Forum » Pomoč in nasveti » Canon multifunkcijska naprava - težave z mrežo
Canon multifunkcijska naprava - težave z mrežo
ian wolf ::
Lep pozdrav vsem.
Zadnje dni se ukvarjam z eno Canon multifunkcijsko napravo (MF9280cdn)in omrežnimi nastavitvami. Naprava se nikakor ne poveže preko omrežnega stikala (pametno ali navadno), se pa poveže preko navadnega mrežnega kabla na računalnik. Poskusil sem že vse živo, pa ni uspeha. Pri priklopu na stikalo ni niti fizične povezave (ugasnjen port na stikalu), pri povezavi na PC, se fizična povezava takoj vzpostavi. Igral sem se z različnimi nastavitvami (hitrost in način mrežne kartice, smb, snmp). Canon ima fiksni IP naslov. Pri povezavi z računalnikom ga lahko pingam in pridem na njegov spletni vmesnik. Menjaval sem kable (navadni, crossover) pa ni bilo uspeha.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bilo lahko narobe?
Hvala in lep dan.
Zadnje dni se ukvarjam z eno Canon multifunkcijsko napravo (MF9280cdn)in omrežnimi nastavitvami. Naprava se nikakor ne poveže preko omrežnega stikala (pametno ali navadno), se pa poveže preko navadnega mrežnega kabla na računalnik. Poskusil sem že vse živo, pa ni uspeha. Pri priklopu na stikalo ni niti fizične povezave (ugasnjen port na stikalu), pri povezavi na PC, se fizična povezava takoj vzpostavi. Igral sem se z različnimi nastavitvami (hitrost in način mrežne kartice, smb, snmp). Canon ima fiksni IP naslov. Pri povezavi z računalnikom ga lahko pingam in pridem na njegov spletni vmesnik. Menjaval sem kable (navadni, crossover) pa ni bilo uspeha.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bilo lahko narobe?
Hvala in lep dan.
Errare humanum est...
SeMiNeSanja ::
Speed / Duplex ---- hitrost praviš, da si sprobal... kaj pa duplex?
Ni pogosto, a vendarle se vsake toliko najde kakšna naprava, ki se z avtomatiko ne zna zmeniti, kakšna naj bosta hitrost in duplex na mreži. Ostalo običajno ni bistveno za fizično povezavo.
Imaš na switchu možnost nastaviti fiksne parametre za hitrost in duplex? Poskusi na obeh straneh (switch+printer)ročno nastaviti.
Ni pogosto, a vendarle se vsake toliko najde kakšna naprava, ki se z avtomatiko ne zna zmeniti, kakšna naj bosta hitrost in duplex na mreži. Ostalo običajno ni bistveno za fizično povezavo.
Imaš na switchu možnost nastaviti fiksne parametre za hitrost in duplex? Poskusi na obeh straneh (switch+printer)ročno nastaviti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev portaOddelek: Omrežja in internet | 4118 (3358) | hojnikb |
» | Wi-Fi hiter, kabel počasenOddelek: Omrežja in internet | 1873 (1018) | tonccy |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12458 (9738) | Invictus |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5497 (5001) | BorutK-73 |
» | Sesuvanje modema na SioluOddelek: Omrežja in internet | 1148 (891) | nejc_ |