» »

Zavarovanje z varčevanjem?

Zavarovanje z varčevanjem?

1
2
»

TheBlueOne ::

Meni sicer to ureja financnica, tako da sam nisem kaj dosti preracunaval, ampak se menda izkaze, da je boljse produkta lociti, se zavarovati posebej in posebej varcevati/investirati.

MIHAc27 ::

Twixz je izjavil:

Jst v tej temi ciljam na triglav fleks. Kolikor sem preučeval katalog imaš vpogled v svoja sredstva 24/7, tko da tu si zgrešil Furbo. Itak, če kdaj ne bom mogu plačat, dam polico v mirovanje. Vem pa, da sem sposoben si privoščit to. Butasto se mi pa zdi dajat 21€ na mesec za nezgodno zavarovanje. :)

Ljudje imamo pač različne potrebe. Jaz imam nezgodno zavarovanje, da lažje spim ponoči. Če umrem dobi žena dovolj denarja, da ji par let ni treba mislit, kje bo končala z otroci.

Če imaš denar odveč, ga pač vloži. Tudi jaz sem ga. Nisem pa zadovoljen preveč z takim načinom varčevanja. Če hočeš poskusit srečo z zaslužkom raje pojdi v delnice ali kak sklad, če hočeš obdržati glavnico pa obveznice ali vezava denarja na banki. Pa samo zavarovanje je tudi en drek vredno. V mojem, v primeru smrti dobim ven v bistvu samo zagarantiran vložek. Torej vložil sem ene 4000, če umrem dobim pa ven kolikor bi vložil, do poteka zavarovalne dobe.
Super, če bi umrl prvo leto tega zavarovanja, zadnje leto pa v bistvu ne dobiš nič, ker sem toliko že sam vplačal.

@solatko O agentih imam pač slabo mnenje, ker mi je vedno prišel drugi pregledat police in VEDNO je imel kao boljšo ponudbo. Običajno pa je bilo potrebno plačat kak evro več, za mogoče malenkost večje izplačilo ali kak drug bombonček.

BDW. Zavarovalnice prodajajo te pakete zavarovanje+varčevanje ker baje drugače ne morejo prodajat samo varčevanja in skladov.

solatko ::

MIHAc27 - Agenti niso nič krivi, če imajo željo preživet s plačo, ki jo na ta način zaslužijo. Ti pa lahko povem, da je to težko prislužen denar, saj prodajaš meglo, za katero se slovenci težko odločajo, razen kolegi, ki jih pa na ta način, po navadi izgubiš.

Največji problem so zakonodaje, ki zavarovalnicam določajo koliko %-ov portfelja lahko vlagajo v rizične naložbe, tam se namreč dela dobiček. V vrednostih državnih papirjev in naložbah v ptorokolarne objekte, se vrednost namreč samo ohranja ali rahlo izgublja. Avstrijske zavarovalnice lahko 20%-ov kapitala vlagajo po želji (največkrat z extra profiti), naše pa morajo ves portfelj vlagati v državne vrednostne papirje, ki pa nimajo donosa, tudi tuje zavarovalne hiše, ki delujejo pri nas, saj za njih velja naša zakonodaja, zato je kakršno koli nalaganje v naše varčevalne sheme, strel v koleno, saj so zavarovanci na koncu razočarani nad rezultati.
Delo krepa človeka

Lonsarg ::

Ljudje so res precej sami krivi za te "kombinacijske" pakete, ki so nastali zgolj zato, ker tako veliko slovencev ne poskrbi za zavarovanje, kljub temu da ima ženo/otroke, ki bodo finančno nastradali, če se jim kaj zgodi (oziroma oni sami, če bodo invalidi). Tako so nastali kombinacijski paketi za ljudi, ki ne cenijo vrednosti zavarovanja hkrati pa padejo na smart talk agentov, če jim ta ponudi dovolj kompleksen product, da ga ne zastopjo čist (ironija).

Skratka ne gre za to da so kombinacijski slabši nujno slabši, gre za to da so manj jasni in manj pregledni. Ter če hočeš odstopiti od tega zavarovanja boš hkrati še izgubil denar na varčevalnem delu zaradi predčasnega izstopa.

MIHAc27 ::

Jaz komot priznam, da mi marsikaj ni bilo jasno. Pač agent te prepričuje kako je fajn, pa kolk % bo profita,...
Šele kasneje mi je ratalo jasno, da sem se zafrknil in vrgel nekaj denarja stran. Na srečo mogoče še pravi čas.

Zato pa svarim Twixz, sam če mi noče verjet pač mi noče. Jaz ne bom nič zgubil.

Jaz vem, da tak agent ne bi mogel biti, da prodajam nekaj v kar ne verjamem. Pa saj mogoče celo verjamejo, da je izdelek dober?
Drugače pa sem bil 1x en dan v call centru (servisiral par PC-jev). Po parih urah poslušanja, me je že zelo bolela glava. Skoz eno in isto, vsakih par minutk. Sem delal za trakom, pa tole gotovo ne bi bilo zame... niti za dober denar ne.

Mare2 ::

Pri zavarovanju se praviloma izhaja iz potreb posameznika in ne da se kar en produkt ponudi in sklene kot svetega. Sploh, ker se sklepajo za dlje časa.

Npr. pri nezgodnem zavarovanju, če vzamemo samo eno kritje trajna nezgodna invalidnost. Ostaneš brez noge: rehabilitacija, urediti dostop do stanovanja, preurediti avto za vožnjo, nižja plača...

Vprašaš se tudi, ali potrebujem nezgodno zavarovanje "za dnevno odškodnino" glede na to, da so premije kar visoke in kaj ti sploh pomeni, da dobivaš npr. 10 EUR nadomestila za vsak dan npr. tri mesece.

Pri zavarovanju za primer smrti je razlika za naravno ali nezgodno smrt. Zavarovanje je smiselno le dokler so otroci in žena (mož) nepreskrbljeni, kasneje je to sicer "nagrada" upravičencu, vendar je vprašanje, če je vredno stroška - premije.

O varčevanju ne bom sedaj. Bi bil predolg. :)

Vsakršno zavarovanje se torej ne sklepa tako, da npr. na internetu vidiš neko ponudbo in jo po možnosti še celo kar po internetu skleneš. Priporočam, da si najdeš zastopnika z licenco. Nekateri znamo izračunati "priporočljive zavarovalne vsote" posameznih kritij, ki pa se nanašajo izključno na posameznika upoštevajoč starost, družinsko stanje, otroci, delovno mesto, višino plače itd. :)

Lonsarg ::

Kdor si sam nezna predvidet pri sebi kakšne zavarovane vsote rabi bolje da tudi k nobenemu strokovnjaku ne gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

solatko ::

Lonsarg - Zavarovalne vsote, ki bi kolikor toliko pokrile posledice poškodbe, pri naših zavarovalnicah ne boš dobil, če prav so premije enake, kot v A, so tam te vsote vsaj 10x
Delo krepa človeka

Lonsarg ::

Za smrt so premije precej nizke, vsota ki jo rabiš je da pokrije kake kredite oziroma še nekaj ekstra odvisno koliko je otrok, se da zelo nizko mesečno premijo doseči dovolj.

Pri zavarovanju za invalidnost, ki zahteva načeloma še večje zneske imaš pa itak stopenjske lestvice, in ne rabiš pretiranih zneskov za precej visoka izplačila če je invalidnost nad 50%.

Skratka zelo poceni lahko to dvoje tveganja pokriješ v Slo(drugje nisem gledal). Če si govoril pa še o kakih zavarovanjih izven tega dvojga se pa strinjam, to so pa sami nategi in se ne splača, torej razna nezgodna in za bolezni in podobno, samo stran.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera zavarovanja imate in kaj ste že koristli?

Oddelek: Loža
452424 (817) ;-)
»

Življenjsko zavarovanje-katero? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8113258 (5803) Invictus
»

Življensko zavarovanje ali kako te nategnit (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626009 (23352) Struklio
»

Življenjsko zavarovanje? Da, ne?

Oddelek: Loža
165665 (5248) jernejl
»

življensko zavarovanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5324727 (21895) rh^

Več podobnih tem