Forum » Pomoč in nasveti » Hitrost iskanja
Hitrost iskanja
johanblond ::
Imam en kup pdf-ov (>2 giga), predvidevam, da je nekaj deset tisoč strani.
Računalnik i5, 8 G rama, SSD disk
Včasih mi išče po 10 min, kar mi je predolgo, ko iščem kakšno ključno besedo.
Kaj je omejujoč dejavnik, kaj bi moral imeti zmogljivejše, da bi praktično opazil razliko v hitrosti iskanja (predvidevam, da procesor ?)
Računalnik i5, 8 G rama, SSD disk
Včasih mi išče po 10 min, kar mi je predolgo, ko iščem kakšno ključno besedo.
Kaj je omejujoč dejavnik, kaj bi moral imeti zmogljivejše, da bi praktično opazil razliko v hitrosti iskanja (predvidevam, da procesor ?)
XLapse ::
poglej task manager ko išče... če je cpu na 100% pol je procesor ja. Če ne pa pomoje je ssd , torej bi rabil enga 5000mb/s ssd in kšn i9 9900k pa bi lavfalo hehe
alien technology
smacker ::
Rabiš boljšo podatkovno strukturo po kateri iščeš. Se pravi bazo s full text indexom. https://www.quora.com/What-is-the-best-...
DeeCoy ::
poglej task manager ko išče... če je cpu na 100% pol je procesor ja. Če ne pa pomoje je ssd , torej bi rabil enga 5000mb/s ssd in kšn i9 9900k pa bi lavfalo hehe
Tako, vse razen i9 9900k je zanič!
According to XLapse, the trashtalker
Sicer pa je res iskanje po pdfjih precej počasno, saj niso indeksirani in tudi z i9 9900k ne bo gromozanske razlike..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA SSD vs. zunanji usb SSD ?Oddelek: Strojna oprema | 2721 (774) | Han |
» | ranljivost Amd in Intel procesorjevOddelek: Strojna oprema | 4012 (3353) | FireSnake |
» | a lahko dva i9 9900k povežeš v en sistem?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4077 (2171) | dottor |
» | i5 8500 , ga ima kdo? - sm z 12GB prešvoh? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 7654 (6228) | XLapse |