obrok pa znaša 399,87 evra. To v primerjavi z najugodnejšo pomeni skoraj 320 evrov na leto več. Je pa treba vedno upoštevati, da je višina obrestne mere odvisna od bonitete komitenta. V izračun tudi niso vključeni morebitni drugi stroški, kot so najem cenilca, priprava dokumentacije, vpis hipoteke in lastništva prek notarja.

2. Posojilo s spremenljivo obrestno mero. Še vedno prevladuje povpraševanje po spremenljivi obrestni meri, pa opažajo pri NKBM. Tudi pri BKS je podobno: »Predvsem zaradi trenutne vrednosti EURIBOR, ki je negativna, in tako je posojilo z variabilno obrestno mero v tem trenutku cenejše tudi za odstotno točko ali več.« A pribitki se pri spremenljivi obrestni meri v prihodnje lahko spremenijo, čeprav tega v bližnji prihodnosti ni pričakovati, pravijo bankirji. Dolgoročno (10, 20 ali 30 let) pa se to lahko seveda spremeni, saj je skupna obrestna mera odvisna od medbančne obrestne mere EURIBOR. Najugodnejša ponudba za najem 40 tisočakov za deset let je trenutno prav tako pri banki Intesa Sanpaolo, in sicer šestmesečni EUROBOR s pribitkom 1,60 odstotka, kar prinese tudi najnižji mesečni obrok – 360,94 evra. Najdražje posojilo je pri Lonu (šestmesečni EURIBOR s pribitkom 2,60 odstotka) s 380,41 evra visokim mesečnim obrokom. Razlika med obema je skoraj 20 evrov na mesec, kar je 240 evrov na leto.

Novost, ki jo uvajajo nekatere banke, je tudi kombinirana obrestna mera. Pri BKS vam ponujajo posojilo prvih deset let po fiksni obrestni meri, preostanek odplačilne dobe pa po variabilni.

Opozorimo še na to: čeprav je EURIBOR negativen, večina bank upošteva vrednost referenčne obrestne mere nič odstotkov. Izjema sta NKBM in Unicredit, ki vračunavata negativen EURIBOR (–0,414 odstotka) pri izračunu obrestne mere.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

2dark je izjavil:

Morda je še najbolj optimalno nekje okolica Rudnika .. recimo Jurčkova cesta ipd..

2dark je izjavil:

Kdo si želi sobivat z 100 ljudmi v isiti zgrabi ne vem. jaz si zagotovo ne.

Tukaj so luštni blokci po 16 stanovanj, vseljivi januarja, ugodna cena pod 3.000€/m2. Edino kar me moti, da ni veliko izbire pri velikosti stanovanj vsa so slabih 70 m2.

Steinkauz ::

Ob dolenjki in železnici. Double damage.

Sopomenka ::

HappyPills je izjavil:

Noben ni rekel 400k ene 200k pa :) In rekel sem da bi celotna ureditev še z garažo nadstreškom, kletjo mogoče še urejena terasa in okolica itd prišla pač 500k. In tok bo tudi prišlo ali pa bodo pač še eni ki bodo živeli v hiši brez fasade nasljednih 30+ let :).

Lahk en hiter izračun prosim, da pridemo do 500k? Ker jst pravim, da govoriš bučke ali pa ne veš kaj pišeš. ;)
Hint: Hiše v 3. gr. fazi se prodajajo na omenjeni lokaciji za 200k.

Steinkauz je izjavil:

Ob dolenjki in železnici. Double damage.

Zeleznica ni toliko problematicna, ker so tam vlaki precej redki. Bolj Dolenjka.

Dpool ::

Spremljam odkar sem tudi to temo odprl in se pred tistim seveda. Zelo slaba ponudba 3-sobnih / 4-sobnih novogradenj pod 250.000 EUR. Oziroma raje uporabim kvadraturo, ker eni tudi prodajajo 55 kvadratov kot 3-sobno stanovanje... torej stanovanj cca 70 kvadratov (neto bivalne) ne dobis pod 250.000 EUR (torej to je nekje 3600 EUR/m2) nikjer, razen v PECA, ampak tam pa ni balkona + pise da moras vzet 2x parkirni mesti, kar nanese dodatnih 26.000 EUR. Izkljucujem LJ Center iz mojih filtrov, tisto me ne zanima, itak je vse nad 400k. Bolj me zanima Bezigrad in Crnuce.

Ne zgleda obetavno za nas, ki si ogledujemo novogradnje in ne bi radi kupovali rabljena stanovanja ter jih obnavljali ipd.

Preseneca pa me, da v Eko Srebrni Hisi ne spustijo nic na ceni. Stanovanje je ze 5 (!!) let prazno in ima vseeno ceno 380.000 EUR (3-sobno). Skoda, res..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dpool ()

gansta ::

Dpool je izjavil:

Spremljam odkar sem tudi to temo odprl in se pred tistim seveda. Zelo slaba ponudba 3-sobnih / 4-sobnih novogradenj pod 250.000 EUR. Oziroma raje uporabim kvadraturo, ker eni tudi prodajajo 55 kvadratov kot 3-sobno stanovanje... torej stanovanj cca 70 kvadratov (neto bivalne) ne dobis pod 250.000 EUR (torej to je nekje 3600 EUR/m2) nikjer, razen v PECA, ampak tam pa ni balkona + pise da moras vzet 2x parkirni mesti, kar nanese dodatnih 26.000 EUR. Izkljucujem LJ Center iz mojih filtrov, tisto me ne zanima, itak je vse nad 400k. Bolj me zanima Bezigrad in Crnuce.

Ne zgleda obetavno za nas, ki si ogledujemo novogradnje in ne bi radi kupovali rabljena stanovanja ter jih obnavljali ipd.

Preseneca pa me, da v Eko Srebrni Hisi ne spustijo nic na ceni. Stanovanje je ze 5 (!!) let prazno in ima vseeno ceno 380.000 EUR (3-sobno). Skoda, res..

Peca je v industrijski coni, na eno stran avtocesta (stalno brnenje, tovorni promet itd.) na drugo Litostroj, zraven pa še študentski dom; Idealna kombinacija.

Tista stanovanja ob dolenjki so pa itak precenjena.

trancer01 ::

A je sploh kakšna nepremičnina na trgu, ki po mnenju forumašev ni precenjena?:D

trancer01 je izjavil:

A je sploh kakšna nepremičnina na trgu, ki po mnenju forumašev ni precenjena?:D

So bile npr. zeleni gaj, za 150k€ par let nazaj od stanovanjskega sklada; sedaj so pa 100k€+ še dodatno.

PrihajaNodi ::

Bivalni kontejnar je najboljsa izbira za tiste z minimalcem.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Postaviš ga pa kam? Sredi parka Tivoli? ;((

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Aha, postaviš ga torej na prijateljevo parcelo ob garažo. :))

Dpool je izjavil:

2 leti nazaj si dobil cca 10% popusta na to. Spustiti pa se jim sedaj res ne splaca, dokler gredo cene gor.

Utk ::

600 evrov na meter plus parcela in priključki. Nič posebej poceni.

Dpool je izjavil:

Nekdo ni odprl linka par postov nazaj :D www.soseska-rakovnik.si
~70 m2 novogradnja med 218 do 240K če bi še atrij. Ta cena je za stanovanje z balkonom, parkiriščem in kletjo, ... Kakor sem na hitro pogledal verjetno najugodneje ta trenutek v Ljubljani. Tudi ne duha ne sluha o kakšni proviziji, katero kakšni radi omenijo na koncu.

Sem tudi preletel tehnično poročilo v prodajnih pogojih in so kar uredu rešitve ... vsako stanovnje s svojo plinsko pečjo na mestni plin, se pravi kreganje z razdelilci, kot imamo v starih blokih odpade, okna so dodatno zvočno izolirana verjetno zaradi ceste in železnice, lokalna rekuperacija zraka v vsakem stanovanju, granit na hodnikih, oprema v kopalnicah nič posebnega hansgrohe in večje dvigalo, da gre tudi bolniška postelja notri, relativno blizu centra in obvoznice pa še Golovc je čez cesto ... men zgleda top.

Dajte si že dopovedati, da je glavni problem zemljišče oz. lokacija in ne tip objekta. Če si pripravljen živeti v kontejnerju na najcenejši možni lokaciji, potem je to OK. V Ljubljani je pa glavni strošek parcela in tudi, če ti uspe postaviti en kontejner, rabiš vsaj 500 m2 zazidljive površine in gradbeno dovoljenje zanj, da se lahko priključiš na vse komunalne storitve. Lahko torej postaviš modularno hiško za 50 jurjev, vendar te bo še parcela v MOL koštala okoli 150 jurjev, plus dodatno še vsa papirologija in izvedba komunalnih priključkov.

2dark ::

recmajkemi je izjavil:

Tukaj so luštni blokci po 16 stanovanj, vseljivi januarja, ugodna cena pod 3.000€/m2. Edino kar me moti, da ni veliko izbire pri velikosti stanovanj vsa so slabih 70 m2.

Ok. Tole zgleda precej drugač kot tisti panji.

energetik ::

trancer01 je izjavil:

Dajte si že dopovedati, da je glavni problem zemljišče oz. lokacija in ne tip objekta. Če si pripravljen živeti v kontejnerju na najcenejši možni lokaciji, potem je to OK. V Ljubljani je pa glavni strošek parcela in tudi, če ti uspe postaviti en kontejner, rabiš vsaj 500 m2 zazidljive površine in gradbeno dovoljenje zanj, da se lahko priključiš na vse komunalne storitve. Lahko torej postaviš modularno hiško za 50 jurjev, vendar te bo še parcela v MOL koštala okoli 150 jurjev, plus dodatno še vsa papirologija in izvedba komunalnih priključkov.
Zato pa če nimaš dovolj sredstev in bi imel rad svojo nepremičnino pač odmisliš LJ in gledaš, kje so ugodne železniške povezave, tisti z otroci še bližino vrtca/šole. Npr. Borovnica. Dokaj pogosti vlaki, ki te v 22min dostavijo na glavno postajo oz. v 18min v Tivoli. Sem se pa že peljal z vlakom do tja, in je zadeva res hitra in udobna.
Nisem pa že dolgo spremljal tamkajšnjih cen. Cene: na hitro pogledal, letnik 2008 73m2, 140kEUR.

Sicer so naše Notranje Gorice še bolj top, ampak kot vidim, so cene tudi tu že krepko zrasle...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

energetik je izjavil:

trancer01 je izjavil:

Zato pa če nimaš dovolj sredstev in bi imel rad svojo nepremičnino pač odmisliš LJ in gledaš, kje so ugodne železniške povezave, tisti z otroci še bližino vrtca/šole. Npr. Borovnica. Dokaj pogosti vlaki, ki te v 22min dostavijo na glavno postajo oz. v 18min v Tivoli. Sem se pa že peljal z vlakom do tja, in je zadeva res hitra in udobna.
Nisem pa že dolgo spremljal tamkajšnjih cen. Cene: na hitro pogledal, letnik 2008 73m2, 140kEUR.

Sicer so naše Notranje Gorice še bolj top, ampak kot vidim, so cene tudi tu že krepko zrasle...

Z avtom proti borovnici, vrhniki, logatcu je zjutraj in popoldne nazaj strel v nogo -> žal obroč ne prenese, sploh pa ob vikendih, praznikih itd je polomija

Si spregledal, kaj sem pisal o vlaku? Ogromno folka iz Borovnice in Notranjih se vozi z vlakom, ker je tukaj dejansko hitra in učinkovita varianta.
No, jaz se velikokrat z avtom, pa grem po lokalnih barjanskih bližnjicah mimo vseh zastojev na Tržaški. Logatec in Vrhnika je drugo..
Sicer še info za cene v Notranjih - dobro narejena bajta (poznam loakcijo in gradnjo) 200m2 200kEUR, 3pgf (fasada+ okna že). Za vselit se rabiš še nekje vsaj 50kEUR. Pa vendarle, 250kEUR za 200m2 samostojno bajto 10km iz LJ ni neka grozno visoka cena, če se primerja s stanovanjskimi luknjami v LJ.

Zgodovina sprememb…

Marsikdo pa noče ven in vztraja v Ljubljani, ker se želi izogniti dnevnim migracijam v mesto. Sem bil tudi sam takšen, a z leti se človek spremeni in mu ne pomeni več največ mesto. Zdaj lahko rečem, da je vsaj meni kakovost življenja na podeželju neprimerno večja kot v centru Ljubljane, kjer sem živel pred tem. Seveda pa so tudi cene nepremičnin na podeželju bistveno nižje kot v mestu, zato si lahko človek privošči več za manj. Minus je pač odvisnost od avta.

hammock ::

Pa res hocete vsi ziveti/delati v Ljubljani? Ok, place so najboljse pri nas, marsikaj je pri roki.

Minusov pa kolikor hoces - katastrofalen promet, visoki stroski, slaba kakovost zraka vecji del leta, pozimi megla za popizdit.

Dobro zivljenje obstaja tudi izven prestolnice. Kaj je narobe recimo z Mariborom? V 10 min sem z avtom povsod, 10 minut imam pes do vznozja Pohorja. Grasko letalisce imam 40 min stran, povezave v cel svet. Vreme je pozimi bistveno manj depresivno kot v Ljubljanski kotlini, zrak je neprimerljivo boljsi. Standard se je zahvaljujoc Avstriji v zadnjih letih precej dvignil, place rastejo, delovnih mest kolikor hoces. Trosobno stanovanje 75m2 se dobi za 550e/mesec v centru, top shit lokacija poleg tehnicnih faksov.

Ok, vsakemu je vsec svoje, ampak jaz osebno ne bi hotel ziveti v Ljubljani (pa se mi kot mesto zelo dopade, priznam da je mafijozo Jankovic marsikaj zrihtal).

-valvoline- ::

@hammock a ti to resno? Pol maribora dela za minimalc ti pa trobis da se je standard dvignil. Najemnine so dokaj nizke ja, ker je placno sposobnih zelo malo. 550e najem, a to za mb? To je ze kar naspanana cifra, no ja ce je za center pa za nek luksuz,drgac pa lahko najdes tudi pod 400e pb, se za 300 se dobi. Splosno stanje resuje Avstrija ja, vendar sluzbe niso glih v obmejnem obmocju ampak se je treba kr dost vozit za dober siht recimo graz in naprej, pa se tam ni vec tako roznato.

Zgodovina sprememb…

hammock ::

Pol Maribora je delalo za minimalec 5 let nazaj, sredi krize. Zdaj so razmere bistveno boljse. Glede najemnin nimas aktualnih informacij, ko sem oddajal stanovanje za 550e so se skoraj stepli zanj, komot bi potegnil se dodatnih 100e ven.

HotBurek ::

Sem šel iz firbca gledat, koliko so najemnine za stanovanja v Velenju. In se za najem ne oglašuje niti eno stanovanje (nepremicnine.net).

Ali kdo pozna sceno v Velenju, da se nič za oddajanje ne oglašuje?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

hammock je izjavil:

Pol Maribora je delalo za minimalec 5 let nazaj, sredi krize. Zdaj so razmere bistveno boljse. Glede najemnin nimas aktualnih informacij, ko sem oddajal stanovanje za 550e so se skoraj stepli zanj, komot bi potegnil se dodatnih 100e ven.

Se danes je pol stajerske na minimalcu. 550e tole je.migoce sam ce oddajas studentom pa si delijo najemnnino. Jaz ti danes takoj najdem par stanovanj 50-60m2 pod 400e najemnino. Se za 300 najdes.

hammock je izjavil:

Ok, vsakemu je vsec svoje, ampak jaz osebno ne bi hotel ziveti v Ljubljani (pa se mi kot mesto zelo dopade, priznam da je mafijozo Jankovic marsikaj zrihtal).
Jaz sem od rojstva do 35 leta živel v Centru LJ, v bajti. Pa sem LJ dobesedno zasovražil. Hrup, smrad, nočno pijančevanje, črepinje, sedaj še gneča turistov, oteževanje prometa za prebivalce. Janković je zrihtal center za turiste, to je pa tudi vse. Kar je izven ringa pa sesuto in neurejeno.
Skratka srečen sem, ker sem se izselil ven, v drugo občino. Tukaj župan dejansko porablja denar večinoma za pametne stvari (infrastruktura, nov vrtec itd). Tudi folk je tukaj povsem drug. OŠ otroci te npr. na poti v šolo pozdravljajo in so na splošno bolj prijazni in bolje vzgojeni.

Zgodovina sprememb…

Energetik ne nabijaj. Te floskule o samo urejenem centru je matran ne ljubljančanov. Tudi mi na obrobju smo dobili nov vrtec, novo šolsko telovadnico, OŠ prizidek, nov vodovod in kanalizacijo ter sedaj še optiko. Hrupa ponoči ni, je pa čez dan saj je zelo strnjeno naselje ampak večine ljudi to ne moti. Jaz bi se selil iz LJ zgolj zaradi narave ki jo hočem imet skoz pred očmi in pa rad imam popolen mir, kar pa v mestu ni mogoče. Drugače je LJ dobra za živet so pa cene prenapihnjene im marsikdo bo za en stanovanje pač oddela celo življenje no bodo pa njegovi otroci imel kaj prodat. :) Ta o minimalcu v MB je še ena buča ker stat si pravi drugače: Ljubljana 1.231,47 Maribor 1.048,38. Razlike je 200EUR. Če je podobna hiša 100.000EUR cenejša v MB, koliko let bo moral Ljubljančan dodatno plačevat kredit pri povrepčni plači? Se res tolk splača živet v LJ?

Zgodovina sprememb…

PreviousUser ::

Povsod je vse precenjeno, ker banke talajo praktično zastonj kredite, folk se pa pufa na 20+ let. Nepremičnine pri nas so tak balon, da glava peče in ko bo počil, ne bo lepo.

MadMen ::

Nagradno vprašanje, ali je Mitchoo == -valvoline- ?

PreviousUser je izjavil:

Povsod je vse precenjeno, ker banke talajo praktično zastonj kredite, folk se pa pufa na 20+ let. Nepremičnine pri nas so tak balon, da glava peče in ko bo počil, ne bo lepo.

Ne bo lepo pomeni kaj? Spet bo kaksna nalozba nasedla, za navadne drzavljane pa ne bo nekih dramaticnih sprememb.

Smurf je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Ne bo lepo pomeni kaj? Spet bo kaksna nalozba nasedla, za navadne drzavljane pa ne bo nekih dramaticnih sprememb.

Pomeni izgube služb, deložacije, nezmožnost odplačevanje kreditov, prodaje po zelo nizkih cenih na dražbah itd...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

HappyPills je izjavil:

Energetik ne nabijaj. Te floskule o samo urejenem centru je matran ne ljubljančanov. Tudi mi na obrobju smo dobili nov vrtec, novo šolsko telovadnico, OŠ prizidek, nov vodovod in kanalizacijo ter sedaj še optiko. Hrupa ponoči ni, je pa čez dan saj je zelo strnjeno naselje ampak večine ljudi to ne moti. Jaz bi se selil iz LJ zgolj zaradi narave ki jo hočem imet skoz pred očmi in pa rad imam popolen mir, kar pa v mestu ni mogoče. Drugače je LJ dobra za živet so pa cene prenapihnjene im marsikdo bo za en stanovanje pač oddela celo življenje no bodo pa njegovi otroci imel kaj prodat. :) Ta o minimalcu v MB je še ena buča ker stat si pravi drugače: Ljubljana 1.231,47 Maribor 1.048,38. Razlike je 200EUR. Če je podobna hiša 100.000EUR cenejša v MB, koliko let bo moral Ljubljančan dodatno plačevat kredit pri povrepčni plači? Se res tolk splača živet v LJ?

Povprecje v MB nabijajo drzavni paraziti v js. Mediana tj neka realna placa se giblje 800 do max 900e z vkljuceno malico.
Precej stajercev se vssk dan vozi na siht v lj, tudi to verjetno dviguje povprecje, ne vem kam stejejo tiste k delajo v lj.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: barakus ()

V MB je trenutno prakticno nemogoce dobiti siht v js, to je neverjetni naval. Medtem k v lj pa se vedno lepo filajo. Sestricna z faxom ze vec k 5 let je cakala/iskala zaposlitev kot uciteljica ali vzgojiteljica tu na stajerskem, na koncu pa skor iz prve dobila v domzalah ter sta se z fantom takoj tja preselila.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

900e z malico in prevoznimi = skorajda minimalec =) To dvomim da je povprečje...

Sam imam trenutno v MB 940€ NETO + 120 malice + prevoz kot serviser... pa se mi zdi dokaj nizka plača, glede na informacije... če odmislimo gnile trgovine in čistilniško delo so plače kar nad 850€ neto...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Vecina mariborcanov ne dobi centa za prevoz. Kljub temu da se dost folka mora z busom ali avtom pelat na siht. Tisti izven mb ja.

Mato989 je izjavil:

900e z malico in prevoznimi = skorajda minimalec =) To dvomim da je povprečje...

Sam imam trenutno v MB 940EUR NETO + 120 malice + prevoz kot serviser... pa se mi zdi dokaj nizka plača, glede na informacije... če odmislimo gnile trgovine in čistilniško delo so plače kar nad 850EUR neto...

Koliko ti misliš da zasluži medicinska sestra vLjubljani, oskrbovalec v domu ostarelih v Kranju? 700 do 800 EUR se gibljejo plače nič več nič manj. In to je realna slika Slovenije.

Slovenija nima korporacij, ki bi standard dvignile na nek človeški nivo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Jaz mam tut okrog 1200 neto in ne dobim nic za prevoz, mam pa 3km do sluzbe. Sem recimo relativno dobro placan, vendar glede na to da tudi delam na vzdrzevsnju in servis strojev v sluzbi po potrebi k pa stane servisna ura 100e+ niti ni neka huda cifra. Je pa res da zarad tega delam precej manj kot ostali si lahko privoscim proste dneve ko rabim in delam sam dopoldan. Drgac pa ns sploh v proizvodnjo, tovarnah, trgovinah, gostinstvu itn place so katastrofa v mb. 800-900e vse noter, ponekod v trgovinah so place celo pod minimalcem. Servidse, storivene, it itn dejavnosti mal izstopajo ja, ampak je to majhen % mb obubozanega gospodarstva. Je pa res da se premika na bolje.

Zgodovina sprememb…

jype ::

PrihajaNodi je izjavil:

Korporacije standarde nižajo.

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Korporacije standarde nižajo.

Mhm...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jype ::

PrihajaNodi je izjavil:

Mhm...
Yup: Gentrification @ Wikipedia

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Mhm...
Yup: Gentrification @ Wikipedia

Tebi je super, sodrzavljani ti pa stradajo in crkujejo za 700e.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
««
11 / 133
»»