» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
159 / 163
»»

johnnyyy ::

TorrentXL je izjavil:

To govoriš o korupciji, jaz pa govorim o rešitvi stanovanjske problematike. Teh 100mio je samo nova predvolilna obljuba, ki večini čisto nič ne pomaga.

Jaz govorim o nevarnostih, ki se jih določeni ljudje ne zavedate. Vsaka akcija ima svojo reakcijo in pri teh zadevah je dobro da poznaš možne reakcije, da ne greš z dežja pod kap.

Utk ::

Predvsem se pa zgublja čas z nerealnimi plani namesto da bi uresničili tisto kar lahko jutri in brez dodatnih stroškov.

Že stari Kitajci so rekli, done is better than perfect...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

TorrentXL ::

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

To govoriš o korupciji, jaz pa govorim o rešitvi stanovanjske problematike. Teh 100mio je samo nova predvolilna obljuba, ki večini čisto nič ne pomaga.

Jaz govorim o nevarnostih, ki se jih določeni ljudje ne zavedate. Vsaka akcija ima svojo reakcijo in pri teh zadevah je dobro da poznaš možne reakcije, da ne greš z dežja pod kap.

Tu je še najmanjša nevarnost pri neprofitni prodaji, zato ker bi bodoči stanovalci sami plačali stanovanja. Samo pravila se morejo jasno postavit, kdo lahko kupi tako stanovanje in kakšni so pogoji.

Utk je izjavil:

Predvsem se pa zgublja čas z nerealnimi plani namesto da bi uresničili tisto kar lahko jutri in brez dodatnih stroškov.

Nerealni plani so vsi, ker nobena vlada ne sme te problematike rešit. Če bi jo pa lahko, pa je najboljši način to kar sem napisal. Pošten davek proti kopičenju nepremičnin, neprofitni najem in neprofitna prodaja. Seveda v zadostni količini. Problem bi bil rešen v 2 letih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

TorrentXL je izjavil:

Tu je še najmanjša nevarnost pri neprofitni prodaji, zato ker bi bodoči stanovalci sami plačali stanovanja. Samo pravila se morejo jasno postavit, kdo lahko kupi tako stanovanje in kakšni so pogoji.

Torej nek novodobni Jazbinšek?

Če res nikakor ne znaš ločit med razprodajo javnega premoženja obstoječim najemnikom in neprofitno prodajo namensko zgrajenih novih stanovanj, potem ja. Za druge, ki razumejo razliko, pa ne.

luli ::

Nerealni plani so vsi, ker nobena vlada ne sme te problematike rešit. Če bi jo pa lahko, pa je najboljši način to kar sem napisal. Pošten davek proti kopičenju nepremičnin, neprofitni najem in neprofitna prodaja. Seveda v zadostni količini. Problem bi bil rešen v 2 letih.

Prebilič torej. Poštenjak bo problem rešil v dveh letih. Izobrazba očitno ne pomaga, znanja, da bi se lotil problema sam pa ni. Da bi gradnja poceni pa bomo uvozili Indijce. Čudovite bajte z dreka in smeti zidajo sem videl.

jernejl ::

Utk je izjavil:

Ampak naj to nič ne zmoti forumskih veleumov pri blejanju, da se koristnega zakona ne sme sprejet, ker ni 100,0% popoln.

Jaz sem reku da obdavčimo vse nepremičnine brez izjem in damo izkopiček v nižje prispevke in dohodnino. Tist, ki ima samo eno stanovanje bi bil verjetno v plusu, tist brez pa sigurno v plusu in bi lažje plačeval najem. Dobro, tudi nekdo ki ima 700 evrov penziona in živi na 250 m2 bi bil najbrž v minusu, ampak jebiga...naj mu dediči pomagajo.
Samo je folk proti, ker tega kao drugje nimajo. Čeprav imajo.
Proti ste pa zato, ker bi bilo smiselno uvesti olajšave, ki jih pri nas kao ne bi smeli imeti, čeprav jih drugje imajo.

johnnyyy je izjavil:

Torej nek novodobni Jazbinšek?
Približek novodobnega Jazbinška bi bil, če bi država tistim, ki si ne lastijo stanovanja, ponudila 150.000 praznih gradbenih parcel za 10% tržne cene in se pri gradnji in materialu odpovedala vsem davkom (DDV) in prispevkom (komunalc itd.).
Ampak je "bolje" namesto tega mladim od plače vzeti še procent ali dva več kot doslej (prispevek za dolgotrajno oskrbo) in ta denar dati tistim, ki jim je Jazbinšek nekoč dal stanovanja na tričetrt zastonj, da bodo lahko slednji koristili pravice iz naslova prispevkov, ki jih nikoli v življenju niso plačevali :)) In da jim slučajno ne bo treba svojih praznih stanovanj oddajati ali prodati, da bi si s tem pokrili bivanje v domu.

TorrentXL je izjavil:

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Pri tem je recimo m2 uporabne površine 3766EUR.
No, tisto kar gradi stanovanjski sklad, ima tudi parkirna mesta v garaži. Tako da je pri tej privat ponudbi, če dodamo še ceno za parkirno mesto in to delimo z uporabno površino, cena za drobiž manj kot 4k€ po kvadratu. V Mariboru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Imaš prav. Nisem bil pozoren. Je pa res da tu pretiravajo s ceno. Se da tud ceneje dobit novogradnjo v MB. V vsakem primeru, pa država lahko zagotovo gradi za manj kot 3k na m2, kar je bil moj point. Tudi v Ljubljani.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Imaš prav. Nisem bil pozoren. Je pa res da tu pretiravajo s ceno. Se da tud ceneje dobit novogradnjo v MB. V vsakem primeru, pa država lahko zagotovo gradi za manj kot 3k na m2, kar je bil moj point. Tudi v Ljubljani.

Res je. Tako preko kurca bi rekel, da država lahko gradi za jurčka na kvadrat. Sicer ne vem kje, ampak je vseeno poceni.

jernejl je izjavil:

Približek novodobnega Jazbinška bi bil, če bi država tistim, ki si ne lastijo stanovanja, ponudila 150.000 praznih gradbenih parcel za 10% tržne cene in se pri gradnji in materialu odpovedala vsem davkom (DDV) in prispevkom (komunalc itd.).

Kolikor je meni znano so bila takrat stanovanja po jazbinšku cenejša do 60% cene tržne. Torej če je danes v LJ cena postavitve novogradnje 4k€/m² prodajajo pa se za 10k€/m², bi bili kar blizu temu, če bi jih država/nekdo prodajal z pozitivno nulo.

jernejl je izjavil:

Ampak je "bolje" namesto tega mladim od plače vzeti še procent ali dva več kot doslej (prispevek za dolgotrajno oskrbo) in ta denar dati tistim, ki jim je Jazbinšek nekoč dal stanovanja na tričetrt zastonj, da bodo lahko slednji koristili pravice iz naslova prispevkov, ki jih nikoli v življenju niso plačevali :)) In da jim slučajno ne bo treba svojih praznih stanovanj oddajati ali prodati, da bi si s tem pokrili bivanje v domu.

To je pač žalostna realnost, ki sem jo izpostavil, da se delovno aktivnim pobira zato, da se tiste, ki imajo v povprečju največ financira v duhu socializma. In izpstavil sem zato, ker se mladi okrog tega sploh ne zgražajo, večina mladih to še podpira?! Pač dobili so 100mio, vzeli jim bodo 1miljardo in so zadovoljni, čeprav bodo v povprečju 2x na slabšem - manj bodo imeli denarja za nakup, tisti ki pa so lastniki pa imajo eno pomoč več, da jim morda ne bo potrebno prodat.

100 let nazaj ko ni bilo pokojnin, so starejši svoje premoženje dali najbolj sposobnemu otroku z družino, saj je bilo samo to zagotovilo, da jim bo na starost dobro, če imajo nekoga sposobnega ki bo to gnal naprej. Če so vse nagnali iz hiše kot v zgodbi Samorastniki, so na koncu umrli v lastnem dreku, kjer ni bilo nikogar, ki bi zanje poskrbel. Danes smo šli v nek socializem kjer se tem ljudem abstraktivno pomaga in lahko delajo kar hočejo, pa se jim ne bo nič slabega zgodilo. Kaj naj rečem - bravo. Social penzionizem na steroidih.

Kolikor je meni znano so bila takrat stanovanja po jazbinšku cenejša do 60% cene tržne. Torej če je danes v LJ cena postavitve novogradnje 4kEUR/m² prodajajo pa se za 10kEUR/m², bi bili kar blizu temu, če bi jih država/nekdo prodajal z pozitivno nulo.

Cena gradnje ni 4k na m2 in prodajajo se ne za 10k. Je malo smešno svojo primerjavo z Jazbinškom postavljat na primeru Schellenburga. Kljub temu če bi bilo razmerje podobno, gre za 2 različni zadevi z drugačnimi vzroki in cilji.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Cena gradnje ni 4k na m2 in prodajajo se ne za 10k. Je malo smešno svojo primerjavo z Jazbinškom postavljat na primeru Schellenburga. Kljub temu če bi bilo razmerje podobno, gre za 2 različni zadevi z drugačnimi vzroki in cilji.

Dobro, kdaj lahko potem pričakujemo, da bo tole sprejeto in bo to dejansko na trgu? Tudi če bo samo 20% nižje?

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Dobro, kdaj lahko potem pričakujemo, da bo tole sprejeto in bo to dejansko na trgu? Tudi če bo samo 20% nižje?

Ne moreš to pričakovat, ker če še nisi opazil trenda, se problema ne sme rešit, pa je vseeno če bo v vladi levica ali desnica.

Zakaj potem nabijaš o tem že leta in leta?

To je pač žalostna realnost, ki sem jo izpostavil, da se delovno aktivnim pobira zato, da se tiste, ki imajo v povprečju največ financira v duhu socializma. In izpstavil sem zato, ker se mladi okrog tega sploh ne zgražajo, večina mladih to še podpira?! Pač dobili so 100mio, vzeli jim bodo 1miljardo in so zadovoljni, čeprav bodo v povprečju 2x na slabšem - manj bodo imeli denarja za nakup, tisti ki pa so lastniki pa imajo eno pomoč več, da jim morda ne bo potrebno prodat.

Zato jaz pravim da je treba plače _TAKOJ_ razbremenit in pač prišparat v proračunu 2 milijarde. Kot so lahko zapravili za JS, orožje, itd., naj še za rabremenitev. Ne pa da se delijo 100 mio gor dol kot drobiž, podaljšujejo vinjete in ne vem kaj. Oni bi pa radi najprej pobrali te 2 milijarde iz nekih imaginarnih nepremičnin, ki sploh ne obstajajo. Če bi imeli v Sloveniji 50,000 luksuznih vil z bazenom bi treba vsako obdavčit s 40,000 evri da dobimo 2 milijarde. Pa jih ni 50,000 niti jih ne moreš obdavčit s 40 jurji. Pa 2 milijardi pomenita samo 2000 evrov višjo neto na zaposlenega, kar ni ravno bajna cifra. Tako da dajte se malo zresnit...
Zarezat je treba oreng, ne pa zgubljat 10 let z nekimi brezveznimi davki od katerih bo 50 mio efekta.

In ja, 50 mio je slabše kot nič, ker se zaradi teh 50 mio zgubljajo leta in celi mandati, in še iz tega nazadnje ni nič. Pa tudi če bi bilo vsaj teh 50 mio, še zmeraj ne bi bilo nič, ker proračun to zlahka požere brez da se kjerkoli kaj pozna.

Zgodovina sprememb…

Iz istega razloga kot ti, ki nabijaš o tem že leta in leta. Je pa velika razlika, da jaz pišem o dejanskih rešitvah, ki bi hitro rešile problem, če bi jih nekdo implementiral, ti pa nabijaš neumnosti v prazno in iščeš dlake v jajcu, ker nimaš nič konstruktivnega za napisat.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Ne moreš to pričakovat, ker če še nisi opazil trenda, se problema ne sme rešit, pa je vseeno če bo v vladi levica ali desnica.

Ni vseeno kdo je na oblasti. Ker desnica je bolj privržena "familijam", kapitalu itd. in oni stvari rešujejo na drugačen način. Tako da če želite neko socialo in vam to vaša levica ne dostavi potem ni druge kot da se obrnete desno proti vetru in zamenjate filozofijo.

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Ni vseeno kdo je na oblasti. Ker desnica je bolj privržena "familijam", kapitalu itd. in oni stvari rešujejo na drugačen način. Tako da če želite neko socialo in vam to vaša levica ne dostavi potem ni druge kot da se obrnete desno proti vetru in zamenjate filozofijo.

Desnica je privržena predvsem sama sebi, tako kot levica, takoj za tem pa kapitalu, tako kot levica. Desnica ne rešuje nič. V njihovem mandatu je cena najbolj ponorela, delno tud zarad njihovih ukrepov.

TorrentXL je izjavil:

Iz istega razloga kot ti, ki nabijaš o tem že leta in leta. Je pa velika razlika, da jaz pišem o dejanskih rešitvah, ki bi hitro rešile problem, če bi jih nekdo implementiral, ti pa nabijaš neumnosti v prazno in iščeš dlake v jajcu, ker nimaš nič konstruktivnega za napisat.

Moje rešitve bi delovale, tvoje ne. Moje rešitve bi bila vsaj desna stran sposobna speljat, tvojih pa nobena.

TorrentXL je izjavil:

Desnica je privržena predvsem sama sebi, tako kot levica, takoj za tem pa kapitalu, tako kot levica. Desnica ne rešuje nič. V njihovem mandatu je cena najbolj ponorela, delno tud zarad njihovih ukrepov.

Niti ne. Nekaj stanovanj se je zgradilo tudi pod desno vlado, pa tega niso obešali na velik zvon. Da so cene ponorele je bila krivda predvsem tiskanje denarja in posledične inflacije in če pogledaš grafe so povsod v EU šle cene gor - saj je ob preseženi likvidnosti to tudi logično. Drugače pa so takrat imeli levi oblast v rokah, pa so vajeti lepo predali desnici.

Brezveze mu to razlagaš. On bo tupil svoje.
 SURS

SURS

Ima se za pametnega in izobraženega, hkrati pa do kolen ne seže svojim sošolcem, ki v OŠ na zemljevidu sveta niso znali pokazati Evrope ali Slovenije. Pričakuje pa, da mu bodo ravno oni pomagali financirati njegov stanovanski problem. Skratka revčeček.

LeQuack ::

Ni težko videti zakaj imaš naziv.
Quack !

Utk je izjavil:

Moje rešitve bi delovale, tvoje ne. Moje rešitve bi bila vsaj desna stran sposobna speljat, tvojih pa nobena.

Seveda bi delovale, tako da bi se še bolj zvišale cene. To, da bi take rešitve za dodaten dvig cen desna stran bila sposobna speljat, pa niti najmanj ne dvomim. "Mojih" rešitev pa seveda nobena, ker so dejansko rešitve.

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Niti ne. Nekaj stanovanj se je zgradilo tudi pod desno vlado, pa tega niso obešali na velik zvon. Da so cene ponorele je bila krivda predvsem tiskanje denarja in posledične inflacije in če pogledaš grafe so povsod v EU šle cene gor - saj je ob preseženi likvidnosti to tudi logično. Drugače pa so takrat imeli levi oblast v rokah, pa so vajeti lepo predali desnici.

Sej JSS že cel čas nekaj malega brca ne glede na vlado. Vsi pa vemo, da se z nekaj socialnimi stanovanji problem ne bo rešil. Primarni vzrok seveda je tiskanje denarja, sekundarni pa odsotnost stanovanjske politike, covid dodatki, korupcija itd. Problem ni toliko, da so cene šle gor, problem je, da so pri nas šle gor neprimerno bolj kot plače. Sej so tud kje drugje, ampak nekje pa ne oz. vsaj ne v takem katastrofalnem razmerju. Kdo je oblast komu predal in zakaj se prepucavajte na NoraTV forumu. V tej temi je važno kdo je kaj naredil glede stanovanjske problematike in rezultati. Teh pa ni bilo niti pod desnico, niti levico.

Desnica niti ne obljublja tisoče novih državnih stanovanj niti to ni potrebno. Recimo samo 3. os bi več naredila za znižanje cen, in tudi prometa, kot vsi levi plani v teoriji, kaj šele praksi.
Pa levica 3. os stalno zavira in zavira, ko pride Janša se pa začne premikat. Lahko ga sovražiš kolk češ, to so dejstva.

Utk je izjavil:

Desnica niti ne obljublja tisoče novih državnih stanovanj niti to ni potrebno. Recimo samo 3. os bi več naredila za znižanje cen, in tudi prometa, kot vsi levi plani v teoriji, kaj šele praksi.
Pa levica 3. os stalno zavira in zavira, ko pride Janša se pa začne premikat. Lahko ga sovražiš kolk češ, to so dejstva.

Seveda desnica ne obljublja stanovanj, ker ne misli nič glede tega naredit. Boli ku*** desnico za stanovanjski problem v mestih, ker vejo da so njihova glavna volilna baza slabše izobraženi volilci na podeželju. Hahahahahaha, sedaj bo že 3. os znižala cene nepremičnin. :)):)):)) Vsaj nasmejiš me s svojimi neumnostmi. Hvala.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

TorrentXL je izjavil:

Hahahahahaha, sedaj bo že 3. os znižala cene nepremičnin. :)):)):)) Vsaj nasmejiš me s svojimi neumnostmi. Hvala.

Kvečjemu bo podražila nepremičnine...

Folk bo šel v službo v Ljubljano, kjer bo 3 ure na dan prebil v zastojih in si bo na koncu kupil nekaj v Ljubljani.

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Seveda desnica ne obljublja stanovanj, ker ne misli nič glede tega naredit. Boli ku*** desnico za stanovanjski problem v mestih, ker vejo da so njihova glavna volilna baza slabše izobraženi volilci na podeželju. Hahahahahaha, sedaj bo že 3. os znižala cene nepremičnin. :)):)):)) Vsaj nasmejiš me s svojimi neumnostmi. Hvala.

Seveda bi. Ker se bi folku splačalo še kam drugam kot v Lj vozit, kakšna firma se bi več odprla pri boljši cesti, ob manjših zastojih proti Lj bi folk lahko naredil kak km več, itd.
Tudi tretji pas po celi primorki bi malo pocenil nepremičnine. Pa so levičarji dali moratorij na širitev v začetku mandata. Zdaj ko teče voda v grlo pa obljubljajo "največji investicijski cikel"...kozla se mi.

Samo tvoja kratka pamet tega seveda ne more sprocesirat.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Sej JSS že cel čas nekaj malega brca ne glede na vlado. Vsi pa vemo, da se z nekaj socialnimi stanovanji problem ne bo rešil. Primarni vzrok seveda je tiskanje denarja, sekundarni pa odsotnost stanovanjske politike, covid dodatki, korupcija itd. Problem ni toliko, da so cene šle gor, problem je, da so pri nas šle gor neprimerno bolj kot plače. Sej so tud kje drugje, ampak nekje pa ne oz. vsaj ne v takem katastrofalnem razmerju. Kdo je oblast komu predal in zakaj se prepucavajte na NoraTV forumu. V tej temi je važno kdo je kaj naredil glede stanovanjske problematike in rezultati. Teh pa ni bilo niti pod desnico, niti levico.

Seveda brca, a če bi bil tak trn v peti desni, kot nekateri pravite, bi ga že ukinili ali pa zmanjšali financiranje, pa se to ni zgodilo.

Tiskanje denarja bi moral biti za mlade priložnost, ne breme. Denar se na trge sprošča tudi s krediti in tako si kot mlad ki je kreditno sposoben v precejšnji prednosti pred nekim penzičem, ki kredita več ne dobi. In ta prednost bi se še precej povečala, če se pokojnine ne bi toliko dvigovale in ne bi imeli toliko bonbončkov za penziče. Tako bi bili starejši prisiljeni nekaj narediti s svojim premoženjem.

Ne vem kakšna je tvoja filozofija, ampak pri meni velja korelacija med obljubo in med tem kaj si naredil. Ker če tega ni, potem hitro pridemo do tega, da se voli tiste, ki držijo figo v žepu. Izbira se izvajalce ki obljubijo največ in so najcenejši, a z aneksi so stvari na koncu najdražje itd. Ampak očitno si mnogo od ljudi to želi in tudi potem to dobimo.

PujsekPepe ::

Zakaj pa mladi niso kupovali bitkojna ko je bil poceni, recimo?

Zakaj pa ti ne kupuješ recimo magičnih kristalov, ki se prodajajo poceni? Eni pravijo da bodo vredni v prihodnosti veliko. To je odgovor na tvoje vprašanje, zakaj mladi niso kupovali coinov takrat.
Quack !

Utk je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Seveda bi. Ker se bi folku splačalo še kam drugam kot v Lj vozit, kakšna firma se bi več odprla pri boljši cesti, ob manjših zastojih proti Lj bi folk lahko naredil kak km več, itd.
Tudi tretji pas po celi primorki bi malo pocenil nepremičnine. Pa so levičarji dali moratorij na širitev v začetku mandata. Zdaj ko teče voda v grlo pa obljubljajo "največji investicijski cikel"...kozla se mi.

Samo tvoja kratka pamet tega seveda ne more sprocesirat.

Seveda. Zato ker bo nekdo čez 10 let ali več rabil 1h do LJ namesto 1h 15m, se bo čudež zgodil. Očitno ti misliš, da je 3. razvojna os projekt teleportacije. :)) Tud firm se bo nešteto preselilo drugam, kako da ne.

Ne klobasaj...

Zgodovina sprememb…

Seveda brca, a če bi bil tak trn v peti desni, kot nekateri pravite, bi ga že ukinili ali pa zmanjšali financiranje, pa se to ni zgodilo.

JSS ni trn v peti nikomur, ker se komaj opazi da obstaja.

Tiskanje denarja bi moral biti za mlade priložnost, ne breme. Denar se na trge sprošča tudi s krediti in tako si kot mlad ki je kreditno sposoben v precejšnji prednosti pred nekim penzičem, ki kredita več ne dobi. In ta prednost bi se še precej povečala, če se pokojnine ne bi toliko dvigovale in ne bi imeli toliko bonbončkov za penziče. Tako bi bili starejši prisiljeni nekaj narediti s svojim premoženjem.

To se norčuješ, al ti samo ni jasno, da so nepremičnine omejena dobrina, katero je mnogo penzičev že nakopičilo? Dodaj še, da mladi težko dobijo kredite v taki vrednosti in da tekmujejo proti bogatejšim parkiralcem denarja v nepremičnine, pa smo tu kjer smo. Penziči so tud velika volilna baza in glede na to, da v demografiji prevladujejo starejši, ti najprej poskrbijo za svoje zadnjice. Kdo misliš, da bo penzičem karkoli vzel? Janša? :)):)):))

Ne vem kakšna je tvoja filozofija, ampak pri meni velja korelacija med obljubo in med tem kaj si naredil. Ker če tega ni, potem hitro pridemo do tega, da se voli tiste, ki držijo figo v žepu. Izbira se izvajalce ki obljubijo največ in so najcenejši, a z aneksi so stvari na koncu najdražje itd. Ampak očitno si mnogo od ljudi to želi in tudi potem to dobimo.

Filozofija je preprosta. Pri tistemu, ki te je že nategnil, se ne naroča novih storitev. Očitno imate eni drugačno filozofijo.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

To se norčuješ, al ti samo ni jasno, da so nepremičnine omejena dobrina, katero je mnogo penzičev že nakopičilo? Dodaj še, da mladi težko dobijo kredite v taki vrednosti in da tekmujejo proti bogatejšim parkiralcem denarja v nepremičnine, pa smo tu kjer smo. Penziči so tud velika volilna baza in glede na to, da v demografiji prevladujejo starejši, ti najprej poskrbijo za svoje zadnjice. Kdo misliš, da bo penzičem karkoli vzel? Janša? :)):)):))

Seveda so omejena dobrina in logika za tem je takšna, da je kredit "leverage" in ti kot mlad s kretitom hitreje rasteš. Ker si delaven in zdrav imaš lahko višje prihodke in tako se cikel obrača. Tisti starejši ki so kopičili premoženje, ga bi morali na starost prodajati oz. dati v naslednji rod, ki bi poskrbel za njih.

Pa saj janša jim je vzel ob finančni krizi, samo potem to nismo zavirali ampak je šlo samo še naprej.

Seveda. Zato ker bo nekdo čez 10 let ali več rabil 1h do LJ namesto 1h 15m, se bo čudež zgodil. Očitno ti misliš, da je 3. razvojna os projekt teleportacije. :)) Tud firm se bo nešteto preselilo drugam, kako da ne.

Ma jebala te ta Ljubljana, kdo govori o Ljubljani? Zarad boljših cest bojo firme še kje nastale, ne selile, folk se bi vozil iz Štajerske proti Dolenjski in obratno brez da gre čez Lj, Štajerci se bi lahko vozili tudi v Novo mesto namesto Lj, tam vmes imaš vukojebine, ki bi postale zanimive če bi imele cesto, itd.

Pa kaj bi to razlagal retardu...

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Utk je izjavil:

tam vmes imaš vukojebine, ki bi postale zanimive če bi imele cesto

Torej, cesto naj plačamo vsi da bodo zemljišča postala tržno zanimiva in jih bo par občinarjev plahko prodajal kot zlate?
Preselite se nekam bližje AC pa bo rešeno. Placa je dovolj.

A socialna stanovanja pa lahko gradimo vsi, in z državnim denarjem iz davkov. Ne iz vinjet. AC se sama odplačuje. Preko cestnin direktno, potem pa še iz razvoja, več pobranih davkov itd. Socialno stanovanje pa niti ne.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Vinjete ja, socializem v najlepši luči. Tisti ki se vsak dan furajo in delajo gužvo po ljubljani plačajo enako kot tisti ki rabijo vinjeto 2x mesečno za izlet.

In zdej nej bi vsi plačevali tistim parim iz vukojebine da bodo imel 45min namesto 1h15 do šihta.

Parim ja. Si bil kaj na cestah zadnje čase?
Ti boš isto plačal kot do zdaj. Pol vinjete na maminem avtu.

Utk je izjavil:

Ma jebala te ta Ljubljana, kdo govori o Ljubljani? Zarad boljših cest bojo firme še kje nastale, ne selile, folk se bi vozil iz Štajerske proti Dolenjski in obratno brez da gre čez Lj, Štajerci se bi lahko vozili tudi v Novo mesto namesto Lj, tam vmes imaš vukojebine, ki bi postale zanimive če bi imele cesto, itd.

Pa kaj bi to razlagal retardu...

Normalni govorimo o Ljubljani, ker so tam sedeži skoraj vseh podjetij, tam je največi del JU, največji del JS itd. in to nobena os ne bo spremenila. Bumbarji seveda mislite, da bodo potem firme povsod drugod rastle ko gobe po dežju, samo zato, ker pač. Verjetno vam je Janša to povedal, al pa kak genij Tonin. Sedaj pa seveda nove firme tam ne rastejo, samo zato ker ni 3. razvojne osi. Ne morem verjet, da lahko toliko bedarij nakvasiš, samo zato da prodajaš neko svojo retardirano agendo in to je, da naj država še naprej skrbi za uspešnost tvojega low IQ posla kot slumlord. :))

Zgodovina sprememb…

Potem najbolje da podremo avtoceste in se vsi preselimo v Ljubljano, kreten retardirani. Kar je v Lj naj tam kar ostane, predvsem ti in tvoje "super" firme, ki dajajo plače s katerimi ne morete tam normalno živet.

Druge pa pustite pri miru z vašimi retardiranimi idejami o davkih. Bomo že.

Ne more te pustit pri miru, če imaš tu viška stvari in nočeš deliti. To ni v duhu socializma. Če bi neka opica nabrala vse banane na otoku jo ostale opice tudi ne bi pustile pri miru.
Quack !

Utk je izjavil:

Potem najbolje da podremo avtoceste in se vsi preselimo v Ljubljano, kreten retardirani. Kar je v Lj naj tam kar ostane, predvsem ti in tvoje "super" firme, ki dajajo plače s katerimi ne morete tam normalno živet.

Druge pa pustite pri miru z vašimi retardiranimi idejami o davkih. Bomo že.

Ja, do takih zaključov pride mentalno zaostal izrodek. Ne rabijo se vsi preselit v LJ, ker so cene visoke tud v drugih mestih, tako da očitno hočejo ljudje tud tam živet. V Ljubljani so pa plače dovolj visoke, ampak so nepremičnine predrage. To bumbarji niste sposobni razumet, zato si je rabite belit glavice. Če jutri vsem dvignejo plačo x3, bojo x3 tud cene nepremičnin. Ampak kaj bomo to razlagali tebi, ki znaš komaj 1 + 1 seštet. Kaj pa vi slumlordi v vukojebini mislite, pa itak ni nikomur mar. Sploh niste noben faktor in vas posledično ni potrebno upoštevat pri odločitvah, ki se tičejo prihodnosti države.

Zgodovina sprememb…

Nove firme rastejo povsod. Samo nerazgledan in zabit kot si tega seveda ne vidiš. Bi pa še lažje delale in se širile z boljšimi cestami, če bi se folk lažje pripeljal do njih.

Počasi se razkriva vrednost njegovih diplom.

LeQuack je izjavil:

Ne more te pustit pri miru, če imaš tu viška stvari in nočeš deliti. To ni v duhu socializma. Če bi neka opica nabrala vse banane na otoku jo ostale opice tudi ne bi pustile pri miru.

Jaz sem nabavil in obnovil stanovanj v katerih živi cca 15 ljudi. Kolk si jih ti? In vse je bilo naprodaj, kar nekaj let prazno stalo, pa nihče ni hotel. Za danes smešen denar.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Nove firme rastejo povsod. Samo nerazgledan in zabit kot si tega seveda ne vidiš. Bi pa še lažje delale in se širile z boljšimi cestami, če bi se folk lažje pripeljal do njih.

Seveda bi se, ampak v mestih bi stanovanjski problem ostal. Daj probaj vsaj točko A do B povezat, če je C za tebe predaleč.

Utk je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Jaz sem nabavil in obnovil stanovanj v katerih živi cca 15 ljudi. Kolk si jih ti? In vse je bilo naprodaj, kar nekaj let prazno stalo, pa nihče ni hotel. Za danes smešen denar.

Bmk kaj si ti naredil in kdo ti je pri tem pomagal. To ne opraviči tvojih neumnosih, ki jih tukaj sproduciraš. Pove vse o tebi to, da se bojiš kot piz*a, da ne bi država karkoli naredila glede tega, ker se očitno zavedaš, da boš v normalnem trgu tenko piskal.

Zgodovina sprememb…

Lej bebec, v krogu pol ure okoli Lj so še zmeraj draga, res je. Če ne bi bilo avtoceste in pol ure pomeni samo 15 km izven Lj, bi šle cene gor ali dol? Kaj praviš?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Lej bebec, v krogu pol ure okoli Lj so še zmeraj draga, res je. Če ne bi bilo avtoceste in pol ure pomeni samo 15 km izven Lj, bi šle cene gor ali dol? Kaj praviš?

Malo nenavadno je formulirano to vprašanje. Verjetno pričakuješ potrditev, če bi brez AC, v okolici bile cene nižje. Ja, bile bi nižje. Jaz pa ti pravim, da iz večjih mest ne boš dovolj daleč spravil dovolj ljudi, da bi se v teh mestih rešila stanovanjska porblematika. A lahko to malo pomaga? Ja lahko, ampak niti približno ne tako kot ustrezen davek, gradnja in hitrejši gradbeni postopki. Bumbarji bi lahko vsaj probali razmišljat s svojo glavo, ne pa da konstantno prodajate neumnosti desničarskih pastirjev.

Zgodovina sprememb…

luli je izjavil:

Počasi se razkriva vrednost njegovih diplom.

Vidim, da te žuli, ker te ignoriramo in bi se rad na vsak način vključil s svojimi neumnostmi v temo. Z Utk si pogosto kr nekaj pikrih izmenjam in medtem ko njegovo drugačno mnenje vsaj malo spoštujem, čeprav se mogoče to ne vidi, si ti za mene tako kot ena gnida, ki jo slučajno pohodim na sprehodu. Sploh ne vem, da si tu. ;)

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Fora je v tem, da sploh ne rabi on banan delit. Pokvarjeno pa je, da je opica, ki ima več banan, proti temu, da bi se posadila nova drevesa banan, da bi še ostale opice dobile vsaj kako banano. To pa zato, ker bojo njegove banane potem manj vredne.

Zgodovina sprememb…

««
159 / 163
»»