» »

V windowsih mi ne pokaze CD-roma

V windowsih mi ne pokaze CD-roma

Grdi ::

Zivjo!

ko prizgem racunalnik, mi na zacetku vse lepo pise 1HD, pa 2HD, pa CD/RW-rom, pol ko pa se zazenejo windowsi XP mi pa ne prepozna CD/RW-roma, no sploh mi nic ne javi da bi bilo kaj novega hardwara. (CD/RW je nov in ga ne morem zrihtat da bi delal), imam pa plato 8rda+ in mislim da je nekaj z driverji narobe. Sem ze probal razno razne Nvidia IDE driverje pa se vedno nic. Al ima kdo kako idejo kaj bi bilo vredno se probat?

LP

freejack ::

Ne vem če bo kaj pomagalo, sam se spomnem, da ko sn eni prijateljici štimal računalnik, je cd-rom ob namestitvi XPjev delal normalno (sicer ni mela iste plate, sam vseeno), ga je prepoznalo v Windowsih, sam ko sn pa namextil VIA 4in1 "Hyperion" gonilnike, pa cd-roma ni več našlo v windowsih. Če ti je torej ob namestitvi "oken" cd-rom deloval normalno, se probaj spomnit, kaj si nazadnje namestil, preden ga ni več zaznalo. Možno, da so kaki nameščeni gonilniki krivi, posodobljeni gonilniki, ali kaj podobnega...

sash ::

poskusi še odstranit IDE kanal na katerega je navezan CD-RW in morda ti ga bo po ponovnem zagonu našlo
--------------------
Think different...
TOROiD Group

freejack ::

Mogoče bo to kaj pomagalo:

IDE and USB issues installing Nvidia drivers
Windows XP note: "Windows XP users must install Service Pack 1 prior to attempting to install this package. Failure to do so will result in the inability to support USB 2.0 and NVIDIA IDE drivers." Windows XP - Unified Driver Package

Si upošteval nasvet?

Grdi ::

Se ene parkrat sem odstranil IDE driver Nvidia pol mu je pa enkrat vklopil, da ima nov hardware :D . Bomo sedaj vidl al je to dokoncna resitev al mam le sreco. (driverji so pa tisti, ki jih windows najde - moram pogledat keri so)

Upam da je to to bomo videl, ce bo pa kaj druzga pa pisem. LP in se enkrat THX

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen po menjavi matične

Oddelek: Pomoč in nasveti
181780 (1459) Hayabusa
»

počasen zagon

232103 (1462) mareee89
»

ASUS M2N-E (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
877617 (4541) planetparty
»

Nvidia Nforce 3.13 drivers !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
845985 (4673) BlackHole
»

Pekač problem

321039 (826) S-Master

Več podobnih tem