Forum » Strojna oprema » V windowsih mi ne pokaze CD-roma
V windowsih mi ne pokaze CD-roma
Grdi ::
Zivjo!
ko prizgem racunalnik, mi na zacetku vse lepo pise 1HD, pa 2HD, pa CD/RW-rom, pol ko pa se zazenejo windowsi XP mi pa ne prepozna CD/RW-roma, no sploh mi nic ne javi da bi bilo kaj novega hardwara. (CD/RW je nov in ga ne morem zrihtat da bi delal), imam pa plato 8rda+ in mislim da je nekaj z driverji narobe. Sem ze probal razno razne Nvidia IDE driverje pa se vedno nic. Al ima kdo kako idejo kaj bi bilo vredno se probat?
LP
ko prizgem racunalnik, mi na zacetku vse lepo pise 1HD, pa 2HD, pa CD/RW-rom, pol ko pa se zazenejo windowsi XP mi pa ne prepozna CD/RW-roma, no sploh mi nic ne javi da bi bilo kaj novega hardwara. (CD/RW je nov in ga ne morem zrihtat da bi delal), imam pa plato 8rda+ in mislim da je nekaj z driverji narobe. Sem ze probal razno razne Nvidia IDE driverje pa se vedno nic. Al ima kdo kako idejo kaj bi bilo vredno se probat?
LP
freejack ::
Ne vem če bo kaj pomagalo, sam se spomnem, da ko sn eni prijateljici štimal računalnik, je cd-rom ob namestitvi XPjev delal normalno (sicer ni mela iste plate, sam vseeno), ga je prepoznalo v Windowsih, sam ko sn pa namextil VIA 4in1 "Hyperion" gonilnike, pa cd-roma ni več našlo v windowsih. Če ti je torej ob namestitvi "oken" cd-rom deloval normalno, se probaj spomnit, kaj si nazadnje namestil, preden ga ni več zaznalo. Možno, da so kaki nameščeni gonilniki krivi, posodobljeni gonilniki, ali kaj podobnega...
sash ::
poskusi še odstranit IDE kanal na katerega je navezan CD-RW in morda ti ga bo po ponovnem zagonu našlo
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
freejack ::
Mogoče bo to kaj pomagalo:
IDE and USB issues installing Nvidia drivers
Windows XP note: "Windows XP users must install Service Pack 1 prior to attempting to install this package. Failure to do so will result in the inability to support USB 2.0 and NVIDIA IDE drivers." Windows XP - Unified Driver Package
Si upošteval nasvet?
IDE and USB issues installing Nvidia drivers
Windows XP note: "Windows XP users must install Service Pack 1 prior to attempting to install this package. Failure to do so will result in the inability to support USB 2.0 and NVIDIA IDE drivers." Windows XP - Unified Driver Package
Si upošteval nasvet?
Grdi ::
Se ene parkrat sem odstranil IDE driver Nvidia pol mu je pa enkrat vklopil, da ima nov hardware . Bomo sedaj vidl al je to dokoncna resitev al mam le sreco. (driverji so pa tisti, ki jih windows najde - moram pogledat keri so)
Upam da je to to bomo videl, ce bo pa kaj druzga pa pisem. LP in se enkrat THX
Upam da je to to bomo videl, ce bo pa kaj druzga pa pisem. LP in se enkrat THX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | blue screen po menjavi matičneOddelek: Pomoč in nasveti | 1780 (1459) | Hayabusa |
» | počasen zagonOddelek: Pomoč in nasveti | 2103 (1462) | mareee89 |
» | ASUS M2N-E (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7617 (4541) | planetparty |
» | Nvidia Nforce 3.13 drivers !!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5985 (4673) | BlackHole |
» | Pekač problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1039 (826) | S-Master |